Roister Emphasis και Yamaha RX-797

schubert

AVClub Enthusiast
21 August 2009
914
Θεσσαλία
Αγαπητοί φίλοι του φόρουμ, είμαι νέος στο χώρο σας και θα ήθελα καταρχάς να σας συγχαρώ για την καλή σας δουλειά. Περιδιαβαίνοντας τις διάφορες σελίδες έλυσα ήδη διάφορες απορίες μου. Θα ήθελα με τη σειρά μου να θέσω ένα ερώτημα. Θέλω να αγοράσω ραδιοενισχυτή και ηχεία δαπέδου, για χώρο περίπου 30 τ.μ. με πολλά έπιπλα. Η μουσική που ακούω είναι κυρίως κλασική και η ονομαζόμενη έντεχνη. Ακούω σε χαμηλές και μέτριες εντάσεις, διότι μένω σε πολυκατοικία. Έχω δοκιμάσει σε ένα μαγαζί στα Τρίκαλα τον ραδιοενισχυτή YAMAHA RX-797 με τα ηχεία Roister Emphasis 25. Σχημάτισα μια πρώτη άποψη, θα ήθελα όμως να ρωτήσω τους γνώστες του είδους τη γνώμη τους για τον συγκεκριμένο συνδυασμό και αν θα είχαν να προτείνουν κάτι άλλο με ανάλογες προδιαγραφές. Αν πάλι υπάρχει η άποψη ότι οι προδιαγραφές που έχω ορίσει είναι λανθασμένες, θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως εναλλακτικές προτάσεις.Το συνολικό κόστος μπορεί να κινηθεί γύρω στα 800 Ε.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Υ.Γ. Στο Amazon της Γερμανίας διάβασα πολύ θετικές κριτικές για τα ηχεία JBL E-80, τα οποία εκεί στοιχίζουν γύρω στα 320 Ε το ζευγάρι. Τα έχει ακούσει κανείς από εσάς; Πού θα μπορούσα να τα βρω σε ανάλογη τιμή στην Ελλάδα;

Re: Eπιλογή ενισχυτή

Καλοσήρθες στο club...

Στα 800 Ευρώ συνολικά, προσωπικά θα πήγαινα για ηχεία βάσης, εκτός αν είσαι fun του χαμηλού, οπότε πέρνεις δαπέδου με λιγότερες απαιτήσεις ηχιτικά.

Με αυτή τη λογική λοιπόν, θα σου πρότεινα να ακούσεις τα Focal Chorus 806v που είναι ψιλο-ατμοσφαιρικά ηχεία και παίζουν "σωστά",

http://www.planetav.gr/view_product...a3f50&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

αλλά πάσχουν σε χαμηλό, λόγο του ότι είναι βάσης.

Και από ενισχυτή, αν σε πέρνει να ανέβεις στα 1000 και κάτι, τον παρακάτω

http://www.odes.gr/index.php?page=s...acturer_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=28

που μπορείς να τον βρεις και στην audioevolution και σε άλλα μαγαζιά φυσικά.

Και κάνε υπομονή να πάρεις ξεχωριστό ραδιόφωνο με το επόμενο budget. Πιστεύω ότι θα αποζημειωθείς.

Καλή συνέχεια

Last edited:

Καλοσήρθες στο club...

Στα 800 Ευρώ συνολικά, προσωπικά θα πήγαινα για ηχεία βάσης, εκτός αν είσαι fun του χαμηλού, οπότε πέρνεις δαπέδου με λιγότερες απαιτήσεις ηχιτικά.

Με αυτή τη λογική λοιπόν, θα σου πρότεινα να ακούσεις τα Focal Chorus 806v που είναι ψιλο-ατμοσφαιρικά ηχεία και παίζουν "σωστά",

http://www.planetav.gr/view_product...a3f50&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

αλλά πάσχουν σε χαμηλό, λόγο του ότι είναι βάσης.

Και από ενισχυτή, αν σε πέρνει να ανέβεις στα 1000 και κάτι, τον παρακάτω

http://www.odes.gr/index.php?page=s...acturer_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=28

που μπορείς να τον βρεις και στην audioevolution και σε άλλα μαγαζιά φυσικά.

Και κάνε υπομονή να πάρεις ξεχωριστό ραδιόφωνο με το επόμενο budget. Πιστεύω ότι θα αποζημειωθείς.

Καλή συνέχεια

Αγαπητέ GeOrge,
ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση.Μετά την ανάγνωση των γραφομένων σου,έκανα μια βόλτα στο διαδίκτυο και βρήκα αναλυτικά στοιχεία για όσα μου προτείνεις.Ειδικά για τα ηχεία κάποιες γερμανικές κριτικές ήταν διθυραμβικές.Αν μπορώ να ρωτήσω μερικά πράγματα ακόμη, καθ' ότι άσχετος, τα ηχεία βάσης ίδιας κλάσης με τα δαπέδου, σε τι διαφέρουν μεταξύ τους; Επίσης τα τριών δρόμων σε τι διαφέρουν από τα δύο δρόμων;Όσον αφορά τώρα στον ενισχυτή που προτείνεις, τι περισσότερο μου προσφέρει ο audiolab 8000s σε σχέση με τον YAMAJA RX-797´, που έχει και ρυθμιστές για χαμηλά, υψηλά κλπ; Τέλος, γιατί σκέτος ενισχυτής και όχι ραδιοενισχυτής; Συγγνώμη αν έγινα κουραστικός.
Ευχαριστώ και πάλι.

Φίλε Schubert το post σου μεταφέρθηκε σε καινούριο νήμα για να μην χαθεί στο άλλο που είχες ποστάρει. Επι των ερωτημάτων...
Πολλές εταιρείες βγάζουν μοντέλα με το ίδιο μεγάφωνο και μικρή καμπίνα(βάσης) ή μεγαλύτερη(δαπέδου). Τα δαπέδου έχουν καλύτερη απόδοση στις χαμηλές. Επίσης, ο αριθμός των δρόμων είναι ο αριθμός των μεγαφώνων που καλείται να αναπαράγει το ακουστικό φάσμα. Ετσι, στην κατηγορία των ηχείων που ψάχνεις, έχουμε ενα ή περισσότερα μεγάφωνα για τις μεσαίες και χαμηλές συχνότητες και ένα μεγάφωνο(tweeter) για τις υψηλές.

Σχετικά με τις επιλογές σου, κι εγώ θα 'λεγα να πας σε ηχείο βάσης δεδομένου του προϋπολογισμού. Πόσο μεγάλος ειναι ο χώρος; Υπάρχει κάποια προτίμηση στις μουσικές;...(...βλέπω και ψευδώνυμο που παραπέμπει σε lied και μουσικη δωματίου ;) )

Αγαπητέ GeOrge,
ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση.Μετά την ανάγνωση των γραφομένων σου,έκανα μια βόλτα στο διαδίκτυο και βρήκα αναλυτικά στοιχεία για όσα μου προτείνεις.Ειδικά για τα ηχεία κάποιες γερμανικές κριτικές ήταν διθυραμβικές.Αν μπορώ να ρωτήσω μερικά πράγματα ακόμη, καθ' ότι άσχετος, τα ηχεία βάσης ίδιας κλάσης με τα δαπέδου, σε τι διαφέρουν μεταξύ τους; Επίσης τα τριών δρόμων σε τι διαφέρουν από τα δύο δρόμων;Όσον αφορά τώρα στον ενισχυτή που προτείνεις, τι περισσότερο μου προσφέρει ο audiolab 8000s σε σχέση με τον YAMAJA RX-797´, που έχει και ρυθμιστές για χαμηλά, υψηλά κλπ; Τέλος, γιατί σκέτος ενισχυτής και όχι ραδιοενισχυτής; Συγγνώμη αν έγινα κουραστικός.
Ευχαριστώ και πάλι.

Δεν έγινες καθόλου κουραστικός! Ρώτα ότι θέλεις! Χαρά μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και γνωρίζουμε!

Ο λόγος που σου είπα να κοιτάξεις ηχεία βάσης (σε αυτά τα χρήματα) είναι γιατί τα βάσης είναι ποιό απλές κατασκευές, άρα κοστίζουν φτηνότερα (και με τα ίδια λεφτά πέρνεις καλύτερο ήχο) και κυρίως γιατί έχουν σε γενικές γραμμές μικρότερη παραμόρφωση από τα δαπέδου (σε αυτά τα χρήματα). Αυτό εννοούσα όταν σου είπα ότι παίζουν "σωστά". Όσο μικρότερη είναι η παραμόρφωση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η σκηνή που θα ακούς. Η μουσική δηλαδή, θα "φεύγει" από τα ηχεία και θα απλώνεται στον χώρο (όσο το επιτρέπει και ο χώρος σου βέβαια), κάτι που είναι σημαντικό για την μουσική που ακούς. (Προδιαγραφή για την παραμόρφωση των ηχείων δεν θα βρεις γιατί δεν δημοσιεύει κανένας κατασκευαστής).

Ο ενισχυτής που σου προτείνω, δεν έχει καμία σχέση ηχιτικά με τον Yamaha. Ο Yamaha είναι καλός, αλλά ο Audiolab είναι σε διαφορετική κατηγορία, πολύ ανώτερος σε ποιότητα ήχου και θα μπορέσει να αξιποιήσει τις δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα ηχεία καλύτερα από τον Yamaha. Σου πρότεινα τον συγκεκριμένο ενισχυτή, όχι γιατί δεν είναι ραδιοενισχυτής, αλλά γιατί θεωρώ ότι έχει αρκετά καλύτερο ήχο από τον Yamaha. Οι ρυθμίσεις για τον ήχο που αναφέρεις είναι χρήσιμες σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν έχει.

Τώρα όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ ηχείων δαπέδου και βάσης, σε γενικές γραμμές με τα ηχεία βάσης έχεις λιγότερο "όγκο" στη μουσική, λιγότερο μπάσο. Αυτό δεν είναι και πολύ καλό για την κλασική μουσική και για την μουσική γενικότερα κατά την γνώμη μου, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτουμε, βάζουμε θετικά και αρνητικά σε μια ζυγαριά και επιλέγουμε αυτό που μας αντιπροσωπεύει καλύτερα.

Οπότε, να κάνεις μια βόλτα σε κάποιο μαγαζί που έχουν τα focal και να τα ακούσεις με τα CD σου, για να δεις αν σου αρέσουν και να ακούσεις όσα περισσότερα ζευγάρια ηχείων μπορείς, για να σχηματίσεις τη δική σου άποψη.

Είπες ότι ο χώρος σου έχει πολλά έπιπλα, οπότε φαντάζομαι ότι θα ακούς σε 10-15 τετραγωνικά έτσι?

Πληροφορίες για τις αντιπροσωπίες των διαφόρων εταιρειών (τηλέφωνα, διευθύνσεις κτλ), μπορείς να βρεις στις τελευταίες σελίδες των περιοδικών ήχου και εικόνας, όπως το "Ήχος κ Εικόνα". Πέρνεις ένα τηλέφωνο, ρωτάς αν έχουν τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν σε demo ή που αλλού μπορείς να τα ακούσεις και τους επισκέπτεσαι με κάποιο/α CD δικά σου.

Καλή συνέχεια.

Last edited:
Έχε επίσης στο μυαλό σου ότι τα ηχεία βάσης πρέπει να τα βάλεις να πατήσουν πάνω σε κάτι σταθερό.

Το δικό μου setup περιλαμβάνει και τον εν λογω ενισχυτή αλλά και τα συγκεκριμένα ηχεία!!!
Ξεκινάω με τον ενισχυτή. Ισχυρός με ισορροπημένο ήχο..οχι όμως οσο δυναμικός οσο θα τον ήθελα. Μια τάση να βγαζει της φωνές προς τα έξω. Δεν εχει πολύ γρήγορη ατάκα και πολύ ενεργεια στα χαμηλά. Στα πριμα του δεν θα σε προβληματίσει αν συνδιαστεί με ενα τονικά σωστό καλώδιο rca + καλωδιο ηχειων.
Τι με χαλάει: οι φτηνιαρικες μπόρνες, η απουσία τοροιδή μετασχηματιστή, η ψιλή καλωδίωση ρεύματος στο εσωτερικό.
Τι μ αρεσει: Λειτουργία Pure Direct, Καλό αναλογικό ποτενσιομετρο, Aποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας, Λειτουργεί ως τελικός αλλά και ως προ. Οι πυκνωτές είναι καλής ποιότητας..ειδικά στην τροφοδοσία φοράει Nichicon Gold(2x12000uf) αν και θα ήθελα 15αρηδες! Προσφερεται κανεις για mod???
Τα τα ηχεία: Δεν είναι και πολύ ευκολα στο παντρεμα κατά την γνώμη μου. Οπως επιίσης πρέπει να προσέξεις την τοποθέτηση τους γιατι το καθένα απο πίσω εχει δυο βαρβάτες τρυπες bass reflex...
Είναι αναλυτικότατα. Οπως και οι αλλες σειρές του ''Ελληνα" εχουν την ταση να παιζουν λιγο πιο πριμάτα. Γρήγορη ατάκα, βαθύς ήχος και απλωτή μουσική σκηνή. Αυτά για αρχη...οτι θέλεις εδω ειμαστε

Φίλε Schubert το post σου μεταφέρθηκε σε καινούριο νήμα για να μην χαθεί στο άλλο που είχες ποστάρει. Επι των ερωτημάτων...
Πολλές εταιρείες βγάζουν μοντέλα με το ίδιο μεγάφωνο και μικρή καμπίνα(βάσης) ή μεγαλύτερη(δαπέδου). Τα δαπέδου έχουν καλύτερη απόδοση στις χαμηλές. Επίσης, ο αριθμός των δρόμων είναι ο αριθμός των μεγαφώνων που καλείται να αναπαράγει το ακουστικό φάσμα. Ετσι, στην κατηγορία των ηχείων που ψάχνεις, έχουμε ενα ή περισσότερα μεγάφωνα για τις μεσαίες και χαμηλές συχνότητες και ένα μεγάφωνο(tweeter) για τις υψηλές.

Σχετικά με τις επιλογές σου, κι εγώ θα 'λεγα να πας σε ηχείο βάσης δεδομένου του προϋπολογισμού. Πόσο μεγάλος ειναι ο χώρος; Υπάρχει κάποια προτίμηση στις μουσικές;...(...βλέπω και ψευδώνυμο που παραπέμπει σε lied και μουσικη δωματίου ;) )

Ευχαριστώ θερμά και πάλι για τις πληροφορίες και τον διατεθέντα χρόνο. Μετά όσα μου έγραψες για τα ηχεία, έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο για ηχεία δαπέδου της ίδιας εταιρείας και βρήκα τα εξής σε οικονομική τιμή:
Focal Chorus 714V. Σκεπτόμενος συνάμα ότι για τα ηχεία βάσης πρέπει να δαπανήσω και κάποια χρήματα για βάσεις, διαπίστωσα ότι θα συνέφεραν τα Focal Chorus 714V, με την προυπόθεση ότι έχουν την ίδια ποιότητα με τα Focal Chorus 806 V που είναι βάσης.Έχουν όμως την ίδια ποιότητα και τις ίδιες προδιαγραφές; Γνωρίζει κανείς φίλος του φόρουμ;
Όσον αφορά ´στις μουσικές μου προτιμήσεις, ακούω πρωταρχικά κλασική, έντεχνη, και όλα τα είδη της μουσικής που κρίνω ότι έχουν αισθητικές αξιώσεις. Οπότε οι ποιοτικές μου απαιτήσεις στον ήχο είναι υψηλές, απλώς ο προυπολογισμός μου είναι χαμηλός, οπότε έχω στην επιλογή μου περιοριστικά κριτήρια. Ο δε χώρος είναι 30 τ.μ. με πολλά έπιπλα.
Υ.Γ. Χαίρομαι που κατάλαβες πολλά από το ψευδώνυμο.
Υ.Γ. 2. Μένω στα Τρίκαλα, επομένως δεν έχω ιδιαίτερες δυνατότηττες για ακροάσεις σε μαγαζιά. Είναι λοιπόν σημαντικές οι πληροφορίες που συνάγω από το φόρουμ σας, ενώ πρέπει να αγοράσω ηλεκτρονικά από μακριά.

Τα παραπάνω σχόλια, μαζί με τις θερμές ευχαριστίες μου, απευθύνονται και στους υπόλοιπους φίλους που είχαν την καλοσύνη να μου απαντήσουν. Απλώς για λόγους οικονομίας χώρου δεν απαντώ ξεχωριστά στον καθένα.

Last edited by a moderator:
Κατ' αρχάς, ρίξε μια ματιά εδώ, όπου συζητούμε για τα καταστήματα hi-fi εκτός Αττικής.

Όσο αφορά στις ερωτήσεις σχετικά με τα Focal, η σειρά 800 είναι μάλλον ανώτερη σε προδιαγραφές από την 700. Στην θέση σου θα προτιμούσα να επενδύσω σε ηχείο βάσης για τους εξής λόγους:
1. η μουσική που ακούς έχει μεγαλύτερο περιεχόμενο στις μεσαίες, μεσαίες-υψηλές, αρα χρειάζεσαι μάλλον καλύτερο μεγάφωνο παρά μεγαλύτερη καμπίνα.
2. μελλοντικά μπορείς να συμπληρώσεις το σύστημά σου μ' ένα subwoofer για να ενισχύσεις τις χαμηλές

Αν λοιπόν ακούσεις τα Focal και σου αρέσουν, προτείνω να ακούσεις και τα 807, αν και θα χρειαστει να "τεντώσεις" λίγο τον προϋπολογισμό σου.

Μια άλλη πρόταση για μικρό budget ειναι ενα Klipsch βάσης, πχ το RB-61, με ενισχυτή λυχνίας(εναν μικρό Dared ή κάποιον κινέζο απο τους δεκάδες που κυκλοφορούν στο eBay). Ειδικά σε μουσικές με περιεχόμενο στις μεσαίες παίζουν πολύ ομορφα.

Έχω την υποψία, ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις σειρές 700 και 800 είναι ακριβώς τα ίδια (από το crossover μέχρι τα μεγάφωνα και τα tweeter) και ότι την διαφορά στον ήχο την κάνει η κατασκευή και ο σχεδιασμός της καμπύνας. Αν συγκρίνετε τα specs των αντίστοιχων ηχείων μεταξύ των σειρών 700 και 800 όπως φαίνονται στο site της εταιρείας, θα δείτε ότι είναι ακριβώς οι ίδιες (αν δεν κάνω λάθος).

www.focal-fr.com

Οι διαφορές που φαίνεται να υπάρχουν στην απόκρηση της χαμηλής συχνότητας μεταξύ των αντίστοιχων ηχείων δαπέδου των σειρών 700 και 800, έχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός, ότι στη σειρά 800 υπάρχει ένα bass reflex παραπάνω, που επιτρέπει την έξοδο του αέρα ταχύτερα και με μικρότερο θόρυβο-παραμόρφωση.

Αυτό δεν το λέω για να μειώσω τις διαφορές που μπορεί να έχουν στον ήχο οι δύο σειρές μεταξύ τους (δεν γνωρίζω τον ήχο της σειράς 700 εξάλλου). Η καμπύνα παίζει πολύ συμαντικό ρόλο.-bye-

Last edited:
Τα 806 φορούν μεγάφωνο 6.5" σε αντίθεση με δυο 5" στα 714. Σαφώς παίζει ρόλο η καμπίνα. Αυτό που πρότεινα ειναι να επενδυθούν τα χρήματα σε καλό ηχείο βάσης γενικώς, όχι απαραίτητα Focal. Σε αυτα τα χρήματα σπάνια βρίσκει κανείς ηχείο δαπέδου της προκοπής, αν όχι καθόλου.

Τα 806 φορούν μεγάφωνο 6.5" σε αντίθεση με δυο 5" στα 714. Σαφώς παίζει ρόλο η καμπίνα. Αυτό που πρότεινα ειναι να επενδυθούν τα χρήματα σε καλό ηχείο βάσης γενικώς, όχι απαραίτητα Focal. Σε αυτα τα χρήματα σπάνια βρίσκει κανείς ηχείο δαπέδου της προκοπής, αν όχι καθόλου.

Είπα ότι τα μεγάφωνα και ενδεχομένως και τα crossover των δύο σειρών είναι φτιαγμένα από τα ίδια υλικά στα αντίστοιχα ηχεία και ότι η καμπύνα κάνει την διαφορά στον ήχο μεταξύ των δύο σειρών κυρίως. Δεν είπα ότι είπες κάτι διαφορετικό, ούτε διαφωνούμε σε κάτι. Κι εγω ηχεία βάσης πρότεινα αν διαβάσεις ποιο πάνω.

Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ θερμά για τις νέες πληροφορίες σας. Χάρη στην καθοδήγησή σας έψαξα και σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες. Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι ότι τα ηχεία βάσης απαιτούν και μια αρκετά σημαντική δαπάνη για βάσεις, η οποία επιβαρύνει το κόστος αγοράς, πράγμα που δεν ισχύει για τα ηχεία δαπέδου. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν είναι ιδιαίτερα αισθητή η παραμόρφωση του ήχου από τα συγκεκριμενα (ή αυτής της κατηγορίας ποιότητας) ηχεία δαπέδου σε σχέση με τα προτεινόμενα ηχεία βάσης, ώστε να πρέπει να ξοδέψω τα επιπλέον χρήματα. Κατά εκτίμηση πρέπει να προσθέσω 280 περίπου ευρώ στον προυπολογισμό. Είναι κι αυτό ένα σημαντικό πρόβλημα και ζητάω πάλι τη βοήθειά σας.

Φίλε schubert έπεσες σε πολύ ακριβές... Κοίτα κι αυτές εδώ
Μένω στ' αλήθεια κατάπληκτος!!!Όσο περισσότερο συζητάμε, τόσο περπερισσότερο εκτιμώ την αξία του φόρουμ και της συγκεκριμένης επικοινωνίας.Ευχαριστώ και πάλι!

Φίλε schubert επειδή για πολλά χρόνια κυνηγάω την ουτοπία του μαγικού ήχου θα σε συμβούλευα να εμπιστευτείς τα αυτάκια σου και όχι όλα αυτά για μαγικά μηχανήματα και ανυπέρβλητους ήχους και μαγικά crossover ! Δεν υπάρχει κατι τέτοιο και μάλιστα στις κατηγορίες που μπορούμε όλοι εμείς να αγοράσουμε άρα εκτός και αν έχεις καμια 130.000 ευρώ για ξόδεμα τότε πάρε τα πολύ super roister και τον yamaha που βρήκες και το συμαντικότερο άκουσες και μην χάνεσαι στο χάος το hi-fi αλωστε αυτό που μετράει είναι η μουσική που πολλοί δεν ακούν στον αγώνα για καλύτερα μηχανήματα

Re: Απάντηση: Roister Emphasis και Yamaha RX-797

Φίλε schubert επειδή για πολλά χρόνια κυνηγάω την ουτοπία του μαγικού ήχου θα σε συμβούλευα να εμπιστευτείς τα αυτάκια σου και όχι όλα αυτά για μαγικά μηχανήματα και ανυπέρβλητους ήχους και μαγικά crossover ! Δεν υπάρχει κατι τέτοιο και μάλιστα στις κατηγορίες που μπορούμε όλοι εμείς να αγοράσουμε άρα εκτός και αν έχεις καμια 130.000 ευρώ για ξόδεμα τότε πάρε τα πολύ super roister και τον yamaha που βρήκες και το συμαντικότερο άκουσες και μην χάνεσαι στο χάος το hi-fi αλωστε αυτό που μετράει είναι η μουσική που πολλοί δεν ακούν στον αγώνα για καλύτερα μηχανήματα

:grinning-smiley-043 εισαι πολύ σωστος σε αυτό που ανέφερες. Το Hi Fi ειναι χαος....το μόνο που μπορώ να συμβουλεψω τον φίλο μας είναι το ψαξει και να καταλείξει σ αυτο που γουσταρει και που δεν θα μετανιώσει οτι αγόρασε μετα απο 2 μήνες ακρόασης. Απλά στο Hi Fi αν ακουσεις το καλύτερο δύσκολα μετα γυρνας στο χειρότερο..για μενα τουλαχιστον προσωπικά δεν υπάρχει η ατάκα..´´μια χαρά παιζει..αλλοι ακουν απο τρανζιστοράκι!''

Καλά είναι όλα αυτά που λέτε, αλλά από την μάταιη αναζήτηση του μαγικού ήχου έως την εξίσωση και τον εκμηδενισμό των πάντων υπάρχει αρκετή διαφορά. Όπως υπάρχει διαφορά, μεταξύ Yamaha RX-797 και Audiolab και μεταξύ Roister και Focal ή ATC ή KEF.

Βεβαίως η μουσική είναι που μετράει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα δώσουμε 500-1000 Ευρώ χωρίς να ψάξουμε τις εναλλακτικές προτάσεις για να βρούμε αυτή που μας ταιριάζει καλύτερα. Έτσι δεν είναι? -bye-

Last edited:
Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ θερμά και για τις νεότερες συμβολές σας. Μετά από αρκετή σκέψη και ανάγνωση απόψεων και σε φόρουμ της αλλοδαπής, αποφάσισα να παραγγείλω τον ενισχυτή audiolab 8000S, για τον οποίο διάβασα εξαιρετικές κριτικές από χρήστες του.Βεβαίως έτσι ανατρέπω τον προυπολογισμό μου, αλλά φαίνεται ότι θα αξίζει τον κόπο. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να μετακινηθώ σε άλλη πόλη για δοκιμή, όμως θα εμπιστευτώ το στατιστικό δείγμα, μολονότι δεν είμαι άνθρωπος ευπροσάρμοστος στα κοινά γούστα.Λέω να τον δοκιμάσω στην αρχή με κάτι ηχεία που έφερα προ δωδεκαετίας μετακομίζοντας από τη Βιέννη. Είναι τριών δρόμων, με τέσσερα μεγάφωνα και μπας ρεφλεξ, χωρίς επωνυμία. Δεν είχα ποτέ τη δυνατότητα να τα δοκιμάσω με καλό ενισχυτή, οπότε αυτό θα είναι το πρώτο βήμα. Νομίζω όμως ότι σε ένα κατοπινό στάδιο θα σκεφτώ να αγοράσω τα focal 806 ή 807 V.Μιας και αναφέρομαι σε μελλοντικά σχέδια, ας κάνω ακόμη μία ερώτηση. Για την ώρα έχω ως πηγή για τη μουσική το DVD player DV-464 της Pioneer. Αν χρειαστεί να το αλλάξω, τι θα μου προτείνατε για αντικαταστάτη, που να παίζει και mp3 και να έχει τιμή σε όσο γίνεται χαμηλό επίπεδο (δεν έχω καθόλου ιδέα για τιμές στο συγκεκριμένο αντικείμενο). Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά όλους. Όταν θα αποκτήσω τον ενισχυτή, θα γράψω τις απόψεις μου.