Returned from the dead...

Καλησπέρα. Μετά από αρκετές μέρες τελείωσα την αναπαλαίωση ενός ακόμη εργαλείου από την συλλογή
της δεκαετίας του 70 του πατέρα μου.

Ακολούθησα την γνωστή διαδικασία:
Αφαίρεση παλιού χρώματος, ηλεκτρόλυση, τρίψιμο με βούρτσες, ελάχιστο mirror finish, βάψιμο.
Λεπτομέρεια για παίδεμα το σηματάκι της εταιρίας
που έπρεπε να το ξαναδημιουργήσω εκ του μηδενός.

Πρόκειται για ένα κλειδί σωλήνων 10 ιντσών της άγνωστης πολωνικής εταιρίας DERBY.
Αποτελεί αντίγραφο ενός ιστορικού εγγλέζικου κλειδιού σωλήνων που είναι γνωστό ως Footprint
από το όνομα της ομώνυμης εταιρίας που το κατασκευάζει έως και σήμερα.

Η εταιρία Footprint ανιχνεύεται στην ιστορία κατασκευαστών εργαλείων από το 1760.

http://footprint-tools.com/company-history/

ΥΓ Εκτός από την Πολωνία αρκετές χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού έβγαλαν εκδόσεις-κλώνους του κλειδιού της Footprint.

Πριν:

2ny1LXZ.jpg

Μετά:

C4q7s8b.jpg

Πολυ καλο το χερουλι στον τορνο!

Φοβερη η δουλεια στο κλειδι και ειδικα το σηματακι!!!:a0210:
Το χρωμα πως το εβγαλες? Το σημα πως το εφτιαξες πανω στο μεταλλο?

Ρε μπαγάσα, μήπως το «πρίν» είναι οι κάτω φωτογραφίες και το «μετά» οι πάνω; :flipout:

Εξαιρετική αποκατάσταση!!!
Είμαι κι εγώ περίεργος πως έφτιαξες το σήμα, καινούρια εκτύπωση είναι;

Πολύ καλή η αποκατάσταση - αναπαλαίωση, μόνο φάουλ για εμένα το βάψιμο της κάτω σιαγόνας με κόκκινο...... Εκεί ήθελε γυάλισμα όπως η πάνω κατ' εμέ... Δεν πειράζει όμως και έτσι μια χαρά είναι, έχε το όμως κατά νου σε επόμενα project γιατί σε αυτές τις καταστάσεις η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.....

Μπράβο γειά τα χέρια σου!

Έχω ένα ακριβώς το ίδιο απ τον πατέρα μου!

Το πολύ ωραίο για μένα, είναι το γυαλισμα της βιδας!

Ευχαριστώ παιδιά.
Το χρώμα το εβγαλα με αφαιρετικό χρώματος.
Στο τελος βεβαια ανακαλυψα οτι εβγαινε πιο ευκολα με ασετον

Μαζι με το χρωμα βεβαια ξεβαφτηκε και το σηματακι.

Βρηκα ενα σημα της Derby στο ιντερνετ αλλα επειδη
ειχε διαφορες απο αυτο που αχνοφαινοτανε στο εργαλειο,
εβγαλα τα ματια μου στο φωτοσοπ για να το φτιαξω ιδιο.

Το εκτυπωσα σε αυτοκολλητο χαρτι, και το ψεκασα
6-7 χερια διαφανες βερνικι σπρευ morris gloss για να το "πλαστικοποιησω".
Το χρωμα ειναι το βυσινι της morris. (ral 3004)

Την κατω σιαγονα την εβαψα, γιατι ηταν βαμμενη και στο πρωτοτυπο design,
και ηθελα να διατηρησω την βασικη μορφη.

Πολυ καλος!

Αντιστοιχη δουλεια με καποιο αλλο εγχρωμο σημα/λογοτυπο, την ειχα περασει ενα χερι υγρο γυαλι και εδεσε τελεια με το εργαλειο.

Never returned from the dead...

Ανοιχτηκε για εγχειρηση ενα πολυεργαλειο, ενα krausmann, που ειχε χαλασει ο ροοστατης (εκει που δειχνει το βελακι) και ξεκινουσε παντα απο τις maximoum στροφες.

50401566381_fc7e45e5ca_h.jpg

Τελειωσε η εγχειρηση και εκλεισε το εργαλειο με επιτυχια αν και περισσεψαν μερικα εξαρτηματα.
50401724507_4e47c284ca_h.jpg

...και ειμαστε ετοιμοι :)
50401566111_b9222e1441_h.jpg

Απάντηση: Never returned from the dead...

...
Τελειωσε η εγχειρηση και εκλεισε το εργαλειο με επιτυχια αν και περισσεψαν μερικα εξαρτηματα.
...

και συμπληρωνω εγω ... "αλλα το εργαλειο δεν δουλευει"

εγχειρηση με σιδεροπτιονο και να παει καλα, δεν παιζει !

Προφανως το σιδεροπριονο γιατι χρειαστηκε να κοψει κοκκαλο. Ακρωτηριασμος κι ετσ'
Ε, σημασια εχει που το παλεψες 😁

Το σιδεροπριονο χρησιμοποιηθηκε για να κοπει ο αξονας στο σημειο που φαινεται στη πρωτη φωτο, ετσι ωστε το μπροστινο μερος να φαινεται λειτουργικο οταν κλεισει το εργαλειο.

Βγηκαν τα βαρια εξαρτηματα και κρατηθηκε το κελυφος οπως ηταν χωρις την πριζα που κοπηκε κοντη οπως φαινεται στην τριτη φωτο.

Το ελαφρυ κουφαρι θα παει δωρο στο ανηψακι μου για να παιζει με ενα αληθοφανες εργαλειο, αυτος ηταν και ο αρχικος σκοπος της εγχειρησης. :)

υγ.
Τα Krausmann τα θεωρω απο τα χειροτερα κινεζικα εργαλεια που εχουν κυκλοφορησει στην Ελλαδα. Ειχα αγορασει 4 απο αυτα πριν αρκετα χρονια σε τιμη χωμα και ολα ειχαν καποιο κουσουρι, περα απο την χειριστη ποιοτητα κατασκευης.
Καποιο απο αυτα ηταν DOA και μου το αλλαξε ο μαγαζατορας. Ισως υπαρχουν καποια αξιοπρεπη krausmann, παντως το κρουστικο, το πολυεργαλειο, το ροταρυ και ενα αλλο που δεν θυμαμαι ποιο, ηταν για πεταμα εξ' αρχης..

Συμφωνώ και επαυξάνω με την παραπάνω παρατήρηση του Μιχάλη για την ποιότητα κατασκευής των Krausmann. Αν και δεν έχω κανένα στην κατοχή μου εν τούτοις τα έχω περιεργαστεί και η Β' ποιότητα της κατασκευής είναι εμφανής....