Review και εντυπώσεις για την Samsung LE40R86BD

teras

New member
22 September 2007
88
Επειδή με ενδιαφέρει η αγορά της θα ήθελα κάποιες γνώμες και κανένα link από review.

Αν κάνεις ένα search στο forum θα βρείς...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14724
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12435
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12638

Αυτήν κοιτάω για αγορά και γώ...

Έχεις δεί τιμές?

Για την ακρίβεια φίλε μου δεν κρατήθηκα άλλο και την πήρα μόλις σήμερα.
1255 μετρητοίς στον κωτσόβολο.
Δεν έχω προλάβει να την δω καλά, απλά ρύθμισα τα κανάλια (αυτορυθμίστικαν δηλαδή) και την παρατηρώ ακόμα. Το μόνο που πρόλαβα να δω είναι το πρόβλημα stuttering του ψηφιακού δέκτη το οποίο έλπιζα να υπάρχει μόνο στις Μ86. Έτσι μου φάνηκε τουλάχιστον. Κατά τα άλλα μια χαρά στο τηλεοπτικό σήμα.
Επί την ευκαιρία να ευχαρίστησω το forum και όλους σας που με βοηθήσατε να καταλάβω σχεδόν τα πάντα για το θέμα LCD TV καθώς 3 μέρες πριν ήμουν εντελώς άσχετος.

Γνωρίζει κανείς αν έχει PIP; Γιατί το βλέπω απενεργοποιημένο στο μενού.

Καλοριζικη φιλε...και εγω αυτην κοιταζω,αν σου ειναι ευκολο για δες καναν αγωνα (μπαλα,μπασκετ) με ενεργοποιημενο το movie plus...κομματιαζει καθολου την εικονα (λογω 50hz)???

Απάντηση: Re: Review και εντυπώσεις για την Samsung LE40R86BD

Το μόνο που πρόλαβα να δω είναι το πρόβλημα stuttering του ψηφιακού δέκτη το οποίο έλπιζα να υπάρχει μόνο στις Μ86. Έτσι μου φάνηκε τουλάχιστον. Κατά τα άλλα μια χαρά στο τηλεοπτικό σήμα.

τι προβλημα δλδ; Οταν λες στον ψηφιακο δεκτη εννοεις στα ert digital κλπ
Αν σου πω οτι εγω δεν καταφερα (βεβαια λογω χρονου δεν ασχοληθηκα και πολυ, αλλα 3-4 φορες που προσπαθησα δεν εβγαλα ακρη) να το ρυθμισω... Εχω βεβαια αλλο ψηφιακο δεκτη και δεν με απασχολησε περισσοτερο αλλα θα ηθελα να σεταρω τα ψηφιακα και στην τηλεοραση. Πως γινεται; Μου βγαζει οτι δεν γινεται ....

Απάντηση: Re: Review και εντυπώσεις για την Samsung LE40R86BD

Αν σου πω οτι εγω δεν καταφερα (βεβαια λογω χρονου δεν ασχοληθηκα και πολυ, αλλα 3-4 φορες που προσπαθησα δεν εβγαλα ακρη) να το ρυθμισω... Εχω βεβαια αλλο ψηφιακο δεκτη και δεν με απασχολησε περισσοτερο αλλα θα ηθελα να σεταρω τα ψηφιακα και στην τηλεοραση. Πως γινεται; Μου βγαζει οτι δεν γινεται ....

Τι χωρα δηλωσες? Για δηλωσε Γερμανια και ξαναβαλε να ψαξει για ψηφιακα καναλια...

οκ, νομιζω οτι ειχα βαλει Αλλες Χωρες (ενω ειχα διαλεξει και Βελγιο μια φορα και Ανατολικες Χωρες μια αλλη φορα....)Το βραδυ τωρα οταν γυρισω απο τη δουλεια ...
θνξ παντως :)

Καλοριζικη φιλε...και εγω αυτην κοιταζω,αν σου ειναι ευκολο για δες καναν αγωνα (μπαλα,μπασκετ) με ενεργοποιημενο το movie plus...κομματιαζει καθολου την εικονα (λογω 50hz)???

Ευχαριστώ. Λοιπόν, αν και μόλις χθες το βράδυ την πήρα έκατσα και είδα για λίγο Manchester - Chelsea στο ΣΚΑΙ. Δεν παρατήρησα κανένα κομμάτιασμα της εικόνας, όπως και καμία θολούρα σε καρέ. Δεν ξέρω ίσως να είναι το απαίδευτο μάτι, ίσως ο ενθουσιασμός (ποτέ δεν είχα tv πάνω από 21") αλλά πραγματικά απόλαυσα εικόνα. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτά τα φαινόμενα δεν υπάρχουν (παρόλο που δεν είδα απολύτως τίποτα) αλλά νομίζω ότι αν κάτι ήταν ενοχλητικό θα το πρόσεχα.

Re: Απάντηση: Re: Review και εντυπώσεις για την Samsung LE40R86BD

Ναι, μιλάω για το ert digital. Η εικόνα κάνει απότομες διαταράξεις ("κουνήματα") σε τυχαία χρονικά διαστήματα με τυχαία συχνότητα.
Πάτα το πλήκτρο "TV/DTV" ώστε να σε βγάλει σε λειτουργια DTV (να μην δειχνει τίποτα δηλαδή) και μετά πάτα το πλήκτο "D.MENU". Επέλεξε "Ανατολική Ευρώπη" (καθώς εκεί ανήκουμε) και μετά βάλτο να ψάξει αυτόματα. προς το τέλος της αναζήτησης θα σου βγάλει 4 κανάλια (3 ert και το rik).

χμ αν και νομιζω οτι το ειχα κανει αυτο θα το δοκιμασω ξανα το βραδυ.
Παντως παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο το καλωδιο απο την κεραια μεχρι το σπιτι και απο την πριζα μεχρι την τηλεοραση. Εγω 2 σχετικα νεα καλωδια δοκιμασα και με το ενα ειχα χαλια εικονα (μιλαμε φουλ παρασιτα - πιχελς κοκκινα να αναβοσβηνουν) και με το αλλο πολυ καλυτερη. Ισως με κανενα πιο ακριβο να εχω ακομα καλυτερη εικονα.
Επιπλεον, τα κινητα και αλλες ηλεκτρονικες συσκευες(προφανως με κυματα που κανουν παρεμβολες στο σημα) κοντα στην τηλεοραση κανουν κακο στην εικονα ... το διαπιστωσα ΚΑΙ αυτο :)
Η αληθεια ειναι πως το βασικοτερο ολων ειναι η αποσταση. Εαν ειναι κατω απο 3-3.5 μετρα η αποδοση ειναι μετρια σε σχεση με μια 32" (ισως και 37") διοτι οπως και να το κανουμε 'στρετσαρεται' η εικονα για να χωρεσει σε 40" Φανταστειτε οτι η αναλυση του σηματος στην Ελλαδα ειναι 352x288 ή 320x240 pixels. Αυτο σε μια οθονη 32" ηδη 'στρετσαρεται' ωστε να χωρεσει στο πλαισιο ..... Ε αν η 32" 'μεγαλωνει' την εικονα 3-4 φορες τοτε στην 40" η εικονα 'μεγαλωνει' 4-5 φορες ,δλδ οι ατελειες φαινονται πολυ περισσοτερο ενω δημιουργουνται και νεες απο το 'στρετσινγκ' γιαυτο και η αποσταση θεασης πρεπει να μεγαλωνει.....

Re: Απάντηση: Review και εντυπώσεις για την Samsung LE40R86BD

χμ αν και νομιζω οτι το ειχα κανει αυτο θα το δοκιμασω ξανα το βραδυ.
Παντως παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο το καλωδιο απο την κεραια μεχρι το σπιτι και απο την πριζα μεχρι την τηλεοραση. Εγω 2 σχετικα νεα καλωδια δοκιμασα και με το ενα ειχα χαλια εικονα (μιλαμε φουλ παρασιτα - πιχελς κοκκινα να αναβοσβηνουν) και με το αλλο πολυ καλυτερη. Ισως με κανενα πιο ακριβο να εχω ακομα καλυτερη εικονα.
Επιπλεον, τα κινητα και αλλες ηλεκτρονικες συσκευες(προφανως με κυματα που κανουν παρεμβολες στο σημα) κοντα στην τηλεοραση κανουν κακο στην εικονα ... το διαπιστωσα ΚΑΙ αυτο :)
Η αληθεια ειναι πως το βασικοτερο ολων ειναι η αποσταση. Εαν ειναι κατω απο 3-3.5 μετρα η αποδοση ειναι μετρια σε σχεση με μια 32" (ισως και 37") διοτι οπως και να το κανουμε 'στρετσαρεται' η εικονα για να χωρεσει σε 40" Φανταστειτε οτι η αναλυση του σηματος στην Ελλαδα ειναι 352x288 ή 320x240 pixels. Αυτο σε μια οθονη 32" ηδη 'στρετσαρεται' ωστε να χωρεσει στο πλαισιο ..... Ε αν η 32" 'μεγαλωνει' την εικονα 3-4 φορες τοτε στην 40" η εικονα 'μεγαλωνει' 4-5 φορες ,δλδ οι ατελειες φαινονται πολυ περισσοτερο ενω δημιουργουνται και νεες απο το 'στρετσινγκ' γιαυτο και η αποσταση θεασης πρεπει να μεγαλωνει.....

Λίγες είναι οι μέρες του χιονιού στο σήμα μια και χθές άνοιξε η πόρτα και για 8 ακόμα σταθμούς να βγούν ψηφιακά... υπομονή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στα 3 μέτρα είναι κουραστική η 40άρα??

Λίγες είναι οι μέρες του χιονιού στο σήμα μια και χθές άνοιξε η πόρτα και για 8 ακόμα σταθμούς να βγούν ψηφιακά... υπομονή.

Μέχρι στιγμής όχι αλλά επιφυλλάσομαι να σου απαντήσω όταν κάτσω και παρακολουθήσω αρκετή ώρα γιατί ακόμα δεν έχω προλάβει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Review και εντυπώσεις για την Samsung LE40R86BD

χμμμμ
μαλλον οχι ... απλα δεν εχει τοσο καλη εικονα οσο μια 32" :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Review και εντυπώσεις για την Samsung LE40R86BD

χμμμμ
μαλλον οχι ... απλα δεν εχει τοσο καλη εικονα οσο μια 32" :)

Μου φαίνεται μάλλον λογικό τουλάχιστον στο τηλεοπτικό αναλογικό σήμα...

Σε DVD τα πράγματα λογικά πρέπει να είναι πολύ καλύτερα... :earmuffs:

Εγώ έχω την 40άρα και βλέπω στα 3 μέτρα μια χαρά. Δεν μπορώ να πω ότι με κουράζει η TV.