Returned from the dead...

Ρε, δε βλέπεις τι σκουριά έβγαλε σε μια ώρα μέσα;
Αν βάλω σοβαρό τροφοοτικό αι μετόβερα αύριο δεν θα πάρχει σίδερο..

που το βρηκες παλι αυτο, σιγουρα θα σε τρωει να το βαλεις να δουλεψει :smash:
παλι τεμπελιαζεις, βαλε ενα σοβαρο τροφοδοτικο με περισσοτερα Αμπερ και μια μπετοβεργα να κανεις σωστη δουλεια, εσυ θα φας 3 μερες εκει

Αν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος σου προς Ξηρόμερο μεριά ότι δεν περιμένεις να δεις εκεί θα το δεις.
Να δεις κάτι πλάνες & κάτι χτενια από παλιούς μαστόρους που έχει βρει.
Λαογραφικό μουσείο τουλάχιστον ανοίγει.
Έχει & μια τουριστική μονάδα δίπλα του οπότε έτοιμο το συμπληρωματικό εισόδημα.

Πολυ ωραια αντικα αυτη Μπαμπη και σχετικα δυσευρετη θα ελεγα αυτου του τυπου.

Εφερνε παρομοια σιδερα ο αντικερ που νοικιαζε το υπογειο μου παλαιοτερα και παρ'ολο που καποιες αντικες τις αναπαλαιωνε, αυτες τις αφηνε οπως ηταν για καποιο λογο.
Λεω οτι πρεπει να ειναι σχετικα δυσευρετος αυτος ο τυπος γιατι ενω ειχα δει να φερνει πολλες διαφορες παραλλαγες, αυτη με το κυλινδρικο καζανι νομιζω οτι ειχα δει μονο ενα.

Δεν το ξέρω καθόλου Πώς δουλεύει Μπάμπη
Υπέθεσα μήπως ήταν σαν τα Παλιά κολητηρια για το μολύβι με τρόμπα

Κι αυτό με τρόμπα είναι.
Πρεσάρεις στο ρεζερβουάρ κι αυτή η μεγάλη ρόδα που έχει πίσω ρυθμίζει τον ψεκασμό της κηροζίνης με ένα ζιγκλέρ.

Εντυπωσιακό, και εγώ πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο! Στρατηγέ μου "ψήνω" και εγώ ένα deal να αγοράσω οικονομικά δύο αντίκες εκπληκτικές, η μια μηχανοκίνητη και η άλλη χερός, λεπτομέρειες-συμβουλές αν κάτσει!

Μακάρι να κάτσει Νικόλα κι όπου μπορώ θα βοηθήσω.
Σήμερα το έβγαλα και διαπίστωσα οτι δεν υπαλρχει ιλχνος σκουριάς, αν και το σίδερο παραμένει μαύρο. Όχι όμως σκουριασμένο αλλά σαν αμμοβολημένο. Στα μπρούτζινα κομμάτια υπάρχει μια μαυρίλα η οποία φεύγει πολύ εύκολα με λιλγο τρίψιμο.
Όταν βρώ χρόνο να το σκουπίσω και να το καθαρίσω θα το βάλω να το δείτε.
Η σημερινή πρωινή εικόνα ήταν αυτή:

Αυτό ήταν... Το αποτέλεσμα για μένα είναι απίστευτο!
Κρίμα που δεν το φωτογράφισα όταν ήταν μια σχεδόν άμορφη μάζα σκουριάς για να δείτε την τεράστια αλλαγή.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    126.1 KB · Views: 193
  • 5.jpg
    5.jpg
    181.2 KB · Views: 174
  • 6.jpg
    6.jpg
    118.6 KB · Views: 173
  • 7.jpg
    7.jpg
    150.5 KB · Views: 176
  • 8.jpg
    8.jpg
    143.6 KB · Views: 173
Last edited by a moderator:
Σ´ευχαριστώ Νικόλα... Δεν έχω σκεφτεί ακόμα, σε πρώτη φάση με απασχόλησε μόνο η αποκατάσταση.
Μάλλον στο σπίτι στο χωριό θα πάει.

Πολύ όμορφο βγήκε.
Ίσως το ξύλινο χερουλακι ήθελε την ξυλογυριστή πινελιά σου εκτός & αν θεωρηθεί ιεροσυλία.

Πολυ ωραιο Μπαμπη.
Το μαυρισμα του σιδηρου κατα την ηλεκτρολυση ειναι εν μερη ή κατα τροπον μετατροπη της σκουριας σε μεταλλο. ( Οποια δεν βγει δηλαδη).
Για να μην σκουριασει ευκολα ξανα, εχει κατι λαδια ειδικα, και ενα απλο μηχαναιλαιο ή wd40 νομιζω αρκει.
Για το ξυλο, ξερεις εσυ.

Φοβερο εγινε Μπαμπη, μπραβο εκανες δουλεια εδω!

Αν του αλλαξεις το χερουλι -αυτοματως- χανει πανω απο το 80% της αξιας του σαν κειμηλιο/αντικα αλλα και αισθητικα. Don't even think about it..