Returned from the dead...

Δυστυχώς για αυτά που ρωτάς συνονόματε δεν έχω απάντηση να σου δώσω... Το μόνο που μπορώ να σου πω πως το πρώτο "registration" που έχουν τα ζυγια πως είναι σωστά και δεν "κλέβουν" είναι του 1948.... Έχουν και την σφραγίδα πιστοποίησης με το στέμμα του βασιλιά της Ελλάδος...

Υποπτεύομαι όμως πως πρέπει να είναι πιθανό ελληνικής κατασκευής αφενός γιατί ιστορικά είχαμε κάποτε τρομερές γραμμές παραγωγής, αφετέρου αυτό που ενισχύει τα λεγόμενα μου είναι το γεγονός πως από τότε που έπεσε στα χέρια μου και έγινα πιο παρατηρητικός, έτυχε να πέσουν στην οπτική μου αντίληψη άλλα δύο τέτοια κομμάτια εδώ στην Σύρο....

Κώστα όσο την ξαναβλέπω ξυπνάνε μνήμες .... με Kg βέβαια γιατί θα βγουν οι άλλοι και θα λένε πως τον έζησα τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι τα ζύγια είχαν και την αντίστοιχη "πατούρα" στην βάση που κάθονταν μέσα γι´αυτό έχουν και την χειρολαβή από πάνω για να μπορείς να τα σηκώσεις από την τρύπα.

Απάντηση: Re: Returned from the dead...

Κώστα όσο την ξαναβλέπω ξυπνάνε μνήμες .... με Kg βέβαια γιατί θα βγουν οι άλλοι και θα λένε πως τον έζησα τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι τα ζύγια είχαν και την αντίστοιχη "πατούρα" στην βάση που κάθονταν μέσα γι´αυτό έχουν και την χειρολαβή από πάνω για να μπορείς να τα σηκώσεις από την τρύπα.

Εγώ πάντως την θυμάμαι την οκά.
Αν και είχε καταργηθεί οι γριές έκαναν πολλά χρόνια να το συνηθίσουν. Όταν μας ε.στελναν για θελήματα, να τους ψωνίσουμε απ´ το μαγαζί, ποτέ δεν έλεγαν "πάρε μου μισό κιλό".
- Πάρε μου 200 δράμια... μας έλεγαν.

Πες αληθεια ρε μπαγασα: Με οβολους επαιρνες καραμελες απο το περιπτερο;   

Εεεεεεεεεεεπππππ.....!!!!! Δεν είμαι δα και τόσο μεγάλος..... :blush: :smile: Μόλις μπήκα στην 4η δεκαετία της ζωής μου.....!!!!!! :ernaehrung004: ;)

Κώστα έγραψες!!! :SFGSFGSF:
Εξαιρετικό κομμάτι. Ειδικά με τα ζύγια της οκάς.
´
Άστα Μπάμπη μη το συζητάς..... 'Έφαγα τα χέρια μου με το scotch brite, την wenol, και ένα σωρό άλλες λύσεις που είδα στο διαδίκτυο..... Υπό άλλες συνθήκες που δεν θα υπήρχε καραντίνα - γιατί όλες οι δουλειές έγιναν μέσα στο σπίτι και την αυλή του σπιτιού - θα είχα πιάσει στο τσοκ του τόρνου (.....που έχουμε πει και τηλεφωνικός), τα δράμια και θα έχει κάνει την ζωή μου απλή και την δουλειά μου εύκολη....... Χαλάλι όμως γιατί πειραματιζόμενος έμαθα και πράγματα....

Την έχω έτοιμη και αυτή από εχθές περίμενα να στεγνώσει το τελευταίο χέρι βερνίκι...!!!!! Απλά όταν τράβηξα τις φωτογραφίες, και τις ανέβασα με είχε συνεπάρει ο ενθουσιασμός..... :blush: :silly:

Last edited by a moderator:
Στην ζυγαριά αυτή μάστορα ίσως να αξίζει μια αναβάθμιση της ξύλινης βάσης από κάποιο μασίφ "καλό" ξύλο, λέω εγώ τώρα.

Στην ζυγαριά αυτή μάστορα ίσως να αξίζει μια αναβάθμιση της ξύλινης βάσης από κάποιο μασίφ "καλό" ξύλο, λέω εγώ τώρα.

Συμφωνώ και επαυξάνω....... :a0210: Για να ακριβολογώ είναι στα υπόψιν ή εύρεση ξύλου με ανάλογα νερά..... Απλά την περίοδο που προχώρησε και ολοκληρώθηκε το project ήταν συνθήκες ημερολογιακά κατ´ οίκον περιορισμού, κλειστόν μαγαζιών και δυστοκίας στις διαθέσιμες επιλογές εύρεσης υλικών, και πρώτων υλών.... Αναγκαστικά & κυριολεκτικά δούλεψα με ότι είχα σε στοκ στο σπίτι.

Θα μπορούσες να φτιάξεις σκαμμένες θέσεις για τα ζύγια όπως είχαν κανονικά οι βάσεις αυτών των ζυγαριών.

Εεεεεεεεεεεπππππ.....!!!!! Δεν είμαι δα και τόσο μεγάλος..... :blush: :smile: Μόλις μπήκα στην 4η δεκαετία της ζωής μου.....!!!!!! :ernaehrung004: ;)

Του Babis λεω ρε συ. Που θυμαται την οκα.
Λογικα θα θυμαται και τον Ξερξη 😁

Re: Απάντηση: Returned from the dead...

Δεν τον θυμάμαι καλά...
Συνήθως οι πιο μεγάλοι δεν θυμούνται τους μικρούς... -bye-
Με τον Αρταξέρξη νομίζω είχατε παρεξηθεί για ένα διάστημα...

Πολυ ωραιο vintage κοματι, γεματο αναμνησεις, αψογο restoration,
εντυπωσιακο αποτελεσμα. Το ανεδειξες οπως του ταιριαζε.