Ρευμα ηρεμιας

Επαναφέρω το νήμα, μιας και χθες το βράδυ άκουσα τον συγκεκριμένο ενισχυτή καθώς και το υπόλοιπο DIY σύστημα του φίλου crazycamber. Εχω να πω οτι ο ήχος γενικά είναι πάρα πολύ καλός. Υπάρχει μια μικρή έμφαση στις χαμηλές συχνότητες που δίνει εναν αρρενωπό χαρακτήρα. Μεσαίες και υψηλές κυλάνε ευχάριστα. Μια μικρή έλειψη βάθους που παρατήρησα οφείλεται μάλλον στον μέτριο χώρο ακρόασης. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στο μηχανολογικό τμήμα του ολου συστήματος, καθώς και στην όλη εμφάνιση. Η συνολική προσπάθεια φανερώνει άνθρωπο με πολύ μεράκι. Εύχομαι καλή συνέχεια.

Re: Απάντηση: Ρευμα ηρεμιας

Επαναφέρω το νήμα, μιας και χθες το βράδυ άκουσα τον συγκεκριμένο ενισχυτή καθώς και το υπόλοιπο DIY σύστημα του φίλου crazycamber. Εχω να πω οτι ο ήχος γενικά είναι πάρα πολύ καλός. Υπάρχει μια μικρή έμφαση στις χαμηλές συχνότητες που δίνει εναν αρρενωπό χαρακτήρα. Μεσαίες και υψηλές κυλάνε ευχάριστα. Μια μικρή έλειψη βάθους που παρατήρησα οφείλεται μάλλον στον μέτριο χώρο ακρόασης. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στο μηχανολογικό τμήμα του ολου συστήματος, καθώς και στην όλη εμφάνιση. Η συνολική προσπάθεια φανερώνει άνθρωπο με πολύ μεράκι. Εύχομαι καλή συνέχεια.

Σε ευχαριστω Στελιο για τα καλα σου λογια!
Ευχαριστω και για την ευχαριστη παρεα.

Με αφορμη την ακροαση του συστηματος και τις εντυπωσεις του φιλου Στελιου, επανερχομαι για να σας αποκαλυψω τα "μυστικα της εγχειρησης ανοικτης καρδιας" του μεσης ισχυος.
Με αφορμη οτι ο ηχος (αν και δεν προλαβε να παιξει πολλες ωρες και ισως τον αδικω) με τα 2SA/2SC, ενω αφ'ενος ειχε "γκαζι", υπολειποταν σε λεπτομερεια και μικροδυναμικα, και αφ' εταιρου μου εκαψε το ενα καναλι στο στρωσιμο,πηρα την αποφαση και εβαλα επανω παλι τα BD αλλα πανω σε αλουμινογωνια 5 χιλιοστων που την εκοψα στις διαστασεις που επεβαλλε το εσωτερικο του ενισχυτη:
http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/POWER AMP/?action=view&current=13092010051.jpg

Αναμεσα στην ψυκτρα και την γωνια, τοποθετηθηκε αρκετη θερμοαγωγιμη παστα, και αφου προηγουμενως ειχαν πλανιαριστει και γυαλιστει και οι δυο επιφανειες, ανοιχτηκαν σπειρωματα Μ5, και βιδωθηκαν σφιχτα μεταξυ τους.
Αφου ανοιχτηκαν οι τρυπες για την βιδα των τρανζιστορ, εγιναν και αλλες δυο, για να βιδωθει η μπαρα που θα εσφιγγε ολα μαζι τα τρανζιστορ:
http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/POWER AMP/?action=view&current=29092010119.jpg

Στην φωτο διακρινονται οι αντιστασεις εκπομπου που μπηκαν μεγαλυτερες, γιατι οι 5w του καναλιου που ειχε καει, ειχαν σημαδια υπερθερμανσης, και η μια ειχε ανοιξει τελειως.
Επισης στο ιδιο καναλι ακουγοταν χαμηλοτερα, και με ελλειψη λεπτομερειας, σε κοματια που τα ηξερα οτι ακουγονταν διαφορετικα.

Επισης τοποθετηθηκαν στο κατω μερος της πλακεττας, και παραλληλα με τις αντιστασεις εκπομπου πυκνωτες wima 100nf/250v, επειδη δεν ημουν σιγουρος για την αυτεπαγωγη των αντιστασεων.
Τωρα γιατι τα ταπεινης καταγωγης αυτια μου ακουσαν μεγαλυτερη διαυγεια και σωμα στα πιατινια, και γενικοτερα στις υψηλες, θα σας γελασω.
Μαλλον placebo θα ειναι...:afro:

Last edited: