Returned from the dead...

Ποστάρω εδώ μιας και νομίζω ότι είναι το καταλληλότερο νήμα. Διδύμου τροχού συνέχεια λοιπόν.

Καθαρίστηκαν τα μέρη του τροχού, γρασαρίστηκαν τα ρουλεμάν και έγινε συντήρηση στα ηλεκτρικά. Μια χαρά.

9267f1c4d0683d1883e23f7e5183201b.jpg

d1ca19ec685bba26bb38a840fd2292f0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Μπανιο πλυσης εξαρτημάτων!
Καλα δεν εχεις μπει σε συνεργειο αυτοκινήτων?

Μπα, δεν έχω μπει ποτέ...
Μια φορά είχα φτάσει πολύ κοντά αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερα...

Αυρη τη φορά να μπεις και να συμμετεχεις εχει πολυ πλακα!
Ενα τετοιο μπανιο ειναι πολυ χρησιμο ακομα και στο εργαστηρι και τωρα κυκλοφορουν και πολυ οικονομικα!
Εγω το ψηνω να αγορασω ενα.

Εχθές ο γείτονας ξαπόστειλε το πλύντηριό του και δεν έχασα την ευκαιρία να πάρω το μοτέρ. Καθαρίστηκε, πλυθηκε και αναμένει δέσιμο και πιθανή αξιοποίησή του ως τρίβεις δίσκου. Θα χρειαστώ βοήθεια ως προς την συνδεσμολογία. Ευχαριστώ.

92649b8eee965208bef0c53541f08fa6.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Χμ... Ξέρεις πόσες στροφές ανεβάζει αυτό; Όπως το κόβω τουλάχιστον 12.000
Θέλει πολύ προσοχή και σίγουρα, για τριβείο, χρειάζεται σύστημα με τροχαλίες.

μετατροπη σε κατι σφικτηρες..

μου την εσπασαν τα αξονακια για το σφιξιμο, που ετσι και αλλιως λυγισαν, οποτε ειπα να βαλω μανιβελακια.
στον μεγαλο το καρφι σφηνωσε απο μονο του, αλλα στον μικρο χρειαστηκε κολλητηρι αεριου και καλαι

δυστυχως εχασα την φωτο απο την μετατροπη σε ενα ΑΘΛΙΟ κατσαβιδι bits που εκανα επισης

Attachments

• web-132732.jpg
    web-132732.jpg
    92.6 KB · Views: 244
Ωραια ιδεα Κωστα.
Εγω θα αφηνα χαλαρο το καρφι, δεν θα το κολλουσα, γιατι πολλες φορες σε στενο χωρο το χρειαζεσαι.

δικιο εχεις, αλλα με τον τροπο που δουλευω δεν προβλεπεται να συμβει....αν χρειαστει το χαλαω κτλ. ο εξτρα κοπος θα ειναι μικροτερος απο τα ωφελη μεχρι τοτε.
ευχαριστω παντως

λοιπον, δυο μετατροπες/πατεντες

web-IGP5344.jpg

αυτο ειναι ενα μικρο κινεζικο κατσαβιδι για bits αλλα ητανε τοσο χαλαρο που τα bits καθοτανε δυο λαλουν και τρεις χορευουν.
Μου περισσευε ομως ενας καλος ανταπτορας, οποτε επεσε κοψιμο και κολληση με εποξικη

web-221902.jpg

και εδω μια πατεντα.
εχω μια περιεργη καστανια με θηλυκη υποδοχη εξαγωνη 10μμ. (απο μια συλλογη bits allen και torx του lidl, αλλα των καλων εποχων ποιοτητας).
πηρα λοιπον ενα αλλεν 10μμ και μια κοντη προεκταση 3/8, και με το αναλογο λιμαρισμα σφηνωσα το αλλεν το οποιο κοπηκε στο αναλογο μηκος για να μπαινει στην καστανια.
Κολληθηκε με μιγμα εποξικηςκαι σοδας φαγητου

Αυτες οι πατεντες ειναι τα καλυτερα 😁

Αυτο με την σοδα, το ειχα διαβασει με τις στιγμης (κυανοακρυλικες), για "γεμισμα". Ισχυει και στις εποξικες;

θα δουμε...με την ζεστη δεν ειχα ορεξη να παω στην αποθηκη να παρω την JB Weld, οποτε αυτοσχεδιασα με οτι ειχα σπιτι

Ωραιες οι πατεντες Κωστα! Να δουμε πως θα αντεξει η εποξικη στο ζορι (μην σπασει δηλαδη η κολληση) καθως εχει μπει σε μικρη επιφανεια αν δεν κανω λαθος.

Καλο θα ητανε να βλεπαμε την διαδικασια σε 2-3 σταδια φωτογραφιων (πριν, ενδιαμεσα και μετα) για να γινουν καλυτερα κατανοητες.

Την σοδα γιατι την εβαλες στην εποξικη? Θα κανει την κολληση πιο αδυναμη.
Συνηθως η σοδα χρησιμοποιειται με τις κυανοακρυλικες για γεμισμα.

τωρα ποσο ζορι θα φαει με αυτα που κανω...αν ημασταν κοντα θα το εδινα σε κανενα μελος με μπουλονοκλειδο να το μαμησει οσο παει.
αλλα και αν δεν αντεξει, υπαρχει η λυση του τρυπηματος και περασματος πειρου.
δεν ξερω αν το σκεφτηκα καλα με την σοδα αλλα η κεντρικη ιδεα ειναι οτι στα κενα η κολλα θα ειναι πολλη, και πιστευω/α οτι ετσι θα αδυνατισει.
για την φωτογραφιση σε σταδια εχεις δικιο αλλα η φαση ητανε ή τωρα ή ποτε...
σας αποζημιωνω με ενα διαγραμμα.
Παντως πιστευω οτι μονο απο την επιφανεια επαφης σκετη δεν θα εχει θεμα με καθε ειδους δυναμης χεριου. Αφου και η επιφανεια επαφης ειναι μεγαλυτερη ενος γερμανικου κλειδιου

Με φουξ ειναι η επιφανεια που φαγωηκε το αλλεν

web-hexagon.jpg