Returned from the dead...

Απάντηση: λευκό ξύδι

Σκουριασμένα τρυπάνια και bits μετά από 2 ημέρες μέσα σε λευκό ξύδι

Πριν
View attachment 132216

Μετά
View attachment 132215

Πολυ μπιχλα εβγαλε το ξυδι.
Καπου διαβαζα οτι η σκουρια, εκτος των αλλων φευγει αν τη τριψουμε με βρεγμενο αλουμινοχαρτο!

Μάλιασε η γλώσσα μου να το λέω εδώ μέσα, όταν θέλετε να καθαρίσετε σκουριά ο καλύτερος τρόπος είναι η ηλεκτρόλυση.
Η δικασία είναι απλούστατη και τα αποτελέσματα εξαιρετικά, εγώ έχω σωθεί.
Τα υλικά που χρειάζεστε είναι μια 12-βολτη μπαταρία ένας πλαστικός κουβάς 2-3 κουταλιές μαγειρική σόδα (ή ποτάσα αλλά λίγο επικίνδυνη) κι ένα καθαρό μέταλο για να τραβήξει τη σκουριά απ´ το αντικείμενο που θέλετε να καθαρίσετε.
Συνδέετε το + της μπαταρίας στο καθαρό σίδερο, το - στο προς καθαρισμό σίδερο και τα βιυτάτε στο νερό που έχετε βάλει στον κουβά και μέςα έχετε διαλύςει τις 3 κουταλιές σολδας. Προσέχετε μόνο να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
Αυτό ήταν, όλα τα άλλα τα κάνει ο ηλεκτρισμός.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Audi a3 pump central lock!
Συνηθές φαινόμενο να σπάει ο μηχανισμός εσωτερικά(carbon graphite)yok κεντρικό κλείδωμα χωρίς αέρα!!
Ανταλλακτικό δεν υπάρχει,παρά μόνο σε αλλαγή τρόμπας(100+ ευρώ)
SAM_1582.jpg

Κολλήθηκαν τα κομμάτια για να έχουμε έναν "μπούσουλα" να το μετρήσουμε,και να γίνει πιστό αντίγραφο από αλουμίνιο!
SAM_1600.jpg

SAM_1601.jpg

SAM_1625.jpg

SAM_1627.jpg

SAM_1629.jpg

SAM_1632.jpg

Η εφαρμογή είναι τέλεια
Αύριο θα δοκιμαστεί,για το αν τα καταφέραμε!
Η μόνη βλακεία μου,είναι δεν το ζύγισα να δω γραμμάρια διαφορά!νομίζω μερικά γραμμάρια παραπάνω το αλουμίνιο,με το "μαμά"!!

Audi a3 pump central lock!
Συνηθές φαινόμενο να σπάει ο μηχανισμός εσωτερικά(carbon graphite)yok κεντρικό κλείδωμα χωρίς αέρα!!
Ανταλλακτικό δεν υπάρχει,παρά μόνο σε αλλαγή τρόμπας(100+ ευρώ)
SAM_1582.jpg

Κολλήθηκαν τα κομμάτια για να έχουμε έναν "μπούσουλα" να το μετρήσουμε,και να γίνει πιστό αντίγραφο από αλουμίνιο!
SAM_1600.jpg

SAM_1601.jpg

SAM_1625.jpg

SAM_1627.jpg

SAM_1629.jpg

SAM_1632.jpg

Η εφαρμογή είναι τέλεια
Αύριο θα δοκιμαστεί,για το αν τα καταφέραμε!
Η μόνη βλακεία μου,είναι δεν το ζύγισα να δω γραμμάρια διαφορά!νομίζω μερικά γραμμάρια παραπάνω το αλουμίνιο,με το "μαμά"!!
Τι είπαμε ότι είναι αυτό;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο ρε γιαπωνεζε! Τι να φτουρισει η audi ,μπροστα στην ευστροφια του ελληνα.
Δεν ηξερα παντως οτι το κεντρικο ειναι με αερα!:grandpa:

Τι είπαμε ότι είναι αυτό;

Στα ποιό πολλά αμάξια του group Vag,το σύστημα κεντρικού κλειδώματος κλπ είναι στο πίσω μέρος(εσωτερικά στο πόρτ μπαγκάζ),λειτουργούν με αέρα όπως αναφέρει ο νεκτάριος!
thanks μιχάλη για τον καλό σου λόγο.

Στα ποιό πολλά αμάξια του group Vag,το σύστημα κεντρικού κλειδώματος κλπ είναι στο πίσω μέρος(εσωτερικά στο πόρτ μπαγκάζ),λειτουργούν με αέρα όπως αναφέρει ο νεκτάριος!
thanks μιχάλη για τον καλό σου λόγο.
Αντε! Αυτό δεν το ήξερα. Πάντως στο golf v που έχω, δεν είναι έτσι. Στο a3 το τελευταίο, ξέρεις αν Κ αυτό είναι με αέρα;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αντε! Αυτό δεν το ήξερα. Πάντως στο golf v που έχω, δεν είναι έτσι. Στο a3 το τελευταίο, ξέρεις αν Κ αυτό είναι με αέρα;

Το τελευταίο a3(type 8v) νομίζω δεν το έχει αυτό το σύστημα!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Η όλη διαδικασία ήταν αρκετά επίπονη από το καθάρισμα και το βάψιμο μέχρι την ανεύρεση ορισμένων ανταλλακτικών που χρειάστηκαν!