Ricoh GR mkI, mkII, mk III και mkIIIx με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Απάντηση: Ricoh GR με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

τι ρόλο παίζει η οξύτητα ως ποιοτικό στοιχείο στις φωτογραφικές μηχανές???

Είναι το παν ή μήπως παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες?

Ο αγώνας για την οξύτητα μου θυμίζει τον αγώνα για την ανάλυση στα στέρεα.

Στην αρχή ενθουσιαζόμεθα αλλά μετά απο λίγο ψάχνουμε να βρούμε και άλλα πράγματα τα οποία τελικά δεν υφίστανται...

Re: Ricoh GR με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Το παρατήρησα κι εγώ, ότι το δεξί άκρο έρχεται πιο κοντά:

nI4SoB.jpg

Στη Ricoh, ναι έβαλα 35mm crop, ώστε να ταιριάζουν οι λήψεις με τον 23άρη.

Θα τραβήξω άλλη σε native 28mm για να φανεί η ποιότητα στα άκρα.
Την Παρασκευή, κόντρα με την FZ1000, να δούμε τι καπνό φουμάρει η bridge στο ευρυγώνιο. :BXVZCBXZ6:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενδιαφέρον που το 35/47mm crop το κρατάει η GR και στο raw της.

Όχι πως δεν θα μπορούσες να κάνεις το crop στο post βέβαια, αλλά κάποιες φορές βολεύει αν θέλεις να καδράρεις εξαρχής στα 35/47mm.

Τις συγκρίσεις τις συνέχισα στο νέο νήμα, για να μην μπλέκουμε άλλες μηχανές εδώ.

Συνεχίζοντας με τη Ricoh GR, ανεβάζω ένα δείγμα χωρίς crop αυτή τη φορά για να φανεί η ποιότητα στα άκρα.
Το jpeg και το raw μπορείτε να τα κατεβάσετε εδώ:
http://filebin.net/tc6ocdoq3l

_tzo από αυτονομία πως πάει h Ricoh?Βγάζει 450 -500 ή είναι πολύ πιο κάτω?

~300 υπολόγιζε.

Η Ricoh δεν δίνει φορτιστή στη συσκευασία. Οπότε καλό είναι με 20 ευρώ να πάρεις φορτιστή και τρεις μπαταρίες από ebay.

AKuefh.jpg

Οκ ευχαριστώ ...ήρθε η ώρα να την τσιμπίσω και εγω....Μόλις την παραλάβω θα προχωρήσω και εγω σε αξιολόγηση της...

Re: Απάντηση: Re: Ricoh GR με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Προχώρα άφοβα. Την εργονομία/ευχρησία/φορητότητά της με αυτή την ποιότητα εικόνας δεν τα πλησιάζει κανένα μοντέλο του ανταγωνισμού.

Για το μόνο που μετανιώνω είναι που δεν την πήρα νωρίτερα.

Last edited:

Έχω πειστεί ήδη και μόνο για το form factor και την ευχρηστία της αξίζει....Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες....

~300 υπολόγιζε.

Η Ricoh δεν δίνει φορτιστή στη συσκευασία. Οπότε καλό είναι με 20 ευρώ να πάρεις φορτιστή και τρεις μπαταρίες από ebay.

AKuefh.jpg

Tzo, έχεις κανα link από ebay για μπαταριές σαν και αυτές της φωτογραφίας;
Όλο κάτι μικρές βρίσκω (1150mAh η πιο μεγάλη)

Μα τι μηχανή είναι αυτή! Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά!
Πολύ πολύ ευτυχής κάτοχος και εγώ εδώ και δυο μέρες.
Εντυπώσεις προσεχώς :D
:2thumb22sup:

Καλοδούλευτη! Είδες τι εργαλείο είναι; Μόνο αφού τη δουλέψει λίγο κανείς μπορεί να αντιληφθεί πόσο μελετημένη, παραμετροποιήσιμη και ταυτόχρονα πρακτική μηχανή είναι.

Από εδώ πήρα μια εξάδα μπαταρίες, 1500mAh. Πήρα εξάδα γιατί τις ίδιες φοράνε και οι Sigma DP Merill.

Μερικά tips&tricks και χρήσιμα links για την GR:
http://www.pentaxforums.com/articles/ricoh-gr/tips-and-tricks-for-ricoh-gr.html
http://ledesmaphotography.com/new-ricoh-gr-review/
http://www.ricohforum.com/viewforum.php?f=72

απο ταχυτητα εστιασης πως παει, τωρα που την εχεις δουλεψει καιρο?

Σε καλό φωτισμό είναι γρήγορο το AF, όχι αστραπιαίο, αλλά μπορείς να το πεις γρήγορο.
Σε χαμηλό φωτισμό, σε σημείο με καλό κοντράστ, θα κλειδώσει μεν, αλλά με κάποια ελάχιστη, φυσιολογική καθυστέρηση.
Θα πρέπει να βρεθείς σε πολύ χαμηλό φωτισμό και σε σημείο χωρίς κοντράστ για να αρχίσει να ψαρεύει, και να μην κλειδώνει πάντα.

Συνολικά, δεν προβληματίζει το AF.

σε σχεση με την E-PM2 που ειχες?

Σε σύγκριση με e-pm2+14 f/2.5, θα έλεγα από μνήμης ότι είναι παρόμοια η ταχύτητα εστίασης,

.....................................................................................

Μα τι μηχανή είναι αυτή! Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά!
Πολύ πολύ ευτυχής κάτοχος και εγώ εδώ και δυο μέρες.
Εντυπώσεις προσεχώς :D
:2thumb22sup:

αν επιτρέπεται από που; υπάρχει σε στοκ;

ενδιαφέρομαι και εγώ για μια μηχανή που θα μπορεί να είναι συχνά στην τσέπη και θα βγάζει καλύτερες φωτος από μία κόμπακτ, πάντα ήμουν fan των SLR αλλά δεν μπορείς να έχεις πάντα μια μηχανή μαζί σου, ακόμη και όταν είσαι κάπου για τουρισμό

Α/Μ street με την GR από τον Ming Thein:

http://blog.mingthein.com/2014/10/19/photoessay-london-street-mono-part-I/

I of course shot these with a Ricoh GR, which for many reasons – image quality, ergonomics, size, stealth – is my street camera of choice. In an admittedly unfashionable belt holster, it’s a quick draw – and I’ve not actually found anything faster to go from pocket to image. MT

η μηχανή είναι αστέρι, δεν το περίμενα. σα να έχεις μια nikon d7000 στην τσέπη. της έχω κολλήσει κι ένα olympus vf1 από πάνω και παίζει πολύ καλά.
πανάλαφρη, αρκετά γρήγορο af, αλλά και λειτουργία snap focus που προεστιάζει στην απόσταση που θα καθορίσεις (πχ. 1, 1.5, 2, 3μέτρα). και πολύ καλή οθόνη.
με χαλάει η αυτονομία της μπαταρίας και το ιδιαίτερο βύσμα για το usb καλώδιο φόρτισης (δεν είναι το σύνηθες micro usb)

δυστυχώς το 99% είναι από οικογενειακές στιγμές. Ανεβάzω μερικές δοκιμαστικές από την πρώτη μέρα. Είναι jpeg με default ρυθμίσεις

ISO 6400, φ3.5

Last edited: