Returned from the dead...

Ένα ρουλεμαν είπε ο άνθρωπος να αλλάξει ρε παιδιά. Άμα σπάσουν τα αλλαζεις. Δεν κάνεις οικονομοτεχνικη ανάλυση για ρουλεμαν των 5 ευρώ.

Νίκο διαβολίκ, εάν έχεις ένα μηχάνημα σύνθετο αξίας ας πούμε 3000 και πάθει μία ζημιά ας πούμε 1000 θα πάρεις νέο μηχάνημα?

εάν για παράδειγμα έχεις ένα αμάξι αξίας 15000 και πάθει μια ζημιά 5000 θα πάρεις νέο αμάξι?

ε, ακριβώς το ίδιο είναι και για την σέγα των 20 , δεν έχει σημασία η αξία του αντικειμένου που θες να επισκευάσεις...σημασία έχει που θες να το επισκευάσεις....

εσύ είσαι της λογικής αφού είναι φτηνό δεν αξίζει να το επισκευάσω θα πάρω άλλο....αλλά ενώ για σένα τα 20 είναι το "φτηνό" και δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του, ενώ κάτι των 5,10 χιλιάδων είναι κάτι ακριβό και αξίζει να ασχοληθείς για να το φτιάξεις...για κάποιον άλλον, για παράδειγμα ας πούμε πολύ πλούσιο, ένα αυτοκίνητο των 15Κ δεν έχει και τόσο αξία για να το φτιάξει το πετάει και παίρνει άλλο.
(τα παραδείγματα είναι ακραία για να δοθεί έμφαση)
η παραπάνω λογική λοιπόν, όπως σωστά σου είπε ο Κυριάκος, ανήκει στον καταναλωτή.

Νίκο διαβολίκ, εάν έχεις ένα μηχάνημα σύνθετο αξίας ας πούμε 3000 και πάθει μία ζημιά ας πούμε 1000 θα πάρεις νέο μηχάνημα?

εάν για παράδειγμα έχεις ένα αμάξι αξίας 15000 και πάθει μια ζημιά 5000 θα πάρεις νέο αμάξι?

ε, ακριβώς το ίδιο είναι και για την σέγα των 20 , δεν έχει σημασία η αξία του αντικειμένου που θες να επισκευάσεις...σημασία έχει που θες να το επισκευάσεις....

εσύ είσαι της λογικής αφού είναι φτηνό δεν αξίζει να το επισκευάσω θα πάρω άλλο....αλλά ενώ για σένα τα 20 είναι το "φτηνό" και δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του, ενώ κάτι των 5,10 χιλιάδων είναι κάτι ακριβό και αξίζει να ασχοληθείς για να το φτιάξεις...για κάποιον άλλον, για παράδειγμα ας πούμε πολύ πλούσιο, ένα αυτοκίνητο των 15Κ δεν έχει και τόσο αξία για να το φτιάξει το πετάει και παίρνει άλλο.
η παραπάνω λογική λοιπόν, όπως σωστά σου είπε ο Κυριάκος, ανήκει στον καταναλωτή.

Συμφωνώ, πολύ σωστά Σωτήρη.

Καλώς τον φίλο μου τον Σάκη ..... :ernaehrung004:

Νικόλα η δεύτερη ερώτηση δεν καταλαβαίνω πως είναι αποτέλεσμα της πρώτης :chinscratch:

Εάν λοιπόν σε πείραξε η τρίτη ερώτηση γιατί ανέφερε την οικονομική σου δυνατότητα και την ευχέρεια να προτείνεις αγορά καινούργιου για μια απλούστατη επισκευή... τότε με τα εναπομείναντα ζωντανά εγκεφαλικά μου κύτταρα λόγω ηλικίας ζητάω δημοσίως συγνώμη γιατί σε εξέθεσα ...στον ίδιο χώρο που συνετελέσθη το αδίκημα.
Όλο το ζουμί όμως της συζήτηση ήταν στην πρώτη ερώτηση με την οποία δεν ασχολήθηκες.
Και πάλι με αγάπη -bye-:ernaehrung004:

Συμφωνω.
Προσωπικα οτι μικροσυσκευη η εργαλειο χαλαει, συνηθως το ανοιγω για να προσπαθησω να το φτιαξω.

Εαν δεν διορθωνεται, κανενα προβλημα, μενω με την μεγαλη χαρα του 'μαστροχαλαστη' και κραταω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει αλλου, απο βιδες και παξιμαδια μεχρι λαμακια και οτι φανταστει κανεις!!

Σωστά!
Αυτής της άποψης είμαι και εγω.

Συνάδελφοι όπως έχετε δει όχι μόνο εδώ ο καθένας έχει την άποψή του και κάθε άποψη είναι καλό να ακούγεται.
Ακόμη και εγώ που μου αρέσει να τσιγκλαω τον "μικρό" Νίκο σέβομαι την επιλογή του να πράξει όπως θέλει.
Στον Δημήτρη όμως προτείνω να προχωρήσει την επισκευή με την αντικατάσταση του ρουλεμαν και να χαρεί για πολλά χρόνια ακόμη την σεγα του.

Νομίζω πως πρέπει να το δούμε και ως θέμα εξοικονόμησης πόρων,ειδικά σε μια χώρα που δεν ανακυκλώνεται τίποτα.Ένα πεταμένο (για ψύλου πήδημα) εργαλείο=ένα ακόμα σκουπίδι που θα βρούν τα παιδιά μας σε κάποιο βουνό,δάσος ή παραλία..my 2 cents..

Άκρη δεν θα βγάλουμε οπότε...
Εδώ για ένα καλώδιο σκοτωνόμαστε που δεν φαίνεται κιόλας, με το ρουλεμάν θα βγάλουμε άκρη?

Και ναι αν παθαινα ζημιά 5000 ευρώ σε αμάξι 15000 που σήμερα δεν κοστίζει ούτε 3-4 χιλιάρικα σαν μεταχειρισμένο, δεν θα το έφτιαχνα ακόμα και αν τα είχα.

ενώ εάν πάθαινες ζημιά 5000 σε ένα αμάξι που κάνει σήμερα 15000 θα το έφτιαχνες?

γιατί αρχικά είπες κάτι για ζημιά της τάξης του 1/3 με 1/2 της αξίας ...ενώ τώρα βγάζεις την ζημιά παραπάνω από την αξία....

Re: Απάντηση: Returned from the dead...

ενώ εάν πάθαινες ζημιά 5000 σε ένα αμάξι που κάνει σήμερα 15000 θα το έφτιαχνες?

γιατί αρχικά είπες κάτι για ζημιά της τάξης του 1/3 με 1/2 της αξίας ...ενώ τώρα βγάζεις την ζημιά παραπάνω από την αξία....

Γιατί αλλο τα 20 ευρώ Σώτο και άλλο τα 15000.
Δεν συγκρίνεις τα ίδια πράγματα.

Το πρώτο το παίρνεις με 1.5 μεροκάμματο και το άλλο ποτέ (με τα σημερινά δεδομένα)!

ακριβώς Νίκο, αυτό είπα και εγώ στο ποστ 303

και όμως συγκρίνεις τα ίδια πράγματα εάν το δεις από την μεριά της ζημιάς, και στις δύο περιπτώσεις είναι το 1/3 της αξίας **....απλά το ένα σου φαίνεται φτηνό και δεν ασχολείσαι παραπάνω ενώ το άλλο σου φαίνεται ακριβό....όμως η ουσία δεν είναι στην αξία του πράγματος αυτή καθ' αυτή αλλά στο εάν είσαι της επισκευής ή του καταναλωτισμού (μην παρεξηγηθείς, ότι και να είσαι καλά κάνεις και είσαι, απλά συζήτηση κάνουμε )...

**
σέγα 20 ρουλεμάν 7
αμάξι 15000 ζημιά 5000

Θεωρητικα ειναι οπως τα λες Σωτηρη.

Πρακτικα ομως τα απολυτα νουμερα ειναι αυτα που παιζουν τον καιριο ρολο και μας διαφεντευουν πολυ περισσοτερο απο τα ποσοστα.

Αν κοψεις απο ολους τους συνταξιουχους 30%, αυτος που θα πονεσει θα ειναι ο χαμηλοσυνταξιουχος. Η περικοπη σαν ποσοστο ειναι η ιδια, ο αντικτυπος οχι.
Αν ανεβασεις τον ΦΠΑ στο 70% θα τσακισεις τους εμπορους που πωλουν υψηλης αξιας αγαθα και λιγοτερο αυτους που εμπορευονται αγαθα της ταξεως του ενος ευρω, ειτε ευτελους αξιας. Η αυξηση του ΦΠΑ ομως ειναι η ιδια.

Περαιτερω, η budget σεγα των 2 ετων και των 20 ευρω ισως να εχει αποσβεσει παραπανω απο το 1/3 της αξιας της και μια επιπλεον επιδιορθωση της ταξεως του 1/3 της αξιας της να μην ειναι ορθολογικη. Θεωρητικα μιλωντας εδω :)

Ένα ρουλεμαν είπε ο άνθρωπος να αλλάξει ρε παιδιά. Άμα σπάσουν τα αλλαζεις. Δεν κάνεις οικονομοτεχνικη ανάλυση για ρουλεμαν των 5 ευρώ.

:worshippy::worshippy:

Εγώ θα έπαιρνα 2 ρουλεμάν για την χαρά της τυχόν επισκευής & μία νέα σέγα για την σιγουριά της κατασκευής.

ΕΙΡΗΝΗ παιδιά.
Εδω απάντησε ο κατ εξοχήν Returned from the dead.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλημέρα. Σας διαβάζω με μεγάλη προσοχή και αυτό που έχω να πω είναι ότι όλες αυτές οι απόψεις ανήκουν στο καφενείο, κατά τη δική μου άποψη, και δεν προσφέρουν τίποτα στην αρχική ερώτηση.
Το αν θα αποφασίσει κάποιος να κάνει επισκευή είναι στο χέρι του. Μπορεί να το κάνει από περιέργεια, καβλα, πειραματισμό ή πενία. Το να καθόμαστε και να αναλύουμε αν αξίζει η οχι, δεν βοηθάει στην αρχική ερωτηση.
Σαφώς να πούμε την άποψή μας αλλά μην αναλωνομαστε στο γιατί ο Νίκος είπε έτσι η ο Αντώνης αλλιώς.

Πάντα φιλικα

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Καλημέρα. Σας διαβάζω με μεγάλη προσοχή και αυτό που έχω να πω είναι ότι όλες αυτές οι απόψεις ανήκουν στο καφενείο, κατά τη δική μου άποψη, και δεν προσφέρουν τίποτα στην αρχική ερώτηση.
Το αν θα αποφασίσει κάποιος να κάνει επισκευή είναι στο χέρι του. Μπορεί να το κάνει από περιέργεια, καβλα, πειραματισμό ή πενία. Το να καθόμαστε και να αναλύουμε αν αξίζει η οχι, δεν βοηθάει στην αρχική ερωτηση.
Σαφώς να πούμε την άποψή μας αλλά μην αναλωνομαστε στο γιατί ο Νίκος είπε έτσι η ο Αντώνης αλλιώς.

Πάντα φιλικα

:a0210:

Μα ακριβως την αποψη τους λενε ολοι Αντωνη, ασχετα εαν προσφερει λιγοτερο η περισσοτερο στην αρχικη ερωτηση.
Αλλωστε ειμαστε ενα ερασιτεχνικο φορουμ και το να διυλιζουμε τον κωνωπα καποιες φορες, πιστευω οτι θεμιτο και λογικο. Εχει και την πλακα του! :))

Μα ακριβως την αποψη τους λενε ολοι Αντωνη, ασχετα εαν προσφερει λιγοτερο η περισσοτερο στην αρχικη ερωτηση.
Αλλωστε ειμαστε ενα ερασιτεχνικο φορουμ και το να διυλιζουμε τον κωνωπα καποιες φορες, πιστευω οτι θεμιτο και λογικο. Εχει και την πλακα του! :))
Ναι έχει την πλάκα του δεν λέω..