Rockna Wavedream Dac

Εγώ το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι όταν ακούω Αστραλία είναι το.... high-end... :flipout:

but that's just me! :BDGBGDB55:

Ξέρεις που βρίσκεται το παρακάτω στούντιο αγαπητέ?
:)

Attachments

• MXR.jpg
    MXR.jpg
    95.8 KB · Views: 317
  • s24.jpg
    s24.jpg
    120.1 KB · Views: 314
  • s29.jpg
    s29.jpg
    110.5 KB · Views: 315
  • YT9E4491.jpg
    YT9E4491.jpg
    112.5 KB · Views: 316
Re: Απάντηση: Rockna Wavedream Dac

και τι δηλαδή σημαίνει "χαραγμένος με οξύ κλπ" στην περίπτωση ενισχυτή και ήχου?
αυτά τα βγάζουν τα wiki....:slapface:

Ας μας πει ο φίλος πως εισπράττει ηχητικά αυτό που εννοεί με το etched για να δούμε τι χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη....

Ναι εχεις δικιο, η εξήγηση δεν ηταν αρκετα σαφής, οταν βρεθούμε απο κοντα θα στο κάνω λιανά ;)

Etched =συνώνυμο του engraved, εγχάρακτο. Πιθανότατα παραπέμπει σε ανάγλυφο, δηλαδή όταν αναφερόμαστε σε ήχο, καλο διαχωρισμό οργάνων και βάθος σκηνής. Εγώ τουλάχιστον έτσι εννοώ τον "ανάγλυφο" ήχο.

Γεια σας ξανά. Ο όρος ''etched'' για την περιγρφή ήχου ή μηχανημάτων συνήθως έχει αρνητικές έννοιες και, σαν τέτοιο γνώρισμα, ίσως να μπορεί να χαρακτηριστεί ''τεχνούργημα'' [artifact] διότι χαρακτηρίζεται σαν υπερβολή. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι το ίδιο με τον όρο ''αιχμηρός'' [edgy] διότι ο ''etched'' ήχος μπορεί να έχει μία ''αίγλη'' σαν άκουσμα....να εντυπωσιάζει!
'Οταν είχα δοκιμάσει ενέα ενισχυτές στο σπίτι μου [ πριν καταλήξω στον PASS LABS XA30.8], είχα απορρίψει μερικούς γι αυτόν το λόγο. Κανένα όργανο, απ'ότι γνωρίζω [ τυχαίνει να παίζω μερικά από μεράκι και για αυτοέκφραση] και ηχογραφώ έχει αυτήν την υπερβολοκή ιδιότητα. Συνήθως υποδουλώνει έλειψη αρμονικού πλούτου ή περεχομένου ή και υπερβολκής εστίασης. Ο ήχος μπορεί να είναι πυκνός [saturated] χωρίς να είναι χοντρός, να έχει εστίαση με το όργανο να διατηρεί τον ακουστικό του χώρο και τον αρμονικό του χαρακτήρα. Τέλεια μηχανήματα από τχνικής και μηχανικής άποψης και σχεδίασης που να μετράνε καλά υπάρχουν.......από μουσικής άποψης που να ακούγονται σωστά...σπάνια ως ποτέ.
Τέλος, ο ''etched'' ήχος τείνει να εντυπωσιάζει τα πιο άπειρα αυτιά. Με άλλα λόγια, ο ηχογραφημένος ήχος μπορεί να είναι ''etched''ενώ ο φυσικός μάλλον ποτέ. Δεν ξέρω αν όλα αυτά έχουν νόημα σε σας, πάντως για μένα ...έχουν περάσει στο ηχητικό μου υποσυνείδητο και δεν διακρίνω αντιφάσεις στα λεγόμενά μου. Ευχαριστώ.

Όσο και να αναλύουμε τους όρους, δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε ακριβώς πως ακούγεται το σύστημα σου. 'Η τι ακριβώς μπορεί να εννοείς με τους όρους αυτούς εκτός και αν έχεις εντρυφήσει στην ανάγνωση review και μετά στην επαλήθευση τους από ακρόαση (σε σταθερό και γνωστό σύστημα).

Προσωπικά έχω μια μικρή ιδέα το πως θα παίζει, για μένα είναι άγνωστο το phono stage σου, είναι ένα κομμάτι που δεν συναντάς συχνά, είναι λάμπα ΜΜ με stepup για MC αυτό?

Τι ακριβώς εννοείς ότι το πικάπ ακούγεται γραμμικό? μήπως εννοείς φλατ να είναι εξισορροπημένο το συχνοτηκό φάσμα?

Απ ότι αντιλαμβάνομαι το wavedream το ακούς μόνο από CD transport?

Το έχεις ακούσει από PC/Mac ή streamer?

Η προσπάθεια ανάλυσης του όρου etched έχει να κάνει με το wavedream και αν ναι σε σχέση με ποιο άλλο dac ή το λες σε σχέση με το αναλογικό σου?

μηπως εννοεις ''χρωματισμους'';
Προσθετει δηλαδη πληροφορια σε καποιες συχνοτητες που δεν υπαρχει κανονικα.
''Φουσκωνει'' για παραδειγμα το μπασο και δειχνει πιο εντυπωσιακο το ακουσμα.

Re: Απάντηση: Rockna Wavedream Dac

μηπως εννοεις ''χρωματισμους'';
Προσθετει δηλαδη πληροφορια σε καποιες συχνοτητες που δεν υπαρχει κανονικα.
''Φουσκωνει'' για παραδειγμα το μπασο και δειχνει πιο εντυπωσιακο το ακουσμα.

δεν νομίζω να εννοεί κάτι τέτοιο Λάκη

καταρχήν δεν έχουμε καταλάβει (εγώ τουλάχιστον) που απευθύνεται (σε ποιο μηχάνημα) αυτός ο όρος

Φιλόλογοι γίναμε :D

Εγώ απλά πέρασα για να πω άλλο ένα καλωσόρισες στον Κώστα :-)

Ο φίλος αναφέρεται στην εντύπωση ότι οι περισσότεροι (ολοκληρωμένοι?) ενισχυτές που έχει προσωπικά δοκιμάσει έχουν το χαρακτηριστικό του "etched" ήχου. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

LOL Τάσο...

Πάντως είναι καλό που συμμετέχουν - έτσι και αλλιώς - softwareάδες στον νήμα αυτό.... :)

Είναι μετά χρονολογημένη η μπλε version. Η κοπελιά ψωνισε τα κόκκινα με τα λεφτά του διαζυγίου απο το ζαμπλουτο μουρνταρη.

Χα χα.

Ο τύπος (Αυστραλός) έχει ξοδέψει γι' αυτό που βλέπετε πάνω από 1Μ!

Η σχεδίαση ακουστικής του χώρου είναι SOTA.

Και η γυναίκα που βλέπετε είναι η σύζυγος (και audiophile) που ακούει αποκλειστικά από το Rockport πικάπ. :)

Last but not least: το στούντιο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από σφοδρές πλημμύρες...

...έχουμε βγει 1000 χιλιόμετρα off-topic και δεν έχει πέσει σκούπα ακόμη, ρεεεϊ.....
:flipout:

"etched": Δεν υπάρχει αντίστοιχος όρος στα ελληνικά.
Όπως προκύπτει, είναι ο υπερβολικά εντυπωσιακός, περισσότερο απ' όσο πρέπει ήχος.
Ωραιοποιημένος, αλλά όχι αληθινός.
Δεν υπάρχει αντίστοιχος προσδιορισμός στα ελληνικά;
Και όμως υπάρχει:

Φανταχτερός! :lehrer:

Χα χα.

Ο τύπος (Αυστραλός) έχει ξοδέψει γι' αυτό που βλέπετε πάνω από 1Μ!

Η σχεδίαση ακουστικής του χώρου είναι SOTA.

Και η γυναίκα που βλέπετε είναι η σύζυγος (και audiophile) που ακούει αποκλειστικά από το Rockport πικάπ. :)

Last but not least: το στούντιο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από σφοδρές πλημμύρες...

...έχουμε βγει 1000 χιλιόμετρα off-topic και δεν έχει πέσει σκούπα ακόμη, ρεεεϊ.....
:flipout:

Ξίνεσαι στην αγκλίτσα του τσομπάνη! :grandpa: