Roister Emphasis και Yamaha RX-797

Συνδέεται και με υπολογιστή; Με ποιον τρόπο; Δεν το πρόσεξα, όμως με ενδιαφέρει πολύ!
Θα είχε νόημα να αγοράσω και έναν ισοσταθμιστή για τον συγκεκριμένο ενισχυτή; Θα άλλαζε κάτι στην ποιότητα του ήχου;
αιντε να το αναστησω λιγακι το τοπικ...και με το πρωτο μου Ποστ εκτος το τοπικ των φακων...

αγορασα στην αρχη της χρονιας τον 797 αφου ψακτηκα λιγο για τον Marantz SR5023.

απο συνδεσιμοτητα ειμαι ευχαριστημενος (ειδικα με line in και out για τον υπολογιστη) και απο ηχητικο αποτελεσμα δεν ξερω ακομα..αυτι δεν εχω και ουτε αλλαξα ηχεια.

αλλα ενα ερωτημα με τρωει...με καθαρα Audio κριτηρια ποιον απο τους δυο θα επρεπε να διαλεξω? οχι πως θα αρχισω να κλαιω αν εκανα λαθος επιλογη..

απαντηση κια για τους δυο....

πραγματι στο μαγαζι μου ειπαν οτι Ο Γιαμαχα ειναι πιο αναλυτικος και ο μαραντζ πιο μουσικος...τωρα αυτα για την τροφοδοσια δεν τα καταλαβα αλλα υποθετω οτι θα εχουν να κανουν με πιθανο θορυβο?

οχι δεν συνδεεται ηλεκτρονικα με υπολογιστη....μονο μαθδιο με την καρτα ηχου....αυτο που με εσωσε ειναι οτι μοπρω να τον εχω συνδεδεμενο In και out και να μπορω να γραφω σε/απο τον ΗΥ την στιγμη που μπορω να ακουω οτιδηποτε αλλο ακομα και το out audio ή το in σε υπολογιστη ξεχωριστα...χωρις μικροφωνισμους/βραχυκυκλωμα δηλαδη...

απαντηση κια για τους δυο....

πραγματι στο μαγαζι μου ειπαν οτι Ο Γιαμαχα ειναι πιο αναλυτικος και ο μαραντζ πιο μουσικος...τωρα αυτα για την τροφοδοσια δεν τα καταλαβα αλλα υποθετω οτι θα εχουν να κανουν με πιθανο θορυβο?

...........

Ο ενισχυτής παίρνει το εναλλασσόμενο ρεύμα από την πρίζα και το μετατρέπει σε συνεχές. Αυτό το συνεχές ρεύμα, βγαίνει από το τροφοδοτικό του ενισχυτή και καταλήγει στα ηχεία, για να κουνηθούν οι κώνοι και να ακούμε. Όσο "μεγαλύτερο" είναι το τροφοδοτικό, όσο περισσότερο ρεύμα βγαίνει δηλαδή από τον ενισχυτή, τόσο το καλύτερο για τα ηχεία. Αν ο ενισχυτής δεν έχει αρκετό ρεύμα να στείλει στα ηχεία, τότε σε κάποιες περιπτώσεις, ανεβαίνει η παραμόρφωση και μπορεί να καούν και τα ηχεία και ο ενισχυτής. Είναι αυτό που λέμε, ότι ο ενισχυτής δεν οδηγεί σωστά τα ηχεία.

Υ.Γ. Ωραίο το καινούριο version του Opera με τον ορθογραφικό έλεγχο!! :flipout::flipout:

........
Θα είχε νόημα να αγοράσω και έναν ισοσταθμιστή για τον συγκεκριμένο ενισχυτή; Θα άλλαζε κάτι στην ποιότητα του ήχου;

Βεβαίως και θα είχε νόημα! Εγω είχα ένα χρόνο τον συγκεκριμένο ενισχυτή με τα Focal Chorus 816v και equalizer. Η διαφορά σε μένα ήταν πολύ σημαντική και εξακολουθεί να είναι με τον ενισχυτή που έχω τώρα. Αρκεί να έχεις υπομονή για να τα ρυθμίσεις.

Αν όμως σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσεις σαν πηγή τον υπολογιστή σου, τότε μάλλον δεν έχει νόημα, γιατί οποιοδήποτε Media Player (software) έχει equalizer που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Last edited: