Returned from the dead...

Προς το παρόν, δεν θα την βιδώσω κάπου, επειδή δεν έχω κανονικό πάγκο..
Ο πεθερός μου που την είχε χρησιμοποιήσει πολύ παλιότερα, την είχε σταθεροποιήσει σε κορμό που ήταν κομμένος!

Πολύ ωραία η επαναφορά της μέγγενης. Γενικότερα, με αφορμή τη συγκεκριμένη επαναφορά του εργαλείου, έχω διαπιστώσει ότι ο συγκεκριμένος τύπος εργαλείου (μέγγενη) είναι ίσως εκείνος που έχω παρατηρήσει τις περισσότερες φορές σε εργαστήρια/χώρους εργασίας ότι έχει υποστεί τη μεγαλύτερη "κακοποίηση" και συνήθως είναι σε κακή έως και άθλια θα έλεγα κατάσταση. Λίγο το "ξύλο" που τρώνε, λίγο η έκθεση σε διαβρωτικό/οξειδωτικό περιβάλλον (αρκετές φορές και σε υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους), τις περισσότερες φορές είναι χιλιοχτυπημένες, χιλιογδαρμένες και γεμάτες σκουριά.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Σήμερα, και για να μπεί καλά ο εργατικός μήνας, είπα να τον τιμήσω.
Έκανα κάποιες επισκευές/μερεμέτια που όλο τα ανέβαλα κι όλο τα έριχνα πίσω με το «αύριο» και «αύριο».
Μαζί με όλα τα υπόλοιπα έφτιαξα και το ψαλίδι της Wiha που μου είχε σπάσει.
Είχα δοκιμάσει πρίν κάποιες μέρες με κόλλα δύο συστατικών αλλά τζίφος, στο πρώτο ζόρι τίναξε τα πέταλα.
Έτσι αποφάσισα να του βάλω νάρθηκα.
Λίγο δύσκολο γιατί το μέταλλο είναι πολύ σκληρό και ταυτόχρονα λεπτό, κι αυτό θα με δυσκόλευε στο άνοιγμα της τρύπας η οποία θα έπρεπε να είναι και απόλυτα παράλληλη για ευνόητους λόγους.
Κι εδώ πιάνει δουλειά ο τόρνος, το απόλυτο εργαλείο για τέτοιες τσαχπινιές….

IMG_4378.jpeg

Από τη στιγμή που έγιναν οι τρύπες τα υπόλοιπα ήταν εύκολα.
Απλή συναρμολόγηση.

IMG_4380.jpegIMG_4381.jpegIMG_4382.jpeg

Και κάτι άλλο…
Αυτές οι πλαστικές δερματίνες του Temu, χωρίς να ξέρω σε βάθος χρόνου τι αντοχή έχουν, μου φαίνονται πολύ χρηστικές και δουλεύονται πολύ εύκολα.
Εδώ μια επισκευή ενός σκαμπό που λόγω φθοράς ήταν για πέταμα.

IMG_4385.jpeg