RF-7 με 18 λαμπάτα Watts τάξης Α

Απάντηση: Re: Απάντηση: RF-7 με 18 λαμπάτα Watts τάξης Α

αν εννοεις το spicom μικρουλι, μονο μικρουλι δεν ειναι, κοιτα τα χαρακτηριστικα που εχω δωσει παραπανω. Διαστασεις ειδες? Διασταση μεγαφωνου ειδες? Ελαχιστη αντισταση, ευαισθησια ειδες? Δεν υπαρχει ευκολοτερο φορτιο.. Απλα ειναι αλλη φιλοσοφια απο αυτη που εχεις ακουσει.

Μικρό στο μάτι μεγάλο στο κρεβάτι το κόβω... Ευτυχώς πήρα τα κλιπσάκια γιατι πάλι θα ξηλωνώμουν. Με όλα αυτά τα καλούδια είναι να σου τρέχουν τα σάλια!

Re: Απάντηση: RF-7 με 18 λαμπάτα Watts τάξης Α

Αν αμφιβάλεις τα περί οδήγησης σου στέλνω έναν S-30. Έχεις τα Wilson Watt?? Λ.Σ.

Να τα πούμε με πμ, καλύτερα, Λουκ?..

Για να μην χαλάμε και την ροή του νήματος με προσωπικές συζητήσεις

Ο εν λόγω Atma-sphere S30 πάντως τα Sonus Faber Toy Towers τα οδηγεί σε μένα σε εκκωφαντικές στάθμες με πολύ καλό έλεγχο.
Σε σημείο που μ' έκανε να πουλήσω άμεσα τον Audia Flight Three και Aaron No.3 και να κρατώ παροπλισμένο το σετ Clearaudio Balance amp (2x50rms class A).

Και για τα Klipsch σειράς Heritage επίσης αποτελεί βούτυρο στο ψωμί τους. Στο τεστ του Ήχου για τα Klipschorn o Atma-sphere S30 ήταν το απόλυτο ταίρι. Κάτι που επαλήθευσα κι εγώ με τα Heresy III.

αν εννοεις το spicom μικρουλι, μονο μικρουλι δεν ειναι, κοιτα τα χαρακτηριστικα που εχω δωσει παραπανω. Διαστασεις ειδες? Διασταση μεγαφωνου ειδες? Ελαχιστη αντισταση, ευαισθησια ειδες? Δεν υπαρχει ευκολοτερο φορτιο.. Απλα ειναι αλλη φιλοσοφια απο αυτη που εχεις ακουσει.

Απλά να πω μια κουβέντα για το ηχείο αυτό (μιάς και είμαι κάτοχος) ότι όντως είναι πανεύκολο κι έχω καταφέρει να πάρω ικανοποιητικές στάθμες ακόμα και με λαμπάτο ενισχυτάκι με ονομαστική ισχύ 2.5 watts...

Απλά ο ήχος του δεν είναι για όλα τα γούστα και βέβαια δεν του αρέσουν τα δύσκολα και πολυπληθή μουσικά προγράμματα.
Επίσης (προφανώς λόγω ευαισθησίας) αφήνει να περνάνε κυριολεκτικά τα πάντα από την αλυσίδα αναπαραγωγής... με ότι αυτό συνεπάγεται.

Sorry αν το σχόλιό μου είναι λίγο off-topic.

Διαμαντή καθόλου offtopic δεν είσαι. Αν είχα υπόψη μου αυτό το ηχείο θα σκεφτόμουν σοβαρά την αγορά του, αλλά παρήγγειλα........κλίπς. Μια ζωή κλιπς. (Μια αλλαγή χρειάζεται κάποια στιγμή!). Φαντάζομαι ότι σε μικρά μουσικά ακουστικά σύνολα αφιερώνει το spicom....

Διαμαντή καθόλου offtopic δεν είσαι. Αν είχα υπόψη μου αυτό το ηχείο θα σκεφτόμουν σοβαρά την αγορά του, αλλά παρήγγειλα........κλίπς. Μια ζωή κλιπς. (Μια αλλαγή χρειάζεται κάποια στιγμή!). Φαντάζομαι ότι σε μικρά μουσικά ακουστικά σύνολα αφιερώνει το spicom....

Αυτό ακριβώς...

Απλά να πω μια κουβέντα για το ηχείο αυτό (μιάς και είμαι κάτοχος) ότι όντως είναι πανεύκολο κι έχω καταφέρει να πάρω ικανοποιητικές στάθμες ακόμα και με λαμπάτο ενισχυτάκι με ονομαστική ισχύ 2.5 watts...

Απλά ο ήχος του δεν είναι για όλα τα γούστα και βέβαια δεν του αρέσουν τα δύσκολα και πολυπληθή μουσικά προγράμματα.
Επίσης (προφανώς λόγω ευαισθησίας) αφήνει να περνάνε κυριολεκτικά τα πάντα από την αλυσίδα αναπαραγωγής... με ότι αυτό συνεπάγεται.

Sorry αν το σχόλιό μου είναι λίγο off-topic.

μονο off topic δεν ειναι Διαμαντη και καλα εκανες κ ειπες τη γνωμη σου σαν κατοχος που εχεις ζησει μαζι τους κ τα ξερεις καλυτερα απο τον καθενα. Το οτι ο ηχος δεν ειναι για ολα τα γουστα το ξερω και το ανεφερα παραπανω στο φιλο οτι το ηχειο ειναι εντελως διαφορετικης φιλοσοφιας απο οτι εχει ακουσει μεχρι τωρα. Παντως θεωρω οτι με τα 18 καλα βατ του Raysonic θα διεπρεπε.

To κακό είναι ότι έχασα 10 χρόνια εξέλιξης παλιά έπαιρνα σβάρνα τα μαγαζιά και άκουγα τον πατέρα και τη μάνα μου. Μετά έμπλεξα με δουλειές, οικογένειες κλπ. Ενδιάμεσα έχουν κλείσει από όσο είδα σχεδόν όλα τα hi-fi μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, πράγμα που δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση. Άντε να βρω εδώ ευαίσθητο ηχείο για λάμπα...

Πιστεύω πως ναι θα ταίριαζε με τον raysonic, με κάθε επιφύλαξη φυσικά γιατί αν δεν τ' ακούσεις μαζί......

Μέχρι στιγμής ταιριάζουν αρκετά καλά με set έναν ολοκληρωμένο dared mp-30b και με pp με tsakiridis artemis, αντίθετα με ss ενισχυτικά γενικά βγάζουν μια... ξεραίλα (εξαιρούνται τα τρίπαθα)

Last edited:

Αν αμφιβάλεις τα περί οδήγησης σου στέλνω έναν S-30. Έχεις τα Wilson Watt?? Λ.Σ.

Κυριε Στεφανιδη με ολο τον σεβασμο που εχω στο προσωπο σας, και εγω με otl ιδιοκατασκευης μου ακουω 24 βαττ, και με μια τοπολογια που τον ευνοει καλυτερα σε σχεση με το κυκλοτρον που ειναι οι ΑΤΜΑ . Το ηχειο μου ειναι 4 ωμ και πραγματι σε κατι κοφτο [μποτα ] νομισεις οτι παιζει κανενα τρανζιστος 4πλασιας ισχυς. Τι γινεται ομως σε προγραμμα με φωνητικα ; σε ενα τετοιο ηχειο δεν αδιαζει;

Νομίζω θα είναι εξ ίσου καλά, ίσως καλύτερα. Έχω κατά νου δύο περιπτώσεις μάι με Wilson [με 30 βατ] και μία με Virgo [με 60 βατ]. Λ.Σ.

Δηλαδη σε ενα χωροδιακο εργο οταν κανουν κρεσεντο οι φωνες, με ενα τετοιο φορτιο πιστευετε οτι θα τα παει καλα; Συγνωμη αλλα διαφωνω!! Μιλαμε για τον s30 !!!

Γενικότερα υποστηρίζεται ότι οι μικροί λαμπάτοι έχουν σοβαρό πρόβλημα οδήγησης μη ευαίσθητων και εύκολων ηχείων. Από όσο ξέρω το 95% των ηχείων δεν είναι ούτε ευαίσθητα ούτε τόσο εύκολα. Υπάρχει κάποιος που να δουλεύει λάμπα 10-30 βατ με νορμάλ ηχεία (88-91 db) και να είναι ευχαριστημένος με τον ήχο (όχι απαραίτητα με τις εντάσεις);

Και μια δεύτερη συναφής ερώτηση. Αν κάποιος διαθέτει εύκολο και ευαίσθητο ηχείο πρέπει σων και καλά να παει σε ποιοτικά λίγα βατ ή μπορεί να πάει και σε κάποιο ποιοτικό τέρας των 150-200 Watt. Υπάρχει κάποια στάνταρ συνταγή-κανόνας.

Απάντηση: Re: RF-7 με 18 λαμπάτα Watts τάξης Α

Και μια δεύτερη συναφής ερώτηση. Αν κάποιος διαθέτει εύκολο και ευαίσθητο ηχείο πρέπει σων και καλά να παει σε ποιοτικά λίγα βατ ή μπορεί να πάει και σε κάποιο ποιοτικό τέρας των 150-200 Watt. Υπάρχει κάποια στάνταρ συνταγή-κανόνας.

δεν υπάρχουν "πρέπει" στα γούστα

Σκέφτομαι να κάνω καμία τράμπα κανέναν λαμπάτο με τρανζίστορ 2Χ250 Watt ή με μικρότερη λάμπα 2Χ8 Watt ή κάτι τέτοιο. Μήπως είμαι ακραίος; :violent-smiley-030: 18watt δεν είναι ούτε λίγα ούτε πολλά για τα κλιπς :BDGBGDB55: