Ρευμα ηρεμιας

Tωρα μπορω να παιξω με τα ρευματα, να δουμε πως συμπεριφερεται, χωρις τον φοβο υπερθερμανσης, και χωρις διαφυγη.

η σωστή θερμοεπαγωγή είναι τρομερά κρίσιμη οταν θες να ανεβάσεις ρεύματα. μπορεί ολα να πατάνε καλα και παρ ολα αυτα να πιάνεις το τρανζίστορ και να προλαβαίνει να τσουρουφλίζει πριν η ψήκτρα αλλάξει καν θερμοκρασία.
σε αυτη την περίπτωση η μονη λυση ειναι το κώλυμα του τρανζίστορ πάνω σε πλάκα χαλκού και μόνωση ολης της πλάκας σε σχέση με την ψήκτρα.

η σωστή θερμοεπαγωγή είναι τρομερά κρίσιμη οταν θες να ανεβάσεις ρεύματα. μπορεί ολα να πατάνε καλα και παρ ολα αυτα να πιάνεις το τρανζίστορ και να προλαβαίνει να τσουρουφλίζει πριν η ψήκτρα αλλάξει καν θερμοκρασία.
σε αυτη την περίπτωση η μονη λυση ειναι το κώλυμα του τρανζίστορ πάνω σε πλάκα χαλκού και μόνωση ολης της πλάκας σε σχέση με την ψήκτρα.

Για αυτο και τοποθετουνται ολα μαζι στην ιδια ψυκτρα.
Αν δεν εχουν την ιδια θερμοκρασια ολα...
Ε! τωρα πιστευω να μην αντιμετωπισω πλεον προβλημα.
Οταν τον αναψα δευτερη φορα με ρυθμισμενο το ρευμα στα 333,33 mA, επιασαν και τα 2 καναλια αυτην την τιμη σε καμια ωρα σχεδον, μαζι και εμεινε εκει.
Τωρα ακροασεις :ears:

Με την ευκαιρία που ρωτάς θα σου εξηγήσω τι προσπαθούσα να σου πω στα περασμένα μου ποστς και γιατί ήμουν λίγο αποδοκιμαστικός.

Όταν ανεβάζεις τόσο ρεύμα δυστυχώς δεν πας σε A ακόμα αλλά σε ΑΒ που είναι χειρότερη από πλευράς παραμόρφωσης από την Α αλλά όταν μιλάμε για τρανζίστορ είναι χειρότερη ακόμα και και από την καλά ρυθμισμένη Β.
Και έχεις και την ανεβασμένη θερμοκρασία που εντάξει αν έχεις όπως εσύ μεγάλες ψύκτρες οκ.
Τώρα αν σου ακούγεται καλύτερα τότε πάω πάσο.

Με την ευκαιρία που ρωτάς θα σου εξηγήσω τι προσπαθούσα να σου πω στα περασμένα μου ποστς και γιατί ήμουν λίγο αποδοκιμαστικός.

Όταν ανεβάζεις τόσο ρεύμα δυστυχώς δεν πας σε A ακόμα αλλά σε ΑΒ που είναι χειρότερη από πλευράς παραμόρφωσης από την Α αλλά όταν μιλάμε για τρανζίστορ είναι χειρότερη ακόμα και και από την καλά ρυθμισμένη Β.
Και έχεις και την ανεβασμένη θερμοκρασία που εντάξει αν έχεις όπως εσύ μεγάλες ψύκτρες οκ.
Τώρα αν σου ακούγεται καλύτερα τότε πάω πάσο.

Koιταξε φιλε llion,
Θα εχεις καταλαβει οτι για να ρωταω κατι, προφανως δεν το ξερω.
Επισης να ξερεις οτι σεβομαι οσο δεν φανταζεσαι τις απαντησεις και τις γνωσεις ολων των μελων.
Το οτι επιχειρω να κανω κατι που δεν ειμαι σιγουρος τι αποτελεσμα θα μου δωσει, εχει να κανει με την περιεργεια να δω την συμπεριφορα ενος συστηματος στα ορια του, που οπως λες τα εχω ξεπερασει.
Το εχει προτεινει ομως καποιος που προφανως το εχει κανει, και ξερει τι λεει.
Με τις πρωτες ακροασεις ακομα οταν ειχα τα δικα του τρανζιστορ επανω, οταν αυξησα το ρευμα ηρεμιας θα σου πω μονο οτι μου εκανε εντυπωση αμεσως οτι ειχε δυναμικα, λεπτομερεια, και ογκο απο χαμηλες εντασεις, (εως πολυ χαμηλες) και αυτο ηταν κατι που με γοητευσε...
Οταν ειπα να ανεβασω τοσο πολυ το ρευμα ηρεμιας, αυτο ειχα σαν σκοπο στο μυαλο μου, να επιτυχω το ιδιο γοητευτικο ακουσμα, και ει δυνατον και καλυτερα ακομα.
Σιγουρα υπαρχουν θεωρητικες προσεγγισεις που δεν εξηγουν κατι τετοιο, αλλα στην δουλεια μου ειδα πολλες φορες, η θεωρια να μην μπορει να εξηγησει το αποτελεσμα.
Θελω σε παρακαλω παρα πολυ να θυμασαι οτι εδω ειμαστε κατι σαν παρεα, και κανουμε το χομπυ μας, και γιατι οχι την πλακα μας.
Βεβαια κατανοω την προθεση σου να βοηθησεις, και αυτο ειναι κατι πολυ καλο.
Χαλαρα φιλε μου χαλαρα, να περναμε καλα! :ernaehrung004:

Νομίζω χαλαρά σου απάντησα.
Επίσης σου είπα αν ακούγεται καλύτερα τότε οκ αυτό μετράει.
Εγώ απλά θέλησα να σου πω τη γνώμη μου σύμφωνα με αυτά που νομίζω.
Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις και είναι ωραίο να πειραματίζεσαι.
:tee:

Last edited:
Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις και είναι ωραίο να πειραματίζεσαι.
:tee:[/QUOTE]

Σε ευχαριστω!
Τα δεχομαι!
Αλλωστε με δικαιωσε το αποτελεσμα...:a0210: