Returned from the dead...

Μπράβο Μάκη αν μουλιάσεις και την σωλήνα και την τρίψεις με σκληρή βούρτσα και σαπούνι θα είναι τέλεια :worshippy:

-----------
Μαζί γράφαμε Κυριάκο

Δίκιο έχετε το παραμέλησα το σπιράλ...

Είμαι περίεργος άμα συνδέσω εργαλείο πάνω πως θα ναι.
Στο χαμηλό της είναι πολύ ήσυχη και δεν έχει σακούλα όλα πάνε στον κάδο.

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Πριν 2 βδομάδες βρήκα σε μια γωνια μεσα στο οικοπεδο ενα τσεκουρι , οξειδωμενο το μισό μέσα στο έδαφος . Κατα την αναμονή της παραλαβής είπα να ασχοληθω με αυτο το "πεθαμενο" κομμάτι μετάλλου (μλκια δεν έβγαλα φωτο το πριν , το ποσο άθλιο ήταν . Ισως δεν το πίστευα ότι θα ζωντανέψει ξανα...) . Το ετριψα , του εφτιαξα ενα στυλιαρι απο ενα κομμάτι σκληρου ξύλου και βουαλα...
Αύριο τροχισμα , βουρτσα και πέρασμα βερνικι το στυλιαρι .

ΤΡΟΜΕΡΟ!!! μου αρέσει πάρα πολύ! συγχαρητήρια !! μπορείς να βγάλεις και μία φώτο από πάνω να δω την περασιά/στήριξη του στειλιαριού στο τσεκούρι ?

βρήκα και εγώ σε ένα κιβώτιο από τον πατέρα μου ένα τσεκούρι χωρίς στειλιάρι, αλλά είναι το διπλάσιο σε μέγεθος από αυτό εδώ...θα βγω παγανιά αύριο να κόψω κανά κλαδί από ελιά κανά μέτρο, αλλά είναι δύσκολο σε αυτό το μήκος να βρω το κατάλληλο στειλιάρι.

Τη μαρκα ειναι η σκουπα? Nilfisk θυμιζει.

Για το στυλιαρι πρεπει το ξυλο να ειναι φρεσκο ή ξερο?

από ότι ξέρω εγώ το ξύλο για το στυλιάρι πρέπει να είναι ξερό, όσο πιο στεγνό τόσο καλύτερο.
σε αυτό που έκανα χτες, φρέσκο ξύλο κομμένο δοκίμασα να το ζεστάνω με το πιστόλι ζεστού αέρα του lidl αλλά αφενός έκαιγε πολύ αφετέρου βαρέθηκα να περιμένω....οπότε το πήρα όπως ήταν τριμμένο και το έβαλα στο φούρνο δίπλα από το φαγητό που ετοίμαζε η γυναίκα για κανά μισάωρο και ελπίζω να στέγνωσε αρκετά.

Re: Απάντηση: Returned from the dead...

Ειναι Delonghi Multivac XE130 στερεών/υγρών

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κι εδώ εν λειτουργία
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Ναι γλίτωσα τα λεφτά από τη σκούπα και τα έκανα φαλτσοπρίονο χααχα

Και που να την έβλεπε αυτός που την πέταξε... Μάλλον θα πήρε του LIDL για καινούρια και πέταξε αυτή.

Παναγιώτη δεν πρέπει να είχε αφιερώσει λεπτό να την συντηρήσει και φαντάζομαι κάποια στιγμή του κόπηκε το καλώδιο και την πέταξε.

Νεκτάριε εχω σπίτι μια bosch σκούπα για τη σύζυγο και δεν ρουφάει έτσι:award:

από ότι ξέρω εγώ το ξύλο για το στυλιάρι πρέπει να είναι ξερό, όσο πιο στεγνό τόσο καλύτερο.
σε αυτό που έκανα χτες, φρέσκο ξύλο κομμένο δοκίμασα να το ζεστάνω με το πιστόλι ζεστού αέρα του lidl αλλά αφενός έκαιγε πολύ αφετέρου βαρέθηκα να περιμένω....οπότε το πήρα όπως ήταν τριμμένο και το έβαλα στο φούρνο δίπλα από το φαγητό που ετοίμαζε η γυναίκα για κανά μισάωρο και ελπίζω να στέγνωσε αρκετά.

Ο πατέρας μου που φτιάχνει ξύλινα μπαστούνια στον ελεύθερο του χρόνο, φέτος δοκίμασε ένα νέο κόλπο για να τα ισιώνει.
Πήρε ενα φλόγιστρο (αυτό που παίρνει τα κλασικά γκαζάκια του εμπορίου) και το ίσιωμα πέτυχε χωρίς κανένα σπάσιμο.
Με ένα γκαζάκι ίσιωσε καμιά 15αριά μπαστούνια.

Δεν έχω δοκιμάσει να ισιώσω ξύλο με ζέσταμα αλλά έχω κάνει το αντίθετο άπειρες φορές.
Σε διάφορες κατασκευές που χρησιμοποιούσαμε χλωρό ξύλο για να λυγίζει εύκολα, χωρίς να σπάει, μόλις το διαμορφώναμε όπως θέλαμε, το δέναμε με σύρμα και μετά στη φωτιά το θάβαμε κάτω από τη στάχτη. Με προσοχή όμως να μην μας ξεφύγει κάποιο κάρβουνο και ακουμπάει στο ξύλο γιατί θα το κάψει.
Μετά από αρκετή ώρα τα υγρά εξατμίζονταν, το ξύλο στέγνωνε εντελώς και έμενε για πάντα όπως το είχαμε διαμορφώσει.

Δεν έχω δοκιμάσει να ισιώσω ξύλο με ζέσταμα αλλά έχω κάνει το αντίθετο άπειρες φορές.
Σε διάφορες κατασκευές που χρησιμοποιούσαμε χλωρό ξύλο για να λυγίζει εύκολα, χωρίς να σπάει, μόλις το διαμορφώναμε όπως θέλαμε, το δέναμε με σύρμα και μετά στη φωτιά το θάβαμε κάτω από τη στάχτη. Με προσοχή όμως να μην μας ξεφύγει κάποιο κάρβουνο και ακουμπάει στο ξύλο γιατί θα το κάψει.
Μετά από αρκετή ώρα τα υγρά εξατμίζονταν, το ξύλο στέγνωνε εντελώς και έμενε για πάντα όπως το είχαμε διαμορφώσει.

Μπάμπη ξέχασα να πω ότι και ο πατέρας μου στο τέλος το δένει με σύρμα πάνω σε κάτι σταθερό για να πάρει την τελική του μορφή.

Πάντως πληροφοριακά, το ξύλο είναι ζωντανό υλικό οπότε πάντα τραβάει και αποβάλει λίγη υγρασία. Ανάλογα βέβαια με το πόσο κατεργασμένο είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Returned from the dead...

Πάντως πληροφοριακά, το ξύλο είναι ζωντανό υλικό οπότε πάντα τραβάει και αποβάλει λίγη υγρασία. Ανάλογα βέβαια με το πόσο κατεργασμένο είναι.

Εννοείται.
Με ξύλινες σφήνες οι αρχαίοι έσκιζαν μάρμαρα. Φράκαραν στεγνές σφήνες σε σχισμές που είχαν δημιουργήσει και μετά τις έβρεχαν. Απ´ το νερό που ρούφαγαν, ήταν τόση η διαστολή και τόση η δύναμη που ασκούσε, που έσκιζε το μαρμάρινο βράχο.

Ανακατασκευή εργαλείου 2 σε 1 , παγκοπριονο-πλάνη 28 εκατοστων του 1972 ιταλικής κατασκευής .