Ρεπορτάζ με σύνορα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ρεπορτάζ με σύνορα!

Δεν είναι τόσο απλή υπόθεση Σπύρο. Για παράδειγμα το ντοκυμαντέρ (χωρίς την προσωπική δημοσιογραφική έρευνα για διασταυρώσεις πηγών, μεταφράσεις, "φιλτράρισμα" κλπ.) για το τηλεοπτικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, είχε από μόνο του κάποιο κόστος πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν μπορείς να παίξεις στον αέρα δουλειά τρίτου τσάμπα. Και φυσικά παίζει και επιλογή στο τί θα κρατήσεις, πως θα το παρουσιάσεις κλπ. Και στην τελική έτσι όπως το περιγράφεις ο καθένας με καλό και ορθό λόγο θα μπορούσε να κάνει την εκομπή του Κούλογλου. Αμ δεν είναι έτσι. Κάθε ώρα εκπομπής στον αέρα, μπορεί να έχει μήνες προετοιμασίας και έρευνας πίσω της. Εδώ ζωντανές εκπομπές καθημερινής επικαιρότητας και έχουν 12ώρες προετοιμασία από καμιά 150αριά νοματαίους πριν βγουν στον αέρα.

Θεωρώ οτι εάν είχες πίσω σου κάποια άξια κυρία Βλάχου να σού ξεδιαλέγει υλικό μιά χαρά θα το έκανες..
Αυτό πού δύσκολα γίνεται είναι το επιτόπιο ρεπορτάζ στήν ´καυτή ζώνη´..
Γενικά πάντως δεν κατανοώ την ηρωοποίησή του.....
Αλλο οι ολόσωστες διαμαρτυρίες γιά τό κόψιμο τής εκπομπής και άλλο ο Στέλιος,Τσέ................................

Μα δεν νομίζω να τον ηρωοποίησε κανείς εδώ μέσα που το συζητάμε. Άλλωστε τίποτα το ηρωικό δεν υπάρχει στην τηλεόραση -αν εξαιρέσουμε τους πολεμικούς ανταποκριτές.

Απλά θεωρώ ότι η εκπομπή του είχε πράγματα να μου πει, και έκανε προσπάθειες να ξεστραβώσει πολύ κόσμο για το τι παίζεται γύρω του. Και το έκανε και αρκετά έντιμα χωρίς να χρησιμοποιεί μεθόδους που αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας. Τι άλλο θέλει κανείς από μια ενημερωτική εκπομπή;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρεπορτάζ με σύνορα!

Ειλικρινά δεν το γνωρίζω..
Απο την άλλη έχω μεγάλη απορία πώς και δέχτηκε να δόσει συνέντευξη τώρα στον Καψαμπελη που κατηγορείται γιά εκβιασμό μέσω τού blog του ,τού press.gr??
Μην ανησυχείτε πάντως .Θα πάει στον ΣΚΑΙ...
Υ.Γ.
Οι απορίες μου παραμένουν πάντως γιατί έγινε πολύ μεγάλος ξεσηκωμός ενώ σε περιπτώσεις πού έχω αναφέρει σε προηγούμενά μου πόστ και όπου διώχθηκαν δημοσιογράφοι με ελάχιστη αμοιβή δεν κουνήθηκε φύλλο...
Υ.Γ.2
Εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα πάντως εξαφανιστεί ο κυριος Παναγόπουλος απο την ΕΡΤ θάχει ενδιαφέρον το timing..

Σπύρο πως είχε λήξει η ιστορία με τον Καββαθά το 2005? Του τα πήρανε όλα τελικά?

επίσης στη συνέντευξη είπε ότι θα βάλει τις βάσεις για μια διαδικτυακή τηλεόραση..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρεπορτάζ με σύνορα!

Σπύρο πως είχε λήξει η ιστορία με τον Καββαθά το 2005? Του τα πήρανε όλα τελικά?

Νομίζω ότι απεσύρθη τελικά η αγωγή Κώστα.
Ηταν άδικο γιατί ο Βασίλης ο Καββαθάς δεν έχει βγάλει φράγκο γενικώς...............

Απάντηση: Re: Ρεπορτάζ με σύνορα!

Μα δεν νομίζω να τον ηρωοποίησε κανείς εδώ μέσα που το συζητάμε. Άλλωστε τίποτα το ηρωικό δεν υπάρχει στην τηλεόραση -αν εξαιρέσουμε τους πολεμικούς ανταποκριτές.

Απλά θεωρώ ότι η εκπομπή του είχε πράγματα να μου πει, και έκανε προσπάθειες να ξεστραβώσει πολύ κόσμο για το τι παίζεται γύρω του. Και το έκανε και αρκετά έντιμα χωρίς να χρησιμοποιεί μεθόδους που αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας. Τι άλλο θέλει κανείς από μια ενημερωτική εκπομπή;

Μιά εκπομπή πού να αγγίξει ένα θέμα ´διαπλοκής ´στην Ελλάδα ,δεν ειδα απ´αυτόν...
Ευνοημένος και αγαπητός και απο τά δύο κόμματα πάντως..
Σαφώς οι εκπομπές του πρέπει να συνεχιστούν...Αυτό αδιαπραγμάτευτο..
Υ.Γ.
Δεν έγραψα γι εδώ μέσα.
Αλλά για άλλον δημοσιογράφο επερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έγινε ποτέ..
Εκεί πάει η ηρωοοποίηση...

Δεν νομίζω να έγινε επερώτηση για τον Κούλογλου αυτόν καθ' αυτόν. Αλλά περισσότερο για την ΕΡΤ και την διοίκηση Παναγόπουλου. Περισσότερο νομίζω πως ηρωοποιείται από κινήσεις διαμαρτυρίας απλών πολιτών όπως αυτή αύριο έξω από την ΕΡΤ, παρά από κινήσεις βουλευτών...

Re: Απάντηση: Re: Ρεπορτάζ με σύνορα!

Μιά εκπομπή πού να αγγίξει ένα θέμα ´διαπλοκής ´στην Ελλάδα ,δεν ειδα απ´αυτόν...

Μα η εκπομπή Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα είχε σαν αντικείμενο το εξωτερικό ρεπορτάζ. Μόνο στη θεματική βραδυά θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες, και αυτή η επομπή νομίζω παίζει ένα δυο χρόνια μόνο...

Σαφώς οι εκπομπές του πρέπει να συνεχιστούν...Αυτό αδιαπραγμάτευτο..

Δυστυχώς Σπύρο, φοβάμαι ότι οι εκπομπές του που θα δούμε στο μέλλον θα είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρεπορτάζ με σύνορα!

Ποια ιστορία ρε παιδιά; Πείτε και τίποτα σε εμάς τους ανιστόρητους

Η αναζήτηση της επαναστατικής αλήθειας είναι το LEXUS!!!

«Καθημερινή» της Κυριακής, 9 Δεκεμβρίου 2007.
KouloglouLEXUSsmall.jpg

Ευκρινέστερα εδώ http://unchain.gr/KouloglouLEXUS.jpg

Σημερα στίς 7 γίνεται εκδηλωση διαμαρτυρίας έξω απο το ραδιομέγαρο τής ΕΡΤ,προσέξτε όχι κατά τής λογοκρισίας γενικά,αλλά απο φίλους τής εκπομπής´Ρεπορτάζ χωρίς Συνορα´...
Μάλιστα...
Επιλεκτικές εκδηλώσεις γιά τούς Νέους ´Τσέ´,πού η εξουσία ουδέποτε εμίσησε.

Re: Απάντηση: Ρεπορτάζ με σύνορα!

Σημερα στίς 7 γίνεται εκδηλωση διαμαρτυρίας έξω απο το ραδιομέγαρο τής ΕΡΤ,προσέξτε όχι κατά τής λογοκρισίας γενικά,αλλά απο φίλους τής εκπομπής´Ρεπορτάζ χωρίς Συνορα´...
Μάλιστα...
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Οι φίλοι της εκπομπής είναι ενάντια στη λογοκρισία κ αυτοί που είναι ενάντια στη λογοκρισία δεν θέλουν να κλείσει η εκπομπή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρεπορτάζ με σύνορα!

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Οι φίλοι της εκπομπής είναι ενάντια στη λογοκρισία κ αυτοί που είναι ενάντια στη λογοκρισία δεν θέλουν να κλείσει η εκπομπή...

Ε τοτε να κάνουν εκδήλωση κατά της Λογοκρισίας γενικά γιατί έτσι φαίνεται ότι πάνε οι κολλητοί τού Κουλογλου σε ´πάρτυ´.

Εντάξει δεν έχει και τόση σημασία ποιοι διοργανώνουν την εκδήλωση αλλά η ίδια η εκδήλωση κατά της λογοκρισίας. Αυτό το μήνυμα περνάει: Είμαστε ενάντια στη λογοκρισία κ μαζευτήκαμε εδώ με αφορμή το κόψιμο της εκπομπής του Κούλογλου..

Π.χ. τις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά τις οργανώνει η ΓΣΕΕ αλλά αφορά όλους τους εργάτες (δεξιούς κ αριστερούς). Το μήνυμα που φαίνεται είναι η επανάσταση των εργατών, όχι η γσεε ή π.χ. το παμε που έκαναν τη διοργάνωση..

Απάντηση: Re: Ρεπορτάζ με σύνορα!

Εντάξει δεν έχει και τόση σημασία ποιοι διοργανώνουν την εκδήλωση αλλά η ίδια η εκδήλωση κατά της λογοκρισίας. Αυτό το μήνυμα περνάει: Είμαστε ενάντια στη λογοκρισία κ μαζευτήκαμε εδώ με αφορμή το κόψιμο της εκπομπής του Κούλογλου..

Π.χ. τις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά τις οργανώνει η ΓΣΕΕ αλλά αφορά όλους τους εργάτες (δεξιούς κ αριστερούς). Το μήνυμα που φαίνεται είναι η επανάσταση των εργατών, όχι η γσεε ή π.χ. το παμε που έκαναν τη διοργάνωση..

Τήν εκδήλωση τήν διοργανώνουν φίλοι τής εκπομπής,πού αντιστοίχως δεν πηγαν στην Καθημερινή οταν απέλυε τον Δελαστίκ και την Μπουγάτσου..
Και θεωρώ μάλον ταυτολογία μιάς κάποιας ´πρωτοπορίας´πώς ´σέ όσους αρέσει η εκπομπή είναι εναντίον τής λογοκρισίας´...

Υπάρχουν και άλλοι ,πού γιά λόγους αρχής είναι εναντίον οποιασδήποτε λογοκρισίας ανεξαρτήτως εάν τούς αρέσει κάτι ή όχι..
Υ.Γ.
Το τί εκδηλώσεις διοργανώνει η ΓΣΕΕ είναι άλλης τάξεως ζήτημα...
Οχι και οι εκδηλώσεις πού οργανώνει ο κυριος Παναγόπουλος(o τής Γ.Σ.Ε.Ε)πού υπογράφει απαράδεκτες συλλογικές συμβάσεις νά αφορούν όλους τούς εργαζομένους

Τήν εκδήλωση τήν διοργανώνουν φίλοι τής εκπομπής,πού αντιστοίχως δεν πηγαν στην Καθημερινή οταν απέλυε τον Δελαστίκ και την Μπουγάτσου..
Και θεωρώ μάλον ταυτολογία μιάς κάποιας ´πρωτοπορίας´πώς ´σέ όσους αρέσει η εκπομπή είναι εναντίον τής λογοκρισίας´...

Υπάρχουν και άλλοι ,πού γιά λόγους αρχής είναι εναντίον οποιασδήποτε λογοκρισίας ανεξαρτήτως εάν τούς αρέσει κάτι ή όχι..
Υ.Γ.
Το τί εκδηλώσεις διοργανώνει η ΓΣΕΕ είναι άλλης τάξεως ζήτημα...
Οχι και οι εκδηλώσεις πού οργανώνει ο κυριος Παναγόπουλος(o τής Γ.Σ.Ε.Ε)πού υπογράφει απαράδεκτες συλλογικές συμβάσεις νά αφορούν όλους τούς εργαζομένους
Θέλω να πω ότι δίνεις πολύ μεγάλο βάρος στο ποιος διοργανώνει την εκδήλωση. Και στην τελική πάλι καλά που κάποιοι έκαναν κάτι, από το να μην αντιδρούσαμε καθόλου... Λίγη σημασία έχει αν αυτοί που πήραν μέρος ήταν φίλοι της εκπομπής ή ενάντια στη λογοκρισία ή και τα δύο!

Και το θέμα πήρε πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα (π.χ. Λαζόπουλος) απ'ότι αυτό της Δελαστικ κ Μπουγάτσου στην Καθημερινή. Άλλωστε μια τηλεοπτική εκπομπή απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερες μάζες κ ευαισθητοποίσε περισσότερο κόσμο...