Παιδες, φιλικη συμβουλη (χωρις να τσακωθουμε παλι).
Πριν αλλαξετε μηχανηματα και καλωδια, δειτε τι παιζει με το ρευμα σας. Δεν μιλαω για πολυμπριζα.
Αν δεν εχετε κατι να διορθωνει την κατασταση δεν ακουτε τα μηχανηματα σας. Ακουτε τα τερτιπια της ΔΕΗ και του δικτυου.
Αυτα.
P.S. Δεν θα αναφερω τι και πως, μην με ρωτησετε, γιατι θα καταντησω γραφικος.
Προφανώς σε έναν ενισχυτή 100W είναι δύσκολο να ζητήσεις πλήρη σταθεροποίηση, αλλά σε έναν των 30W γιατί όχι;
Θεωρητικά χαλάει τη δυναμική περιοχή του ενισχυτή. Με πλήρως σταθεροποιημένο τροφοδοτικό, παίζεις στα 30W και στα 30,001 o ενισχυτής κλιπάρει. Το ίδιο κάνουν βέβαια και η τάξης-Δ. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν δεν έχεις αρκετή ισχύ...Ας μας πουν οι HiEndάδες τι τους χαλάει στον ήχο η σταθεροποίηση.. γιατί είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο παίζει.
Μήπως γιατί έχουν θόρυβο;Μπορεί κάποιος να μου πει ΓΙΑΤΙ δεν έχουν καθιερωθεί τα διακοπτικού τύπου τροφοδοτικά στους ενισχυτές.
Ερώτηση:
Τα μόνο που έχω κάνει προς το παρόν για το ρεύμα είναι, αλλαγή ασφάλειας στον πίνακα, αλλαγή πρίζας στον τοίχο, ένα πολύμπριζο 7 (ή 6?) θέσεων της audio agile, δυο καλώδια audio agile για τον προ και τον τελικό και ένα audioplan για το transport.
Παρακολουθώ εδώ και καιρό το ρεύμα του σπιτιού να παίζει από τα 227 στα 233 αλλά η τιμή που αναγράφεται στην οθόνη δεν μένει ούτε ένα δευτερόλεπτο σταθερή. Μέχρι να διαβάσεις στην οθόνη του πολύμετρου 228 έγινε 229 και εν ριπή οφθαλμού 230 μετά πάλι 229 και πάλι 231, 232. το φαινόμενο αυτό παραμένει έτσι ακόμα και τις βραδυνές ώρες...
So, ένας σταθεροποιητής είναι αυτό που χρειάζεται? o oποίος θα δίνει 230 σταθερά?
Οι συσκευές με εξωτερικά τροφοδοτικά χρειάζονται επίσης φροντίδα?
Εχω ένα dac, buffer, phono stage και ενισχυτή ακουστικών της Musical Fidelity που παίρνουν ρεύμα από το ίδιο εξωτερικό τροφοδοτικό και στο πικαπ υπάρχει εξωτερικό τροφοδοτικό (project speed box se)...
1. Το ρεύμα είναι το 100%, γιατί χωρίς αυτό δεν δουλεύει τίποτα!
2. Η προδιαγραφή της ΔΕΗ είναι αν δεν κάνω λάθος 230 +/-10% V, αρκετά ελαστικό νούμερο. Άρα το τροφοδοτικό της συσκευής οφείλει να ανταποκρίνεται άψογα από 207-252 V.
Υπάρχουν αντίστοιχες προδιαγραφές για όλες τις παραμέτρους, με αυστηρότερη αυτή της συχνότητας, όπου νομίζω ότι η ΔΕΗ οφείλει να κρατάει τα 50Hz με ακρίβεια κάτω από 1Hz.
3. Ότι όποιος σχεδιάζει ένα τροφοδοτικό οφείλει να φροντίζει η συσκευή να δουλεύει άψογα σε όλο το εύρος ποιότητας ρεύματος που προβλέπεται από τις προδιαγραφές, αλλά -αν είναι έξυπνος- και να προστατεύεται όταν η τιμή ξεπεράσει το εύρος αυτό.
4. Αν η συσκευή "κόβει" 10% τάση από την τροφοδοσία της εξόδου όταν έχει 10% πτώση η τάση της ΔΕΗ, φυσικά θα ακούγεται χάλια. Αλλά γιατί θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό; Όποια συσκευή έχει σωστό τροφοδοτικό έχει πολύ μικρές διαφορές από την ποιότητα του ρεύματος, τα καλώδια τροφοδοσίας, κλπ.
Δεν είναι μόνο οι μεταβολές της τάσης του ρεύματος που μπορεί να επηρεάσουν μια ηλεκτρική συσκευή αλλά και ο ηλεκτρομαγνητικός "θόρυβος" που μεταφέρεται με τα καλώδια.
Ένα καλό ups (on-line όμως, όχι ένα απλό line-interactive) λύνει όλα τα προβλήματα, αφού το ρεύμα προέρχεται από μπαταρία εντελώς καθαρό και απαλλαγμένο από ηλεκτρομαγνητικά "σκουπίδια" (το μόνο που μπορεί να χαλάσει λίγο την ποιότητα είναι ο ενσωματωμένος μετατροπέας από συνεχές σε εναλλασόμενο, αν δεν είναι φτιαγμένος από ποιοτικά υλικά).
Ερώτηση: Μπορεί κάποιος να μου πει ΓΙΑΤΙ δεν έχουν καθιερωθεί τα διακοπτικού τύπου τροφοδοτικά στους ενισχυτές (θεωρητικά τουλάχιστον υπερτερούν των γραμμικών);
Ερώτηση: Μπορεί κάποιος να μου πει ΓΙΑΤΙ δεν έχουν καθιερωθεί τα διακοπτικού τύπου τροφοδοτικά στους ενισχυτές (θεωρητικά τουλάχιστον υπερτερούν των γραμμικών);
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.