Για την ιστορία και το closure της υπόθεσης:
Απευθύνθηκα σε δύο δικηγόρους (ο ένας μάλιστα γνωστός) και και οι δύο με συμβούλεψαν να μην ασχοληθώ — το ποσό του προστίμου (1.400€), όπως μου είπαν, «δεν αξίζει τον κόπο». "Απλά πληρωσέ το και δε θα εχεις ποινικό"
Έκανα ακριβώς το αντίθετο, γιατί απλά δεν μπορούσα να το δεχτώ.
Συνέταξα μόνος ένσταση, την οποία δικαιούμουν να υποβάλω εντός 3 μηνών από την απόφαση τους. Σε αυτήν τεκμηρίωσα γιατί όσα υποστήριζαν δεν στέκουν και ζήτησα επανεξέταση της υπόθεσής μου.
Την έστειλα με email αλλά και με δικαστικό επιμελητή, ώστε να είμαι σίγουρος για την επίδοση. Παρότι αρκετοί προχωρούν παράλληλα και σε καταγγελίες σε ΡΑΕΥ και άλλους φορείς, επέλεξα αρχικά να περιμένω.
Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες δέχθηκα τηλεφώνημα από τον ΔΕΔΔΗΕ: είχαν επανεξετάσει το θέμα και αποφάσισαν να μου επιστρέψουν τα χρήματα που είχα καταβάλει. Μου ζήτησαν τραπεζικά στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία και με ενημέρωσαν ότι θα λάβω και την απόφαση εγγράφως, με email και ταχυδρομικά.
Έχουν περάσει δέκα ημέρες και δεν έχω λάβει ακόμη κάτι γραπτώς… αλλά τα χρήματα επέστρεψαν στον λογαριασμό μου.
Τέλος καλό, όλα καλά — σχεδόν, γιατί καλό θα ήταν να υπάρχει και η επίσημη γραπτή επιβεβαίωση.
Για μένα η υπόθεση έκλεισε, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη που ψάχνουν το δίκιο τους....