Ρευματοκλοπή - έμπλεξα άσχημα #%^$#&

Ιούλιος του ‘24. Γυρίζω σπίτι από τη δουλειά και βρίσκω επιστολή από ΔΕΔΔΗΕ ότι ο μετρητής μου βρέθηκε με «σπασμένο τζαμάκι» στο κάλυμμα. . . .
Παρακαλώ μια διευκρίνηση: ήταν σπασμένο το τζαμάκι του μεγάλου πλαστικού εξωτερικού κουβουκλίου, ή το τζαμάκι της ίδιας της συσκευής καταμέτρησης;

Απαγορεύεται, πρέπει να είναι προσβάσιμοι.
Μπορεί αλλά είναι προσβάσιμοι είναι και πάλι! Στη δουλειά, σε καινούρια εγκατάσταση όπου μας έδωσαν σωρό προδιαγραφές για να περάσουμε έλεγχο και να ενεργοποιήσουν την παροχή, εδώ και 6 χρόνια οι μετρητές είναι στον ειδικό χώρο στο προαύλιο κλειδωμένοι και με τζαμάκι· κανείς ποτέ δεν έκανε παράπονο που έρχονταν διαρκώς για καταμέτρηση. Πλέον, εδώ και λίγους μήνες, ήρθαν, έκαναν την αλλαγή για να βλέπουν απομακρυσμένα τις ενδείξεις και μας είπαν απλά να ανοίξουμε — όλα καλά. Έτσι και αυτη η ανάγκη για άμεση πρόσβαση που υπήρχε, εξαφανίστηκε. Προτιμώ να ακούω γκρίνιες από τον υπάλληλο (που δεν έχω ακούσει ποτέ) παρά να το βρω σπασμένο ή οτιδήποτε άλλο και να έχω τον μπελά μου. Σπίτι, όμως, την πάτησα...

Παρακαλώ μια διευκρίνηση: ήταν σπασμένο το τζαμάκι του μεγάλου πλαστικού εξωτερικού κουβουκλίου, ή το τζαμάκι της ίδιας της συσκευής καταμέτρησης;
το τζαμάκι της συσκευής, δείτε κι εσείς και αν βλέπετε κάτι σπασμένο πείτε μου κι εμένα. Δεν αμφισβητώ τον λόγο τους διότι το αποδεικτικό φωτογραφικό στοιχείο που μάλιστα στις αναφορές το θεωρούν σαν απόδειξη είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για όποιο συμπέρασμα. Μάλλον κάτι στο πλάι θα είναι , δε το ειδα ποτε ο ίδιος, μιας και δεν ενημερώθηκα εγκαίρως για ειμαι παρών στον εργαστηριακό έλεγχο και να τους τα ψάλλω απο κοντά...

Attachments

• metritis (Custom).png
    metritis (Custom).png
    1.8 MB · Views: 66
  • Screenshot 2025-11-01 081254.png
    Screenshot 2025-11-01 081254.png
    934.6 KB · Views: 65
Με αυτές τις φωτογραφίες ρίχνουν τα προστιμα; Πάντως αν βλέπω καλά, πρόκειται για το ρολόι το μεσα που είναι ο μηχανισμός. Οχι το κουβούκλιο το γκρι απ' έξω. Αυτό που μου έχει πει και ο ηλεκτρολόγος μου. Δυστυχώς και να το κυνηγήσεις και να κερδίσεις το δικαστήριο, το έξοδο δεν το γλυτώνεις. Αντι να τα φάει ο ΔΕΔΔΗΕ θα τα φάει ο δικηγόρος
(μπορεί και περισσότερα).

Με αυτές τις φωτογραφίες ρίχνουν τα προστιμα; Πάντως αν βλέπω καλά, πρόκειται για το ρολόι το μεσα που είναι ο μηχανισμός. Οχι το κουβούκλιο το γκρι απ' έξω. Αυτό που μου έχει πει και ο ηλεκτρολόγος μου. Δυστυχώς και να το κυνηγήσεις και να κερδίσεις το δικαστήριο, το έξοδο δεν το γλυτώνεις. Αντι να τα φάει ο ΔΕΔΔΗΕ θα τα φάει ο δικηγόρος
(μπορεί και περισσότερα).
Ναι το τζαμακι που μετρητη, βεβαια στις φωτο δεν φαινεται τιποτα απολυτως. Μαλλον ειναι στο πλαι κατι, και απο εκει θεωρουν οτι μπορει με καποιο εργαλειο. Εντωμεταξυ απο το πλαι ως το κουβουκλιο το εξωτερικο ειναι σκαρτα 2cm. τι να χωρεσει εκει???? και μιλαει για σπασιμο, οχι οτι λειπει κατι να εχει τρυπα. ολες οι σφραγιδες ειναι οπως πρεπει,.... ακομα κι αυτη στο εξωτερικο κουβουκλιο που τα κλεινει ολα. Με μαγικο τροπο μπηκα μαλλον αφαιρεσα το εξωτερικο για να φτασω στον μετρητη να τον σπασω στο πλαι κλπ κλπ.

Προτιμω να τα φαει ο δικηγορος που ειναι και γνωστος και να γλιτωσω το ποινικο αδικημα παρα να τα φαει ο δεδδηε και να μεινω με την ρετσινια του ρευματοκλεπτη.
Οτι θα πληρώσω ειναι δεδομένο με τους αλητες που εμπλεξα απο το πουθενα

Πάντως ο ηλεκτρολόγος μου, λέει κατά λέξη ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι η μεγαλύτερη απάτη γίνεται από τους ίδιους τους ΔΕΔΔΗετζήδες κατα την αλλαγή του ρολογιού σε ψηφιακό. Γιατί; Διότι απλά είναι σίγουρο έσοδο !!
Και βέβαια δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα διότι στο 99,99% των περιπτώσεων δεν σε καλούν να είσαι μπροστά στην αλλαγή.
Σου αλλάζουν το ρολόϊ σε ψηφιακό και σε καλούν ένα ωραίο πρωϊ και σου λένε ότι το βρήκαν παραβιασμένο και σου κοπανάνε ένα ωραίο πρόστιμο.
ΑΠΟΔΕΙΞΕ το ότι δεν ήταν. Απλά βρίζεις και πληρώνεις. Καμία υπερβολή.

Πάντως ο ηλεκτρολόγος μου, λέει κατά λέξη ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι η μεγαλύτερη απάτη γίνεται από τους ίδιους τους ΔΕΔΔΗετζήδες κατα την αλλαγή του ρολογιού σε ψηφιακό. Γιατί; Διότι απλά είναι σίγουρο έσοδο !!
Και βέβαια δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα διότι στο 99,99% των περιπτώσεων δεν σε καλούν να είσαι μπροστά στην αλλαγή.
Σου αλλάζουν το ρολόϊ σε ψηφιακό και σε καλούν ένα ωραίο πρωϊ και σου λένε ότι το βρήκαν παραβιασμένο και σου κοπανάνε ένα ωραίο πρόστιμο.
ΑΠΟΔΕΙΞΕ το ότι δεν ήταν. Απλά βρίζεις και πληρώνεις. Καμία υπερβολή.
Αυτό ακριβώς συνέβει σε μένα! ηρθαν άλλαξαν το ρολόι "βρηκαν" εύρημα της πλάκας που δεν στέκει, συνδύασαν με ανύπαρκτη μείωση στην κατανάλωση (νομιζουν οτι δε θα το εψαχνα) και κοπάνησαν πρόστιμο. Θα τα φαει ο δικηγόρος, ΟΧΙ αυτοι.

Αυτό ακριβώς συνέβει σε μένα! ηρθαν άλλαξαν το ρολόι "βρηκαν" εύρημα της πλάκας που δεν στέκει, συνδύασαν με ανύπαρκτη μείωση στην κατανάλωση (νομιζουν οτι δε θα το εψαχνα) και κοπάνησαν πρόστιμο. Θα τα φαει ο δικηγόρος, ΟΧΙ αυτοι.
Μακάρι να κερδίσεις την οποία διαμάχη και μακάρι τα έξοδα να τα επιβαρυνθεί ο ΔΕΔΔΗΕ

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Αν ανεβάσω φωτό από τους μετρητές της οικοδομής μου ,θα φρίξετε Σπασμένα τσαμάκια ; εδω εχουν ανοιξει κανονικά τα ρολογια ,εχουν βγάλει καπάκια ,κλπ,κλπ Είχα στείλει φωτό στον ΔΕΔΔΗΕ και με έγραψε κανονικά

• Wow
Reactions: vlad66
Αν ανεβάσω φωτό από τους μετρητές της οικοδομής μου ,θα φρίξετε Σπασμένα τσαμάκια ; εδω εχουν ανοιξει κανονικά τα ρολογια ,εχουν βγάλει καπάκια ,κλπ,κλπ Είχα στείλει φωτό στον ΔΕΔΔΗΕ και με έγραψε κανονικά

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ..Θα σου χρειαστούν για αποδεικτικά όταν θα σου πουν γιατί δεν μας ενημερώνατε.