Roister Emphasis και Yamaha RX-797

Ωραία players για τις τιμές που πουλιούνται είναι τα Marantz. Ξεκινάνε από 280 Ευρώ.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=11&prID=777

Αν δεν πάρεις Marantz μην πάρεις τίποτ' άλλο που να έχει κάτω από 400-500 Ευρώ, γιατί κατά την ταπινή μου γνώμη δεν θα ακούσεις διαφορά που να αξίζει τα λεφτά που έδωσες.

Τα ηχεία που έχεις τι χαρακτιριστικά έχουν? (Impedance? Watt RMS?). Μπορεί να είναι "μικρός" ο Audiolab για να τα οδηγήσει σωστά. Με τι ενισχυτή άκουγες έως τώρα?

Με γεια τον Audiolab. Πόσο τον αγόρασες αν επιτρέπετε?

Last edited:
Ωραία players για τις τιμές που πουλιούνται είναι τα Marantz. Ξεκινάνε από 280 Ευρώ.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=11&prID=777

Αν δεν πάρεις Marantz μην πάρεις τίποτ' άλλο που να έχει κάτω από 400-500 Ευρώ, γιατί κατά την ταπινή μου γνώμη δεν θα ακούσεις διαφορά που να αξίζει τα λεφτά που έδωσες.

Τα ηχεία που έχεις τι χαρακτιριστικά έχουν? (Impedance? Watt RMS?). Μπορεί να είναι "μικρός" ο Audiolab για να τα οδηγήσει σωστά. Με τι ενισχυτή άκουγες έως τώρα?

Με γεια τον Audiolab. Πόσο τον αγόρασες αν επιτρέπετε?

Ευχαριστώ! Τον παρήγγειλα από τις ΩΔΕΣ με 525 Ε.Τα ηχεία που έχω είναι δαπέδου, δεν γράφουν χαρακτηριστικά πάνω τους και δεν θυμάμαι πλέον μετά από τόσα χρόνια τι έγραφε το κουτί. Νομίζω ότι ήταν 100 watt. Μέχρι τώρα τα συνέδεα είτε σε κομπακτ στερεοφωνικό αντί για τα κανονικά του ηχεία είτε (τελευταία) σε έναν άθλιο ενισχυτή 5.1 που είχα αγοράσει πολύ φθηνά από πολυκατάστημα, αντικαθιστώντας τα δικά του ηχεία, οπότε καταλαβαίνεις...δεν εχω διαμορφώσει ουσιαστική άποψη. Απλώς έκαναν κάπως τη δουλειά τους σε εποχές οικονομικά δύσκολες, όταν άλλα πράγματα είχαν προτεραιότητα στη δαπάνη χρημάτων. Τώρα Θα κάνω τη δοκιμή με τον καινούργιο ενισχυτή και θα δω μετά. Αν έχεις κάποια συμβουλή ή γνώμη ακόμη, θα σου είμαι ευγνώμων. Ας πούμε μια συμβουλή για ραδιόφωνο ή ο,τιδήποτε άλλο. Ευχαριστώ και πάλι!

Για λίγα χρήματα, καλύτερα να αγοράσεις ενα απο τα DACs που έχουν δοκιμάσει μέλη του club και να το συνδέσεις ψηφιακά με το υπάρχον DVD σου, παρά να αλλάξεις player. Η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη. Αργότερα, μπορείς να επενδύσεις σ' ενα καλό CD-Player ή media player. Κάποιες προτάσεις: Ζero DAC, Audiotrak(και τα δυο περίπου στις 100 λίρες από eBay), Musical Fidelity V-DAC(αν θυμάμαι καλά, γυρω στα 150-180 ευρώ), Beresford TC-7520, επίσης κοντά στα 180 Ευρώ. Τα δυο πρώτα ειναι κινέζικες υλοποιήσεις, τις οποίες όσοι δοκίμασαν είχαν θετικές εντυπώσεις, πάντα σε σχέση με το κόστος. Σχετικό νήμα για τα DACs υπάρχει επίσης εδώ και εδώ για το Beresford.

Με τον σημερινές παρουσίες DACs στην αγορά με μεγάλο value-for-money, θεωρώ άσκοπο να δώσεις χρήματα για CD/DVD-Player όταν κινείσαι στην κατηγορία των 200 ευρώ και κάτω κι έχεις ήδη ενα player για δισκάκια. Υπόψη οτι τα περισσότερα απο τα παραπάνω DACs δέχονται είσοδο και απο USB, οπότε μπορείς να παίζεις τα mp3 από τον υπολογιστή σου, αν αυτό βολεύει.

Ευχαριστώ! Τον παρήγγειλα από τις ΩΔΕΣ με 525 Ε.Τα ηχεία που έχω είναι δαπέδου, δεν γράφουν χαρακτηριστικά πάνω τους και δεν θυμάμαι πλέον μετά από τόσα χρόνια τι έγραφε το κουτί. Νομίζω ότι ήταν 100 watt. Μέχρι τώρα τα συνέδεα είτε σε κομπακτ στερεοφωνικό αντί για τα κανονικά του ηχεία είτε (τελευταία) σε έναν άθλιο ενισχυτή 5.1 που είχα αγοράσει πολύ φθηνά από πολυκατάστημα, αντικαθιστώντας τα δικά του ηχεία, οπότε καταλαβαίνεις...δεν εχω διαμορφώσει ουσιαστική άποψη. Απλώς έκαναν κάπως τη δουλειά τους σε εποχές οικονομικά δύσκολες, όταν άλλα πράγματα είχαν προτεραιότητα στη δαπάνη χρημάτων. Τώρα Θα κάνω τη δοκιμή με τον καινούργιο ενισχυτή και θα δω μετά. Αν έχεις κάποια συμβουλή ή γνώμη ακόμη, θα σου είμαι ευγνώμων. Ας πούμε μια συμβουλή για ραδιόφωνο ή ο,τιδήποτε άλλο. Ευχαριστώ και πάλι!

Πρόσεξε λίγο με τα ηχεία μόνο, γιατί τα βάσης με τα δαπέδου που έχεις τώρα έχουν διαφορά. Ο όγκος της μουσικής με τα δαπέδου είναι αρκετά μεγαλύτερος. Μήπως σου λείψει το μπάσο και το μετανιώσεις? Μη σε πάρω στο λαιμό μου...

Για ραδιόφωνο δεν ξέρω να σου πω. Το ψάχνω κι εγω, γιατί λείπει και από 'μένα... Είμαι ανάμεσα σε Marantz, Yamaha και Audiolab αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να δώσει κανείς τα παραπάνω που ζητάει το Audiolab, αν θα υπάρχει διαφορά και στον ήχο δηλαδή εκτός από την ικανότητα λήψης που θεωρητικά πάντα πρέπει να υπάρχει.

Να γράψεις τις εντυπώσεις σου για τον ενισχυτή όταν τον παραλάβεις με το καλό και τον ήχο του ΟΚ?

-bye-

Last edited by a moderator:
Εκτός των παραπάνω, καλά και οικονομικά ραδιόφωνα έχει και η denon . Ανάλογα φυσικά και την κατηγορία που θές να κινηθείς, τις ευκολίες κ.ο.κ.

Αγαπητοί φίλοι. Τελικά για λόγους οικονομικούς άλλαξε την παραγγελία και παρήγγειλα από τις ΩΔΕΣ τον RX-797 της YAMAHA. Δυστυχώς καθυστερεί την παράδοσή του η μεταφορική εταιρεία, μολονότι ο εμπορος, καθώς με ενημέρωσε, παρέδωσε το μηχανημα σε εκείνην ήδη την Πέμπτη!Αναγκαστικά θα υπομείνω μέχρι την παράδοση και μετά θα σας ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου. Θα δοκιμάσω τον ενισχυτή με τα υπάρχοντα ηχεία και μετά θα αποφασίσω για την επόμενη κίνησή μου.

Πρόσεξε λίγο με τα ηχεία μόνο, γιατί τα βάσης με τα δαπέδου που έχεις τώρα έχουν διαφορά. Ο όγκος της μουσικής με τα δαπέδου είναι αρκετά μεγαλύτερος. Μήπως σου λείψει το μπάσο και το μετανιώσεις? Μη σε πάρω στο λαιμό μου...

Για ραδιόφωνο δεν ξέρω να σου πω. Το ψάχνω κι εγω, γιατί λείπει και από 'μένα... Είμαι ανάμεσα σε Marantz, Yamaha και Audiolab αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να δώσει κανείς τα παραπάνω που ζητάει το Audiolab, αν θα υπάρχει διαφορά και στον ήχο δηλαδή εκτός από την ικανότητα λήψης που θεωρητικά πάντα πρέπει να υπάρχει.

Να γράψεις τις εντυπώσεις σου για τον ενισχυτή όταν τον παραλάβεις με το καλό και τον ήχο του ΟΚ?

-bye-
Με προβληματίζει κι εμένα πολύ το θέμα των ηχείων, όμως είναι και το θέμα της τιμής! Το ανώτατο που θα μπορούσα να πληρώσω είναι τα 716 V των focal chorus, όμως δεν τα έχει ακόμη δοκιμάσει κάποιος, οπότε είμαι πολύ επιφυλλακτικός. Ασφαλώς μένει και η πρόταση για τα focal βάσης που μου προτάθηκαν από το φόρουμ, αν δεν πεισθώ για τα δαπέδου.

Παρέλαβα και εγκατέστησα πριν λίγη ώρα τον ραδιοενισχυτή ΥΑΜΑΗΑ RΧ-797 και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, καταρχάς τουλάχιστον.Ο ήχος είναι καθαρός και ευχάριστος. Χρησιμοποιώ ορολογία αδαούς μουσικόφιλου. Σιγά σιγά σκέφτομαι να καταλήξω και σε κάποια κατάλληλα ηχεία. Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια. Αν σκεφτεί κανείς σας κάποια άλλη πρόταση εκτός από όσες έκαναν οι μέχρι τώρα φίλοι που έγραψαν, είναι ευπρόσδεκτη με ευγνωμοσύνη.

Φίλε Franz είναι ευχάριστο το ότι εισαι ευχαριστημένος προς το παρόν... Αν θέλεις, κάποια στιγμή βαλε μια φωτογραφία απο τα ηχεία σου μήπως και καταλάβουμε περι τίνος πρόκειται. Αφου περάσει ο ενθουσιασμός των πρώτων ακουσμάτων, προσπάθησε να δεις τι σου λείπει(ή δεν σου αρέσει) για να σε βοηθήσει αργότερα στην επιλογή ηχείων.

Καλές ακροάσεις!

Φίλε Franz είναι ευχάριστο το ότι εισαι ευχαριστημένος προς το παρόν... Αν θέλεις, κάποια στιγμή βαλε μια φωτογραφία απο τα ηχεία σου μήπως και καταλάβουμε περι τίνος πρόκειται. Αφου περάσει ο ενθουσιασμός των πρώτων ακουσμάτων, προσπάθησε να δεις τι σου λείπει(ή δεν σου αρέσει) για να σε βοηθήσει αργότερα στην επιλογή ηχείων.

Καλές ακροάσεις!

Ευχαριστώ θερμά! Μια άσχετη ερώτηση: Το υπέροχο παράθεμα περί γνώσης και θλίψης, από πού προέρχεται. Σαίξπηρ μήπως;

Οι κορυφές του ανθρώπινου πνεύματος έχουν στενή εκλεκτική συγγένεια, ανεξαρτήτως καταγωγής και χρονικής απόστασης.
Τώρα που απέκτησα ενισχυτή,άρχισε να με απασχολεί το εξής:έχω από παλιά εκατοντάδες κασσέτες ήχου με σημαντικό περιεχόμενο, που τώρα πρακτικά έχουν περιπέσει σε αχρηστία. Πώς θα μπορούσα να τις αξιοποιήσω; Να αγόραζα ένα μεταχειρισμένο tape deck; Αν ναι, από πού, εγώ ο επαρχιώτης πλέον;Πώς θα μπορούσα να διασφαλίσω την ποιότητα; Υπάρχει κάποιο μαγαζί που να αποστέλλει; Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα που θα έπρεπε να προτιμήσω;

Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ θερμά και για τις νεότερες συμβολές σας. Μετά από αρκετή σκέψη και ανάγνωση απόψεων και σε φόρουμ της αλλοδαπής, αποφάσισα να παραγγείλω τον ενισχυτή audiolab 8000S, για τον οποίο διάβασα εξαιρετικές κριτικές από χρήστες του.Βεβαίως έτσι ανατρέπω τον προυπολογισμό μου, αλλά φαίνεται ότι θα αξίζει τον κόπο. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να μετακινηθώ σε άλλη πόλη για δοκιμή, όμως θα εμπιστευτώ το στατιστικό δείγμα, μολονότι δεν είμαι άνθρωπος ευπροσάρμοστος στα κοινά γούστα.Λέω να τον δοκιμάσω στην αρχή με κάτι ηχεία που έφερα προ δωδεκαετίας μετακομίζοντας από τη Βιέννη. Είναι τριών δρόμων, με τέσσερα μεγάφωνα και μπας ρεφλεξ, χωρίς επωνυμία. Δεν είχα ποτέ τη δυνατότητα να τα δοκιμάσω με καλό ενισχυτή, οπότε αυτό θα είναι το πρώτο βήμα. Νομίζω όμως ότι σε ένα κατοπινό στάδιο θα σκεφτώ να αγοράσω τα focal 806 ή 807 V.Μιας και αναφέρομαι σε μελλοντικά σχέδια, ας κάνω ακόμη μία ερώτηση. Για την ώρα έχω ως πηγή για τη μουσική το DVD player DV-464 της Pioneer. Αν χρειαστεί να το αλλάξω, τι θα μου προτείνατε για αντικαταστάτη, που να παίζει και mp3 και να έχει τιμή σε όσο γίνεται χαμηλό επίπεδο (δεν έχω καθόλου ιδέα για τιμές στο συγκεκριμένο αντικείμενο). Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά όλους. Όταν θα αποκτήσω τον ενισχυτή, θα γράψω τις απόψεις μου.

