Rockna Wavedream Dac

Σε μεταφέρει πίσω από την κονσόλα του mastering δίπλα στον μηχανικό ήχου την στιγμή της δουλείας του.
Το κακό είναι οτι αρχίζεις να έχεις άποψη για τις επιλογές του (του μηχανικού) και μπορεί και να μαλώσεις αν έχεις να του προτείνεις κάτι διαφορετικό.

ΥΓ. Εμφανισιακά είναι αντρικό.

Re: Απάντηση: Rockna Wavedream Dac

ε δε πρεπει να εχεις μια ''αναφορα'',για να ξερεις τι ακους;

Αν από τις 580 γραμμές έβλεπες εικόνα 1080p, θα χρειαζόσουν και μια crt για να καταλάβεις τί βλέπεις;

αν το ακουγες στο δικο σου συστημα,δεν θα ρωτουσα.
Απ'τη στιγμη ομως που ακους ενα αγνωστο μηχανημα σε ενα αγνωστο συστημα,ε,τοτε χρειαζεσαι κατι γνωριμο για να συγκρινεις και να καταλαβεις τι ακους.
Ας πουμε το δικο σου ντακ,σε εναλλαγη με το αλλο.

Re: Απάντηση: Rockna Wavedream Dac

αν το ακουγες στο δικο σου συστημα,δεν θα ρωτουσα.
Απ'τη στιγμη ομως που ακους ενα αγνωστο μηχανημα σε ενα αγνωστο συστημα,ε,τοτε χρειαζεσαι κατι γνωριμο για να συγκρινεις και να καταλαβεις τι ακους.
Ας πουμε το δικο σου ντακ,σε εναλλαγη με το αλλο.

Το σύστημα που έγινε η ακρόαση μου είναι γνώριμο και μάλιστα με συγκεκριμένη playlist που έχουμε ακούσει και άλλα dac πάνω του.
Μπορώ να πώ με αρκετή ασφάλεια πως το Rockna είναι από τις σοβαρότερες κατασκευές κει έξω.

To λες ειρωνικα η θεωρεις καλη την τιμη?

Χαριτολογώντας , εννοώ με τόσα $ που κοστίζει μάλλον οι περισσότεροι δεν θα το λάμβαναν καν υπόψιν τους εξ'αρχής , ώστε να το συγκρίνουν με άλλα.(εξού και το "δεν έχει αντίπαλο") Εννοείται βέβαια πως αν πας σε τέτοιας κλασης dac ,η επιλογή είναι δυσκολότερη

Last edited:
Δεν είναι καλό μην το ακούσετε... Όποιος το ακούει απογοητεύεται...

Όχι με το ίδιο αλλά με τα υπόλοιπα.... Σίγουρα δε είναι το καλύτερο σε όλους του τομείς μιας και δεν καταφέρνει να είναι τόσο χρωματισμένο όσο άλλα και στο θέμα της ανάλυσης π.χ. στα έγχορδα δεν καταλαβαίνεις τι μάρκα πένα κρατάει ο κιθαρίστας ή αν η μπακέτα στα drums είναι σκληρή η απλή ξύλινη....

Και βέβαια τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα ντάκια που παίζουν καλά αλλά αυτό παίζει ως οφείλει στα λεφτά που θα επενδύσει κάποιος. Ασυμβίβαστα.

Τα υπόλοιπα είναι τροφή για συζητήσεις βραδάκι στο φόρουμ με τα φιλαράκια μας!:ernaehrung004:

Το έχω ακούσει κάποιες φορές σε άλλα συστήματα. Τώρα το αν το άκουσα στο δικό μου δεν έχει νόημα μιας και είναι ένα μηχάνημα που δεν 'τελειώνει' σε συστήματα των 15-20.000 αλλά αποτελεί λύση - σταθμό σε πολύ πιο απαιτητικές συνθήκες - συστματα. Όποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά με την αρχιτεκτονική του αλλά και τις δυνατότητές του καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με ένα μηχάνημα 'ανοιχτό' στα πάντα. Νέες τεχνολογίες, αναβαθμίσεις, υποστήριξη και αντοχή στο χρόνο με δυνατότητα να στηθεί σας NOS για τους πιουρίστες ή αλλιώς για τους πιο τολμηρούς.

Εξαιρετικό μηχάνημε που λέει με τόλμη στον ανταγώνισμό (ότι και μια ψυχή κάποτε) 'αφήνω τους επικριτές μου να χαϊδεύουν το έρεβος...!
Για εμένα είναι ένα μηχάνημα που δείχνει τον δρόμο από πλευράς σχεδίασης και αρχιτεκτονικής στους άλλους, άσχετα από τις ηχητικές επιδόσεις.

Εγκρινω και επαυξανω
Το ακουσα στην εκθεση την Κυριακη το πρωι 9-10 μαζι με το ντραγκον
Κατουρηθηκα,οι λεξεις σε αυτη την περιπτωση δεν μπορουν να αποτυπωσουν το ακουσμα
Βεβαια ηταν το balance signature,η κορυφαια υλοποιηση αξιας 11000+ΦΠΑ
Πηρα τελικα το ντραγκον αλλα αναμενω πλεον το single end platinum
O ρουμανος εχει πολλα χρονια εμπειρια στα ψηφιακα με θητεια σε μεγαλες εταιρειες και εικοσι χρονια στο κουρμπετι
Αξιζει καθε σεντ η υλοποιηση

Δεδομένου του πως παίζει όπως λένε οι φίλοι πιο πάνω (δεν το έχω ακούσει) η εμφάνιση του δεν σου αφήνει κάποιο "κενό". Ίσα ίσα, φαίνεται πολύ ματσό (το έχω δει)...
Ελπίζω να το ακούσω κάποια στιγμή...

Εγώ θα ήμουν πολύ περίεργος να διαβάσω την σύγκριση αν την έχει κάνει του Παναγιώτη μεταξτουης ψηφιακης και τουαναλογικης του πηγής.. Δεδομένης της αγάπης του για τον μαύρο δίσκο αλλά και του κορυφαίου του αναλογικού σεταπ θα έβρισκα τρομερά ενδιαφέρουσα την άποψη του δοκτωρα που αν δεν κάνω λάθος έχει το εν λόγω ντακ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ θα ήμουν πολύ περίεργος να διαβάσω την σύγκριση αν την έχει κάνει του Παναγιώτη μεταξτουης ψηφιακης και τουαναλογικης του πηγής.. Δεδομένης της αγάπης του για τον μαύρο δίσκο αλλά και του κορυφαίου του αναλογικού σεταπ θα έβρισκα τρομερά ενδιαφέρουσα την άποψη του δοκτωρα που αν δεν κάνω λάθος έχει το εν λόγω ντακ..

Ζητώ συγνωμη για τα σαρδάμ γμ τα σμαρτφοουν μου γμ...

Τα πουλάει τα αναλογικά...

:flipout:

Εγώ που το έχω ακούσει ενδελεχώς πια, λέω ότι:

1. Δεν έχω ακούσει καλύτερο DAC σε τιμές χαμηλού πενταψήφιου.
2. Δεν έχει χρωματισμούς ούτε κάνει τίποτε στις φωνές κλπ... ακούτε για πρώτη φορά όπως είναι γραμμένες οι ηχογραφήσεις.
3. Έχει τσαμπουκά όσο έχει το master
4. Κάποια Dac και CDplayers που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν πιάνουν μία μπροστά του.
5. Κοντράρει στα ίσια αναλογικά συστήματα με ήχο τύπου Clearaudio στα τριπλά και βάλε λεφτά και μπορεί να παίζει και καλύτερα (υπερβολή πέστε το είναι η άποψη μου).
6. Είναι το πρώτο και μοναδικό DAC στην τιμή του που καταφέρνει και έχει αυτό που πασχίζουν (και δεν το καταφέρνει ΚΑΝΕΝΑ σε αυτές τις κατηγορίες τιμών {κάτω του 20Κ}να έχουν όλα τα φτηνά και μεσαίας κατηγορίας DAC, την απόλυτη χωροταξική περιγραφή του μουσικού δρώμενου όπως και τον πλήρη διαχωρισμό των οργάνων όσο περίπλοκο και δυναμικό να είναι το πέρασμα. Πολλά DAC καταφέρνουν την πλατειά σκηνή, λίγα καταφέρνουν να ορίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ μέσα στο χώρο τα όργανα και τις φωνές.
7. Με αυτό το DAC θα μπορούσα ΑΝΕΤΑ να παρατήσω το αναλογικό μου, και το λέω ειλικρινά.
8. Η τιμή του (για το "μικρό" single end) είναι κελεπούρι για αυτά που κάνει και συγκρινόμενο με τα μεγαθήρια MSB/Total DAC/DCS κλπ παρέχει όχι μόνο γεύση της κορυφής της ψηφιακής τεχνολογίας του σήμερα, αλλά και σε κάποια σημεία μπορεί και ξεπερνάει κάποια από τα φτηνότερα (αλλά ακριβότερα από αυτό) μοντέλα αυτών των εταιριών.

Προσπάθησα για δεκάλογο αλλά δεν μου βγήκε :flipout:

ΥΓ. βέβαια δεν έχω ακούσει ακόμα το Schiit Yggdrasil αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το φτάσει...

Ωραία πράγματα λοιπόν.
Κι αν σκεφτεί κανείς πως είναι πλήρως αναβαθμίσιμο λόγω κατασκευής μάλλον δεν έχει κάτι άλλο να ζητήσει.
(Το look είναι μια χαρά,μαύρο-μαύρο,ότι πρέπει! )

Παναγιώτη,καλές μουσικές!

Ρε σεις, τώρα τα λέτε αυτά (που ψωνίσαμε ήδη)?
:)

PS. Όντως πουλιέται το αναλογικό?

Α ρε Γαλάνη τυχερέ (και μέλλοντα ευτυχή)...

Πόσο έχει το "μικρό" single ended?