Review Sony-40W3000

-ΓΙΑΝΝΗΣ-

Owning a PS3 40GB - 399
Owning a system that plays Gears of War, Bioshock and Halo 3 - priceless!!!.
Αυτή τη φορά θα σχολιάσω την υπογραφή σου Γιάννη...
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι συστημα είναι αυτό? (Έστω και με PM)

Φαινεται τελικα οτι το HITECH ειχε δικιο.
Οσα review εχουν εμφανιστει μεχρι τωρα συμφωνουν σχεδον σε ολα.

Ακριβως! Και παρ' ολο που ειναι σχεδον ιδιες, της εδωσε βαθμολογια σε εικονα 0,7 πιο κατω, που κατα το HiTech ειναι μεγαλη διαφορα! Συν οτι η 3000 περνει ιδια βαθμολογια με την 2000!

Re: Απάντηση: Review Sony-40W3000

Μανωλη αuto dimming εχει και η D3000 αλλα ποτε δεν το εχω δει να λειτουργει οταν δεν πρεπει. Μονο αν ξεχασεις την τηλεοραση ανοιχτη με καποια σταθερη εικονα (πχ. menu DVD) η χωρις να εχεις εικονα καθολου (κενη οθονη) μπαινει σε λειτουργια.

Στην περίπτωση της W3000 αναφέρει "Whenever a black or nearly black image comes on (e.g. fade-outs or end credits), the residual light output on screen would drop abruptly after four seconds" που σημαίνει πως το παρατήρησε και σε σκηνές θέασης.
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να αξιολογηθεί το μέγεθος του προβλήματος χωρίς να το δει κάποιος με τα μάτια του. Πάντως ο Vincent θεωρεί πως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί σχεδόν να εξαλειφθεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Review Sony-40W3000

Μανωλη αuto dimming εχει και η D3000 αλλα ποτε δεν το εχω δει να λειτουργει οταν δεν πρεπει. Μονο αν ξεχασεις την τηλεοραση ανοιχτη με καποια σταθερη εικονα (πχ. menu DVD) η χωρις να εχεις εικονα καθολου (κενη οθονη) μπαινει σε λειτουργια.

Γιάννη το κάνει και η 40D3000. Μπορείς εαν θες εύκολα να το παρατηρήσεις εαν ηθελημένα τσιμπίσεις λιγάκι το back light πάνω από το 5-6. Εαν βάλεις λευκό φόντο και μετά μαύρο θα δείς ότι μετά από λίγο η εικόνα dimάρει. Μπορείς επίσης να το δείς εαν κάνεις εναλλαγή από από live (ζωηρή) σε movie ή cinema.
Για να πετύχετε καλό επίπεδο μαύρου ας είμαστε ειλικρινής θα πρέπει να κατεβάσετε το back light κάτω από 4 (1-3). Εαν όμως έχετε τα φώτα του δωματίου ανοιχτά ποτέ δεν θα χρειαστεί να το βάλετε πάνω από 8(max).
Επίσης θέλει αρκετό ψάξιμο στο gamma για να έχετε δυναμική εικόνα και λεπτομέρεια στα σκοτεινά και όχι μια εντελώς flat εικόνα. Με τα φώτα ανοικτά όλα καλά είναι αλλά για δείτε σκοτεινές σκηνές και μετά ελάτε να μου πείτε.
Συγνώμη για την φλυαρία και το ολίγον "off topic"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Review Sony-40W3000

Στην περίπτωση της W3000 αναφέρει "Whenever a black or nearly black image comes on (e.g. fade-outs or end credits), the residual light output on screen would drop abruptly after four seconds" που σημαίνει πως το παρατήρησε και σε σκηνές θέασης.
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να αξιολογηθεί το μέγεθος του προβλήματος χωρίς να το δει κάποιος με τα μάτια του. Πάντως ο Vincent θεωρεί πως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί σχεδόν να εξαλειφθεί.

Γιώργο το πρόβλημα διορθώνετε εν μέρη με καλή ρύθμιση αλλά εξαλείφετε:Banane0: όταν στο πρόγραμμα θέασεις δεν έχουμε αργές εναλλαγές μεταξύ μαύρου και λευκού ή εαν θέλετε σκοτεινής με φωτεινής σκηνής.

Απάντηση: Re: Review Sony-40W3000

ισως εσυ Μανωλη να μπορεις να μας το εξηγησεις με πιο απλο τροπο.

" Unfortunately Sony has chosen to implement undefeatable auto-dimming on KDL40W3000 presumably because their customer service and returns departments have had enough of complaints about backlight clouding. Whenever a black or nearly black image comes on (e.g. fade-outs or end credits), the residual light output on screen would drop abruptly after four seconds. This dimming effect would remain in place until the overall screen luminance surpasses a certain threshold, at which point light output would be almost instantaneously restored, rendering the black level fluctuation all the more noticeable.

The good news is that the right settings (and some ambient light) can go a very long way towards making the auto dimming on Sony KDL40W3000 less distracting. The trick is to minimise the difference between calibrated black level and the absolute lowest black level on the set without sacrificing peak brightness."

Ξέρετε τι μου θυμήζει αυτό. Υλοποιήσεις ενισχυτών που στην έξοδό τους είχαν αυξημένο θόρυβο και έβαζαν σκόπιμα ενα κυκλωματάκι πο έκανε muting όταν το volume έφτανε προς το τέρμα.
Άρα γνωρίζουν ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν μπορούν μέχρι στιγμής να το διορθώσουν και πολύ απλά το καλύπτουν.

Προσπαθούν να καλύψουν το clouding δηλαδή και δημιουργούν άλλο πρόβλημα. Το χαζό της όλης υπόθεσης είναι πως όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο test το clouding είναι σχεδόν αμελητέο.

Even without the aid of auto dimming, there was significantly less backlight clouding on the Sony KDL40W3000 compared to the W2000 we reviewed 7 months ago. Again, by shooting for the lowest black luminance while maintaining sufficient top-end brightness, this backlight scourge can be attenuated to truly negligible levels.
While evaluating screen uniformity through full-field test patterns, the darkest ones (e.g 10% stimulus) revealed the sides of the screen to be just a tinge lighter than the middle. I doubt anyone but the most discerning owners would even pick it up in normal viewing.

Απάντηση: Re: Review Sony-40W3000

I doubt anyone but the most discerning owners would even pick it up in normal viewing.

Ανάλογα με το τι βλέπει ο καθένας. Εαν έχετε στο δωματιο να καίνε 120w και μπροστα από την τι-βι τότε τι να πω...

Κλείστε φώτα βάλτε μαύρο φόντο και .......

Αυτή τη φορά θα σχολιάσω την υπογραφή σου Γιάννη...
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι συστημα είναι αυτό? (Έστω και με PM)

Το XBOX 360 ειναι. Την υπογραφη την εχω αντιγραψει απο ξενο φορουμ.

Οι ατακες προερχονται απο μια σειρα διαφημισεων πιστωτικης καρτας:

http://www.youtube.com/watch?v=PXd1ozERm1U

Προσπαθούν να καλύψουν το clouding δηλαδή και δημιουργούν άλλο πρόβλημα. Το χαζό της όλης υπόθεσης είναι πως όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο test το clouding είναι σχεδόν αμελητέο.

Oσο για την συζητηση για το auto dimming , νομιζω οτι πηρε πολυ εκταση χωρις λογο. Αν κρινω απο την D3000 ειναι μια λειτουργια που ενεργοποιειται πολυ σπανια (πχ. αν ξεχασεις ανοιχτη την τηλεοραση χωρις να δεχεται εισοδο σηματος απο καπου) και μονο οταν υπαρχει λογος. Ουτε σε credits ταινιας δεν εχω δει να ενεργοποιειται.

Clouding η backlight bleeding σε καποιο βαθμο ειτε το θελουμε ειτε οχι εχουν ολες οι τηλεορασεις (και μονιτορ) LCD. Το θεμα ειναι να εχει καλη ομοιομορφια η οθονη ωστε να μην γινεται ενοχλητικο.

Last edited:
mediamarkt στο Μαρούσι 1699. Και μάλιστα την είχαν σε προσφορά 200 ευρώ κάτω απο την προηγούμενη τιμή της (δλδ 1899).

Περασα σημερα απο media!
H 2000 εχει οσο λες...... Αν ειχε η 3000 τοτε θα ηταν σουπερ! :antlers:

Αληθεια: οι διαφορες μεταξυ 2000 και 3000 ποιες ειναι?
Ειναι σημαντικες για να εχουν γυρω στα 500 ευρω διαφορα?

Δεν ξερω αν αξιζουν 500 ευρω παντως υπαρχουν αρκετες διαφορες.

BRAVIA Engine EX αντι για απλο

Τεχνολογίες Live Colour Creation και x.v.Colour

Οι δυο βασικες...Αξιζουν?
Στο megamarket 270 euro οι διαφορες τους....Ακομα πιο κοντα!

Last edited:
Κοίταξε η Bravia Engine EX αφορά τον επεξεργαστή εικόνας της Tv ενώ το Live Colour Creation και το x.v.colour αφορά μία καινούργια πατέντα της Sony η οποία αφορά την πιστότητα των χρωμάτων. Αν έχεις διάθεση ψάξε στο
http://www.hdtvtest.co.uk/ και δες τα Review που έχουν κάνει και για τις 2 Tv. Έχουν ανοιχτεί και παρόμοια Threads όσον αφορά την W3000. Θα σε συμβούλευα να μην αγοράζεις παλαιότερα μοντέλα, για μένα είναι προτιμότερο να αγοράσεις πχ την Sony V3000 η οποία είναι κατώτερη της W3000 (όμως ειναι καινούργιο μοντέλο) από το να αγοράσεις την w2000 η οποία είναι κατώτερη και από τις 2 μιας και είναι παλαιότερη.-bye-