Roche LED Flashlight

jpil

Supreme Member
13 March 2010
4,018
Πειραιάς - Αιγάλεω
Έφτασε και αυτή η εταιρία όπως πολλοί θα ξέρετε στο fasttech,

τι άποψη έχετε για τους συγκεκριμένους φακούς;

Διαβάζω καλά πράγματα για την εταιρία και τους φακούς της και άνοιξε και θέμα παρακάτω,

http://budgetlightforum.com/node/20444#comment-367645

Έχει πολλούς και διάφορους για όλα τα γούστα και σε καλές τιμές, εμένα μου άρεσαν οι παρακάτω:

http://www.fasttech.com/products/0/...-f12-cree-xm-l-u2-1b-950-lumen-2-group-35-mod

950-Lumen με $21,98; :huh2:

http://www.fasttech.com/products/0/...-m170-3-cree-xm-l-u2-1a-3-mode-2400-lumen-led

http://www.fasttech.com/products/0/...-m170-3-cree-xm-l-t6-3c-3-mode-2400-lumen-led

Γράψτε την άποψη σας για τους συγκεκριμένους αλλά και γενικά για τους άλλους φακούς της εταιρίας.

Εχω κανει ηδη μια παραγγελια για να δοκιμασω τον F12 των 950 λουμενς...

Απο χρωματακι ομως σκιζει :))

1227904-3.jpg

Αν τον ηθελα για εναν απο τους βασικους μου φακους, ασφαλως θα τον επαιρνα στην εκδοση των μισων λουμεν.
To να δινεις ενταση 2.8Α στο λεντακι δε λεει, ουτε για το ιδιο το λεντ ουτε για την διαρκεια φωτισμου που δεν θα ξεπερνα το μισαωρο. Ασε που θα ζεσταινει γρηγορα.

Θα δουμε σε καμμια βδομαδα

Επειδή όμως έχει 7135 κύκλωμα, και είναι 8 Χ 350 ΜΑ, οπότε 2,8 αμπέρ, αφαιρείς όσα τσιπάκια θες των 350ΜΑ και έχεις το ρεύμα που θες για το λέντ σου!

Αυτην την χρησιμη λεπτομερια δεν την ηξερα!
Θα δω, αν στο high ζεστενεται πολυ η κρατα μονο κανα μισαωρο θα επανελθω με ερωτησεις για αφαιρεση τσιπακιων.
Αν ανοιγει βεβαια ευκολα ο φακος και αν δεν χρειαστει να πειραξω το χρυσαφι κουφαρι του :))

H μετατροπή,αν και δε τον έχω δει, πρέπει να γίνεται πολύ εύκολα!Αν ειναι το κλασσικό τσιπ των 7135, θα έχει το κύκλωμα,4Χ 7135 τσίπ δίπλα στο θετικό πόλο που εφάπτεται της μπαταρίας, οπότε με μια τανάλια τα τσιμπάμε και βγάζουμε όσα θέλουμε, 4 φτάνουν, δε νομίζω να πέσει κανείς κάτω από 1,4αμπέρ!

Tσεκαρα λιγο τον Roche F12 1x18650, το μοντελο με τα 900λουμενς. https://www.fasttech.com/products/1309100

8666970510_6bf9dfb835_b.jpg

Πρωτα απ'ολα, δεν βγαζει 900. Τον συγκρινα με τον Νιτεcore (cobra) EC25 ο οποιος δηλωνει 860 λουμενς.
Η μετρηση 'ταβανιου' (ceiling bounce) αλλα και η απ'ευθειας μετρηση με το luxmeter δειχνει ~15% μικροτερη φωτεινοτητα απο τον Nitecore.
Aυτο σημαινει οτι ΕΑΝ ο Νιtecore ειναι οντως 860 lumens, ο Roche F12 ειναι περιπου 700+ lumens. Kαθολου ασχημα αν αναλογιστεις οτι ο Roche εχει πιο ζεστο φως απο τον Nitecore.

Κατα τα τα αλλα, ολες οι 18650 μπαταριες που εχω, χωρανε. Εχει ελατηρια μπρος πισω, οποτε δεν υπαρχει θεμα. Το ελατηριο μπροστα οσο και να συμπιεστει δεν ακουμπα το κυκλωμα.
Το θεμα ειναι οτι το μοντελο των 900 λουμενς που πηρα (τραβα τα περισσοτερα Αμπερ) ζεστενεται γρηγορα.

Στη δοκιμη διαρκειας που εκανα, οταν το χρονομετρο εγραψε 15 λεπτα σκαρτα, ο φακος εσβησε. Προφανως εχει συστημα προστασιας υπερθερμανσης.
Οντως ηταν πολυ ζεστος και δυστυχως ξεχασα οτι ειχα και ειδικο θερμομετρο υπερυθρων και δεν μετρησα την θερμοκρασια. Πρεπει να ηταν ομως 50+ βαθμους.
Μετα απο ξεκουραση 5 λεπτων, ο φακος κρυωσε και ξαναλειτουργησε. Δεν προχωρησα παραπανω το τεστ. Μου αρκει οτι σβηνει στα 15 λεπτα. No good...

8666969818_acb8844488_b.jpg

Ο φακος ομως γενικα ειναι πολυ περιποιημενος. Εχει 5 modes. Hi medium low strobe & sos. Πας απο το ενα στο αλλο πατωντας ελαφρα τον διακοπτη ο οποιος ειναι reverse clicky. (Τον πατας πληρως για να αναψει ο φακος).
Εχει μνημη της τελευταιας σκαλας που χρησιμοποιηθηκε. Μπορει να σταθει στην ουρα του, ερχεται με κορδονακι και spare o-rings σε ωραια συσκευασια.

Νομιζω οτι αξιζει τα λεφτα του σαν ενας πολυ εντυπωσιακος budget 1x18650 αλλα θα συστεινα να επιλεξετε ενα μοντελο με λιγοτερα λουμενς που δεν θα ζεστενεται γρηγορα.

ποιο ακριβως bin εχει αυτος που πηρες? μηπως εστειλαν αλλο κατα λαθος? γιατι αν εχει ζεστο φως ειναι ανμενομενη μια πτωση στην φωτεινοτηατ 15%

Πηρα αυτον που εβαλα στο λινκ παραπανω.
Ναι, συμφωνω για το ζεστο φως, το αναφερω και γω.
Σαν προβλημα δεν βλεπω τα λιγοτερα απο τα αναγραφομενα λουμενς, βλεπω τη θερμοκρασια που ανεβαζει και στα 15 λεπτα σβηνει.
Γιαυτο προτεινω καποιον με κυκλωμα που τροφοδοτειται με λιγοτερα αμπερ και οχι αυτον στα 2.8 αμπερ.

Παρέλαβα τον Roche F12, λέω υπεύθυνα πως με 20 δολλάρια είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κάποιος που θέλει ένα μικρό 1Χ 18650, απλά κλεψιά!

τα έχει όλα τα καλά:

-Αξιόπιστο, γνωστό και καλό κύκλωμα
-Καλό λέντ
-UCL τζάμι
-Προστασία Stainless steel δαχτυλίδι
-Άριστο Knurling
-Ωραία σχεδίαση/ανοδείωση
-Ωραία σπειρώματα

Δε βρίσκεις τίποτε άλλο με τέτοια χρήματα. Ιδίως και για ποδήλατο, που να τον παίρνεις και μαζί σου, είναι τέλειος.

Καλοριζικος! Ναι ειναι ωραιοτατο φακουδακι.

Βγαινει ευκολα το κυκλωμα?
Σκεφτομαι να του αφαιρεσω ενα απο τα 4 τσιπακια, οπως ειχες πει, για περισσοτερη διαρκεια και λιγοτερη φωτεινοτητα (και θερμοτητα).
Τα ζεσταινεις και απλα τα αφαιρεις?

ξεβίδωσε τη κεφαλή, και από κάτω από αυτή, βλέπεις 4 τσιπάκια; Πιάσε μια τσιμπίδα σκληρή και αφαίρεσε ένα, πέφτεις έτσι κατά 350ma. Βέβαια λογικά θα το καταστρέψεις το τσιπάκι και δε θα μπορείς να το ξαναβάλεις. Αν δε θες να συμβεί αυτό,με ένα πιστόλι θερμού αέρα, αν φυσάς προς αυτά, με μια τσιμπίδα θα αφαιρέσεις άνετα το ένα από αυτά, απλά θέλει προσοχή να μη κουνήσουν τα άλλα και γενικά να μη κουνήσει η κεφαλή και κάνεις ζημιά στο κύκλωμα. ΑΝ επιλέξεις τη δεύτερη λύση, αφαίρεσε το ατσάλινο δαχτυλίδι μαζί με το τζάμι και το oring+ανακλαστήρα.

Βλεπω τα 4 τσιπακια, ποιο απ'ολα λες να βγαλω, η δεν παιζει ρολο. Αν βγαλω 2 παλι, ποια θα ηταν καλυτερα να βγαλω?
Δεν ξερω την συνδεσμολογια τους γιαυτο ρωταω. Μερσι :)

8666969818_58c339e4a6_h.jpg

Δεν βλεπω λογο να τα βγαλεις, Απλα με ενα καλο κοφτακι κοψε το ποδαρακι με το + ρευμα. Στην παραπανω φωτο ειναι αυτα στο αριστερο του τσιπ οπως φαινονται.
Μπορει κανεις να τσεκαρει αν το pill αλλαζει με αυτο των Ρ60?

Eυχαριστω Κωστα!

Τελευταια στιγμη, με το κοφτακι στο χερι, αποφασισα οτι ειναι κριμα να τον πειραξω!
Ουτως η αλλως σπανια θα χρησιμοποιουσα πανω απο 15 λεπτα αυτο τον φακο στη ψηλη σκαλα, οποτε τον αφησα και παρηγοριεμαι με το οτι ειναι ο φωτεινοτερος Roche F12 :-)