Ricoh GR mkI, mkII, mk III και mkIIIx με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Re: Ricoh GR με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Δλδ αν ειχες μια στο 1/3 της τιμης της, μια oly XZ2 πχ, sto 1/3 της τιμης της RICOH, θα τις εχανες ?

btw, οι φωτος εκεινου πηγαινοντας με το μετρό στην δουλεια του, (#117 παραπανω) δεν μου λενε και πολλα ... (για να υποστηριξει την ανωτερότητα της ricoh τουλάχιστον)

Σε αυτην την κατηγορια και σε αυτην την τιμη και αυτη ειναι καλη εναλλακτικη παντως...

μην μας βαζεις φωτιες, ωρε!

(με την κατω τιμη μπορουμε να την αγορασουμε?)

Μόνο λόγω της σκοτωμένης πλέον τιμής της αξίζει να κοιτάξει κανείς την Α, αλλιώς στην εμπειρία χρήσης η GR είναι πολύ ανώτερη.

paИ-baL;1057278333 said:
μην μας βαζεις φωτιες, ωρε!

(με την κατω τιμη μπορουμε να την αγορασουμε?)

Με την κατω τιμη θα την ειχα παρει κι εγω... αν δικαιολογεις φπα, γιατι οχι ομως?

Παιζει καιρο η προσφορα αυτη παντως...

Δλδ αν ειχες μια στο 1/3 της τιμης της, μια oly XZ2 πχ, sto 1/3 της τιμης της RICOH, θα τις εχανες ?

btw, οι φωτος εκεινου πηγαινοντας με το μετρό στην δουλεια του, (#117 παραπανω) δεν μου λενε και πολλα ... (για να υποστηριξει την ανωτερότητα της ricoh τουλάχιστον)

δεν ξέρω τη συγκεκριμένη που λες, αλλά οι λίγες compact που περάσανε από τα χέρια μου ΔΕΝ

οι φωτο που έχω δει στο ιντερνετ από την GR είναι σε άλλη κλάση από κόμπακτ κατά τη γνώμη μου, αρκεί να σου κάνει ο ευρυγώνιος

Εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, δε θα τις εχανες ούτε με κινητό, αλλά έχει άλλα ατού η Ricoh. Έχουν γραφτεί όλα νομίζω σ' αυτό το τοπικ. Προσωπικά την επέλεξα για τη διακριτική της εμφάνιση που σε συνδυασμο με τις ευκολίες που έχει, την κάνουν ιδανική για street, τομέα με τον οποίο σκοπεύω να ασχοληθώ λίγο...

και ο 35αρης ????
Τσαμπα ο αγών ?

και ο 35αρης ????
Τσαμπα ο αγών ?

Εχμ εχμ γκουχου γκουχου... Ο 35αρης είναι μόνιμα πάνω στη Νικον αλλά η Νικον είναι μόνιμα σχεδόν μέσα στην τσάντα.. Ω

Ε, γκουχου γκουχου τοτε :D

Ήρθε και ο 0.75x wide angle conversion lens Ricoh GW-3, που διευρύνει το κάδρο από τα 28 στα 21mm.
Δέχεται και 62mm φίλτρο.

qKrsex.jpg

O GW-3 είναι γνωστός για τις επιδόσεις του και όντως δεν αφήνει κανένα παράπονο.

iOwWlb.jpg

Κάτω δεξιά γωνία, 100% crop:
VY2mXZ.jpg

Eεεχ ναι ;) η μειωμένη ανάλυση του φακού αντικαθιστά το αα φίλτρο εδω ..

Οντως πολυ καλή επίδοση οσον αφορά τις εκτροπές .. Γιαννη σε τι διάφραγμα είναι η λήψη ?.

f/6.3

Ταυτόχρονα τσέκαρα την ελάχιστη απόσταση εστίασης. Μόλις 5 εκατοστά από το τέλος του μετατροπέα. Καθόλου άσχημα. Αφήνει περιθώριο για παιχνίδι στο f/2.8 από πολύ κοντά, αφού ακόμη και οι γωνίες τρώγονται.

QjWA9b.jpg

Q8Yqs8.jpg

κι εγω στο club! αγορα απο αγγλικο ebay στις 295 λιρες...

ανυπομονω να την πιασω στα χερια μου και περισσοτερο να την βγαλω την πρωτη της βολτα στο κεντρο!

Welcome! Πολύ καλή τιμή!

Καλώς τον! Λίγο στο παραπέντε πριν την ανακοίνωση του νέου μοντέλου στην CP+, όπως αναμένεται, αλλά στην τιμή που την πήρες δεν θα ενοχληθείς. Η καινούρια θα έχει διπλάσια τιμή.

http://photorumors.com/2015/02/05/rumors-of-a-ricoh-gr-camera-replacement/

The new camera may have a completely different name
Upgraded sensor, but still APS-C
Redesigned lens with better focusing
Touch screen
Wi-Fi
New grip design

The-new-Ricoh-GR-camera.jpg

Εκ πρωτης όψεως η μηχανη μου φαινόταν "ψευτική". Οταν την έπιασα εντυπωσιαστηκα από την ποιοτητα κατασκευής αλλα και την εργονομία της σε σχεση με άλλες πραγματικά μικρές πχ rx100. Ο ανταγωνισμός αποσο γνωρίζω σε αυτή την κατηγορία όσον αφορά δυνατότητες και ποιότητα φωτογραφίας ειναι η σειρά x100 σε 2πλασια+ τιμή. Η ricoh είναι άκρως δελεαστική.

Επίτηδες διατηρείται η ανεπιτήδευτη εμφάνιση στη σειρά GR, ώστε να περνά απαρατήρητη σε χρήση street.
Τη βλέπει ο άλλος και την περνά για παλιά φτηνιάρικη αναλογική κόμπακτ.

Το απόλυτα μικρότερο βάθος και η ελαφρύτητά της της χαρίζουν κορυφαία φορητότητα στην aps-c κατηγορία, με την εργονομία της να είναι εκτός συναγωνισμού για τυφλή χρήση με το ένα χέρι.

Η σειρά X100 μπορεί να φαίνεται πως συγγενεύει, αλλά στην ουσία είναι τελείως διαφορετική μηχανή, άσχετα αν ένας κάτοχος GR δεν δικαιολογεί συνήθως να διατηρεί ταυτόχρονα Χ100 και το αντίστροφο.

Το σώμα δείχνει πλαστικούρα, αλλά τα φαινόμενα απατούν, αφού είναι από μαγνήσιο, όσο πρέπει λεπτό αφού το όριο των 2,5 εκατοστών της μηχανής ήταν απαράβατο.

ph_02.jpg

https://www.ricoh.com/r_dc/gr/gr_digital/story/03/