Roister, Klipsch ή Yamaha ηχεία για 5.1;

Απάντηση: Re: Roister, Klipsch ή Yamaha ηχεία για 5.1;

Καλησπέρα! Να ακούσουμε ναί πολύ ευχαρίστως. Αν θα αγοράσουμε όμως να το δούμε... ;)

Σήμερα άκουσα Roister και Audio Spectrum για κανά δυό ώρες...

Μαγεύτηκα και ερωτεύτηκα με τα Spectrum artemis. Πραγματικά μαγεύτηκα όμως... εκπληκτικός ήχος και καμμία σχέση με τα Roister σειρά emphassis αν και δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Απλά λέω γι' αυτά τα δύο γιατί μου είχαν προταθεί. Τελικά δεν με βλέπω να το γλιτώνω το 2χίλιαρο.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις πρέπει τα klipsch να με εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα για να αλλάξω έρωτα.:rolleyes:

Εγώ έχω Artemis από το 1997 και δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Ετσι κι εγώ όταν τα άκουσα για πρώτη φορά στην Μηθύμνης στην Πλατεία Αμερικής (δεν θυμάμαι το μαγαζί έχει κλείσει τώρα) τα ερωτεύτηκα. Είπα τέρμα το ψάξιμο αυτά θα πάρω. Και ο έρωτας διαρκεί μέχρι σήμερα. Δεν είναι τυχαίο που τρεις ακόμη φίλοι μου ακούγοντάς τα στο σπίτι μου πήγαν και πήραν και αυτοί.
Ούτε είναι τυχαίο που σε ΚΑΘΕ συγκριτικό τέστ σε κάθε περιοδικό βγαίνουν πάντα πρώτα πάνω από μία 10ετία τώρα.
Στο τελευταίο High Fidelity που κυκλοφόρησε τώρα (τεύχος 15, 03-04/2008) σε συγκριτικό τεστ ηχείων μεταξύ 1500 ~1800 βγάζει φυσικά πρώτα τα Αρτεμις χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Αντιγράφω τα συμπεράσματα:

"Εάν επιθυμείτε άψογη τονικότητα, ουδετερότητα και αχρωμάτιστο ήχο, τότε η προσοχή σας θα πρέπει να στραφεί στα Artemis της Audio Spectrum. Τα ηχεία αυτά θα ανταποκριθούν με επιτυχία σε όλα τα είδη της μουσικής, θα διακριθούν όμως βασικά στα πιο δύσκολα που είναι η αναπαραγωγή των φυσικών οργάνων και της κλασσικής μουσικής. Τα Artemis είναι εύκολα ηχεία σε θέματα οδήγησης, επιλεκτικά όμως και αποκαλυπτικά όσον αφορά τα τερτίπια των ηχογραφήσεων και των συνοδών"

"Η βηματική απόκριση των Artemis μαρτυρά μια σχεδόν απόλυτα γραμμική συμπεριφορά στον τομέα του χρόνου όπου δεν εμφανίζεται το παραμικρό σημάδι χρονικής ασυνέχειας."

Και τέλος: "H Αρτεμις είναι ένα κορυφαίο ηχείο για την κατηγορία της το οποίο όμως απευθύνεται στους σοβαρούς και κατασταλαγμένους μουσικόφιλους που επιθυμούν την φυσικότητα και όχι τον εντυπωσιασμό"

Πάρε το High Fidelity να το διαβάσεις, πήγαινε να ακούσεις διάφορα άλλα ηχεία αλλά στο τέλος θα καταλήξεις στο συμπέρασμα που καταλήγω κι εγώ τα τελευταία 10 χρόνια: Οτι το να ακούς άλλα ηχεία πλην των Audio Spectrum είναι απλώς χάσιμο χρόνου.

Τα audio spectrum Artemis και κυρίως Aeolos τα λάτρεψα και τα είχα στην κατοχή μου γιά μεγάλο διάστημα.Μάλιστα με τους Αίολους ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα τα αλλάξω ποτέ, μέχρι που αποφάσησα να στείσω ένα καθαρό Home Cinema....γενικά ο ήχος των audio spectrum δεν έχουν ενδιάμεσα σκαλοπάτια...η τα λατρέυεις η τα μισείς!!!

σωστα για το συγκεκριμονο ηχειο
εχουμε παψει να αγοραζουμε με γνωμονα το τι γραφουν τα περιοδικα
αν βεβαια αξιζουν να λεγονται ετσι

Εγώ πάντως μέχρι ώρας τα έχω λατρέψει. Η πιστότητα και καθαρότητα του ήχου που είναι για μένα το μεγάλο ζητούμενο ήρθε μεγαλοπρεπώς με τα spectrum. Σήμερα άκουσα B&W καθώς και ένα ζευγάρι Dali. Μένει μόνο να ακούσω τα klipsch για να ολοκληρωθεί η ερεύνα.

Μέχρι στιγμής ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος και είναι με τα Spectrum. Αν θα με κάνουν τα klipsch να τα "απατήσω" θα δείξει.

Για sub κλίνω προς το Velodyne CHT-12R.

φιλε μου nbullamatsis οντως μπορει τα Αρτεμις να ειναι καλυτερα (απο μονα τους ομως) αν και δεν τα εχω ακουσει. Εδω μιλαμε ομως για συστημα 5.1. και το ποιο σημαντικο στον πολυκαναλο ηχο δεν ειναι τοσο η ποιοτητα του καθε ηχειου, οσο η ομοιογενεια του γενικου συνολου και κατα δευτερον η ενισχυση τους. Βεβαια εαν μιλαμε για δεξι-αριστερο τοτε πας αλλου...δηλαδη σε κατηγορια στερεο (μουσικη). Μιχαλη για αυτο το λογο πρακτικα σε μια ταινια τα ηχεια που κανουν την διαφορα ειναι το κεντρικο και το sub. Οποτε πριν αγορασεις οτιδηποτε σκεψου για ποια χρηση τα θελεις πρωτα.

φιλε μου εχεις δικιο,
αλλά ειναι δεδομενο οτι πας για ESTIA και SIRENE, κάτι ακουω για VELODYNE 12 και το κοστος διπλό από το αρχικό..μη νομιζεις MIKE ότι θα πρωτοπορήσεις

μη πας σε PAN kai EROS, η διαφορα σε αξια μικρή σε αποδοση μεγάλη

αν ειναι να την κάνεις, να τη κανεις...ξερεις κατι τα ηχεια μενουν

γιαυτό ανέφερα τον Yamaha, μην ακούτε για εθαισθησίες και...συναισθήματα, θα τα ακούσεις πραγματικά αύριο με εναν τελικό.
αυτό ειχε κάνει και ο κύριος Λαμπρόπουλος, εγώ και πολλοί ακόμα.

:flipout:εχω 9 AS σπίτι

Βρε παιδιά μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία; Τα audio spectrum studio 6 είναι σειρά που τρέχει ή έχει αντικατασταθεί από τα Artemis. Και πόσο παλιά είναι τα Studio;;;:huh2:

Βρε παιδιά μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία; Τα audio spectrum studio 6 είναι σειρά που τρέχει ή έχει αντικατασταθεί από τα Artemis. Και πόσο παλιά είναι τα Studio;;;:huh2:

Οχι φίλε μου είναι ξεχωριστή σειρά. Η σειρά Studio είναι η φθηνή της AS και η σειρά με τα ονόματα των Θεών είναι η καλή.
Ξεκινάει με την Αθηνά και συνεχίζει η Αρτεμις, ο Ορφέας, ο Ερμής (το κορυφαίο ηχείο) και έχουμε επίσης Ηλέκτρα και Αίολος. Κάτι ακούγεται και για Απόλλωνα τώρα τελευταία...
Για πιο μικρά ηχεία ραφιού είναι ο Ερως και η Σειρήνα και κεντρικά είναι ο Παν και η Εστία.
Εγώ έχω τον Πάνα για κεντρικό και παρόλο που είναι πιο μικρός από την Εστία τον έχω δηλώσει σαν large. Διαπίστωσα ότι παίζει πολύ καλύτερα έτσι παρά σαν small που τον είχα αρχικά.

Τα Αρτεμις εκτός από εξαιρετικά ηχεία είναι και ευκολοδήγητα. Η ωμική τους αντίσταση δεν πέφτει χαμηλά και το κυριότερο δεν παρουσιάζει μιγαδικό χαρακτήρα. Εγώ τα έχω οδηγήσει με τελικό Rotel RB-930X 2x30 watts, με τελικό Technics SE-A1000 2x100 watts, με ολοκληρωμένο Pathos Classic One 2x50 watts, με AV Υamaha RXV-750, με Accuphase E-211 2x90 watts και τώρα με Accuphase E-450 2x180 watts. κανένας από όλους αυτούς δεν δυσανασχέτησε, κανένας δεν ζεστάθηκε όση ώρα κι αν έπαιζαν σε μεγάλες εντάσεις και ακόμα και ο πιο μικρός ο Rotelάκος κατάφερε και έδειξε τον πιο καλό εαυτό του και έπαιξε όπως δεν το είχα ακούσει ποτέ να παίζει έως τώρα.

Σε ευχαριστώ φίλε για τις διευκρινίσεις. Μου έγινε καλή προσφορά για τα Status 6 για κυρίως, FONE ώς κεντρικό και AVS1 ώς surround. Ακούγοντας χθές πάλι τα Artemis και τα Status δεν κατάλαβα στα δικά μου αυτιά τρομαχτικές διαφορές. Η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο είναι περί τα 500 ευρώ. Τι λές;

Σε ευχαριστώ φίλε για τις διευκρινίσεις. Μου έγινε καλή προσφορά για τα Status 6 για κυρίως, FONE ώς κεντρικό και AVS1 ώς surround. Ακούγοντας χθές πάλι τα Artemis και τα Status δεν κατάλαβα στα δικά μου αυτιά τρομαχτικές διαφορές. Η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο είναι περί τα 500 ευρώ. Τι λές;

Αν πας σε Roister Status κατεβαίνεις σε τιμή. Είναι άλλη κατηγορία.
Τα Status είναι πολύ καλά ηχεία και πολύ value for money.
Πάντως εγώ θα σού σύστηνα εφόσον πας σε Roister να πάρεις τα Status 8 για κύρια. Ούτως ή άλλως τα Status 6 έχουν καταργηθεί. Ισως γι αυτό σού έκαναν την προσφορά που λες.
Στήσαμε πριν από κανά χρόνο ένα home cinema ενός φίλου μου και βάλαμε τα Status 8 για κύρια, τα Status 6 για surround και το Status C2 για κεντρικό. Πολύ καλός ήχος, ομοιογενής και το κυριότερο που ευαίσθητα και ευκολοδήγητα ηχεία. Τόσο ευκολοδήγητα που ο μικρός Yamaha RX-N600 δημιουργεί εκκωφαντικές και απαραμόρφωτες στάθμες στο σαλόνι των 60 m2 με όλα τα ηχεία δηλωμένα ως large, χωρίς subwoofer και χωρίς να "ιδρώνει"

Aν τελικά δεν πας σε Artemis, τα Roister Status 8 είναι μία πολύ καλή value for money επιλογή. (όχι τα 6) Και ξέχνα και τα Emphasis.

Αν πας σε Roister Status κατεβαίνεις σε τιμή. Είναι άλλη κατηγορία.
Τα Status είναι πολύ καλά ηχεία και πολύ value for money.
Πάντως εγώ θα σού σύστηνα εφόσον πας σε Roister να πάρεις τα Status 8 για κύρια. Ούτως ή άλλως τα Status 6 έχουν καταργηθεί. Ισως γι αυτό σού έκαναν την προσφορά που λες.
Στήσαμε πριν από κανά χρόνο ένα home cinema ενός φίλου μου και βάλαμε τα Status 8 για κύρια, τα Status 6 για surround και το Status C2 για κεντρικό. Πολύ καλός ήχος, ομοιογενής και το κυριότερο που ευαίσθητα και ευκολοδήγητα ηχεία. Τόσο ευκολοδήγητα που ο μικρός Yamaha RX-N600 δημιουργεί εκκωφαντικές και απαραμόρφωτες στάθμες στο σαλόνι των 60 m2 με όλα τα ηχεία δηλωμένα ως large, χωρίς subwoofer και χωρίς να "ιδρώνει"

Aν τελικά δεν πας σε Artemis, τα Roister Status 8 είναι μία πολύ καλή value for money επιλογή. (όχι τα 6) Και ξέχνα και τα Emphasis.

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. :grinning-smiley-043Δυστηχώς έκανα μια κοτσάνα.:bang:

Σου είπα ότι η προσφορά είναι για τα Status 6 και δικαίως το μυαλό σου πήγε στα Roister. Η προσφορά ήταν για τα spectrum Studio 6. Και φυσικά τα υπόλοιπα μοντέλα spectrum που σου είπα παραπάνω.

Σόρρυ.

Α! Τότε αλλάζει το πράγμα... Η αλήθεια είναι ότι ενώ έχω ακούσει όλα τα ηχεία της AS από τον Eros και πάνω, δεν έχω ακούσει κανένα από τα ηχεία της σειράς Studio οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη....
Πάντως εάν η τιμή τους είναι χαμηλότερη αλλά ο ήχος τους κοντά στα Artemis τότε μάλλον θα είναι μια καλή αγορά.

Με βλέπω μάλλον για Audio Spectrum studio 6 για κυρίως, FONE για κεντρικό και AVS1 για surround πάλι από την audio spectrum. Για sub έχω καταλήξει μάλλον στον Velodyne 12". Συνολικά φτάνει τα 2200 ευρώ.