Πριν 2 βδομάδες βρήκα σε μια γωνια μεσα στο οικοπεδο ενα τσεκουρι , οξειδωμενο το μισό μέσα στο έδαφος . Κατα την αναμονή της παραλαβής είπα να ασχοληθω με αυτο το "πεθαμενο" κομμάτι μετάλλου (μλκια δεν έβγαλα φωτο το πριν , το ποσο άθλιο ήταν . Ισως δεν το πίστευα ότι θα ζωντανέψει ξανα...) . Το ετριψα , του εφτιαξα ενα στυλιαρι απο ενα κομμάτι σκληρου ξύλου και βουαλα...
Αύριο τροχισμα , βουρτσα και πέρασμα βερνικι το στυλιαρι .
![]()
από ότι ξέρω εγώ το ξύλο για το στυλιάρι πρέπει να είναι ξερό, όσο πιο στεγνό τόσο καλύτερο.Τη μαρκα ειναι η σκουπα? Nilfisk θυμιζει.
Για το στυλιαρι πρεπει το ξυλο να ειναι φρεσκο ή ξερο?
Τη μαρκα ειναι η σκουπα? Nilfisk θυμιζει.
Για το στυλιαρι πρεπει το ξυλο να ειναι φρεσκο ή ξερο?
Αψογα!!!
Και πανω που λεγαμε για σκουπες ηρθε ως Θειο δωρο Μακη!!!
Έτσι είναι!Ναι γλίτωσα τα λεφτά από τη σκούπα και τα έκανα φαλτσοπρίονο χααχα
Ναι γλίτωσα τα λεφτά από τη σκούπα και τα έκανα φαλτσοπρίονο χααχα
από ότι ξέρω εγώ το ξύλο για το στυλιάρι πρέπει να είναι ξερό, όσο πιο στεγνό τόσο καλύτερο.
σε αυτό που έκανα χτες, φρέσκο ξύλο κομμένο δοκίμασα να το ζεστάνω με το πιστόλι ζεστού αέρα του lidl αλλά αφενός έκαιγε πολύ αφετέρου βαρέθηκα να περιμένω....οπότε το πήρα όπως ήταν τριμμένο και το έβαλα στο φούρνο δίπλα από το φαγητό που ετοίμαζε η γυναίκα για κανά μισάωρο και ελπίζω να στέγνωσε αρκετά.
Δεν έχω δοκιμάσει να ισιώσω ξύλο με ζέσταμα αλλά έχω κάνει το αντίθετο άπειρες φορές.
Σε διάφορες κατασκευές που χρησιμοποιούσαμε χλωρό ξύλο για να λυγίζει εύκολα, χωρίς να σπάει, μόλις το διαμορφώναμε όπως θέλαμε, το δέναμε με σύρμα και μετά στη φωτιά το θάβαμε κάτω από τη στάχτη. Με προσοχή όμως να μην μας ξεφύγει κάποιο κάρβουνο και ακουμπάει στο ξύλο γιατί θα το κάψει.
Μετά από αρκετή ώρα τα υγρά εξατμίζονταν, το ξύλο στέγνωνε εντελώς και έμενε για πάντα όπως το είχαμε διαμορφώσει.
Πάντως πληροφοριακά, το ξύλο είναι ζωντανό υλικό οπότε πάντα τραβάει και αποβάλει λίγη υγρασία. Ανάλογα βέβαια με το πόσο κατεργασμένο είναι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.