Roister, Klipsch ή Yamaha ηχεία για 5.1;

μακρυ και κοντο

+1 για τα live, (κι εμενα δεν μου αρεσαν τα Live μεχρι να τα ακουσω σε klipsch)
...εγω θα ξεκινουσα με τα 63 ή 83 (αν μπορουσα) για L/R κι ενα sub 12" και για surround οτι να'ναι, και σε 2η φαση τα υπολοιπα (surround + center):ADFADF1:
+1 για την αντιπροσωπεια:cowboy:

Απλά να διευκρινήσω ότι με το "ζωντανή" δεν εννοώ τα live(βέβαια συμπεριλαμβάνονται και αυτά) αλλά αυτό με άλλα λόγια κάποιοι λένε έμφαση στις δυναμικές και μερικοί ότι τσιρίζουν.

Προσωπικά εμένα μου αρέσουν τα παραπάνω σε μουσικό άκουσμα και σε ταινίες τις απογειώνουν...

Και να διευκρινήσω πάντα για την τάξη χρημάτων που μιλάμε εγώ προσωπικά δεν βρήκα καλύτερο ηχείο για τα αυτιά μου..

πραγματικά αν θεωρείς μαλακό το roister μπορείς να βάλεις μέχρι και EV

θεωρησε τα ΑΕ που ανέφερα ακυρα

ακου και τα KEF που έχουν κάργα ψηλες

τι ενισχυτη είπαμε οτι εχεις;;

Yamaha RXV 630. Θεωρώ μαλακή την συγκεκριμένη σειρά Roister (Status) μην μπερδεύεσαι.

Απάντηση: Re: Roister, Klipsch ή Yamaha ηχεία για 5.1;

Συμφωνώ...εδω εγω που έχω τα RF83 και πάλι χρησιμοπoιώ sub!!

Και εγώ που έχω Audio Spectum Artemis TLS δεν χρησιμοποιώ subwoofer.

Τέλος πάντων εγώ πρότεινα τα RF-82 διότι η διαφορά τιμής τους σε σχέση με τα RF-83 είναι τεράστια. Και εφ' όσον όπως λες ούτως ή άλλως θα πάρεις sub άρα δεν έχει νόημα να πάς στα 83 που κατεβαίνουν πιο χαμηλά. Τα 82 για σένα είναι πολύ πιο value for money.

Και εγώ που έχω Audio Spectum Artemis TLS δεν χρησιμοποιώ subwoofer.
Τέλος πάντων εγώ πρότεινα τα RF-82 διότι η διαφορά τιμής τους σε σχέση με τα RF-83 είναι τεράστια. Και εφ' όσον όπως λες ούτως ή άλλως θα πάρεις sub άρα δεν έχει νόημα να πάς στα 83 που κατεβαίνουν πιο χαμηλά. Τα 82 για σένα είναι πολύ πιο value for money.

Τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν περάσει απο τα χέρια μου, και έχουν μείνει γιά αρκετό καιρό.Φοβερά ηχεία, αλά επειδή παίζουν ρόλο και οι διθαστάσεις του χώρου γιά ένα σοβαρό χαμηλό, όπως επίσης και σε τι εντάσεις ακούς, στον δικό μου σχετικά μεγάλο χώρο και με δεδομένο ότι ακούω δυνατά ταινίες το sub, τους ήταν απαραίτητο.

Την δουλειά που κάνει ένα sub δεν μπορεί να την κάνουν τα ηχεία, ειδικά σε Home Cinema είναι MUST το sub. Μπορεί να κοιτάτε στα χαρτιά ότι το ηχείο κατεβαίνει π.χ. στα 30hz αλλά έχετε αναρωτηθεί στα πόσα db;

Σε μια επικείμενη σκηνή με χαμηλό που ο σκηνοθέτης θέλει να προϊδεάσει τον θεατή ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί, το sub θα είχε ήδη ξυπνήσει και θα καταλαβαίνατε αυτό που πρόκειται να συμβεί στην ταινία και τα ηχεία θα πάρουν μυρωδιά μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό την στιγμή που και το ηχείο και το sub λένε στα χαρτιά ότι κατεβαίνουν στους 30 κύκλους; ;)

Αλλο το ότι κάποιοι καλύπτονται και χωρίς sub και άλλο αν είναι απαραίτητο, όπως επίσης κάποιοι μπορεί να συμβιβάζονται χωρίς κεντρικό.

Αλλο οι συμβιβασμοί και άλλο το σωστό.

και γιατι να καταπονεις τα ηχειακια σου
ενω το sub χαιρεται για υποχθονιες συχνοτητες:drummer:

Το σαμπακι ειναι βασικο και κατα τη γνωμη μου δεν πρεπει να λειπει. Θελει ομως προσοχη στην επιλογη του.
Θυμαμαι καποια στιγμη που ειχα τα dali concept 6 για μπροστινα ηχεια και ενα σαμπακι yamaha. Νομιζα οτι το σαμπακι επαιζε καλα μιας και ειχα μπασο. Τελικα σε μια επισκεψη του argi διαπιστωσαμε οτι το σαμπακι δεν επαιζε γιατι ηταν μικρο και ολο το μπασο ηταν απο τα ηχεια. Δεν φανταζομουν τι εχανα μεχρι που εβαλα το earthquake. Κυριολεκτικα η μερα με την νυχτα.

Κι εγώ είμαι σαφώς υπέρ του Sub ανεξαρτήτως των υπολοίπων ηχείων για διάφορους λόγους. Οπως λέει και ο Τάσος υπάρχουν χαμηλά που πρέπει να τα νιώθεις "στα πόδια σου". Τουλάχιστον για την δική μου επιλογή δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει Sub.

Mihalis S. θυμαμαι οτι ηθελες να ακουσεις καπου τα Klipsch,σωστα?
Σου εχω το καταληλο μαγαζι.Αυτο το μαγαζι λεγεται audio-soul.
Eγω απο αυτο μαγαζι ακουσα τα Klipsch RB-81 και τα ερωτευτικα και τα πηρα.
Τελος θα ηθελα να πω οτι ηταν συνδεδεμενα με ενα Kingrex T20U.

Κάποια στιγμή έπεσαν απάνω μου, ο κολλητός μου , ο ξάδερφος μου , και ο κουμπάρος του για να τους προτείνω ηχεία. Ξέροντας ότι είμαι ολίγον τι κολλημένος με την klipsch (μέχρι και στο pc klipsch έχω), προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικότερος. Πήγαμε λοιπόν στο ράδιο κορασιδη στην Κηφισίας (πρέπει να έχει κλείσει τώρα) το οποίο είχε παραταγμένα καμιά 10ρια μοντέλα από διάφορες μάρκες (tannoy, klipsch,b&w,mission, και άλλα που δεν θυμάμαι), όπως έλεγε δηλαδή και ο πωλητής η κατηγορία του χιλιάρικου. Ο ενισχυτής ήταν ένας δικαναλος της exposure, κάτσαμε όλοι απέναντι και για 30+ λεπτά αλλάζαμε ηχεία με τηλεχειριστήριο παρακαλώ!!!!, εγώ δεν έβγαλα αχνά για να μην τους επηρεάσω, τελικά φύγαμε αγκαλιά με 1 rf 35 και 2 rf25.
Γενικά όμως ,όπως με όλες τις ριζοσπαστικές προσεγγίσεις , υπάρχουν άσπονδοι εχθροί και παντοτινοί φίλοι, έτσι συμβαίνει και με την klipsch.
Οπότε ακου με τα δικά σου αυτιά και αποφάσισε.
Καλές ακροάσεις.

Mihalis S. θυμαμαι οτι ηθελες να ακουσεις καπου τα Klipsch,σωστα?
Σου εχω το καταληλο μαγαζι.Αυτο το μαγαζι λεγεται audio-soul.
Eγω απο αυτο μαγαζι ακουσα τα Klipsch RB-81 και τα ερωτευτικα και τα πηρα.
Τελος θα ηθελα να πω οτι ηταν συνδεδεμενα με ενα Kingrex T20U.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου.

Κάποια στιγμή έπεσαν απάνω μου, ο κολλητός μου , ο ξάδερφος μου , και ο κουμπάρος του για να τους προτείνω ηχεία. Ξέροντας ότι είμαι ολίγον τι κολλημένος με την klipsch (μέχρι και στο pc klipsch έχω), προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικότερος. Πήγαμε λοιπόν στο ράδιο κορασιδη στην Κηφισίας (πρέπει να έχει κλείσει τώρα) το οποίο είχε παραταγμένα καμιά 10ρια μοντέλα από διάφορες μάρκες (tannoy, klipsch,b&w,mission, και άλλα που δεν θυμάμαι), όπως έλεγε δηλαδή και ο πωλητής η κατηγορία του χιλιάρικου. Ο ενισχυτής ήταν ένας δικαναλος της exposure, κάτσαμε όλοι απέναντι και για 30+ λεπτά αλλάζαμε ηχεία με τηλεχειριστήριο παρακαλώ!!!!, εγώ δεν έβγαλα αχνά για να μην τους επηρεάσω, τελικά φύγαμε αγκαλιά με 1 rf 35 και 2 rf25.
Γενικά όμως ,όπως με όλες τις ριζοσπαστικές προσεγγίσεις , υπάρχουν άσπονδοι εχθροί και παντοτινοί φίλοι, έτσι συμβαίνει και με την klipsch.
Οπότε ακου με τα δικά σου αυτιά και αποφάσισε.
Καλές ακροάσεις.

Ετσι είναι. Ο πιο κατάλληλος κριτής είναι τα αυτάκια σου!:ernaehrung004:

τα εχω ακομα τα TLS40, πολύ μπάσο, οκ, για σινεμα μιλάμε...

το σινεμα θελει SUB!!!!!!!!!

πες μου Νανόπουλε...γιατί ελειπα λιγα χρονια
δεν ειχες Αιολους με τον μεγάλο τον Denon Aκατι και ειχες αλλάξει την Εστια με κιτ της Seas;;;;;

τα εχω ακομα τα TLS40, πολύ μπάσο, οκ, για σινεμα μιλάμε...

το σινεμα θελει SUB!!!!!!!!!

πες μου Νανόπουλε...γιατί ελειπα λιγα χρονια
δεν ειχες Αιολους με τον μεγάλο τον Denon Aκατι και ειχες αλλάξει την Εστια με κιτ της Seas;;;;;

Παλια. Τωρα αλλαξε τα ηχεια και αυτος.