Ricoh GR mkI, mkII, mk III και mkIIIx με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Re: Ricoh GR mkI και mkII με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

καμια σχεσει Κωστα, οσο και κομπακτ να κανεις μια 4/3 δεν μπορεις να φτασεις την εργονομια της gr
Δημητρη ετσι ειναι, αθλιο raw , το iso δεν λεει και πολλα , αλλα 25.600...:flipout:
τουλαχιστον φευγεις με φωτο... και αντε να την συμμαζεψεις μετα

τσπ, ειναι ομως βολικη μηχανη εχει φοβερο συστημα mf, και με τον coverter 21mm εχεις παντα μαζι σου μια μηχανη all round με αρκετα καλη αποδοση σε aps-c

Απάντηση: Re: Ricoh GR mkI και mkII με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

εγω φίλε τερματιζω σε μεγεθος στα επιπεδα της GM1 (99Χ55Χ30 mm χωρις φακο) απο εκει και κατω το σωμα για τα δικα μου χερια δεν ειναι εργονομικο πλεον, χρηστικο ισως ειναι ομως αν δεν αλλάζει κανεις συχνα ρυθμισεις, βεβαια η GR ειναι λιγο μεγαλυτερη (117Χ—61Χ—35 mm)

Last edited:

Φόρτωσα τα raw στο raw therapy για να δω τις "κρυφές" διορθώσεις του φακού, και έφαγα ήττα - δεν υπάρχουν! Δεν έχω ματαδεί τέτοιο πράμα ωρέ παλικάρια! Επίσης η διόρθωση στα χρώματα είναι πολύ καλύτερη. Στο επόμενο επεισόδιο θα δω τι λέει το DxO για όλα αυτά...

To RAW της είναι μιζέρια σκέτη μπορώ να συμπεράνω για όσο τη δούλεψα για 1 ημέρα και 200 φωτογραφίες αλλά το jpeg της είναι αξιοπρεπέστατο οπότε
κάπου ισοσταθμίζεται η αδυναμία στο ασυμπίεστο αρχείο.
Πάντως είναι μια πάρα πολύ βολική και εύχρηστη μηχανούλα με πολύ καλή απόδοση φωτογραφικά και πολύ ξυραφένιο φακό.

Δημητρη ανεβασε και κανενα μη επεξεργασμενο jpeg (οχι με ήλιο) οποτε μπορεσεις. Αν και μαλλον με αυτο που εγραψες για τη σταθεροποιηση, το ενδιαφερον μου για την μηχανη τελειωνει εδω...

Σευχαριστω, καμία με χαμηλό φωτισμό/ή νυχτερινη έχεις; Εκει ψαχνομαι...

Δεν καταλαβαίνω πως ένα raw μπορεί να είναι κακό και ένα jpeg καλό -από την ίδια μηχανή πάντα-, μπορεί να το εξηγήσει κάποιος με δείγματα; Τι το καλύτερο μπορεί να έχει το jpeg;

μαλλον δεν τεθηκε σωστα...
το jpg ειναι πολυ καλο , καλη φωτομετριση, κορεσμος χρωματων,οξυτητα
το raw, οταν το ανοιγεις βλεπεις μια τελειος διαφορετικη φωτογραφια, δεν εχει τιποτα, νομιζεις οτι τραβηχτηκε με μια απλη κομπακτ
και δω θα πρεπει να ξερεις τι να κανεις, λαθος κινησεις ... και ουπς χαλια αποτελεσματα
δεν ειναι οπως τα raw τις nikon η fuji ,που σε 1 λεπτο εχεις ετοιμη φωτο
δλδ για να τα φερεις στα ισια θελει παραπανω απασχοληση, που αν ξερεις τι κανεις εχεις αριστα αποτελεσματα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ισως μαγειρεψω κατι πιο μετα...

Απάντηση: Re: Ricoh GR mkI και mkII με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Φόρτωσα τα raw στο raw therapy για να δω τις "κρυφές" διορθώσεις του φακού, και έφαγα ήττα - δεν υπάρχουν!

Είναι που έχεις συνηθίσει από τα m4/3 :devil-smiley-029:

Εντάξει κι εσύ πρέπει να μας τρολλάρεις αρχηγέ μου?:flipout:

Πέραν της πλάκας, πως γίνεται 28άρης φακός να μην παραμορφώνει καθόλου? Τα έβαλα και στο DxO, κατέβασε προφιλ μηχανής και κάνει ένα πραγματικά ανεπαίσθητο ίσιωμα. Διαχειρίζεται πολύ καλά και το χρώμα - αν βάλεις και κανά velvia έτοιμη η fuji τσέπης με αισθητήρα APS-C. Τρέμε ΧΤ-10! :flipout:

Λέω να την στείλω πίσω πάντως, γέρασα και τα χεράκια μου είναι κατάλληλα για πασπάλισμα τυριού σε μακαρόνια... :grandpa:

edit: μάλλον πρέπει να αλλάξω και το avatar δίπλα...

Ο Δημήτρης γέροντας;
Χα χα χα ! Πάει γυρεύοντας για κοπλιμέντα βρε ...
Κάτι σαν το Βασίλη (Apollwn) ένα πράμα . :flipout:

Πέραν της πλάκας, πως γίνεται 28άρης φακός να μην παραμορφώνει καθόλου? Τα έβαλα και στο DxO, κατέβασε προφιλ μηχανής και κάνει ένα πραγματικά ανεπαίσθητο ίσιωμα. Διαχειρίζεται πολύ καλά και το χρώμα - αν βάλεις και κανά velvia έτοιμη η fuji τσέπης με αισθητήρα APS-C. Τρέμε ΧΤ-10! :flipout:
.

18.3mm φ/2.8 είναι, δεν είναι και κάτι το εξωτικό ώστε να είναι και θαύμα -πέραν από αξιέπαινη, που ασφαλώς είναι- η διόρθωσή του.
Υπάρχουν μετρήσεις του συγκεκριμένου, με αριθμούς;

Ο πιο αξιοπρόσεκτος σε έλλειψη παραμορφώσεων ημιευρυγώνιος που έχω υπόψη μου (ή εδώ που τα λέμε, οποιουδήποτε εστιακού μήκους), είναι ο "ταπεινός" 22ρης της Canon για το σύστημα Μ. 0,02 μαξιλαροειδής!

Eχει παραμόρφωση αλλά μολις 0,3% .. δεν είναι να το δίνεις σημασία. Ο Canon έχει μηδενική αλλά είναι 35mm FF αντι 28mm FF (εχει βέβαια και 1 στοπ περισσότερη φωτεινότητα)
H ποιό μούφα περίπτωση είναι ο Oly 17/f2.8

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...non-EF-M-22mm-F2-STM__1134_867_1139_874_989_0

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...onic-Lumix-DMC-GM1__1134_867_1139_874_412_920

Last edited:

Έτσι ακριβώς, μάλλον ήμουν ο πρώτος εν Ελλάδι ιδιοκτήτης του 17άρη oly. Επωλήθη με συνοπτικές διαδικασίες...

Παντως θα ηταν ενδιαφερον αν εβρισκες χρονο (και εχεις ακομη την μηχανη) ενα μινι συγκριτικο της μηχανης με την GM1 + 14/2.5 (όχι με ενεργο φουλ ηλεκτρονικό κλειστρο) που εχεις Δημητρη, ειναι πολυ κοντα σε διαστασεις , εστιακη ιδια (με μια μικρη διαφορα στην φωτεινοτητα) και στα χρηματα κοντα τα δυο σετ , 1-2 φωτο ημερησιες τοπίου, αρχιτεκτονικές κλπ. για να δουμε πως γραφουν οι φακοι σε λεπτομερεια, γεωμετρια κλπ και 2-3 βραδινές σε ISO 1600-€“3200 σε f=2.5,3.2 για να δουμε διαφορες λογω αισθητηρα. Δεν ειναι απαραιτητο να τις σηκώσεις , εμπιστεύομαι την κριση σου :grinning-smiley-043

Η GR είναι ήδη στο κουτί της, απλά δεν ξέρω ακόμα για που θα... ταξιδέψει! Έχω κάμποσες λήψεις όμως που μπορώ να επαναλάβω (είναι στην γειτονιά μου), οπότε αυτό που λες Κώστα έχει ενδιαφέρον, θα προσπαθήσω και θα ενημερώσω.

Μετά το σύντομο ειδύλλιο, η GR έφυγε για καταλληλότερες αγκαλιές. Κώστα μεγειά, αλλά πρόσεχε φίλε - ξέρεις τι λένε: τρίτη και φαρμακερή! :flipout: