RF-7 με 18 λαμπάτα Watts τάξης Α

Παίδες άκυρο. Πάω τράπεζα να πληρώσω τα RB-51 να μου τα στείλουν. Φτάνει πιά. Λεφτά υπάρχουν. Αρκετά κάηκα.................. :violent-smiley-030:

Να σαι καλά φίλος. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Θα τα στρώσω στο γραφείο τα μικρά (RB-51) να φύγει και η καινουργίλα και μετά θα πάνε σαν sourround στο σπίτι. CASE CLOSED. -bye-

Πλέον είμαι σίγουρος πως ότι και 95 και 99 db να είναι η ενδεικτική ευαισθησία των ηχείων... κάποια δεν παίζουν σωστά ούτε με 20 watts και κάποια παίζουν. Είναι θέμα και πηνίου ηχείων και γενικότερης κατασκευής.

Σίγουρα έτσι είναι. Από ότι βλέπω η κλιπς είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Οι κατά κανόνα ευαισθησίες είναι μεταξύ 87-91. Με τα Ωμ δεν έχω καταλάβει τι παίζει και πόσο σχετίζονται με την ευαισθησία, την ευκολία οδήγησης και την ποιότητα του ήχου. Γενικά από όσο ξέρω τα 4 Ωμ είναι πιο δυσκολοοδήγητα ηχεία, είναι όμως και κατά κανόνα καλύτερα;

Βασικά ...οι ξένοι reviewers δοκιμάζουν 20watt single ended με Wilson Audio (4 Ohm) και επιμένουν...ότι ΚΑΙ έτσι πρέπει ! Εγώ που το έχω δοκιμάσει και αυτό το έργο σας λέω πως... χμ... δεν λέει και τίποτε. Δεν μπορώ να καταλάβω την μανία κάποιων που δεν έχουν πραγματικά ευαίσθητα ηχεία >97db και αντίστασης μικρότερης των 6 Ohm ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΟΥΣ, SET ΤΩΝ 12-20 Watt με ηχεία 87-95 db. ΤΙΠΟΤΕ δεν ξέρουν, απλά τον πνίγουν τα μικρο-μακροδυναμικά. Καλύτερα να πάρεις μια Avantgarde κόρνα UNO στα 12 χιλιάρικα και έναν ενισχυτή 2A3 στα 3-5k παρά ένα 91άdbο ηχείο 4Ohm και έναν SET των 10 χιλιάρικων με 18 watts...

Last edited:
Έχω παίξει Atma-Sphere S-30 [30 watts/ch] με Wison Watt με εξαίρετο αποτέλεσμα και μάλιστα ο πελάτης άκουγε δυνατά και Ροκ παρακαλώ. Λ.Σ.

Με αυτό το μηχανάκι δηλαδή τι ηχεία θα έβαζες; Αλλά να παίξουν (ποιοτικά και γεμάτα σε ικανοποιητικές εντάσεις), όχι να νιαουρίσουν.

Heresy III ή για μια εντελως διαφορετικη προσεγγιση αυτο http://www.skroutz.gr/s/348865/Spicom-Type-4.html

Διάμετρος μεγαφώνου 8"
Υλικό μεγαφώνου Treated paper
Απόκριση συχνότητας 46-21000Hz
Ευαισθησία 100dB/W/m
Μέση αντίσταση 10,5Ω
Ελάχιστη αντίσταση 9,0Ω
Συνιστώμενη ισχύς 5-30WRMS
Διαστάσεις (ΠxBxY) 31x36x50cm
Βάρος (έκαστο) 16kg

Tyler με έστειλες με το μικρούλι... Με τα RF-3 παίζει σε ψηλές σταθμες με μηδενική παραμόρφωση και μηδενικό ξύρισμα. Εκεί είδα τρομερή διαφορά με τον Magnum. Φαντάσου τι θα γινόταν με τα Heresy.....

Re: Απάντηση: RF-7 με 18 λαμπάτα Watts τάξης Α

Tyler με έστειλες με το μικρούλι... Με τα RF-3 παίζει σε ψηλές σταθμες με μηδενική παραμόρφωση και μηδενικό ξύρισμα. Εκεί είδα τρομερή διαφορά με τον Magnum. Φαντάσου τι θα γινόταν με τα Heresy.....

αν εννοεις το spicom μικρουλι, μονο μικρουλι δεν ειναι, κοιτα τα χαρακτηριστικα που εχω δωσει παραπανω. Διαστασεις ειδες? Διασταση μεγαφωνου ειδες? Ελαχιστη αντισταση, ευαισθησια ειδες? Δεν υπαρχει ευκολοτερο φορτιο.. Απλα ειναι αλλη φιλοσοφια απο αυτη που εχεις ακουσει.

Last edited: