Returned from the dead...

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Πολυ σωστα αναφερουν οι προλαλησαντες, δουλευει κανονικα.
Εχω και ενα ακριβως ιδιο με το παρακατω φυλαγμενο στο πατρικο μου.

Telefono.jpg

Το καλωδιο του ακουστικου ειναι πλεξουδα και οχι σπιραλ.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Πολυ σωστα αναφερουν οι προλαλησαντες, δουλευει κανονικα.
Εχω και ενα ακριβως ιδιο με το παρακατω φυλαγμενο στο πατρικο μου.

Telefono.jpg

Το καλωδιο του ακουστικου ειναι πλεξουδα και οχι σπιραλ.

Το ένα που χρησιμοποιώ είναι σαν αυτό της φωτό. Με το χωνί στο μικρόφωνο...:singer:

Απ' οτι θυμαμαι οταν η γραμμη ηταν "ψιλοχαλια" (πολλες φορες και σε υπεραντλαντικες συνομιλιες) το "μαντζουνι" που χρησιμοποιουσαμε ηταν να "γυρισουμε" το μηδεν κατα την διαρκεια της κλησης. Μερικες φορες επιανε, μερικες οχι, αλλα εμεινε ως τηλεφωνικο "γιατροσοφι".
Μπορει να εχει και τις ριζες του στα παλια τηλεφωνικα κεντρα με τα βυσματα, αλλα εχουν περασει 25 χρονια απο την τελευταια φορα που δουλεψα κατι τετοιο και δεν θυμαμαι. Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι βαζαμε υποψηφια "θυματα" να ακουμπησουν καπου στο κεντρο, γυριζαμε μια μανιβελα και τους χτυπαγε ρευμα. (αθωα νεανικα παιγνιδια).

παλι καλα που ηταν ακομα αθωα, γιατι τελευταια φορα που ακουσα να χρησιμοποιουνται τα στρατιωτικα μαγνητικα κεντρα/τηλεφωνα ηταν σε σκοτεινα μπουντρουμια στο Ιρακ.

Προχθες σε μια βολτα με την κοπελια μου βρηκα στα σκουπιδια ενα καρεκλακι!
Ηταν εξρθρωμενο απο ολες τις πλευρες αλλα σε πολυ καλη κατασταση στα ξυλα του, κυριολεκτικα καινουργιο!
Μπηκε λοιπον στο πορτπαγκαζ!

Τριφτηκε με το μικρο ποντικι της Einhell για να καθαρισει κιολλας το γυμνο ξυλο,

tmp_30886_DSC_1328608360636.jpg

Εγινε το καταλληλο βιδωμα και ενισυχεις με κολλα,
tmp_30886_DSC_13291134496425.jpg

Και μαγκωμα με τους σφικτηρες να στεγνωσει η κολλα!
tmp_30886_DSC_13301023998572.jpg

Τριψημο τοπικα στα σημεια που κολληθηκαν για υπολοιματα κολλας και βαφη με αποχρωση ΜΑΟΝΙ με βερνικι εμποτισμου.

tmp_30886_DSC_13311799478866.jpg

Επειτα γυαλιστερο διαφανο βερνικι και τωρα εχουμε ενα ολοκαινουργιο αναβιωμενο σκαμνακι!!!

tmp_30886_DSC_1342_1017833308.jpg

Σκεφτομαι μηπως του προσθεσω και καμια εξτρα πινελια χρωματος με λουλουδια στο πανω μερος της πλατης.
Το οποιο ενω μου ειχε πει η Ξανθή "Δε πιστευω να βαλεις αυτο στο πορτ παγκαζ!!!", προχθες που το ειδε τελειωμενο ειπε "Πολυ ομορφο σκαμνακι να το βαλουμε μπροστα στο τζακι!"
Χεχεχεχεχεχεχε

Μπραβο Κυριακο. Πολυ καλη η αποχρωση μαονι. Μην το ζωγραφισεις στην πλατη, νομιζω οτι δεν θα πηγαινει, ετσι ειναι τελειο.

Aψογος ο Κυριάκος,έγινε καινούργιο πάλι,έχει δίκιο ο Μιχάλης άστο έτσι καλύτερα

Τελικά οι γυναίκες που δεν διαμαρτύρονται με τέτοιες κατασκευές / ανακατασκευές είναι αυτές στις εκπομπές τύπου "μαστορέματα", αλλά εκεί πληρώνονται για να μην το κάνουν...

Χαχαχαχαχα!!!!
Ευτυχως ειμαι καλα με αυτο το θεμα και δεν εχω προβλημα με τα μαστορεματα και τις δαπανες σε εργαλεια!
Αποδιδουν στο σπιτι χρηματα απο επισκευες-κατασκευες και ειναι και χομπυ δημιουργικο.

Ειδες η ραδιοφωνικη παραγωγος που εγινε μαστορισα?????
Και ο αλλος βεβαια μαστορισα ειναι ο λαλακης που με εκνευριζει....
Χαχαχαχα

Εμένα η μάνα μου όλο γκρινιάζει για τις αγορές ακόμα και όταν βγάζω ο ίδιος φράγκα..
Όταν όμως της φτιάχνω γλάστρες, τραπεζάκια κλπ δεν κάνει κιχ...

Αθάνατη Ελληνίδα μάνα!!!

Και μετά σε αγγαρεύουν να τα σκεπάζεις κάθε χειμώνα να μην πάθουν τίποτα και κάθε καλοκαίρι να τα περνάς και ένα βερνίκι…

Ειστε εκτος θεματος κυριοι...
Εγω τα εργαλεια τα βλεπω ως αποτοξινωση αλλα και ως επενδυση.
Ενας φιλος μου τα λεει " προβληματα" μιας και απο το 2009 που εμαθα την ιντερνετικη αγορα το ebay στην αρχη και μετα η τοπικη αγορα ειναι η "διασκεδαση" μου.
Απλα εχω ενα θεμα που δεν μπορω να αγορασω ακριβα πραγματα αν δεν ειναι αμεσα χρησιμοποιησιμα. Λιγα λιγα δεν εχω προβλημα να τα δινω...:idea:

Off topic αλλά έχει πλάκα.
Πριν από κάνα 2 εβδομάδες, φεύγω με το μηχανάκι για τη δουλειά. Η γυναίκα μου είχε άδεια και έτσι ήταν στο σπίτι. Δεν προλαβαίνω να κάνω 50 μέτρα, και βλέπω στους σκουπιδοτενεκέδες του διπλανού συγκροτήματος , παρατημένη, μια μηχανή του γκαζόν. Αφήνω το μηχανάκι, παίρνω τη μηχανή του γκαζόν και πίσω στο σπίτι. Η έκφραση της συζύγου όταν με είδε να επιστρεφω με μηχανάκι αλλου είδους, σχεδόν αμέσως, όλα τα λεφτά!
Για την ιστορία, η μηχανή του γκαζόν δεν είχε τίποτα σοβαρό. Είχαν απλώς οξειδωθεί οι επαφές του διακόπτη. Την καθάρισα, την γρασαρα, ακονισα το μαχαίρι, πέρασα τα πλαστικά της με θερμοπιστολο και έγινε κούκλα...