Redmi [Δοκιμές, Συγκριτικά, Updates]

Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

κάνε εκείνη τη ρύθμιση που αφορά το "κινητό σε τσέπη" (pocket mode)

Επειδή έχω και τα 2 κινητά παράλληλα (Xiaomi Και huawei) με δυσκολεύει αρκετά το Miui στο note 8 pro, προφανώς συνήθεια και γούστα είναι αυτά, απλά για μένα είναι σημαντικό αρνητικό αν ξαναπάρω xiaomi κινητό κάποια στιγμή.

Δοκίμασε Poco launcher στο Xiaomi , πιστεύω θα σε βολέψει περισσότερο.

Sorry νόμιζα ότι λες αυτό...https://www.skroutz.gr/s/18469276/Samsung-Galaxy-A80-128GB-Ghost-White.html

Δοκίμασε Poco launcher στο Xiaomi , πιστεύω θα σε βολέψει περισσότερο.

Όντως είναι καλός.

To EMUI είναι πιο "σοβαρό" , πιο "επαγγελματικό" σαν εμφάνιση , το MIUI το έχουν κάνει και αισθητικά λίγο υπερβολικό και λίγο αχταρμά στις ρυθμίσεις.

Σωστός μόνη παρατήρηση ότι στη Huawei βρίσκεις και παλιότερα μοντέλα ή κάποια καινούρια με gοοgle services αξιόλογα π.χ. αυτό https://www.skroutz.gr/s/20906687/Huawei-Nova-5T-6GB-128GB-Midsummer-Purple.html που είναι πάρα πολύ καλή και ποιοτική συσκευή.
Μέχρι τα 300 ευρώ πράγματι υπάρχουν λίγες καλές επιλογές πέρα από την Xiaomi, στα 300+ βρίσκεις πολλά καλά. π.χ. και αυτό της lg με snapdragon 855, τρομερή κατασκευή και κάμερες με σταθεροποίηση και τρομερό βίντεο.
https://www.skroutz.gr/s/19283100/LG-G8S-ThinQ-128GB-Aurora-Black.html

Υ.Γ. Για μένα το μεγάλο πρόβλημα στην Xiaomi είναι το MIUI που έχει, δεν μου αρέσει καθόλου βρε παιδί μου, έχοντας και ένα Huawei κινητό, μου αρέσει πολύ περισσότερο το Emui, πολύ πιο προσεγμένο, κατά την γνώμη μου τουλάχιστον, δυστυχώς βέβαια τα νέα P40 χωρίς Google δεν πάνε πουθενά, αλλιώς θα ήταν μονόδρομος για μένα στα χρήματά τους.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ.
Άκομα και στις πρώτες εκδόσεις της το interface της huawei ήταν και παραμένει πιο σταθερό από αυτό της Xiaomi.

To EMUI είναι πιο "σοβαρό" , πιο "επαγγελματικό" σαν εμφάνιση , το MIUI το έχουν κάνει και αισθητικά λίγο υπερβολικό και λίγο αχταρμά στις ρυθμίσεις.
Όντως
Πρώτη φορά για να βρω μια ρύθμιση στην miui αναγκαζόμουν να χρησιμοποιήσω την αναζήτηση.
Μπάχαλο.

Last edited by a moderator:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ.
Άκομα και στις πρώτες εκδόσεις της το interface της huawei ήταν και παραμένει πιο σταθερό από αυτό της Xiaomi.

Όντως
Πρώτη φορά για να βρω μια ρύθμιση στην miui αναγκαζόμουν να χρησιμοποιήσω την αναζήτηση.
Μπάχαλο.

Ετσι είναι, σίγουρα είναι και θέμα γούστου/συνήθειας, άλλα έχοντας στο σπίτι και Huawei, Και ένα motorola one vision με Pure Android άλλα και samsung ακόμα, μπορώ να πω ότι προσωπικά θεωρώ το Miui με διαφορά την χειρότερη έκδοση Android, όπως είπες οι ρυθμίσεις είναι μπάχαλο, για να αλλάξω π.χ. το pin στην sim έπρεπε να ψάξω στο google γιατί δεν το έβρισκα με τίποτα εκει που το είχαν βάλει....πρέπει να το πάρει πιο σοβαρά νομίζω η Xiaomi το Android. Ενώ το note 8 pro που έχω μου αρέσει πάρα πολύ σαν τηλέφωνο, μου χαλάει σε έναν βαθμό την εμπειρία χρήσης το Miui σε σημείο που δεν ξέρω αν θέλω να ξαναπάρω Xiaomi στο μέλλον, ελπίζω να βελτιωθεί πάντως καθώς η Xiaomi έχει με διαφορά τα πιο VFM κινητά στην αγορά.

Απάντηση: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Πριν είχα ένα nubia m2 και τον τελευταίο χρόνο με xiaomi το έχω βολευτεί απίστευτα το Miui σε σημείο μηχανικά να κάνω τις ρυθμίσεις που χρειάζομαι.
Προσωπικά είναι λόγος για να ξαναπάρω xiaomi.
Τελευταία άλλαξα και τον Google Dialer με True Phone Dialer και είμαι σούπερ.

Re: Απάντηση: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Πριν είχα ένα nubia m2 και τον τελευταίο χρόνο με xiaomi το έχω βολευτεί απίστευτα το Miui σε σημείο μηχανικά να κάνω τις ρυθμίσεις που χρειάζομαι.
Προσωπικά είναι λόγος για να ξαναπάρω xiaomi.
Τελευταία άλλαξα και τον Google Dialer με True Phone Dialer και είμαι σούπερ.

Παναγιώτη ο εχθρός τους καλού είναι το καλύτερο, δεν ξέρω το nubia που είναι αρχαίο τηλέφωνο πως ήταν, άλλα πίστεψέ με, τα Huawei έχουν πολύ πιο προσεγμένο και σταθερό Android, δεν συζητάμε καν για Pure Android των oneplus Και Motorola, από εκει και πέρα προφανώς και είναι θέμα συνήθειας και γούστου άλλα όπως έχουμε πει πολλές φορές πρέπει να δοκιμαστεί κάτι αρκετά για να έχουμε σφαιρική άποψη...για το Miui δεν το γράφω μόνο εγώ είναι πάρα πολύς κόσμος που γκρινιάζει για αυτό, ακόμα και fans της Xiaomi, για μένα δουλεύοντας παράλληλα αυτή την εποχή Xiaomi, Huawei, Motorola, Samsung άλλα και Iphone βλέπω καθημερινά πόσο υστερεί το miui με όλα τα υπόλοιπα και για αυτό τον λόγο δεν ξέρω αν θέλω να ξαναπάω σε Xiaomi τηλέφωνο, προς το παρών τουλάχιστον.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως όλα τα Android που έχω, έχουν πάρει Android 10 εδώ και καιρό, το note 8 pro μόλις πριν λίγο πήγε σε Android 10, άργησε πάρα πολύ και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πάρει ποτέ Αndroid 11.

βρήκα προσφορά σήμερα για το redmi note 9 pro και το παρήγγειλα! και θα έρθει και εφορία και οι ασφάλειες αυτοκινήτων και και και....

Μεγειά , αυτό στα 250 ευρώ και το mi note 10 lite στα 330 ευρώ αξίζουν πολύ αυτή την στιγμή.

Μεγειά , αυτό στα 250 ευρώ και το mi note 10 lite στα 330 ευρώ αξίζουν πολύ αυτή την στιγμή.

Φαίνονται καλές περιπτώσεις και τα 2, προσωπικά βέβαια θα ήθελα καλύτερο επεξεργαστή και κυρίως ΟIS τουλάχιστον στο note 10 lite με την τιμή που έχει, Και τα 2 πάντως είναι από τα κινητά που θα πουλήσουν αρκετά και επίσης θα πέσουν και οι τιμές τους, δεν θα αργήσει πιστεύω ο καιρός που θα τα βρίσκεις το πρώτο 200 και το δεύτερο γύρω στα 250, όσο και πραγματικά αξίζουν.

Υ.Γ. Αρνητικό για μένα επιπλέον ότι κανένα δεν τραβάει 4Κ60p (Λογικά λόγω αδύναμων επεξεργαστών) και κανένα δεν έχει τηλεφακό, έχουν μόνο αυτή την γελοιότητα 2mp macro που έχουν γεμίσει όλα τα κινέζικα κινητά.

Y.Γ. Περίπου στα χρήματα που κάνει το mi note 10 lite υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες λύσεις, από το φανταστικό Lg G8s, έως το Huawei p30 και το Honor 20 pro Που και τα 3 έχουν πολύ καλύτερες κάμερες με τηλεφακό και με ois Και πολύ πιο γρήγορους επεξεργαστές. Ακόμα και σε Xiaomi, με λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις το mi Note 10, Με καλύτερη βασική κάμερα, ois Και 2 τηελφακούς.

Y.Γ. Περίπου στα χρήματα που κάνει το mi note 10 lite υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες λύσεις, από το φανταστικό Lg G8s, έως το Huawei p30 και το Honor 20 pro Που και τα 3 έχουν πολύ καλύτερες κάμερες με τηλεφακό και με ois Και πολύ πιο γρήγορους επεξεργαστές. Ακόμα και σε Xiaomi, με λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις το mi Note 10, Με καλύτερη βασική κάμερα, ois Και 2 τηελφακούς.

Αυτά που αναφέρεις είναι παλιότερα μοντέλα (2019) με αρκετά πιο μικρές οθόνες. Προσωπικά θεωρώ τις 6.5" σαν το ελάχιστο μέγεθος που θα κοιτούσα.

To mi note 10 αν και ανώτερο ξεκινάει από 410 δηλαδή γύρω στα 80 ευρώ επιπλέον απο το lite.

Αυτά που αναφέρεις είναι παλιότερα μοντέλα (2019) με αρκετά πιο μικρές οθόνες. Προσωπικά θεωρώ τις 6.5" σαν το ελάχιστο μέγεθος που θα κοιτούσα.

To mi note 10 αν και ανώτερο ξεκινάει από 410 δηλαδή γύρω στα 80 ευρώ επιπλέον απο το lite.

Ναι έχουν πράγματι πιο μικρές οθόνες άλλα σαν πακέτο είναι πολύ καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες προτάσεις από το mi note 10 lite, που μόνο το μέγεθος της οθόνης έχει να προσφέρει σαν πλεονέκτημα σε σχέση με αυτά. Αν ενδιαφέρει κυρίως το μέγεθος της οθόνης υπάρχει και το samsung Α71 με φοβερή οθόνη Amoled 6,7 ιντσών.
Τα 80 ευρώ επιπλέον τα αξίζει 100% το mi note 10 αν ενδιαφέρει κάποιον έστω και λίγο η φωτογραφία και το βίντεο, έχει πολύ μεγάλη διαφορά στο σύστημα των καμερών σε σχέση με το lite, βασικά καμία σχέση θα έλεγα. Βέβαια και αυτό με τον ανεμικό snapdragon 730 (μιλάμε για επιδόσεις επεξεργαστή επιπέδου Αpple A10 που έχει το iphone 7 4ετίας), και δεν έχει και αυτό 4Κ60p, λογικό λόγω επεξεργαστή.
Για μένα το m note 10 lite πρέπει να πάει άμεσα γύρω στα 250-280 για να έχει νόημα η αγορά του. Βέβαια περί ορέξεως!!

Υ.Γ. Βασικά αρχίζει να ανεβάζει με άσχημο τρόπο τις τιμές η Xiaomi και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό, το π.χ. mi note 10 lite για μένα δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 330-350 που ζητάει με βάση τα specs του. Αυτά δυστυχώς γίνονται όταν δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός και όταν ο μεγάλος αντίπαλος (Huawei) λόγω προβλημάτων (Goolgle) δεν μπορεί να απαντήσει.

ευχαριστώ!
Υ.Γ. Βασικά αρχίζει να ανεβάζει με άσχημο τρόπο τις τιμές η Xiaomi και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό, το π.χ. mi note 10 lite για μένα δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 330-350 που ζητάει με βάση τα specs του. Αυτά δυστυχώς γίνονται όταν δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός και όταν ο μεγάλος αντίπαλος (Huawei) λόγω προβλημάτων (Goolgle) δεν μπορεί να απαντήσει.

ναι το βρήκα στα 230 και λέω δε βαριέσαι! σίγουρα είδα και το mi note 10 lite αλλά ξέφευγε η τιμή του...

μου αρέσει το κινητό να είναι φτηνό και να μην στεναχωριέμαι όταν πέφτει κάτω, όταν το χάνω κλπ...!!!

Απάντηση: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Και εγώ έχω 2-3 κατοστάρικα για πέταμα και με τρώει να αλλάξω το note 8.
Καταλήγω ότι αυτή τη στιγμή το απόλυτο vfm είναι το note 8 Pro και φωτογραφικά και σε επιδόσεις.
Η σειρά 9 δεν μου αρέσει λόγω τρύπας στην οθόνη αλλά και λόγω βάρους και μεγέθους αν και όλα τελευταία ξεπερνάνε τα 200 γραμμάρια.

ευχαριστώ!

ναι το βρήκα στα 230 και λέω δε βαριέσαι! σίγουρα είδα και το mi note 10 lite αλλά ξέφευγε η τιμή του...

μου αρέσει το κινητό να είναι φτηνό και να μην στεναχωριέμαι όταν πέφτει κάτω, όταν το χάνω κλπ...!!!

Καλορίζικο και να το χαρείς!!!
Καλή τιμή το πήρες και δεν έχεις να χάσεις και τίποτα σε αυτά τα χρήματα, και γενικά συμφωνώ με αυτά που γράφεις, έτσι είναι. Να προσθέσω μόνο ότι αν τύχει να δώσω αρκετά για τηλέφωνο (πάνω από 300-350) θέλω να είναι ολοκληρωμένο σαν πακέτο και όχι μόνο οθόνη όπως π.χ. το mi note 10 lite, θέλω και καλό επεξεργαστή και Ois στις κάμερες, και τηλεφακό και γρήγορο Update στο νέο λειτουργικό (όχι όπως το note 8 pro που μόλις πήραμε τα 10αρια) και προστασία από βροχή αν γίνεται κλπ.

Y.Γ. Κάτι άσχετο, 2 από τα τηλέφωνα που έχουμε σπίτι αυτή την περίοδο είναι το Xiaomi note 8 (το απλό) και το Motorla one vision, και τα 2 αγοράστηκαν στα 150 ευρώ, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι σαν πακέτο το motorola είναι ανώτερο σχεδόν παντού, από το pure Android Και updates στην ώρα τους, την κατασκευή του, την αδιαβροχοποίηση, την κάμερα που έχει ois Και με πολύ καλύτερη ποιότητα βίντεο, το ηχείο του, το ακουστικό του, το σήμα που πιάνει σε wifi και 4g (το Note 8 είναι μετριότατο στην καλύτερη), το face unlock, 128 gb vs 64gb, την ταχύτητα λειτουργίας, την σταθερότητα και άλλα πολλά, βασικά καμία σχέση, δυσκολεύομαι πέρα από την υπερευρυγώνια κάμερα του note 8 και ίσως λίγο την μπαταρία, Να βρω κάτι που να υπερέχει του Motorola....έχω αρχίσει να αναθεωρώ κάπως κατά πόσο τα Xiaomi είναι VFM ή έχουμε επηρεαστεί από την τόση προώθηση που έχουν και αδιαφορούμε ή δεν ξέρουμε άλλα μοντέλα εκει έξω μόνο και μόνο επειδή δεν προωθούνται τόσο.

Και εγώ έχω 2-3 κατοστάρικα για πέταμα και με τρώει να αλλάξω το note 8.
Καταλήγω ότι αυτή τη στιγμή το απόλυτο vfm είναι το note 8 Pro και φωτογραφικά και σε επιδόσεις.
Η σειρά 9 δεν μου αρέσει λόγω τρύπας στην οθόνη αλλά και λόγω βάρους και μεγέθους αν και όλα τελευταία ξεπερνάνε τα 200 γραμμάρια.

Μην το κάνεις, έχω και τα 2 και δεν αξίζει η αλλαγή, ναι μεν το 8 prο είναι ίσως το καλύτερο VFM Της xiaomi, άλλα έχοντας το note 8 δεν θα κερδίσεις και πολλά. Θα χάσεις την gcam λόγω mediatek, είναι πιο βαρύ σε σημείο που ενοχλεί κάποιες φορές, updates τα ξεχνάς, ότι πήρε πήρε δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να πάρει Android 11 όταν βγει, και στις κάμερες είναι καλύτερη η βασική στις φώτος, οι υπόλοιπες όμως κακές και σε βίντεο μετριότητες όλες με σταθεροποίηση κακή, χωρίς ois δεν πας πουθενά. Κράτα τα λεφτά σου να πάρεις κάτι άλλο ή μάζεψε χρήματα να πάρεις κάτι πιο ακριβό. Αν θες οπωσδήποτε xiaomi μάζεψε 100 ευρώ ακόμα και πάρε το mi note 10.

Το mi note 10 έχει 300 ευρώ;

Οχι για αυτό λέω να μαζέψεις άλλα 100 ευρώ (από τα 300 που λες ότι μπορείς να διαθέσεις) ή να περιμένεις να πέσει, μην πάρεις το 8 pro αφού έχεις το απλό Note 8, δεν θα κερδίσεις κάτι ουσιαστικό και σε κανένα 6μηνο θα ψάχνεσαι να το αλλάξεις και αυτό, εκτός και καίγεσαι για να πάρεις καινούριο gadget και το καταλαβαίνω!!χαχα