Ricoh GR mkI, mkII, mk III και mkIIIx με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Re: Ricoh GR mkI και mkII με αισθητήρα APS-C , μια compact για Φωτογράφους

Εδώ και λίγους μήνες κυκλοφορεί και ο νέος πρόσθετος φακός για μάκρο GM-1.

GM11.png

http://us.ricoh-imaging.com/product/accessories/gm-1-macro-conversion-lens/

Review:
http://spode.zenfolio.com/blog/2016/4/testing-the-ricoh-gm-1

Δεν το γνώριζα αυτό με την υπερθέρμανση...θα το ψάξω λίγο παραπάνω. χρόνο έχω μιας και κοιτάζω για Μεταχειρισμένη και προς το παρών σε βρίσκω. Μόλις το πάρω απόφαση θα ανεβάσω αγγελία για ζήτηση.

πολυ δυσκολο να βρεις μεταχειρισμενη Ελλαδα
απο εξω καινουργια ισως να την βρεις και σε χαμηλοτερη τιμη

Μετά από 2-3 χρόνια που την λιγουρευόμουν επιτέλους την αγόρασα μέσω e-bay σε σχετικά τσιμπιμένη τιμή (για Ricoh GR) στα 415 από Γαλλία, βοήθησε λίγο και ο Μilaber22 στην απόφαση για την αγορά και να πω την αλήθεια νιώθω σαν μικρό παιδί που περιμένει το δώρο του.Μόλις παραλάβω και την δουλέψω λίγο θα πώ και γω την γνώμη μου αν οι υπόλοιπο τα έχετε πει σχεδόν όλα..

Μεγειές και καλοκλίκωτη, πέρασε από τα χέρια μου μια mkI αλλά παρότι έχω να πω τα καλύτερα, δεν μου ταίριαξε και πήγε σε άλλα πιο άξια χέρια...

Την έχω πάρει μαζί στο επαγγελματικό μου ταξίδι στην Σαντορίνη όπου είναι ευκαιρία να την δουλέψω λίγο και να αρχίσω να την μαθαίνω....τα πρώτα δείγματα με έχουν αφήσει με το στόμα ανοικτό...αν και έχω πολλά να μάθω ακόμα (κυρίως με το snap focus).Ανεβάζω κάποια δείγματα να μου πείτε και σείς την γνώμη σας.Τα αρχεία είναι χωρίς επεξεργασία γιατί τα raw της βλέπω ότι θέλουν ψάξιμο για να βγάλουν το κάτι παραπάνω.R0010459.jpgR0010416.jpgView attachment 137339R0010457.jpg

αποκλειστικα για δρομο μικρη, καλο αισθητηρα , και με λιγα χρηματα τι αλλο υπαρχει ??

Καλοκλίκωτη. Πέρα από ιδανική για street είναι καλή και για τοπίο με τον ευρυγώνιο ανταπτορα. Ο partisan έχει ανεβάσει αρκετά δείγματα τόσο Street όσο και τοπίο

Στάλθηκε από το ASUS_Z00AD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση είναι το πόσο εύχρηστο είναι το μενού της σε σημείο που μπορείς να προγραμματίσεις σχεδόν τα πάντα.Μακάρι και άλλοι κατασκευαστές να δομήσουν το μενού τους κατ αυτόν τον τρόπο.Αυτό που με δυσκολεύει πάντως και θέλει αρκετή εξάσκηση είναι το snap focus.Γιατί σε σκοτεινά περιβάλλοντα ανεβάζει πολύ το δείκτη ευχρηστίας μιας και το autofocus σε αυτές τις συνθήκες ψαρεύει πολύ.

σε χαμηλό φωτισμό κύριο θέμα είναι το ότι ρίχνει την ταχύτητα με αποτέλεσμα κουνημένες φωτογραφίες και όχι τόσο out of focus. Ένα τριποδάκι θα βοηθούσε για το βράδυ.
Δες και εδώ για το snap focus
http://michaelkowalczyk.eu/gear/ricoh-gr-zone-focusing-tips/

Επίσης χρήσιμο είναι και το TAV mode όπου βάζεις εσύ διάφραγμα και ταχύτητα και η μηχανή ρυθμίζει το iso. Ο κίνδυνος είναι ότι δεν δουλεύει το auto iso με αποτέλεσμα σε χαμηλό φωτισμό να ανεβαίνει το iso στα ύψη.

Σε ευχαριστώ πολύ Μίλτο για τις συμβουλές σου όλο αυτον τον καιρό.Αυτό με το ισο το έχω αντιληφθεί ήδη και γω συνήθως στο tav το έχω.Τρίποδο έχω απλά επειδή το είχα για την kx είναι κάπως μεγάλο.Στην Σαντορίνη κάθε φορά που πάω αναθεματίζω που δεν το έχω πάρει μαζί μου.Μάλλον θα πάρω και ένα πιο compact .

αυτη η μηχανη αν επαιρνε 2 χαρακτηριστικα θα ταν οτι καλυτερο. το πρωτο ειναι ff και το δευτερο ειναι σκοπευτρο. τωρα αν αντι για 28 ειχε 35αρη θα ταν οτι καλυτερο κ ας ειχε και 2 χιλιαρικα..

δεν καταλαβα... ποιος ο λογος να δωσει ff μηχανη για χρηση -τουλαχιστον- 90% ειναι για φωτογραφια δρομου??
νομιζω οτι το aps ειναι η καλυτερη συνταγη...
ας φτιαξει το iso που δεν βλεπετε και το raw αρχειο, και ν αφησει τα ff και τα 36mp για καμια...σονυ:slapface:

...και τα jpeg λιγουλάκι, δεν θα με χάλαγε. Και επίσης αυτό με τους πιουρίστες που δεν θεωρούν σημαντική παράμετρο την σταθεροποίηση?

γιατι να μην δωσει ff αν μπορει ? το οτι η μηχανη ειναι με προσανατολισμο δρομου δεν σημαινει οτι με εναν καλο αισθητηρα στο ιδιο μεγεθος θα μας χαλαγε για χενικη χρηση. ειναι πιο μικρη αισθητα απο την fuji x70 αρα ειναι οτι πρεπει να την εχει κανεις μαζι του συνεχεια. το τι θα κανει ο καθενας με αυτην ειναι καθαρα δικο του θεμα . το σκοπευτρο για τετοια μηχανη ειναι απαραιτητο προφανως και το ψηλο αισο θελω να πιστευω οτι ειναι αυτονοητο οταν μιλαμε για ff και τετοια τιμη. δυστυχως δεν ειναι τοσο εμπορικη αυτη η εταιρια και αρα δεν νομιζω να δουμε τα ομορφα jpeg της fuji κλπ. αλλα σιγουρα οποιαδηποτε προσθηκη σε μια ηδη πολυ καλη μηχανη ειναι καλοδεχουμενη. και παρ ολο που το 28 ειναι το κλασικο της μηκος δεν θα ταν καθολου κακο το 35 γιατι ειναι πιο γενικης χρησεως κ για μενα ειναι το καλυτερο εστιακο μηκος...

με τ/1000 , f/8 και το iso στο Α τραβουσες ανετα απο το πρωι στις 7 εως τις 8 το απογευμα με εστιασμενα απο 2 μετρα εως το απειρο... αν το κανεις με ff θα ειναι σιγουρα το 8 θαυμα:a0210:
προτιμω το ξεχωριστο σκοπευτρο, γι αυτη την μηχανη ενα evf θα ειναι ψιλο αχρηστο και θα το πληρωσεις εννοειτε αδρα
το jpg εγω το θεωρω πολυ καλο, ενταξει δεν φτανει της φουτζι αλλα ειναι πολυ καλυτερο απο canon m, x... nikon A, j....

δεν καταλαβα... ποιος ο λογος να δωσει ff μηχανη για χρηση -τουλαχιστον- 90% ειναι για φωτογραφια δρομου??
νομιζω οτι το aps ειναι η καλυτερη συνταγη...
ας φτιαξει το iso που δεν βλεπετε και το raw αρχειο, και ν αφησει τα ff και τα 36mp για καμια...σονυ:slapface:

Θες να πείς οτι δεν υπάρχει περίπτωση να αντέχει κανείς το πιο ρηχο DOF του FF ?? Διότι αλλιώς αυτόματα με την χρήση FF 30+ Mp παίρνεις 1 στοπ καλύτερο ISO, δυνατότητα για 1.5X μεγαλύτερο κροπάρισμα .. και παίζει να έχεις και πιο ευρυγώνιο άκρο (ανάλογα με τι επιλογή εστιακής απόστασης θα κάνει η Picoh ..)

Το πιο ενδιαφέρον φυσικά είναι η πιθανότητα να έχει κυρτό αισθητήρα .. ως πρωτοπορία τουλάχιστον .. και αναμενόμενο κέρδος σε απόδοση/μέγεθος/κόστος .. φαντάσου την σαν αντίπαλο της RX1 αλλά με μισό μέγεθος φακού και αρκετά πιο φτηνή ..

η μηχανη αυτη μπορει να πλασαρεται σαν μηχανη δρομου, αυτο ομωσ δεν σημαινει οτι η μοναδικη της χρηση ειναι αυτη. αν ειναι να τη θελει κανεις για προεστιαση και ληψεις δρομου θα συμφωνησω οτι ενας μικροτερος αισθητηρας θα ταν πιο χρησιμος. αν ομως ηταν να την εχει κανεις οπως θα ηθελα εγω, δηλαδη λιγο δρομο λιγο οτι τυχει και κυριως η μηχανη που θα χω μονιμα μαζι μου και θα θελω να βγαζω και βραδυ και τον φακο θα τον ηθελα 35 και το σκοπευτρο θα το θελα οπτικο οπως οι παλιες και τον αισθητηρα ff γιατι θα με βοηθουσε και στη νυχτα και στο βαθος πεδιου(ονειρα θερινης νυκτος..).αν ο φακος παραμεινει 28 βεβαια δεν θα χει και τοσο νοημα ολη αυτη η κουβεντα καθως το 28 μου αρεσει σαν μηκος αλλα σιγουρα δεν ειναι η χρυση τομη.

.. αν ειναι να τη θελει κανεις για προεστιαση και ληψεις δρομου θα συμφωνησω οτι ενας μικροτερος αισθητηρας θα ταν πιο χρησιμος. αν ομως ηταν να την εχει κανεις οπως θα ηθελα εγω, δηλαδη λιγο δρομο λιγο οτι τυχει και κυριως η μηχανη που θα χω μονιμα μαζι μου και θα θελω να βγαζω και βραδυ και τον φακο θα τον ηθελα 35 και το σκοπευτρο θα το θελα οπτικο οπως οι παλιες και τον αισθητηρα ff γιατι θα με βοηθουσε και στη νυχτα και στο βαθος πεδιου(ονειρα θερινης νυκτος..).αν ο φακος παραμεινει 28 βεβαια δεν θα χει και τοσο νοημα ολη αυτη η κουβεντα καθως το 28 μου αρεσει σαν μηκος αλλα σιγουρα δεν ειναι η χρυση τομη.

Το μόνο κουσούρι του FF για τις προεστιασμένες δρόμου είναι το μεγαλύτερο κόστος (και μέγεθος βάρος .. αν δεν έχει την πρωτοποριακή λύση του κοίλου αισθητήρα) .. άνετα τον κροπάρεις σε APS-C 16+mp (το κάνουν όλες πλέον ..) ή χρησιμοποιείς το πλήρες κάδρο με 1 στοπ πιο κλειστό διάφραγμα .. είναι σαν να έχεις διπλό prime .. π.χ. 26mm @ FF + equivalent 39mm @ APS-C μου φαίνεται λουκούμι .. ή 40 - 60 για να πάει και προς πορτραιτομηχανή ..