Rel Tzero MKIIΙ Subwoofer - To Sub or not to Sub .... ?

Η rel προτεινει το t9x η το t5x για το bw 705s2 για μουσικη σε μεσαιο δωματιο εως 37τμ
το ξερω αλλα η γυναικα πρωτεινε το μικρότερο οταν τα ειδε…. δεν το μετανιώνω γιατι δεν ειμαι λατρης της συ-μπιεσης έτσι κι αλλιως

Δεν ετυχε ποτέ να ακουσω τα rel οπότε δεν φερω γνώμη, εχω ακουσει όμως το συστημα του Vass Xen και για το συγκεκριμένο η συμβουλή μου είναι (χωρίς sub).
Ομως, όπως πολυ σωστά γραφει ο Vlad παραπάνω "αφού σου αρέσει.. θέλει ερώτημα ;;
τζιμαρα δεν σε αδεικω οταν το ακουσες ηταν παντου η αληθεια ειναι οτι ακομα παιζω με τη θεση θα ξαναβρεθούμε

Καλοριζικο , καλα εκανες και το κροσαρες χαμηλα και high level! Πως το εχεις τοποθετησει; Μπορεις να το εντοπίσεις η να νιωσεις οτι η εικονα τραβαει προς καποιο σημειο; In room ποσο κατεβαινει σε συχνοτητα αν εχει τυχει να μετρησεις; Σε τι σταθμες παιζεις; Που εχεις ρυθμισει την ενταση του? (πχ κατω απο τη μεση?)Μπορεις να βαλεις και δευτερο αργοτερα για να μειωσεις room modes και πιο ομοιομορφο μπασο, καθως και μεγαλυτερο output με μικροτερη παραμορφωση.
ναι ειχα σοβαρο θεμα λογω χωρου ακόμα και σχεδον στη μεση, αριστερα επαιζε στη σπηλιά μεσα μεση επισης μονομπατα και τελικα τερμα δεξια κριμένο διπλα απο το hifiντουλαπο και εκει εχει θεμα εαν το κροσσαρω πιο επανω μπουμαρει γενικα χαλαει το θεμα αλλα μπρος πισω αριστερα δεξια το εχω πετυχει να εχει καλη εικονα και χρονισμο (οσο γίνεται) και με τη φαση ειναι οντως μειονέκτημα οτι εχει μόνο 0 ή 180 . Από ένταση κατι λίγο π´ανω απο την μεση.

• Like
Reactions: steadyshot
Κατάλαβα. Ένας στους δύο κερδίζει. Τον λήγοντα, απλώς το τελευταίο δεν το λένε. 😁

Σχετικά με το crossover μεταξύ του ηχείου και του sub, εκτός από το room gain και την κλίση του φίλτρου, θα πρέπει να δεις αν υπάρχουν ή καλύτερα που θα υπάρχουν και βουτιές στην απόκριση λόγω του χώρου. Εάν αυτό συμβεί περίπου εκεί που θέλεις να crossάρεις, και δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις θέση στα ηχεία ή την θέση ακρόασης, πάλι και αυτό θα το λάβεις υπ όψη για το πού θα βάλεις το cross.

Και μετά υπάρχει και το χρονικό κομμάτι του πράγματος. Με και χωρίς time alignment η διαφορά είναι σημαντική. Επί της ουσίας εδώ είναι που μιλάμε για σφιχτό ή χαλαρό μπάσο.

Όπως και να έχει, αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που πάντα τείνει προς τις λύσεις που βελτιώνουν το αποτέλεσμα Το ερώτημα παραμένει και χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις όμως. To sub or not to sub?
Πίστευω απο οσα γραφτηκαν μέχρι τώρα η παραπάνω είναι η πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση.
Το θέμα των μετρήσεων στον ήχο με εχει απογοητεύσει επανειλημένα και δεν θα γράψω καμία άποψη, απάραιτητες σε κάποιους τομείς, παντελώς ψευδείς (στα αυτια μου) σε αλλους.

Μεταξύ μας ολο το συστημα δεν ειναι στη σωστή θέση στο χώρο, αλλα αυτό εχει να κάνει με εκεινη τη μαγική εξίσωση WAF (wife acceptance factor), συζυγος με πλαστη ανα χειρας στα ελληνικά.
:LOL::LOL:

• Love
Reactions: Vass xen
Για μένα, και τα δικά μου μουσικά γούστα, όταν οι συνθήκες μου επιβάλουν την συνύπαρξη με μικρά ηχεία, το sub είναι μονόδρομος.

Αν μάλιστα μιλάμε για σχετικά μεγάλο χώρο (και όχι ένα γραφείο 3x3), είναι 100% υποχρεωτικό.

Εννοείται ότι θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες παραδοχές, γιατί δεν υπάρχει το τέλειο ματσάρισμα, αλλά σε σχέση με τον "ψόφιο" ήχο δυο μικρών ηχείων δεν το συζητώ.

Φοβάμαι ότι το συγκεκριμένο sub είναι πάρα πολύ μικρό για τη συγκεκριμένη "δουλειά". Και σε όγκο (το σημαντικότερο..) και σε ισχύ.

Και btw είναι Class-D ο ενισχυτής του, όχι A-B.

Για μένα, και τα δικά μου μουσικά γούστα, όταν οι συνθήκες μου επιβάλουν την συνύπαρξη με μικρά ηχεία, το sub είναι μονόδρομος.

Αν μάλιστα μιλάμε για σχετικά μεγάλο χώρο (και όχι ένα γραφείο 3x3), είναι 100% υποχρεωτικό.

Εννοείται ότι θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες παραδοχές, γιατί δεν υπάρχει το τέλειο ματσάρισμα, αλλά σε σχέση με τον "ψόφιο" ήχο δυο μικρών ηχείων δεν το συζητώ.

Φοβάμαι ότι το συγκεκριμένο sub είναι πάρα πολύ μικρό για τη συγκεκριμένη "δουλειά". Και σε όγκο (το σημαντικότερο..) και σε ισχύ.

οχι παραδοκως σε ενταση ειναι απιστευτα δυνατο και απο ογκω καλα τα παει δεν συμπιεζει αλλα ειναι οκ

Ακομα και αυτο το rel παντως δυσκολευτηκες να το ενσωματωσεις σα να μην υπαρχει..., σα να ειναι ενα σωμα με τα ηχεια. Υπαρχει κατι ακομα κατι που σε ενοχλει η θεωρεις οτι πλεον το συστημα σου παιζει καλυτερα σε ολους τους τομεις χωρις να εχει χαλασει το παραμικρο?

οχι παραδοκως σε ενταση ειναι απιστευτα δυνατο και απο ογκω καλα τα παει δεν συμπιεζει αλλα ειναι οκ
Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε θα σου φέρω δώρο μπατονέτες καθαρισμού αυτιών, γιατί όποτε το άκουσα εγώ η δεν το αντιλήφθηκα καν ότι παίζει η βρόμιζε τις συχνότητες που αγαπώ στα B&W, απίστευτα δυνατό σε σύγκριση με τι 2.1 logitech desktop ηχεια με το γουφερακι του :ROFLMAO::ROFLMAO:

Τα microsubs για αυτή τη δουλειά υπάρχουν. Όταν έχεις μικρά ηχεία και δεν θέλεις να ξοδέψεις σε real estate (αποτύπωμα στο χώρο) όπως είναι η έκφραση.

Τέτοια είναι το 3000 Micro της SVS
Το KEF KC62
Της Velodyne τα MicroVee και MiniVee
Της REL το Tzero

κ.ο.κ.

Δεν έχουν σχέση φυσικά με τα sub των κομπιουτεροηχείων. Ούτε με τα sub που έχουν π.χ. οι ηχομπάρες. Ούτε βέβαια μπορούν να φτάσουν την απόδοση ενός «κανονικού μεγέθους» sub. Υπάρχει λογική στην ύπαρξή τους.

Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε θα σου φέρω δώρο μπατονέτες καθαρισμού αυτιών, γιατί όποτε το άκουσα εγώ η δεν το αντιλήφθηκα καν ότι παίζει η βρόμιζε τις συχνότητες που αγαπώ στα B&W, απίστευτα δυνατό σε σύγκριση με τι 2.1 logitech desktop ηχεια με το γουφερακι του :ROFLMAO::ROFLMAO:
σε παραπεμπω στο επομενο ποστακι απο τον φιλο

Ακομα και αυτο το rel παντως δυσκολευτηκες να το ενσωματωσεις σα να μην υπαρχει..., σα να ειναι ενα σωμα με τα ηχεια. Υπαρχει κατι ακομα κατι που σε ενοχλει η θεωρεις οτι πλεον το συστημα σου παιζει καλυτερα σε ολους τους τομεις χωρις να εχει χαλασει το παραμικρο?
η αληθεια ειναιβοτι δυσκολεύομαι πολυ λογω χωρου γενικης μαπα τοποθετησης του συστήματος και wife acceptance νομιζω οτι γενικα εχω βρει ενα σωστο σημειο με τα περισσοτερα οφελη αυτο που ακους πολυ ειναι η εκπλικτικη ευκρινεια και ταχυτητα που εχει αυτο το κουτακι στις περιοχες που παιζει.

• Like
Reactions: steadyshot
Εχω πολυ θετικη εμπειρια απο τη χρηση του REL Τ9χ σε hi level συνδεση με ηχεια βασης σε περιορισμενο μαλιστα χωρο.
Δειχνει μελετημενο ακριβως για αυτο. Καθολου θολωμα, καθολου βραδυπορεια μπασου, καθολου αλλαγη ηχητικου χαρακτηρα κ.ο.κ.
Επεμβαινει μονο εκει που πρεπει, οπως πρεπει, αν ρυθμιστει συντηρητικα χωρις υπερβολες.

• Like
Reactions: Vass xen
Εχω πολυ θετικη εμπειρια απο τη χρηση του REL Τ9χ σε hi level συνδεση με ηχεια βασης σε περιορισμενο μαλιστα χωρο.
Δειχνει μελετημενο ακριβως για αυτο. Καθόλου θολωμα, καθολου βραδυπορεια μπασου, καθολου αλλαγη ηχητικου χαρακτηρα κ.ο.κ.
Επεμβαινει μονο εκει που πρεπει, οπως πρεπει, αν ρυθμισε συντηρητικα χωρις υπερβολες.
Είδες το φως, όπως και εγώ, και με μέτρηση...οπότε τώρα εσύ ξέρεις....άσε να λένε...το sub αλλοιώνει, θολώνει τον ήχο και άλλες γραφικότητες. Rel και ξερό 🥖

Εγώ που έχω τα Elac carina και για το μέγεθος τους έχουν καλό μπάσο ή rel συστήνει για κάποιο λόγο ένα ή δύο tzero κα όχι πχ t5x. Με ποιο σκεπτικό ;

Πιθανον να το εξηγουν στα video της εταιρειας στο youtube.
Προσωπικα πηρα το μεγαλυτερο που μπορουσα να πληρωσω και για δοκιμη.

εχεις μεινει οπισω πλεον υπ´αρχει αλλη κατηγορία υποηχέιων για μουσική και αλλη για home cinema και το συγκεκριμένο δεν εγραφε cinema πουθενα… δεν ειναι home cinema προιον μπορεις να δεις τις διαφορες υπαρχουν πολλα βιντεο που τις εξηγούν αλλα και η τιμη του μόνο για το μέγεθος και οτι ´εχει class a/b μεσα και οχι class d σε κανει να σκεφτείς

Μια χαρα ξερω που φτανει το ηχειο μου και που να δουλεψει και ναι ο ματσαριστας ειναι οκ τον ξερουμε αλλα υπ´αρχει και το μαγικο κουμπακι του crossover που το αγνοείς τελείως τα δικα σου έχουν fixed και αυτη ειναι η δουλια του αλλά εφοσον υπ´αρχει το κομβιον αυτο ο ματσαριστας βγαινει στη συνταξη και δεν είναι και ο τελευταιος στον κοσμο υπάρχουν και άλοι με αυτιά και ναι τα κονσουμερ προϊόντα εχουν ξεπεράσει τα φτιαχτά προ πολου πρεπει να το ξεπεράσεις αυτο εμεις οι φιλοι σου προσφερόμαστε να σε βοηθήσουμε . Οσα χρείαζονται βαρβατο rnd βεβαια

Η βαση της λειτουργιας ειναι ιδια παντως εκει που δεν φτανει ή χάνει το κανονικό σου ηχειο βαζεις αλλο ενα η κατι αλλο που το βοηθαει με ανάλογες προδιαγραφές και χαρακτηριστικά δεν κοτσαρεις οτι σου ερθει (πχ Velodyne με 805) οι παλαιότεροι μπορούν να πουν καλλίτερα για αυτα ειμαι σίγουρος
Διορθωση δεν ειναι A/B ειναι D class sorryyyy