Ρευμα!Ειναι οντως 50%?

Δεν βλέπω κανένα λόγο να δουλέψω πάνω σε ένα υψισυχνο τροφοδοτικό από την στιγμή που το ενδιαφέρον της κατασκευής είναι για σπιτική εφαρμογή audio , μάλλον έχτρα προβλήματα θα μου φέρει παρά κάλο .. όσο για τη χρηματική διαφορά είναι αμελητέα για τις ζητούμενες εφαρμογές

Εννοείται!
Πρέπει να είναι τρελός κάποιος για να ασχοληθεί με την κατασκευή παλμοτροφοδοτικού για χρήση σε ιδιοκατασκευή.
Απλά λέμε αν κάποιος μικρός κατασκευαστής πει "Τα διακοπτικά τροφοδοτικά είναι "καλύτερα" οπότε ας τα χρησιμοποιήσω στα προϊόντα μου".

υψισυχνο τροφοδοτικό
Καταρχήν, τι εννοείς υψίσυχνο;;; Το δίκτυο δίνει σχεδόν πάντα 50 Hz και με αυτή τη συχνότητα δουλεύουν όλα τα τροφοδοτικά.
Μήπως μπερδεύεις τα KHz που πάλλεται ένα διάφραγμα για να παράγει αντίστοιχο ήχο ή τα τοπικά ρεύματα υψηλής συχνότητας που δημιουργούνται στα καλώδια λόγω επαγωγικού φαινομένου με τη συχνότητα του ρεύματος;
Τα τελευταία, αυτά που λέμε και "σκουπίδια", περνάνε αυτούσια από τα γραμμικά τροφοδοτικά στην υπόλοιπη αλυσίδα μιας audio κατασκευής, γι' αυτό και χρειάζονται κυκλώματα για να μαζέψουν τα ασυμάζευτα ενώ με τα διακοπτικά δε χρειάζεται -υποτίθεται βέβαια- τίποτα.

Εξτρά προβλήματα θα σου φέρει μόνο αν είσαι άσχετος "audio κατασκευαστής" και ωστόσο καταφέρνεις να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες, οπότε αντί να επενδύσεις χρήματα στο R&D σου (αν υπάρχει κάτι τέτοιο στις περισσότερες εταιρείες) προτιμάς να τα επενδύσεις σε διαφήμιση και φινίρισμα...

Μαθήματα ηλεκτρονικής δεν θα κάνω ( δεν είναι και η δουλειά μου , πότε δεν πήγα να επικυρώσω το πτυχίο ) ... ούτε θα αρχίσω να μιλάω για κατακερματιστές και διόδους

απλά όταν λέμε κάτι πρέπει να γνωρίζουμε και κάτι

ασφαλώς και θεωρούμε υψισυχνο !!! το διακοπτικό η μη γραμμικό τροφοδοτικό

Last edited:
Καταρχήν, τι εννοείς υψίσυχνο;;; Το δίκτυο δίνει σχεδόν πάντα 50 Hz και με αυτή τη συχνότητα δουλεύουν όλα τα τροφοδοτικά.

του υπολογιστή σου όχι

Μήπως μπερδεύεις τα KHz που πάλλεται ένα διάφραγμα για να παράγει αντίστοιχο ήχο ή τα τοπικά ρεύματα υψηλής συχνότητας που δημιουργούνται στα καλώδια λόγω επαγωγικού φαινομένου με τη συχνότητα του ρεύματος;

Mάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει λίγο. Τι είναι τα τοπικά ρεύματα υψηλής συχνότητας?? υπάρχουν και υπερτοπικά-ρεύματα περιφεριάρχες ας πούμε??-

Τα τελευταία, αυτά που λέμε και "σκουπίδια", περνάνε αυτούσια από τα γραμμικά τροφοδοτικά στην υπόλοιπη αλυσίδα μιας audio κατασκευής, γι' αυτό και χρειάζονται κυκλώματα για να μαζέψουν τα ασυμάζευτα ενώ με τα διακοπτικά δε χρειάζεται -υποτίθεται βέβαια- τίποτα.

Γιατί περνάνε αυτούσια?? τι είδους κυκλώματα??????? Ποιός σου είπε ότι στα διακοπτικά δεν χρειάζεται τίποτα??

Εξτρά προβλήματα θα σου φέρει μόνο αν είσαι άσχετος "audio κατασκευαστής" και ωστόσο καταφέρνεις να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες, οπότε αντί να επενδύσεις χρήματα στο R&D σου (αν υπάρχει κάτι τέτοιο στις περισσότερες εταιρείες) προτιμάς να τα επενδύσεις σε διαφήμιση και φινίρισμα..

????????

Tonal έχεις δίκιο σε όλα εκτός από ένα: Στα τελικά στάδια είναι που χρειάζεται η σταθεροποίηση, μιας και δουλεύουν σε ΑΒ ( οι λάμπες των SE όχι :smile:).
Τα πιο πριν στάδια έχουν σχεδόν σταθερή κατανάλωση και είναι μικρής ισχύος, άρα η σταθεροποίηση είναι απλούστατη (LM317 + κάτι ψιλοϋλικά = περίπου 3 ευρώ κόστος λιανικής για κάθε στάδιο πλην του τελικού). Κατά τα λοιπά ισχύουν αυτά που έγραψε ο Κ. Κόγιας.

Κώστα επί τη ευκαιρία, νομίζω τα έχουμε ξαναγράψει:
Η τεχνολογική εξέλιξη στις οικιακές συσκευές ήχου σταμάτησε τη δεκαετία του 80 (cd) (ενισχυτές το 70, ηχεία το 60). 'Εκτοτε ουδέν νεότερον.
Αυτό δεν είναι βέβαια υποχρεωτικά κακό, έχει όμως σαν συνέπεια να βγαίνει γέλιο κατσαρό από τα προσπέκτους των κατ/των οικιακού ήχου που ανακοινώνουν "καινοτομίες".

Η υπάρχουσα τεχνολογία, αν υλοποιηθεί με υψηλές απαιτήσεις, θα οδηγήσει το κόστος σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη.

Α, ακόμα 1 τελικός με σταθεροποίηση στο στάδιο εξόδου: Ο 300Β (SE παρακαλώ) του Γάλλου Verdier.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Μεγάλη παράλειψη, γιατί είναι και μηχάνημα που παράγεται κανονικά σήμερα: Ο Lamm SE (ML2.1) με την 6C33 έχει σταθεροποιημένο τροφοδοτικό για το στάδιο εξόδου: Άλλη μια 6C33.
Από τις 2 που υπάρχουν σε κάθε μονομπλόκ η μία ενισχύει και η άλλη σταθεροποιεί την τάση της πρώτης.

Πρέπει τώρα να είναι πιο κατανοητό γιατί υπάρχουν τόσο λίγοι ενισχυτές με σταθεροποίηση στο στάδιο εξόδου: Γιατί θέλει άλλο ένα στάδιο εξόδου για τη σταθεροποίηση. Στην περίπτωση των λαμπάτων όχι ακριβώς, γιατί ο σταθεροποιητής δεν έχει μετ/τη εξόδου, στους solid state όμως σταθεροποίηση και ενίσχυση κοστίζουν σχεδόν το ίδιο.

Βασικά είναι ακόμα χειρότερα (από το διπλο) αν πας να αταθεροποιήσεις και την τροφοδοσία του τελικού σταδίου γιατί υποτίθεται πως θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για παροχή υψηλότερων τιμών ρεύματος από το μέγιστο.

Απάντηση: Re: Ρευμα!Ειναι οντως 50%?

Tonal έχεις δίκιο σε όλα εκτός από ένα: Στα τελικά στάδια είναι που χρειάζεται η σταθεροποίηση, μιας και δουλεύουν σε ΑΒ ( οι λάμπες των SE όχι :smile:).
Τα πιο πριν στάδια έχουν σχεδόν σταθερή κατανάλωση και είναι μικρής ισχύος, άρα η σταθεροποίηση είναι απλούστατη (LM317 + κάτι ψιλοϋλικά = περίπου 3 ευρώ κόστος λιανικής για κάθε στάδιο πλην του τελικού). Κατά τα λοιπά ισχύουν αυτά που έγραψε ο Κ. Κόγιας.

Κώστα επί τη ευκαιρία, νομίζω τα έχουμε ξαναγράψει:
Η τεχνολογική εξέλιξη στις οικιακές συσκευές ήχου σταμάτησε τη δεκαετία του 80 (cd) (ενισχυτές το 70, ηχεία το 60). 'Εκτοτε ουδέν νεότερον.
Αυτό δεν είναι βέβαια υποχρεωτικά κακό, έχει όμως σαν συνέπεια να βγαίνει γέλιο κατσαρό από τα προσπέκτους των κατ/των οικιακού ήχου που ανακοινώνουν "καινοτομίες".

Η υπάρχουσα τεχνολογία, αν υλοποιηθεί με υψηλές απαιτήσεις, θα οδηγήσει το κόστος σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη.

Α, ακόμα 1 τελικός με σταθεροποίηση στο στάδιο εξόδου: Ο 300Β (SE παρακαλώ) του Γάλλου Verdier.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Όντως μεσιέ Κ.Τ έτσι είναι για τα οικιακά.
Διότι αντικειμενικά οι εξελίξεις γράφτηκαν και πάντα θα γράφονται... αλλού... και μερικές... ίσως περάσουν στα σπίτια μας:
http://www.261.gr/vintage.html
Και δυστυχώς δεν προκρίνονται για οικιακές εφαρμογές πάντα οι καλύτερες εξελίξεις...

Αλήθεια έχει χρησιμοιποιήσει κανείς AURAL EXCITERS στο σύστημά του???
Εφ´όσον δεν υπάρχουν εξελίξεις, μήπως πρέπει πρώτα να "εξελιχθούμε" εμείς?

Εγώ έχω μία απλή απορία.

Όλα αυτά μόνο τον ήχο επηρεάζουν .?

Με την εικόνα που υπάρχουν κάτι τύποι που βάζουν 500 patterns μπάς και ξεφύγει καμιά γωνίτσα και τραβάνε και 500 φωτογραφίες και συγκρίνουν δεν παρατηρείται τίποτα.?

Εγώ έχω μία απλή απορία.

Όλα αυτά μόνο τον ήχο επηρεάζουν .?

Με την εικόνα που υπάρχουν κάτι τύποι που βάζουν 500 patterns μπάς και ξεφύγει καμιά γωνίτσα και τραβάνε και 500 φωτογραφίες και συγκρίνουν δεν παρατηρείται τίποτα.?

Και στην εικόνα υπάρχει αισθητή διαφορά, θόρυβος χαμηλής συχνότητας υπερβολικό μαύρο, θόρυβος υψηλής καμένα λευκά οι μόνη διαφορά είναι ότι παρατηρείται σπανιότερα και όταν το ρεύμα είναι υπερβολικά βρόμικο. Μια αισθητή θολούρα πάντως είναι το κύριο χαρακτηριστικό όταν δεν υπάρχουν υπερβολές.

Last edited:
για αυτο εδω ξερει κανεις κατι κανει δουλεια η οχι ειναι απο audio craftworks

Vmark KDS 3000 / 5000 VA

αποτι ειπαν καποιοι φιλοι που το δοκιμασαν στην εκθεση, εκανε παρα πολυ καλη δουλεια. Προσωπικα ομως δεν το εχω δοκιμασει, αλλα το σκεφτομαι.

Εγω Θαναση τον Γεναρη θα το καρφωσω! Στην περιοχη μου εχουμε σοβαρο προβλημα με την ΔΕΗ.

μικρή? πως σου φαινετε αυτη?

ο σπερτος νομιζω εχει κανει και καποιες μετατροπες σε αυτο που πουλει.
παρτον τηλ ειναι πολυ εξυπηρετικος.
Νικος

Last edited:
ακομα καλυτερη προσεχε δεν με πειραζει η τιμη απλα μου εκανε εντυπωση σε σχεσει με καποια αλλα αντιστοιχα που βλεπεις την τιμη και σου ερχεται κατι

σε ποιο απο τα δυο εχει κανει μεταροπες

ακομα καλυτερη προσεχε δεν με πειραζει η τιμη απλα μου εκανε εντυπωση σε σχεσει με καποια αλλα αντιστοιχα που βλεπεις την τιμη και σου ερχεται κατι

σε ποιο απο τα δυο εχει κανει μεταροπες

Οχι μετατροπες αλλα προσθηκες και ρυθμισεις ενος εκαστου κομματιου, και για τα δυο μοντελα (3000 - 5000 VA). Λεπτομερειες εδω
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/news/offers/kds3000.htm

Επισης καθε κομματι ειναι δοκιμασμενο με τα 2/3 του φορτιου επι πολλες ωρες, και η επαφη του δρομεα, μεσα απο την οποια περνει το ρευμα Εξοδου, ειναι ετοιμη για να διαχειριστει το πληρες φορτιο.
Επισης τα κομματια της Audio Craftworks δεν ειναι το βασικο μοντελο, αλλα εκεινο με τα φιλτρα RFI και την τριπλη Αντικεραυνικη προστασια που το εργοστασιο παρεχει σαν options, μονο εαν του ζητηθει.
Τελος η τιμη στο λινκ που δωθηκε σε προηγουμενο ποστ ειναι χωρις ΦΠΑ, και αφορα μονο το 3000 VA, καθως δεν διατιθεται το 5000VA.