Returned from the dead...

Γειά στά χέρια σου Κώστα στήν κυριολεξία,πολύ δουλειά τό καταλαβαίνω,αλλά τό αποτέλεσμα σέ αντάμειψε μέ τό παραπάνω

Μπράβο σου Κώστα. Δώσε μας αν θες και μια μικρή περιγραφή του πως το ανέστησες. Τι υλικά χρησιμοποίησες κλπ. γιατι ειναι εξαιρετικό το αποτελεσμα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Total recall με όλη την έννοια της έκφρασης.- :violent-smiley-030: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Λοιπόν ξεκίνησα να αποσυναρμολογώ το δράπανο. Σχεδόν όλες οι βίδες ήταν κολλημένες. Με αντισκουριακό σπρέι και πολύ υπομονή τα κατάφερα!
Έπειτα αφαίρεσα την σκουριά χρησιμοποιώντας ένα Bosch multi cutter, ένα dremel και μια συρματόβουρτσα σε ένα τρυπάνι.

Μετά χρησιμοποίησα καθαριστικό φρένων και καθάρισα τα πάντα! Τις σκουριές και την μαυρίλα μετά το τρίψιμο μέχρι και το γράσσο που είχε μέσα η κεφάλι.Πέρασα σε σπρέι 2 χέρια αστάρι και 2 χέρια χρώμα.

Μετά πήγα να μου ξεπρεσάρουν το τσοκ και μου άλλαξαν τα δύο ρουλεμάν που έχει ο άξονας του. Το τσοκ δυστυχώς δεν κουνιόταν χιλιοστό όλα ήταν κολλημένα! Μου ζητούσαν 30 για καινούργιο.....Έψαχνα τρόπο να τα γλιτώσω! Η λύση βρέθηκε με την ηλεκτρόλυση! Έγινε απλά καινούργιο. Δουλεύει τέλεια!

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν οι βίδες. Έλεγα να τις πάρω καινούργιες όλες αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμία..... Ήταν σε ίντσες και όχι σε μετρικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην ταιριάξει καμία. Η λύση πάλι ήταν η ηλεκτρόλυση......!

Αγόρασα καινούργιο λουρί και έφτιαξα καινούργια χερούλια διότι δεν είχε κανένα. Επίσης πήρα και καινούργιο διακόπτη αφού ο δικός του ήταν σπασμένος και τοποθετήθηκε πάνω στο μηχάνημα μέσα σε ένα ηλεκτρολογικό κουτί αρκετά περίτεχνα!

Συναρμολογήθηκε και σήμερα τοποθετήθηκε στο εργαστηριάκι μου!

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

23f521535b65f4af734c0199628e4cc1.jpg

4ec1c718ecac2bc108717c3a1ec0190c.jpg

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Λοιπόν ξεκίνησα να αποσυναρμολογώ το δράπανο. Σχεδόν όλες οι βίδες ήταν κολλημένες. Με αντισκουριακό σπρέι και πολύ υπομονή τα κατάφερα!
Έπειτα αφαίρεσα την σκουριά χρησιμοποιώντας ένα Bosch multi cutter, ένα dremel και μια συρματόβουρτσα σε ένα τρυπάνι.

Μετά χρησιμοποίησα καθαριστικό φρένων και καθάρισα τα πάντα! Τις σκουριές και την μαυρίλα μετά το τρίψιμο μέχρι και το γράσσο που είχε μέσα η κεφάλι.Πέρασα σε σπρέι 2 χέρια αστάρι και 2 χέρια χρώμα.

Μετά πήγα να μου ξεπρεσάρουν το τσοκ και μου άλλαξαν τα δύο ρουλεμάν που έχει ο άξονας του. Το τσοκ δυστυχώς δεν κουνιόταν χιλιοστό όλα ήταν κολλημένα! Μου ζητούσαν 30 για καινούργιο.....Έψαχνα τρόπο να τα γλιτώσω! Η λύση βρέθηκε με την ηλεκτρόλυση! Έγινε απλά καινούργιο. Δουλεύει τέλεια!

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν οι βίδες. Έλεγα να τις πάρω καινούργιες όλες αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμία..... Ήταν σε ίντσες και όχι σε μετρικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην ταιριάξει καμία. Η λύση πάλι ήταν η ηλεκτρόλυση......!

Αγόρασα καινούργιο λουρί και έφτιαξα καινούργια χερούλια διότι δεν είχε κανένα. Επίσης πήρα και καινούργιο διακόπτη αφού ο δικός του ήταν σπασμένος και τοποθετήθηκε πάνω στο μηχάνημα μέσα σε ένα ηλεκτρολογικό κουτί αρκετά περίτεχνα!

Συναρμολογήθηκε και σήμερα τοποθετήθηκε στο εργαστηριάκι μου!

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

23f521535b65f4af734c0199628e4cc1.jpg

4ec1c718ecac2bc108717c3a1ec0190c.jpg
:SFGSFGSF:
Μπραβο σου! Αμα θελει κανεις ολα τα καταφερνει.
Με την ηλεκτρολυση που αναφερεις, εκτος απο το "ξεσκουριασμα" βοηθησε στο να ξεκολλησει το τσοκ αλλα και οι βιδες?

Μπόμπα! :a0210:
Το παγκοπρίονο στη δεύτερη φωτογραφία ποιό είναι?

Τα γρανάζια μέσα στο τσοκ ήταν σκουριασμένα με αποτέλεσμα να έχουν κολλήσει και να μην μπορούν να κινηθούν. Η ηλεκτρόλυση τα καθάρισε όπως και τις βίδες!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπόμπα! :a0210:
Το παγκοπρίονο στη δεύτερη φωτογραφία ποιό είναι?
DeWalt DW745

Τα γρανάζια μέσα στο τσοκ ήταν σκουριασμένα με αποτέλεσμα να έχουν κολλήσει και να μην μπορούν να κινηθούν. Η ηλεκτρόλυση τα καθάρισε όπως και τις βίδες!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

DeWalt DW745
:flipout::flipout::flipout:
Καποιοι δακρυζουν...

Χαρά στο κουράγιο σου. Εγώ θα τα είχα παρατήσει από την πρώτη μέρα. Εύγε!!! Το αποτέλεσμα σε ανταμειψε .🙌🙌🙌

Έχω αρκετά χρόνια, γύρο στα 10, ένα φυσητήρα Bomman που μου είχε χαρίσει ένας φίλος, αγορά τότε από το πράκτικερ.
Μετά από πολλές χρήσεις, πεσίματα κλπ κόπηκε εσωτερικά το καλώδιο κοντά στον φυσητήρα και δεν δούλευε. Τον άνοιξα και αφού τον καθάρισα εσωτερικά, έκοψα το καλώδιο μέχρι εκεί που είχε κοπεί και τον επισκεύασα.
Έλα ντε που είχε κοπεί και κοντά στο φις οπότε άλλαξα μια και καλή το καλώδιο.

sIMG_20161227_175856.jpg

sIMG_20161227_183118.jpg

sIMG_20161228_161829.jpg

sIMG_20161228_163023.jpg

Attachments

• sIMG_20161228_163130.jpg
    sIMG_20161228_163130.jpg
    116.4 KB · Views: 141

Αυτά είναι!!!
Αλλά γιατί άσπρο καλώδιο????
Χαχαχαχαχα!!!
Πλάκα πλάκα αν θέλεις να σου δώσω ένα διμετρο μαύρο με εργοστασιακή αποληξη σουκο Παναγιώτη!

Αυτό είχα Κυριάκο αυτό έβαλα. Όλο λέω να πάρω το Skil αλλά όσο κρατάει αυτό το αναβάλω, τώρα που το επισκεύασα κιόλας...κάποια στιγμή ίσως το αποφασίσω.
Προηγούνται άλλα.