Returned from the dead...

Νικο το παλικαρι εχει ηδη δωσει 40 γιαυτη.
Αν το ρουλεμανακι του κοστιζει 5 ευρω και επειδη πιανουν τα χερια του θα την αποκαταστησει πετυχαμε τον τιτλο του νηματος.

Υπαρχει οπως θα ξερεις και εσυ αλλα και οι περισσοτεροι πολυ μεγαλη χαρα και μαστορια στο να κατεφαρεις να επισκευασεις κατι που εχεις και να μην το πεταξεις.
Μεγαλυτερη απο οτι να παρεις κατι καινουργιο.

Στην SKF ρουλεμάν με 5 ευρώ νομίζω είναι πολύ δύσκολο Κυρ.
Δεν αμφιβάλω αλλά δεν ξέρουμε αν δεν έγινε και ζημιά στο μοτέρ.

Το να αγοράσει καινούργιο ρουλεμάν και να το περάσει επάνω ...να την δέσει χωρίς να περισσέψουν βίδες ... και στο τέλος να δουλεύει... είναι κάτι που δεν πληρώνεται γι´αυτόν που θέλει να λέγεται μάστορας.
Το να αγοράσει νέα σέγα ...δεν τον κάνει μάστορα ...αλλά καταναλωτή. Οι γνώσεις η εμπειρία αλλά και η χαρά πληρώνονται. -bye-

Τι SKF ρε παιδιά, με 1,5-2 παίρνεις μια χαρά ρουλεμάν, αρκεί να μην είναι κανένα περίεργο, πράγμα που μου φαίνεται απίθανο.
Γιατί, είχε κι απ´ τη μαμά της η σέγα SKF;

Εγώ 2 ρουλεμαν SKF που είχα πάρει περίπου 4εκατοστά διάμετρο μου είχε πάει 8 πρίν απο κανα 6μηνο.

Για μένα, ακόμα και 10 να κάνει, μόνο και μόνο η εξερεύνηση, το άνοιγμα και το ψάξιμο, με ικανοποιεί, ακόμα η σέγα αν κάνει και 15

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι προσέχτε μην βγείτε και ξαδέρφια στο τέλος..:P

έλεγα μήπως κάναμε και μαζί δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο...αλλά είσαι μικρότερος....όταν εσύ έμπαινες εγώ έβγαινα....

Σε θυμάμαι που κραταγες την πόρτα..χαχαχα...
Σίγουρα έχουμε συναντηθεί Σωτήρη . :-)

Το να αγοράσει καινούργιο ρουλεμάν και να το περάσει επάνω ...να την δέσει χωρίς να περισσέψουν βίδες ... και στο τέλος να δουλεύει... είναι κάτι που δεν πληρώνεται γι´αυτόν που θέλει να λέγεται μάστορας.
Το να αγοράσει νέα σέγα ...δεν τον κάνει μάστορα ...αλλά καταναλωτή. Οι γνώσεις η εμπειρία αλλά και η χαρά πληρώνονται. -bye-

Δεν διαφωνώ με την σκέψη σου αλλά πιστεύω ότι εν προκειμένω δεν αξίζει εκτός και αν το τουλεμάν είναι φτηνό.

Καταναλωτής θα ήταν αν η σέγα έκανε 100 ευρώ και βάλε και δεν την επισκεύαζε για 10-20 ευρώ.

Αυτος που η σεγα του κανει 20 ευρω, σου λεω εγω και οχι 40, και δε το ψαχνει ρε φιλε να δει μηπως μπορει να την σωσει αλλα παει αμεσως στο ραφι να παρει αλλη ναι ειναι καταναλωτης.

Αυτος που η σεγα του κανει 20 ευρω, σου λεω εγω και οχι 40, και δε το ψαχνει ρε φιλε να δει μηπως μπορει να την σωσει αλλα παει αμεσως στο ραφι να παρει αλλη ναι ειναι καταναλωτης.

Καλά ότι πεις.
Ελπίζω η σέγα να κλείνει μετά την εγχείρηση.

Αν όμως κλείνει και αν δουλεύει σωστά Νικόλα ποιος θα ευχαριστηθεί περισσότερο. Αυτός που την έφτιαξε ή αυτός που αγόρασε καινούργια ??
Για να το θέσω αλλιώς στην τελική.
Νομίζεις ότι ο φίλος έθεσε την ερώτηση για να του πούμε να πάρει καινούργια ?? Δηλαδή αυτή την λύση δεν την σκέφτηκε και ήταν ανάγκη να απευθυνθεί σε τεχνικό φόρουμ ?
Ή για να το δούμε και από την άλλη πλευρά του νομίσματος ...νομίζεις ότι όλοι έχουν την οικονομική άνεση την δική σου να αγοράζουν εργαλεία με το παραμικρό ??
Αρκετές οι ερωτήσεις ...το συμπέρασμα είναι ότι το " αγόρασε νέο " το ξέρουν όλοι και καλό είναι να μην το λέμε ... συμβουλές για να το φτιάξει πρέπει να παρέχει το παρέχει το forum.
Αυτά με αγάπη -bye-:ernaehrung004:

Αν όμως κλείνει και αν δουλεύει σωστά Νικόλα ποιος θα ευχαριστηθεί περισσότερο. Αυτός που την έφτιαξε ή αυτός που αγόρασε καινούργια ??
Για να το θέσω αλλιώς στην τελική.
Νομίζεις ότι ο φίλος έθεσε την ερώτηση για να του πούμε να πάρει καινούργια ?? Δηλαδή αυτή την λύση δεν την σκέφτηκε και ήταν ανάγκη να απευθυνθεί σε τεχνικό φόρουμ ?
Ή για να το δούμε και από την άλλη πλευρά του νομίσματος ...νομίζεις ότι όλοι έχουν την οικονομική άνεση την δική σου να αγοράζουν εργαλεία με το παραμικρό ??
Αρκετές οι ερωτήσεις ...το συμπέρασμα είναι ότι το " αγόρασε νέο " το ξέρουν όλοι και καλό είναι να μην το λέμε ... συμβουλές για να το φτιάξει πρέπει να παρέχει το παρέχει το forum.
Αυτά με αγάπη -bye-:ernaehrung004:

1) Οι επισκευές δεν αξίζουν πάντα ειδικά αν το κόστους του ανταλλακτικού φτάνει το 40-50% της τιμής του εργαλείου. Στην προκειμένη περίπτωση τα 18 ευρώ που ζητούσαν αρχικά για το ρουλεμάν για ένα εργαλείο που αξίζει 40 ευρώ, νομίζω ότι είναι πάρα πολλά (ζήτημα να το παίρνουν 1-2 ευρώ αυτοί το ρουλεμάν για να μην πω λιγότερο). Ακόμα και με 5 ευρώ να φτιαχτεί το μηχάνημα (αν υποθέσουμε πάλι ότι τόσο κάνει το καινούριο ρουλεμάν από τα καταστήματα που αναφέρθηκαν), δεν μπορούμε να ξέρουμε ότι το μηχάνημα θα ζήσει πολύ περισσότερο για να κάνει απόσβεση την επισκευή (για να χαλάσει το ρουλεμάν μάλλον κάτι άλλο φταίει - π.χ στραβός άξονας κ.λπ.). Εκτός αυτού εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εργαλείο όπου με κάτω από 30 ευρώ (αν δεν κάνω λάθος) μπορείς να το πάρεις καινούριο από το lidl με 3 χρόνια εγγύηση.

Εγώ σκεπτόμενος όλα αυτά είπα την άποψη μου για αγορά νέου.
Είναι κανόνας στα φτηνά εργαλεία να μην μπλέκουμε με κοστοβόρες επισκευές.

2) Η δεύτερη σου ερώτηση νομίζω ότι δεν πρέπει να μπω στον κόπο να την σχολιάσω γιατί θα χαλαστούμε πολύ και σέβομαι και την ηλικία σου.

Ω ρε βουάρ.

Ερώτηση 1η "Αν όμως κλείνει και αν δουλεύει σωστά Νικόλα ποιος θα ευχαριστηθεί περισσότερο. Αυτός που την έφτιαξε ή αυτός που αγόρασε καινούργια ??"
Ερώτηση 2η "Νομίζεις ότι ο φίλος έθεσε την ερώτηση για να του πούμε να πάρει καινούργια ?? Δηλαδή αυτή την λύση δεν την σκέφτηκε και ήταν ανάγκη να απευθυνθεί σε τεχνικό φόρουμ ?"
Ερώτηση 3η "Ή για να το δούμε και από την άλλη πλευρά του νομίσματος ...νομίζεις ότι όλοι έχουν την οικονομική άνεση την δική σου να αγοράζουν εργαλεία με το παραμικρό ??"

Θα ήθελα να ξέρω ποια δεν θέλεις να σχολιάσεις σεβόμενος την ηλικία μου ??

Την τρίτη.
Η δεύτερη είναι αποτέλεσμα της πρώτης.

Συμφωνω με τον μικρο Νικο,ο κοτσιδας οπως τον προσφωνει ο εταιρος Πατρινος ,εχω παρατηρησει οτι ενω ριχνει τα βελη του βαζει στο τελος και δυο μπυροποτηρα.

Οσο για το παραπανω θεμα συμφωνω με τον μικρο Νικο,οι επισκευες πρεπει να εχουν και ενα νοημα οταν γινονται ,οχι μονο την ικανοποιηση ωρε ποιος ειμαι το εφτιαξα και το κοστος επισκευης να ειναι παραπανω απο το να παρει ενα καινουργιο,εκτος και αν ο επισκευαστης απλα θελει να επισκευασει κατι για λογους συναισθηματικης αξιας,παντελως αφραγκιας κ.τ.λ

... ή μαστορικής ευχαρίστησης, γιατί απλά μπορεί!

Συμφωνω.
Προσωπικα οτι μικροσυσκευη η εργαλειο χαλαει, συνηθως το ανοιγω για να προσπαθησω να το φτιαξω.

Εαν δεν διορθωνεται, κανενα προβλημα, μενω με την μεγαλη χαρα του 'μαστροχαλαστη' και κραταω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει αλλου, απο βιδες και παξιμαδια μεχρι λαμακια και οτι φανταστει κανεις!!