RME ADI-2 DAC fs

Re: Απάντηση: Re: RME ADI-2 DAC !

Εχουμε <βίτσια> ,αλλά προσπαθούμε να μείνουμε στους μπελάδες που έχουμε .
Δεν αμφισβητώ τη δουλειά του Μιχάλη tuxx,αλλά εδώ προσπαθούμε να απλοποιήσουμε τη ζωή μας και την λειτουργία -αναπαραγωγή .
Ξέρεις τι όμορφο είναι να το βάζεις στο mac -squeeze και να παίζει αμέσως ,χωρίς να χρειάζεται να γράφουμε κώδικες -εντολές κλπ,κλπ .
Μόνο που το βλέπω το νήμα ,τους θεωρώ <ήρωες> .
Σέβομαι όλους όσους το δουλεύουν ,αλλά δεν είναι για μένα .

Πάντως κ όλες αυτές οι προσπάθειες στην απλοποίηση της αναπαραγωγής στοχεύουν.... αλλά από την άλλη οπτική βεβαια. Την αναπαραγωγή αυτή καθ’ αυτή.
Αν δοκιμάσει κάνεις με Volumio πχ που έχει GUI δεν είναι κ κάτι το φοβερά δύσκολο.

Re: RME ADI-2 DAC !

Αα μάλιστα κατάλαβα!
Όπως κ να έχει αναμένουμε τα αποτελέσματα όλων των δοκιμών.

Ρε παιδιά πρέπει να μπείτε στον κόσμο του rpi... Ειδικά με το Archphile του tuxx η αναπαραγωγή αποκτά μια "καθαρότητα" που σίγουρα αξίζει.
Χάνεις λίγο σε βολή βέβαια...

ξέρεις αυτό που λενε...
Σαν την Χαλκιδική δεν έχει?

Απάντηση: RME ADI-2 DAC !

Θα τα γράψω επιγραμματικά και σε δεύτερο χρόνο πιό αναλυτικά .
Το RME DAC δοκιμάστηκε
Α] σαν dac και τροφοδότησε τον ενισχυτή μου μέσω xlr
B] σαν πρό + dac και τροφοδότησε το τελικό στάδιο του ενισχυτή μου
Γ] σαν ενισχυτης ακουστικών + dac και οδήγησε τα Beyerdynamic DT 1990
Aρχίζω από το τελευταίο .
Είναι είναι πολύ καλός ο συνδυασμός του με αυτά τα ακουστικά και τα οδηγεί επαρκώς Επειδή η εμπειρία μου πάνω σ αυτό το χώρο είναι μικρή ,οριακά προτιμώ τον συνδυασμό των 1990 με το audeze deckart καθώς έχει μεγαλύτερη ικανότητα οδήγησης ,και το κυριότερο [για μένα] πιό ζεστό ήχο .Ο ήχος του RME δεν είναι σε καμία περίπτωση κλινικός ,αλλά το audeze είναι πιό κοντά στις δικές μου προτιμήσεις και επίσης είναι σαφώς πιό ήσυχο .
Πάμε στο Β]
Εκεί η σύγκριση με το τμήμα προενίσχυσης του ολοκληρωμένου μου δεν αντέχει σχολιασμού ,γιατί το RME χάνει κατά κράτος .
Δεν είναι κακός ο προενισχυτής του και μάλλον αποτελεί λογική επιλογή ,όταν <κτίζεται> ένα σύστημα σιγά -σιγά και δεν υπάρχει οικονομική άνεση .Σε πρώτο στάδιο θεωρώ ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν η δυνατότητα του σαν πρό με + ότι έχει και τηλεχειρισμό απ όπου μπορείς να επιλέξεις 3 διαφορετικές ψηφιακές πηγές με usb -coaxial-οπτική .
Ας μπεί λοιπόν στα θετικά αυτή η δυνατότητα ,με το μυαλό μας πάντα για την επιλογή άλλου προενισχυτή ,όπου φυσικά θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα
Και φθάνοντας στη λειτουργία σαν Dac
Είναι ένα καλό dac κάποια προτερήματα και φυσικά ελαττώματα .
Είναι μεν ουδέτερο ,αλλά εδώ τείνει να είναι κάπως πιό ζεστό ,πιό ανθρώπινο ,πιό <ζουμερό> στις μεσαίες και με ένα χαμηλό που έχει καλή δύναμη .
Από την άλλη χάνει σε καθαρότητα ,ευκρίνεια ,στην άρθρωση τόσο των φωνών όσο και των οργάνων [οι χορδές της κιθάρας χάνανε κάπως τον χαρακτηριστικό ήχο τους] .Και βέβαια χάνει σε βάθος εικόνας ,ενώ το πλάτος είναι ικανοποιητικό .
Για να τα θέσω λίγο πιό <ωμά> δεν ροκάρει .
Το κάνει λίγο πιό γλυκό το αποτέλεσμα .
Η χρήση του ifi iusb 3 nano το βοήθησε αρκετά στη τοποθέτηση των οργάνων ,το καθάρισμα των φωνών ,αλλά σαν να στέρησε κάπως τα δυναμικά .Ίσως κάποιο άλλο παρόμοιο ,να είχε καλύτερα αποτελέσματα .

Δικό μου ,υποκειμενικό,συμπέρασμα είναι ότι αφ ενός αξίζει μέχρι δεκάρας τα χρήματα του και αποτελεί μια πολύ καλή λύση ,που βέβαια δεν παίρνει άριστα σε κανένα τομές [πλην της ευχρηστίας λόγω της ύπαρξης τηλεχειρισμού ] ,αλλά αυτά που κάνει είναι αρκετά καλά ώς πολύ καλά.
Σίγουρα δεν αποτελεί φονέα γιγάντων ,αλλά μια λύση που αξίζει να την εξετάσουμε πάρα πολύ σοβαρά .

Υγ η σύγκριση στο τομέα του dac έγινε με το γνωστό βουβάλι 9028 ,όπου για πρώτη φορά του βάλαμε δύσκολα .

Last edited:
Re: Απάντηση: RME ADI-2 DAC !

Έχω την εντύπωση Πέτρο πως η σύγκριση του προενισχυτικού τμήματος του dac με το αντίστοιχο του accuphase είναι άδικη για το dac, διότι η σύνδεση τους είναι μη ισορροπημένη.

Το rme έχει ισορροπημένη έξοδο!

Εγώ θα ήθελα ει δυνατόν κάποια σύγκριση με ένα εμπορικό προϊόν!

Όπως κ να έχει ευχαριστούμε πολύ Πέτρο για τις εντυπώσεις!!!

αν ήταν το μοντέλο με τις εισόδους μικροφώνων πάντως, δεν θα το έπαιρνε πίσω ο Πέτρος.

αν ήταν το μοντέλο με τις εισόδους μικροφώνων πάντως, δεν θα το έπαιρνε πίσω ο Πέτρος.
Έχει το pro εισόδους μικροφώνων;
Σίγουρα έχει σχεδόν διπλά λεφτά..

βολεύομαι και μ αυτο

10073420_800.jpg

Έχω την εντύπωση Πέτρο πως η σύγκριση του προενισχυτικού τμήματος του dac με το αντίστοιχο του accuphase είναι άδικη για το dac, διότι η σύνδεση τους είναι μη ισορροπημένη.

Εκτορα ,o Accu δεν έχει ισορροπημένη είσοδο πρό στον 460 ,μόνον στον 470
Το μέν κύκλωμα είναι πλήρως ισορροπημένο από την αρχή μέχρι το τέλος ,αλλά η είσοδος -εξοδος είναι rca .
To RME έχει πάρα πολύ καλύτερο τμήμα πρό από το Audeze ,αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σύγκριση με αυτό του Αccu
Iσως αν δοκιμάσουμε να οδηγήσουμε τα ncore πάρουμε κάτι διαφορετικό .

Και κάτι ακόμη που ξέχασα .
Οταν ήρθε από τον Δημήτρη και το έβαλα να παίξει ανατρίχιασα από τον ξύσιμο και το κακό άκουσμα .
Αφού έπαιξα αρκετά γνωστά κομμάτια ,με το ίδιο κακό αποτέλεσμα ,μου ήρθε η <ιδέα> να του κάνω reset .
E ,αυτό ήταν ,όλα ήρθαν στα φυσιολογικά τους .
Πιθανόν είτε εγώ -είτε ο Δημήτρης είχαμε πειράξει την ισοστάθμιση και το αποτέλεσμα ,στο δικό μου σύστημα ήταν μαύρο χάλι .
Όλη η ακρόαση έγινε με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ,το τι μπορεί να γίνει με το πείραγμα της ισοστάθμισης είναι κάτι άγνωστο και θέλει δουλειά και πειραματισμούς .

Re: Απάντηση: RME ADI-2 DAC !

Και κάτι ακόμη που ξέχασα .
Οταν ήρθε από τον Δημήτρη και το έβαλα να παίξει ανατρίχιασα από τον ξύσιμο και το κακό άκουσμα .
Αφού έπαιξα αρκετά γνωστά κομμάτια ,με το ίδιο κακό αποτέλεσμα ,μου ήρθε η <ιδέα> να του κάνω reset .
E ,αυτό ήταν ,όλα ήρθαν στα φυσιολογικά τους .
Πιθανόν είτε εγώ -είτε ο Δημήτρης είχαμε πειράξει την ισοστάθμιση και το αποτέλεσμα ,στο δικό μου σύστημα ήταν μαύρο χάλι .
Όλη η ακρόαση έγινε με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ,το τι μπορεί να γίνει με το πείραγμα της ισοστάθμισης είναι κάτι άγνωστο και θέλει δουλειά και πειραματισμούς .

την τελευταία μέρα γύρισα κάτι κουμπάκια ψάχνοντας το usb, οπότε καλά έκανες.

Ένα τηλ 30' πριν να έρθετε για να πάω στη κάβα. :ADFADF1:

τεκίλα ε...
εγώ με σουρωτό γαλλικό την έβγαλα...:drool1:

(δε λέω και γλυκάκι κουταλιού) :Banane0: