analog-jimaras
AVClub Addicted Member
- 16 February 2012
- 2,969
Για elaborate...δεν αλλάζει η απόκριση συχνότητας αυξάνοντας την ένταση, όπως συμβαίνει σε πλείστα σαμπ.
Το μικρό REL έχει μικρή δυναμική περιοχή, αλλά από την άλλη δεν αλλάζει η απόκριση συχνότητας αυξάνοντας την ένταση, όπως συμβαίνει σε πλείστα σαμπ. Όμως είναι για καταστάσεις γραφείου (εγώ το παίζω με τα MicroPod) και όχι ένα μεγάλύτερο ηχείο όπως το 705. Για αυτό θα πήγαινα στο μεγαλύτερο μοντέλο.
Δεν μπορώ να βρω τώρα ακριβώς τα διαγράμματα, αλλά σε αυτό το βίντεο τονίζει ότι το DSP πολλών σαμπ όταν αυξάνει την ένταση μπορεί να ανεβάζει τα μεσοχαμηλά αλλά κόβει τα χαμηλά-χαμηλά για να τα προστατεύσει. Αντίθετα το REL κρατάει την καμπύλη ομοιόμορφη.Για elaborate...
Δεν μπορώ να βρω τώρα ακριβώς τα διαγράμματα, αλλά σε αυτό το βίντεο τονίζει ότι το DSP πολλών σαμπ όταν αυξάνει την ένταση μπορεί να ανεβάζει τα μεσοχαμηλά αλλά κόβει τα χαμηλά-χαμηλά για να τα προστατεύσει. Αντίθετα το REL κρατάει την καμπύλη ομοιόμορφη.
Για το παράδειγμα σε ένα άλλο βίντεο λέει για ένα Klipsch που στην μέγιστη ένταση κόβει οτιδήποτε κάτω από τα 40Hz, ενώ μετράει στα 20Hz στη θεωρία.
Μια ερώτηση. Από ό,τι έχω δει στις μετρήσεις των 705 S2 η απόκριση συχνότητας είναι >100HZ. Ουσιαστικά τα 60Hz τα βγάζει με -15dB!!!! Πως είναι δυνατόν να κροσάρεις το sub στα 48Hz; Αφού ο δορυφόρος δεν μπορεί να βγάλει αυτή τη συχνότητα σε επαρκές SPL. Δεν υπάρχει πρόβλημα βύθισματος εκεί;Υπόψη οτι είναι κρoσαρισμένο χαμηλά περίπου στα 48hz για να δουλέψει σωστά το σύνολο (δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να το συνδυάσεις). Πoλύ μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι συνδέεται με High Level Connection οπότε δεν χρειάζεται να έχει ο ενισχυτής έξοδο για SUB και επίσης κατά την ταπεινή μου άποψη είναι καλύτερο από το RCA γιατί παίρνει το χαρακτήρα του εκάστοτε ενισχυτή (HEGEL H190V). Γενικά πολύ ευχαριστημένος γιατί κάνει την δουλειά που υπόσχεται.

δηλαδή είναι σωστό το κροσάρισμα στα 48Hz για αυτούς τους δορυφόρους;Είναι ψευδοανηχοϊκές οι μετρήσεις αυτές. Δεν περιλαμβάνεται το room gain δηλαδή σε αυτές.
δηλαδή είναι σωστό το κροσάρισμα στα 48Hz για αυτούς τους δορυφόρους;
Εγώ απο την άλλη αν δεν το ακούσω θα πάω προς λαϊκό λαχείο.Άμα δεν δούμε μέτρηση στη θέση ακρόασης στο χώρο, προτιμώ να σου πω τα νούμερα του Τζόκερ.![]()
Εγώ απο την άλλη αν δεν το ακούσω θα πάω προς λαϊκό λαχείο.![]()
![]()
Συμφωνώ επισης τα Rel εχουν προοδευτικό crossover οπως επισης και δεν εχουν και ακριβως το νουμερο γραμμένο σε εμενα ειναι ενα κλικ πανω απο το τελευταιο αντε βρες …Είναι ψευδοανηχοϊκές οι μετρήσεις αυτές. Δεν περιλαμβάνεται το room gain δηλαδή σε αυτές.
705 S2 signature σχεδον διπλαδια τιμη…. εχουν αλλο crossover τωρα σε μετρηση μιαζει πολυ με μια που ειχα κανει με το κινητο μου αλλα καταλαβαινεις πως δεν εδοσα σημασίαΜια ερώτηση. Από ό,τι έχω δει στις μετρήσεις των 705 S2 η απόκριση συχνότητας είναι >100HZ. Ουσιαστικά τα 60Hz τα βγάζει με -15dB!!!! Πως είναι δυνατόν να κροσάρεις το sub στα 48Hz; Αφού ο δορυφόρος δεν μπορεί να βγάλει αυτή τη συχνότητα σε επαρκές SPL. Δεν υπάρχει πρόβλημα βύθισματος εκεί;
View attachment 258115
π´αντως ακομα και με γκαζια δεν παρατήρησα ουτε κόψιμο ουτε παραμορφωση βεβαια δεν επαιξα τερμα τερμα γιατι θα το γκρεμίσω τοΕάν δεν κόψουν/αλλάξουν την απόκριση τα microsub σε μεγάλες στάθμες, τότε θα παραμορφώσουν.
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε τόσο μικρό μέγεθος.
Το θέμα είναι το microsub να πετύχει την ιδανική ισορροπία σε αυτό.
Σαπάκι είναι εκείνο που δεν επεμβαίνει και θα το ακούσεις να στρεσαρει εύκολα.
Από την άλλη, ψυχοακουστικά δεν είναι ωραίο να αλλάζει η απόκριση, αλλά είναι πολύ καλύτερο από το να ακούς παραμόρφωση. Γιατί αυτή κι αν σου έρχεται άσχημα όταν την ακούσεις...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.