Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί διαφέρουν τα κριτήρια αξιολόγησης ;

Απο κλασσικη μουσικη δε σκαμπαζω, αλλα φιλος γνωστης του ειδους παιζει μερικα εργα (οχι ολα, εχει διαλεξει ποια "κανουν" για αυτη τη δουλια) σε υψηλοτατο volume (heavy metal-στυλ), και ακουγονται πραγματικα αγνωριστα. Ισως καποιος φιλος που εχει κανει αυτο το πειραμα να καταλαβαινει τι προσπαθω να σας πω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί διαφέρουν τα κριτήρια αξιολόγησ

το SHM-CD 'White Light/White Heat' το έχουν "καθαρίσει" οι σχιστομάτηδες με τα remasters τους.
Του άλλαξαν τα φώτα και το έκαναν fake, μπασταρδάκι: είναι πιά μιά χαρά για να το ακούς στο σαλόνι σου, βλέπε δεν έχει σχέση με αυτό που αρχικά ήθελαν να βγάλουν οι Velvets, που έπρεπε ν ακούγεται θολό και βραχνιασμένο.

:flipout:
Το μετέτρεψαν σε cult βρε Κώστα :flipout::flipout::flipout:
Όπως κάνουμε εμείς χαρακτηρίζοντας τις γεμάτες ανούσια παραπανίσια βία ταινίες τους, αριστουργήματα :BDGBGDB55:

Μήπως το να χαρακτηρίζουμε τις Μουσικές έχει να κάνει με τον αυτοχαρακτηρισμό μας?

Φυσικα και παιζει ρολο και αυτο.

Όπως κάνουμε εμείς χαρακτηρίζοντας τις γεμάτες ανούσια παραπανίσια βία ταινίες τους, αριστουργήματα

Δεν συμφωνω, αλλα αυτο ειναι μια μεγαλη κουβεντα... και θα πηγαινε καλυτερα στο cinema thread.

Απάντηση: Re: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί διαφέρουν τα κριτήρια αξιολόγησης ;

Απο κλασσικη μουσικη δε σκαμπαζω, αλλα φιλος γνωστης του ειδους παιζει μερικα εργα (οχι ολα, εχει διαλεξει ποια "κανουν" για αυτη τη δουλια) σε υψηλοτατο volume (heavy metal-στυλ), και ακουγονται πραγματικα αγνωριστα. Ισως καποιος φιλος που εχει κανει αυτο το πειραμα να καταλαβαινει τι προσπαθω να σας πω

μα η κλασσική σε υψηλότατο volume ακούγεται , ούτως ή άλλως :grandpa: Γι αυτό θέλει και πολύ καλό σύστημα .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί διαφέρουν τα κριτήρια αξιολόγησ

το SHM-CD 'White Light/White Heat' το έχουν "καθαρίσει" οι σχιστομάτηδες με τα remasters τους.
Του άλλαξαν τα φώτα και το έκαναν fake, μπασταρδάκι: είναι πιά μιά χαρά για να το ακούς στο σαλόνι σου, βλέπε δεν έχει σχέση με αυτό που αρχικά ήθελαν να βγάλουν οι Velvets, που έπρεπε ν ακούγεται θολό και βραχνιασμένο.
Το κρατάω το SHM-CD φυσικά: είναι περίπτωση φαλκίδευσης, του έχουν παραμορφώσει τα βασικά του χαρακτηριστικά, σαν να αγοράζεις έργο του Μαρκήσιου Ντε Σαντ απ όπου έχουν αφαιρέσει όλες τις κακές λέξεις. Απόκτημα. :grandpa:
Εσένα όμως, οποιαδήποτε άλλη φτηνή εκδοχή σε CD σου κάνει: θα το ακούς καλύτερο απ ότι ακούγαμε εμείς το original LP. Και πάλι πρόκειται για καραμπινάτη νοθεία φυσικά...αλλά σε μικρότερη κλίμακα. :rolleyes:

Α. Το έχω και σε βινύλιο
Β. Είστε κολλημένοι και πορωμένοι :flipout:. Το SHM-CD που μόλις απέκτησα , κάνει τον δίσκο ακόμα πιό αριστουργηματικό . Ακούγεται επιτέλους και το δαιμονικό όργανο του Cale πολύ πιό καθαρά
Γ. Το remaster πάντως είναι του Bob Ludwig ( όπως και στα Stones ). Απλώς οι σχιστομάτηδες κάτι κάνουν , αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί διαφέρουν τα κριτήρια αξιολ

Είστε κολλημένοι και πορωμένοι :flipout:. Το SHM-CD που μόλις απέκτησα , κάνει τον δίσκο ακόμα πιό αριστουργηματικό . Ακούγεται επιτέλους και το δαιμονικό όργανο του Cale πολύ πιό καθαρά
Γ. Το remaster πάντως είναι του Bob Ludwig ( όπως και στα Stones ). Απλώς οι σχιστομάτηδες κάτι κάνουν , αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς .

το 'ψεύτισαν', αυτό έκαναν: οι Velvets δεν ήθελαν να ακούγεται το όργανο πιο καθαρό. Αν ήθελαν, θα το είχαν κάνει από τότε.
Ασφαλώς και είμαστε σούπερ κολλημένοι και πορωμένοι. Εγώ βέβαια ξέρω ότι γι αυτό ακριβώς μας αγαπάς ;). Αλλα μην ανησυχείς, δεν θα πώ τίποτα παραέξω :D

Η πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία όμως είναι αυτή που έχει τα κοινά μεταξύ των δύο -bye-
Για λέγε...

Άμα σκεφτείς ότι παίζω ελάχιστα έως καθόλου mainstream, τότε μάλλον τα ενδιάμεσα είναι αυτά που έχω ως "της δουλειάς"...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί διαφέρουν τα κριτ

το 'ψεύτισαν', αυτό έκαναν: οι Velvets δεν ήθελαν να ακούγεται το όργανο πιο καθαρό. Αν ήθελαν, θα το είχαν κάνει από τότε.
Ασφαλώς και είμαστε σούπερ κολλημένοι και πορωμένοι. Εγώ βέβαια ξέρω ότι γι αυτό ακριβώς μας αγαπάς ;). Αλλα μην ανησυχείς, δεν θα πώ τίποτα παραέξω :D

Και τι με νοιάζει τι θέλαν οι Velvets ; ( αν υποθέσουμε ότι ο καλλιτέχνης θέλει να μην ακούγεται το έργο του ) . Εγώ θέλω να το ακούω καλύτερα . Ευτυχώς τουλάχιστον στο Third που επιτέλους καθάρισε κι αυτό , δεν μπορείτε να πείτε τι ήθελαν οι Softs γιατί μάλλον μαμακία είχαν κάνει με την ηχογράφηση . :flipout:

Απο Velvet παρτε αυτο για να τελειωνετε. Ηταν το πρωτο δωρο που μου εκανε η μετεπειτα συζηγος...

41HNPRVCQ2L._SS400_.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί διαφέρουν τα

Και τι με νοιάζει τι θέλαν οι Velvets ; ( αν υποθέσουμε ότι ο καλλιτέχνης θέλει να μην ακούγεται το έργο του ) . Εγώ θέλω να το ακούω καλύτερα .

εσύ τώρα ακούς τον Bob Ludwig και το remaster.
Οχι το White Light/White Heat, τουλάχιστον Οχι εκείνο που ήθελαν αυτοί.

Doctor says stick to your vinyl copy :grandpa:
Είναι διαφορετική αλλά σε καμία περίπτωση (Δεν είναι) λιγότερο καλή. Αν ήταν, δεν θα την αγαπούσες τόσο πολύ :antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί δια

Είναι διαφορετική αλλά σε καμία περίπτωση (Δεν είναι) λιγότερο καλή. Αν ήταν, δεν θα την αγαπούσες τόσο πολύ :antlers:

πάντως , πλάκα - πλάκα , μην νομίζεις ότι έχει καθαρίσει πολύ . Αμα το βάλω στον υπέρηχα π.χ να δεις τι θα πεί . Θα φρικάρει ( "στριγγλίζουν οι κιθάρες" , "δεν ακούγονται τα ντραμς" , χάλια τα πιατίνια" , "δεν έχει μπασσο- που είναι ο μπασσίστας ;" κ.ο.κ. ) :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί διαφέρουν τα

Ευτυχώς τουλάχιστον στο Third που επιτέλους καθάρισε κι αυτό ,

δεν μοιάζουν: οι Softs 'την πάτησαν', με τους Velvets το πράγμα ήταν συνειδητό και προμελετημένο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί

Αμα το βάλω στον υπέρηχα π.χ να δεις τι θα πεί . Θα φρικάρει ( "στριγγλίζουν οι κιθάρες" , "δεν ακούγονται τα ντραμς" , χάλια τα πιατίνια" , "δεν έχει μπασσο- που είναι ο μπασσίστας ;" κ.ο.κ. )

ο υπέρηχας πρέπει να μάθει να εκτιμάει περισσότερο τη 'βρωμιά'.
και το κοκορέτσι, άμα το πλύνεις πολύ καλά, χάνει τη γεύση του -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί δια

"If I kick out my devils, my angels might leave" .

QUIZ: Κωστα, ποιος αγαπημενος σου το ειπε αυτο και για ποιον δισκο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί

"If I kick out my devils, my angels might leave" .

QUIZ: Κωστα, ποιος αγαπημενος σου το ειπε αυτο και για ποιον δισκο?

μου άρεσε όταν το πρωτοείδα στην υπογραφή σου.
ποιός το είπε;

Ο Ιγκυ, οταν του ειπαν να ασχοληθει με το ρεμαστερ του πρωτου των Stooges. Φοβηθηκε να κυκλοφορησουν ρεμαστερς, μηπως και χαθει η "μαγεια". Εγω το γραφω γενικα παντως. Π.χ. σου αρεσει μια γκομενα που ειναι λιγο "καπως". Μηπως αν δεν ηταν, δε θα σου αρεσε τοσο?;)

Re: Απάντηση: Ροκ , τζαζ , κλασσική - γιατί διαφέρουν τα κριτήρια αξιολόγησης ;

Εγω το γραφω γενικα παντως. Π.χ. σου αρεσει μια γκομενα που ειναι λιγο "καπως". Μηπως αν δεν ηταν, δε θα σου αρεσε τοσο?;)

Σωστόόόός! :award:

Thanks btw :smile:

Ο Ιγκυ, οταν του ειπαν να ασχοληθει με το ρεμαστερ του πρωτου των Stooges. Φοβηθηκε να κυκλοφορησουν ρεμαστερς, μηπως και χαθει η "μαγεια". Εγω το γραφω γενικα παντως. Π.χ. σου αρεσει μια γκομενα που ειναι λιγο "καπως". Μηπως αν δεν ηταν, δε θα σου αρεσε τοσο?;)

αμα όμως λες : "ωραία γκόμενα αυτή. Νάχε λίγο καλύτερη μύτη ή να ντυνόταν και ωραία ;" :flipout:

Το Whithe Light ειναι επιτηδες ηχογραφημενο fuzzy με noise. Αυτο ειναι μερος της αισθητικης του καλλιτεχνη. Δεν εχει να κανει οτι ειναι παλια ηχογραφηση που την "καθαρισαμε" να ακουγεται ομορφα και καθαρα!!
Δεν εχω ακουσει το καινουργιο αλλα απορω πως τους εδωσαν την αδεια (αν τους την εδωσαν ) οι καλλιτεχνες να κανουν τετοια παρεμβαση-ιεροσυλια. Δεν εχετε ακουσει συγχρονες δουλιες που απο πισω διακρινεται πεντακαθαρα το χρατς-χρουτς σαν να βγαινει ο ηχος απο βινυλιο και μαλιστα χιλιοπαιγμενο?