για αντικαταστατη σου προτεινω το YAMAHA 397 MK II..δενει ιδανικα με τον 797 και κανει αυτα που θελεις με πολυ λογικο κοστος...καμια σχεση ο ηχος που θα παρεις σε σχεση με το DVD

Αγαπητοί φίλοι, από χθες έχω τα focal chorus 716V και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή τους, θα έλεγα σχεδόν συγκινημένος. Αποδίδουν υπέροχα στα φωνητικά, όμως και στα ορχηστρικά κομμάτια διακρίνονται σε γενικές γραμμές τα όργανα. Για να μη μίλήσω για μουσική δωματίου, στην οποία διαπρέπουν. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για τη βοήθειά σας, ακόμη δε περισσότερο τους συμφορουμίστες που με κατηύθυναν στα focal, νομίζω ήταν ο GeOrge και ο Busoni. Για μένα που είμαι αδαής, η βοήθεια του σωματείου ήταν καθοριστικής σημασίας για να βγάλω κάποια άκρη σε μια αγορά χαοτική!

Να τα χαίρεσαι schubert, καλοάκουστα!!

Περίμενε να στρώσουν όμως, θα συγκινηθείς περισσότερο. Οι μονάδες των Chorus χρειάζονται καμια 300ριά ώρες!

-bye-

Last edited:
αιντε να το αναστησω λιγακι το τοπικ...και με το πρωτο μου Ποστ εκτος το τοπικ των φακων...

αγορασα στην αρχη της χρονιας τον 797 αφου ψακτηκα λιγο για τον Marantz SR5023.

απο συνδεσιμοτητα ειμαι ευχαριστημενος (ειδικα με line in και out για τον υπολογιστη) και απο ηχητικο αποτελεσμα δεν ξερω ακομα..αυτι δεν εχω και ουτε αλλαξα ηχεια.

αλλα ενα ερωτημα με τρωει...με καθαρα Audio κριτηρια ποιον απο τους δυο θα επρεπε να διαλεξω? οχι πως θα αρχισω να κλαιω αν εκανα λαθος επιλογη..

αιντε να το αναστησω λιγακι το τοπικ...και με το πρωτο μου Ποστ εκτος το τοπικ των φακων...

αγορασα στην αρχη της χρονιας τον 797 αφου ψακτηκα λιγο για τον Marantz SR5023.

απο συνδεσιμοτητα ειμαι ευχαριστημενος (ειδικα με line in και out για τον υπολογιστη) και απο ηχητικο αποτελεσμα δεν ξερω ακομα..αυτι δεν εχω και ουτε αλλαξα ηχεια.

αλλα ενα ερωτημα με τρωει...με καθαρα Audio κριτηρια ποιον απο τους δυο θα επρεπε να διαλεξω? οχι πως θα αρχισω να κλαιω αν εκανα λαθος επιλογη..

Δεν έχω ακούσει τον Marantz, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει απόλυτη απάντηση. Μάλον κάτι κέρδισες και κάτι έχασες. Το ποιός είναι καλύτερος, το αποφασίζεις εσύ με τα αυτιά σου και το γούστο σου.

Αν ψήφιζα στα "τυφλά" πάντως, θα έδινα μια ψήφο στον RX-797, λόγο τεχνικών χαρακτηριστικών και μεγαλύτερου τροφοδοτικού.

ο ηχος του Yamaha ειναι πιο "μηχανικος", αρτιος χωρις να μπορει να χαρακτηριστει απο καποια ιδιαιτεροτητα κ σε καμια περιπτωση audiophile. Δυνατοτητες οδηγησης σχεδον απεριοριστες και καλο ρευμα με οτι συνεπαγεται ηχητικα. O Marantz ειναι λιγο καλυτερος στη χροια, πιο ζεστος και το καταλαβαινεις αμεσως. Απλα η δυνατοτητα οδηγησης και τα ρευματα δεν ειναι yamaha και επισης το καταλαβαινεις αμεσως.
Εγω μαλλον δεν θα πηγαινα ουτε στον ενα ουτε στον αλλο αλλα σε μια μεση λυση οπως ο Harman Kardon HK980 που ειναι αναμεσα στουσ αλλουσ δυο ηχητικα αλλα πιο κοντα στο Yamaha στα θεματα ισχυος. Ασε που ειναι και πιο ομορφος απο τους αλλους δυο...
Θα μου πειτε "Αν ειναι να διαλεγεις ενισχυτικα οπως διαλεγεις γυναικα....":hmmmm2::dancing: