Rockna Wavedream Dac

Πάντως γιά ένα κορυφαίο dac ,σύμφωνα μέ τίς απόψεις όσων τό άκουσαν ,καλό θά ήταν νά έχουμε μιά πληρέστερη εικόνα τών συνθηκών ακρόασης
Νομίζω ότι οί περισσότεροι από μας ,πού δέν θά μπορέσουν νά τό ακούσουν ,θά ήθελαν μία μικρή επίγευση τής ικανοποιήσης πού ένοιωσαν όσοι τυχεροί τό άκουσαν ,διαβάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες

Re: Απάντηση: Rockna Wavedream Dac

Πάντως γιά ένα κορυφαίο dac ,σύμφωνα μέ τίς απόψεις όσων τό άκουσαν ,καλό θά ήταν νά έχουμε μιά πληρέστερη εικόνα τών συνθηκών ακρόασης
Νομίζω ότι οί περισσότεροι από μας ,πού δέν θά μπορέσουν νά τό ακούσουν ,θά ήθελαν μία μικρή επίγευση τής ικανοποιήσης πού ένοιωσαν όσοι τυχεροί τό άκουσαν ,διαβάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες

τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από όσα λες Πέτρο.
Εδώ έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για hugo, aune, r2r, schiit, teac, pioneer (να μην ξεχνάμε τα βουβάλια παλιότερα) και έρχεται ένα dac που (για όχι λίγους) είναι το καλύτερο στον κόσμο αλλά δεν ξέρουμε πού, πως και με ποιά μηχανήματα το άκουσαν όσοι το άκουσαν.
Πχ έχω καταλάβει ξεκάθαρα για το τί είναι το hugo, το pioneer, το aune διότι ξέρω ότι το άκουσαν οι τάδε και τάδε, στο σπίτι τους ή άλλού, με μπύρες ή χωρίς, τί μηχανήματα έχουν, τι μουσική ακούνε και πως την θέλουν.
Γι αυτό, ακούω ότι "είναι το καλύτερο στον κόσμο", "είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει", "είναι εξαιρετικό", "έχει απαίσιο κουτί" κλπ.
Μόνο ο Χρήστος πήγε σε βάθος, αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος αν το άκουσε σπίτι του, ώστε να βγάλω κάποια συμπεράσματα.
Με τις συνθήκες αυτές ακόμα και άν όντως είναι το καλύτερο στον πλανήτη, κρατάω μικρό καλάθι ή καθόλου καλάθι.
Τα γράφω αυτά διότι αλλιώς έχει μάθει να λειτουργεί αυτή η κοινότητα.
Χωρίς να θέλω να κρίνω την διαχείριση λαμβάνω ως παράδειγμα τις παρουσιάσεις που έκανε το μέλος totsipaki πρόσφατα και στο παρελθόν και για το mytek και για ό,τι πέρασε από τα χέρια του. Και σημειώνοντας ότι αν και έχω έρθει σε κόντρα παλιότερα μαζί του, (και πολλοί ίσως το γνωρίζουν) ξέρω με τί ακούει, τί ακούει και τι θέλει.
Και όπως σε όλα τα sites που έχει κάποιο υποτυπώδες τεκμηριωμένο review ρωτάνε "was this review usefull to you?" στην περίπτωση του απόντα φίλου μας θα έλεγα "ναι" ενώ για το rockna "όχι" (αν και στη δεύτερη περίπτωση δεν τίθεται καν θέμα ύπαρξης "review")

Αυτά τα ολίγα για να διευκρινήσω λίγο τις ενστάσεις που διατυπωσα (και από όσο βλέπω "παρεξηγήθηκαν")

Δημήτρη κανείς δεν κρίθηκε για τις απορίες ή ενστάσεις του.
Και όπως είπα συμφωνώ πως θα πρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης αν και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε,όλοι ξέρουμε το σύστημα του Παναγιώτη.
Αυτό όμως σαν μέλος,όχι σαν συντονιστής.

Το θέμα της αντιπαράθεσης ήταν το γεγονός πως ο Πέτρος ούτε λίγο ούτε πολύ θεώρησε ευθύνη της διαχείρισης την παρουσίαση του Αντώνη και των υπολοίπων μελών.
Τέτοιο δικαίωμα όμως δεν έχει κανείς,το ξέρεις πολύ καλά από την μακροχρόνια θητεία σου σε τέτοιες θέσεις.
Όλοι βέβαια έχουμε γνώμη και άποψη όταν διαβάζουμε μια παρουσίαση.Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να την επιβάλει με το ζόρι,αυτό θεωρώ εγώ ως ελάχιστο πολιτισμό και ευθύνη μου να διατηρώ αυτόν τον πολιτισμό.
Δεν θα πω σε κανέναν λοιπόν πως να παρουσιάσει αυτό που άκουσε,ας το κάνει όπως θέλει ο καθένας κι αναλόγως να κρίνει ο κόσμος,είτε σιωπηλά είτε γραπτώς.

Πάμε παρακάτω λοιπόν.

Σωκ, αλήθεια πιστεύεις ότι μπορούμε να πάμε παρακάτω σε τούτο εδώ το νήμα?

Ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε από Χρήστο, Γιώργο Γ. και Αντώνη (με το τσιγκέλι)...

ΥΓ. supersonics, δεν έχω ποστάρει ακόμη εντυπώσεις για hugo. Αναμονή...:)

Δεν εξετάζω τα θέματα διαχείρισης.
Το σύστημα του Παναγιώτη (αν εννοούμε τον ίδιο Παναγιώτη) το έχω ακούσει βιαστικά. ΟΜΩΣ δεν νομίζω ότι ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι ακούστηκε εκεί και με τι κοντραρίστηκε. (αν όχι με ακουστική μνήμη). Το να διατυπώνει κανείς αξιώματα (διότι περί αυτού πρόκειται όταν λέμε βαρειές κουβέντες "το καλύτερο στον πλανήτη" - ΟΠΟΙΟΣ και να το είπε, - δεν έδωσα πολύ σημασία) θέλει μια α' τεκμηρίωση. Πως να το κάνουμε....

και ούτε κριτικάρω τον αρχικό Poster τον φίλο μου τον Αντώνη.
απλά μου φάνηκε πολύ παράξενο σε μιά κοινότητα, που ολοι πχ ξέρουμε σε ποιά καρέκλα και με ποιό πόδι σταυροπόδι ακούει ο Σταύρος (ένας είναι ο Σταύρος) τα hifiman, 4-5 άνθρωποι έχουν ακούσει το καλύτερο dac στον πλανήτη (όταν επί 2-3 μήνες μιλάμε για ΑΛΛΑ dac νυχθημερόν) και το κρατάνε μυστικό μέχρι να διαβάσουμε "α, αυτό? το έχω ακούσει και όντως είναι το καλύτερο".
Ε πως γίνεται βρε Σωκράτη όταν κόβουμε 2 μήνες τις φλέβες μας για τον Ούγκο Τονιάτσι να μην έχει σκάσει μύτη το rockna?

just curious.....

Απάντηση: Re: Rockna Wavedream Dac

Σωκ, αλήθεια πιστεύεις ότι μπορούμε να πάμε παρακάτω σε τούτο εδώ το νήμα?

Ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε από Χρήστο, Γιώργο Γ. και Αντώνη (με το τσιγκέλι)...

ΥΓ. supersonics, δεν έχω ποστάρει ακόμη εντυπώσεις για hugo. Αναμονή...:)

Βεβαίως και μπορούμε.
Τι,θα χαθεί το ρόκνα από τον κόσμο;Άλλοι φίλοι δεν θα το ακούσουν κάποια στιγμή;
Ήδη ο αγαπητός Γιώργος το περιμένει,υποθέτω θα πει δυο λόγια όταν παραλάβει.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως ο Αντώνης* που άνοιξε το νήμα, όπου η έλλειψη γνώσεων και η απειρία των ακροάσεων, δεν επιτρέπουν στο να γίνει ένα "πλήρες" review, όσο αναλυτικό θα θέλανε μερικοί.
Αντί λοιπόν να κάθεται ο Αντώνης να γράφει πίπες (όπως στο #51), αρκείται στο να γράψει 2-3 απλά λόγια για ένα μηχάνημα που έτυχε να ακούσει.

Αυτό προστατεύει τον Αντώνη από το να εκτίθεται χωρίς λόγο αλλά δίνει και ένα βήμα σε όποιους τυχόν έχουν ακούσει το μηχανάκι, να γράψουν κατιτις.

Βλέπω μπροστά μου τα εξής λοιπόν:

A) Γράφει ο άπειρος Αντώνης όπως νοιώθει... αλλά δεν είναι "σύμφωνος" με την κοινότητα που έχει "συνηθίσει" σε άλλα reviews.

B) Γράφει ο άπειρος Αντώνης όπως θα ήθελε η κοινότητα, και εκτίθεται. Διότι θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που δεν μπορεί να διαχειριστεί και άρα κινδυνεύει να εκτεθεί.
Προτιμά λοιπόν να γίνεται αρεστός στην κοινότητα, να ρίχνει λαδάκι.... ακόμα και αν "απο τηγανίτα, τίποτα".
Και σας αρέσει? Δικός σας.

Γ) Γράφει ο γνώστης του αντικειμένου Αντώνης αναλυτικά, οπότε εκτελεί τα χρέη του απέναντι στην κοινότητα και δεν εκτίθεται και κανείς. Και είναι και καλά με τον εαυτό του.

Αν θέλετε τον Γ, καλώς... αλλά εγώ σαν Α, πλέον θα διαβάζω ΜΟΝΟ. Δεν θα γράφω. Δεν είμαι reviewer.
Γιατί το καραγκιοζάκι του Β, δεν θα το παίξω.

* Γράφω σε 3ο πρόσωπο απλώς γιατί θέλω να γενικεύσω και όχι για να απαντήσω προσωπικά.
Δεν έχω κόντρα/πρόβλημα με κανέναν σας... :ernaehrung004:

Καλώς ή κακώς άκουσα το παραπάνω μηχανάκι.
Δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα αντίστοιχης κατηγορίας κονβέρτορα... όμως τούτο το ρημάδι σίγουρα έγινε το μηχανάκι αναφοράς στο μυαλό μου.

Προφανώς και δεν θα γράψω για επιμέρους στοιχεία του όπως ανάλυση, σκηνή, δυναμικά, ταχύτητα μπλα μπλα μπλα... Δις φακιν μασιν χαζ ιτ ολ.

Προσπαθώ να σκεφτώ τί άλλο θα μπορούσα να σας γράψω.
Πιο εύκολα όμως θα σας έγραφα lyrics ή ποίηση παρά εντυπώσεις.

:Banane0:

Αντώνιε
θεωρώ ότι σε "γνωρίζω" (ιντερνετικά) καλά.
Ακόμα και δημοτικό να μην είχες πάει, θεωρώ ότι με τις παραπάνω γραμμές περιγράφεις κάτι εξαιρετικό, διότι ξέρω αρκετά τι σου αρέσει στη ζωή.
Και δεν ζητώ από σένα "ρέστα"

γενικώς βλέπω μια image fading....too much static....

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω όσο και αν προσπαθώ το σκεπτικό όσων διαμαρτύρονται και ζητούν λεπτομέρειες από συνθήκες/είδη μουσικής/ ήδη μηχανημάτων/ και άλλα παρόμοια DAC που συγκρίθηκαν.

Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι εδώ είναι φόρουμ και ο καθένας εκφράζει γνώμη και άποψη ελεύθερα και χωρίς αναγκαία να υπάρχει τεκμηρίωση.

Η τεκμηρίωση δεν προκύπτει από αν παραθέσουμε τα παραπάνω που μας ζητάτε ούτε αν έχουν τηρηθεί αυστηρά πρωτόκολλα κλπ, και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πίνουμε μπύρες ή οτιδήποτε στα σπίτια μας όταν ακούμε μουσική με τους φίλους μας...

Σαν έμμεση τεκμηρίωση μπορείτε να βασιστείτε στα ΠΡΟΣΩΠΑ τα οποία είπαν αυτά που είπαν και αν έχουν ή δεν έχουν πρόσωπο εδώ στο φόρουμ αφενός, και αφετέρου τι τεκμηρίωση θέλετε από μας που ακούμε την μουσική μας και χαιρόμαστε???? υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλά ριβιού του συγκεκριμένου DAC και αυτά που ακούσαμε εμείς που ακούσαμε συμβαδίζουν με τα γραφόμενα του παγκόσμιου τύπου.

Όποιος δε ενδιαφέρεται να το ακούσει (όχι για χαβαλέ αλλά για να το αγοράσει) υπάρχει αντιπρόσωπος που θα σας εξυπηρετήσει σε ότι του ζητήσετε.

Αμάν πια ρε παιδιά, δημιουργείτε μια άσχημη ατμόσφαιρα και με αυτόν τον τρόπο δεν κερδίζετε ούτε εσείς ούτε το φόρουμ διότι άνθρωποι δεν θα αναφέρουν την γνώμη τους και μηχανήματα δεν θα αναφέρονται αν προκύπτει τέτοια κατάσταση κάθε φορά.

Δεν είναι το ίδιο πράγμα ο ενθουσιασμός για ένα φτηνό μηχάνημα που όπως ειπώθηκε ενθουσιάζει τον ιδιοκτήτη του (που πολύ πιθανός έχει και πολύ περιορισμένη εμπειρία και δεν ξέρει ή δεν έχει ακούσει κάτι καλύτερο) εδώ μιλήσαμε για ένα πραγματικά hiend μηχάνημα με παγκόσμια εύσημα.

Και αν θέλετε να εκμαιεύσετε από μένα και άλλες πληροφορίες έχω να σας πω ένα πράγμα κανένα μα κανένα DAC από αυτά που συζητούνται συνήθως στο φόρουμ δεν μπορεί να σταθεί μπροστά του, και πιστέψτε με έχω ακούσει τα περισσότερα και αρκετά από αυτά στο ίδιο σύστημα.

Τώρα αν έχει κάποιος κάποιο Total Dac/DCS/AMB (είμαι τυχερός που τα έχω ακούσει όλα στο Μόναχο πέρυσι) προσωπικά θα ήθελα να τα ακούσω δίπλα δίπλα αλλιώς τι να λέμε για συνθήκες συνοδά κλπ, είναι όλα μάταια.

Προσωπικά δηλώνω ότι αν ξαναγίνει τσακωμός σε νήματα στα οποία γράφω δεν θα ξανασχοληθώ να το ξέρετε.

ς.
Για το αν πηγαίνει κάτι καλά ή όχι αρμόδια να το κρίνει είναι μόνο η Γενική Διαχείριση και το ΔΣ.

Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε φιλοξενούμενοι και υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τον ίδιο κανονισμό που αποδεχτήκαμε με την εγγραφή μας.

Ενα off topic περικαλώ: Ολοι είμαστε φιλοξενούμενοι από τους μετά από εμάς.

ΥΓ:Εγραψες Σωκ, πως όλοι ξέρουμε το σύστημα του Παναγιώτη.
Ισως ναι, ίσως και όχι.
Ενας επισκέπτης λοιπόν θα πρέπει να ψάξει να βρει το σύστημα του Παναγιώτη( αφού ανακαλύψει
για ποιόν Παναγιώτη πρόκειται και πίσω από ποιό nick) για να βγάλει συμπέρασμα
για το πως πιθανόν να παίζει το μηχάνημα που παρουσιάζεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όποιος δε ενδιαφέρεται να το ακούσει (όχι για χαβαλέ αλλά για να το αγοράσει) υπάρχει αντιπρόσωπος που θα σας εξυπηρετήσει σε ότι του ζητήσετε.

Δηλαδή, ότι ακούμε το αγοράζουμε γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε χαβαλέδες?

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω όσο και αν προσπαθώ το σκεπτικό όσων διαμαρτύρονται και ζητούν λεπτομέρειες από συνθήκες/είδη μουσικής/ ήδη μηχανημάτων/ και άλλα παρόμοια DAC που συγκρίθηκαν.

συγνώμη αλλά για μένα είναι το πιό βασικό (ιδίως το είδος μουσικής)
συγνώμη κι όλας...

Και αν θέλετε να εκμαιεύσετε από μένα και άλλες πληροφορίες έχω να σας πω ένα πράγμα κανένα μα κανένα DAC από αυτά που συζητούνται συνήθως στο φόρουμ δεν μπορεί να σταθεί μπροστά του, και πιστέψτε με έχω ακούσει τα περισσότερα και αρκετά από αυτά στο ίδιο σύστημα.

αυτό μου λέει πολλά.
Μού είπε ήδη ο οκτάλογος που έβαλες και γι αυτό ασχολήθηκα.
Αν δεν τα έγραφες εσύ αυτά δεν θα ασχολούμουν καθόλου. (άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν ασχολούμαι πλέον)

και εκ του αποτελέσματος βλέπω ότι κακώς ασχολήθηκα.

....too much static.

Την καλημέρα μου.

:worshippy:

Δημήτρη και πάλι δεν αντιλαμβάνομαι με τι ακριβώς ασχολήθηκες παρά με τρολλάρισμα...

Και εσύ Κώστα πιάσου από και λέξη (που μπορεί και να μου ξέφυγε έγραψα το ποστ σε δευτερόλεπτα) και μια φράση για να δημιουργήσεις εντυπώσεις...

Δεν ασχολούμαι πια τέλος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Rockna Wavedream Dac

Ενα off topic περικαλώ: Ολοι είμαστε φιλοξενούμενοι από τους μετά από εμάς.
Κώστα δεν αντιλέγω,το ίδιο λέμε.

Για το σύστημα της ακρόασης επίσης έχεις δίκιο και γι' αυτό είπα "λίγο-πολύ",δεν ήμουν κατηγορηματικός.
Το νόημα όμως παραμένει το ίδιο.
Καλό είναι να τα ξέρουμε αυτά αλλά δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν με το ζόρι.
Όποιος έχει απορία ρωτάει,όπως έκανε ο Δημήτρης,ΚΙ ΑΝ θΕΛΕΙ ο ερωτώμενος απαντάει.

Αυτό σε όλους τους τόνους.

εμένα από την άλλη μου φαίνεται πολύ φυσική η αντίδραση του Αντώνη και απλά επιβεβαιώνει ότι καλό το teac, καλό το aune, καλό το pioneer και ακόμα καλύτερο το black dragon αλλά προφανώς το μηχάνημα των 7-8000 ευρώ (δεκαπλάσια απότι τα προηγούμενα και 5πλάσια απότι το black dragon) τον άφησε μ@λ@κ@ σε βαθμό που απλά δεν μπορούσε να συγκρίνει αυτό που άκουγε με αυτό που μέχρι τότε είχε συνηθίσει να περιμένει να ακούσει.
Με αυτά και με εκείνα συνειδητοποιώ για μια ακόμη φορά (ξεχνάω εύκολα όταν με συμφέρει) ότι όλη αυτή η βιομηχανία με τις παράλογα ακριβές τιμές έχει και κάποια λογική πίσω της. Δε ζητάει ο τύπος από τον πελάτη να εκταμιεύσει 10000 μόνο και μόνο για να μπορεί ο πελάτης να κάνει "ζήλεια - ζήλεια" στους φίλους και στα φόρουμ. Του παρέχει ουσιαστική απόλαυση. Ακριβή μεν, υπαρκτή δε.

Κατά τα άλλα, καταθλιπτικά πανάκριβο το μαραφέτι.

πάντως κι εγώ θα ήθελα λίγο έως πολύ περισσότερη ανάλυση από τους συμφορουμίτες. Αντιλαμβάνομαι προφανώς ότι δεν είναι "δικαίωμα" μου όμως να το απαιτήσω.

Εγω γνωρίζοντας τον Αντώνη ( gojakla) αρκετά καλά...ξέρω οτι δεν ενθουσιάζεται εύκολα. Αρα εδώ όντως κάτι τον συνεπήρε. Το πως το έγραψε και το διαχειρίστηκε είναι δικο του θέμα. Δεν έταξε review. Μια ακουστική του εμπειρία παρέθεσε ο χριστιανός.

Κανένας δέν μπορεί νά υποχρεώσει κάποιον τρίτο νά γράψει κάτι πού δέν θέλει η πού πιθανόν δέ πρόλαβε
Θεωρώ ,ως καλοπροαίρετος,πιό πιθανόν τό νά μή πρόλαβε καί ότι ίσως επανέλθει -ουν μέ περισσότερες πληροφορίες Τί νά κάνουμε στούς καιρούς πού ζούμε ,τό νά ακούσεις ένα dac πού άφησε τόσο ακραία υπερθετικές εντυπώσεις ,μάς κεντρίζει -εύλογα- τό ενδιαφέρον

underlying causes λέγεται αυτό στο χωριό μου.
Όποιος δεν μπορεί να κάνει το κέφι του, ή αμφισβητηθεί, σηκώνει θερμοκρασίες.
Το περάσαμε όλοι μας :smash:

Ας σκεφτούμε ότι γράφουμε για να ενημερώσουμε άλλους (όταν δεν χαβαλεδιάζουμε) και όλα καλά θα πάνε.

Τώρα που τέλειωσαν τα σοβαρά μπορώ να τρολλάρω?

Κανένας δέν μπορεί νά υποχρεώσει κάποιον τρίτο νά γράψει κάτι πού δέν θέλει η πού πιθανόν δέ πρόλαβε
Θεωρώ ,ως καλοπροαίρετος,πιό πιθανόν τό νά μή πρόλαβε καί ότι ίσως επανέλθει -ουν μέ περισσότερες πληροφορίες Τί νά κάνουμε στούς καιρούς πού ζούμε ,τό νά ακούσεις ένα dac πού άφησε τόσο ακραία υπερθετικές εντυπώσεις ,μάς κεντρίζει -εύλογα- τό ενδιαφέρον

Δυστυχώς το να χαρακτηριστείς από καλοπροαίρετος Πέτρο σε κακοπροαίρετο φαίνεται ότι χωρίζεται από μια πάαρα πολύ λεπτή γραμμή.
Μια πρόχειρη στατιστική αποδεικνύει ότι το εν λόγω dac το έχουν - είχαν ακούσει εννέα (9) άτομα. Αντίστοιχα, άλλα (διαφορετικά) δέκα (10) άτομα θα ήθελαν περισσότερες πληροφορίες, τις οποίες όπως έγραψε κάποιος, κάποιοι τις έδωσαν με το τσιγκέλι. (δικά του λόγια).
Το να ακούμε ότι πχ είναι πάρα πολύ καλό όσο είναι τα dacs της κατηγορίας ή ότι το έχει ο αντιπρόσωπος (αφήστε τις δουλειές σας και ελάτε) ή να εννοείται ότι όποιος δεν ενδιαφέρεται σοβαρά (ήτοι: αγορά, ήτοι: 6Κ)) δεν θα μάθει απο εδώ και ας σπεύσει να ρωτήσει....τουλάχιστον απαξιώνει την κοινότητα.

η κοινότητα έχει (διαμόρφωσε) κάποιο modus vivendi.
Προσωπικά διατύπωσα (και έμεινα με) το παράπονο "όλος ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι"
(συν το ότι τρολλάρω....ή ανεβάζω θερμοκρασίες....)

το ίδιο (το τελευταίο) νομίζω ισχύει για πολλούς άλλους σαν εμένα.
άντε και πάλι καλημέρες.

underlying causes λέγεται αυτό στο χωριό μου.
Όποιος δεν μπορεί να κάνει το κέφι του, ή αμφισβητηθεί, σηκώνει θερμοκρασίες.
Το περάσαμε όλοι μας :smash:

Ας σκεφτούμε ότι γράφουμε για να ενημερώσουμε άλλους (όταν δεν χαβαλεδιάζουμε) και όλα καλά θα πάνε.

Τώρα που τέλειωσαν τα σοβαρά μπορώ να τρολλάρω?

Από σένα περιμένουμε εντυπώσεις καί συγκριτικό από τά 3 dac πού θά έχεις στό χώρο σου
Εννοείται ότι οί εντυπώσεις σου θά είναι γραμμένες είς τήν ποντιακήν [ίσως θά έχεις τή πρωτιά σ αυτό]