Roksan Radius 5 ερωτήσεις-απορίες-εντυπώσεις

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
917
Τελικά μετά από αναζήτηση ένα μήνα, ένα ban και αρκετές εντάσεις που δεν οφείλονται σε μένα βρήκα το roksan radius 5 σε πολύ καλή τιμή στο ebay και το πήρα. Τώρα το περιμένω να έρθει νομιζω από την επόμενη βδομάδα. Με προβλημάτισε λίγο ότι έχει unipivot βραχίωνα αλλά έχω την όρεξη να το ψάξω και να το κάνω να παίξει.
Οποιες συμβουλές για τέτοιου τύπου βραχίωνες καλοδεχούμεν. Γενικά θα γράψω ότι απορία και εντυπώσεις από το πικάπ μόλις μου έρθει και μπορέσω να το στήσω.

Ναι αυτό πήρα το ακρυλικό. Εχώ διαβάσει και καλά review. Τώρα μου έχει μπει το μικρόβιο να φτιάξω και ένα δεύτερο πικάπ.. Σκέφτομαι για ένα vintage που τα παίρνεις και τα φτιάχνεις από το μηδέν. Ολά αυτά στο μέλλον φυσικά :)

Ναι αυτό πήρα το ακρυλικό. Εχώ διαβάσει και καλά review. Τώρα μου έχει μπει το μικρόβιο να φτιάξω και ένα δεύτερο πικάπ.. Σκέφτομαι για ένα vintage που τα παίρνεις και τα φτιάχνεις από το μηδέν. Ολά αυτά στο μέλλον φυσικά :)

ισως ο ιμαντας -belt να θελει αλλαγη αν τον ειχε καιρο ο προηγουμενος κατοχος. με τον βραχιωνα εχει οδηγιες και στο σαιτ της roksan.

Θα παίξει καλά με την Pearl/Jico... απλά πρόσεχε πολύ όταν τα σετάρεις, ο unipivot κουνιέται πέρα δώθε, να μην κάνει ζημιά στην λεπτεπίλεπτη Jico...

Με το καλό να παραλάβεις και καλοάκουστα -bye-

Θα παίξει καλά με την Pearl/Jico... απλά πρόσεχε πολύ όταν τα σετάρεις, ο unipivot κουνιέται πέρα δώθε, να μην κάνει ζημιά στην λεπτεπίλεπτη Jico...

Με το καλό να παραλάβεις και καλοάκουστα -bye-

Οταν το σετάρω θα θελει κάτι άλλο να προσέχω κατά την χρήση του βραχιωνα?

πολύ ωραίο το radius
ειχα μπει κ εγω στην πριζα να το πάρω καποια στιγμή αλλά όλο κ κάτι γινόταν κ πικαπ ακόμα δεν έχω...

http://www.roksan.co.uk/pdfs/NIMAum1.pdf

Θα προσέξεις πολύ το αζιμούθιο, να είναι απολύτως κάθετο, ειδάλλως θα σου στραβώσει το cantilever... όλες οι ρυθμίσεις θέλουν πολύ προσοχή...

Εκτός από οπτικά στο να δω αν είναι σε ευθεία υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το κάνω?

O πιο ακριβής τρόπος είναι οπτικά με μικροσκόπιο,... μπορείς και με στρογγυλό μικρό αλφάδι,... υπάρχουν και μηχανήματα που ελέγχουν την έξοδο της κεφαλής σε συγκεκριμένη συχνότητα (με ειδικό δίσκο)...

Όλα αυτά τα έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές σε άλλα νήματα.

Καλύτερα είναι να πας το πικάπ σε κάποιο κατάστημα να σου ρυθμίσουν ακριβώς εκεί, αν δεν είσαι σίγουρος για το τι κάνεις.

Μόλις το περέλαβα σε πολύ καλή κατάσταση το πικάπ με τα πάντα μέσα ακόμα και τα καθαριστικά του είχε το κουτί. Πολύ καλός seller αυτός. Είχα φοβηθεί λίγο το μοτέρ του καθώς είχα διαβάσειν στο internet ότι σε μερικούς τους έκανε θόρυβο αλλά αυτό το έβαλα μπροστά και είναι τελείως αθόρυβο.
Λέω να το επειχηρήσω να το στήσω μόνος μου που θα έχω χρόνο και αν βρω τα σκούρα να πάω σε τεχνικό. Πάντως όντος αυτός ο βραχίωνας είναι τελέιως ντικι-ντάκας. Μιλάμε δεν στηρίζετε πουθενα λες και είναι στον αέρα.

Σήμερα επιτέλους βρήκα χρόνο και κάθισα και έκανα κάποια πρώτα βήματα στο να το στήσω το πικάπ. Αρχικά το πέρασα ελαφριά με οινοπνευματάκι το πλατό του και το καθάρισα καθώς είχε μερικές σκόνες. Πάντως το πλατό είναι σαν καινούργιο τελείως και δεν έχει την παραμικρή γρατζουνιά.
Μετά έβγαλα την βελόνα από την sumiko και αφαίρεσα και την κεφαλή από το project. τώρα είμαι στο βήμα στο να βάλω την κεφαλή στο roksan αλλά το θέμα είναι ότι οι βιδούλες που έχω από το project μπαίνουν αρκετά σφιχτά και δεν επιπλέουν όπως γινόταν στο project. Δλδ για τις βάλεις στις σχισμές του nima arm θέλει κατσαβίδι στο να μπορέσουν να πάνε προς τα κάνω αλλιώς δεν μπαίνουν. Μου φάνηκε παράξενο και γιαυτό σταμάτησα και είπα να γράψω στο φορουμ και να ρωτήσω.
Λέτε να πάρω άλλες βιδούλες η να προχωρήσω με αυτές. Και τόσο σφιχτές που είναι πως θα φέρω μετά στην σωστή του θέση την κεφαλή?

Απάντηση: Re: Roksan Radius 5 ερωτήσεις-απορίες-εντυπώσεις

Σήμερα επιτέλους βρήκα χρόνο και κάθισα και έκανα κάποια πρώτα βήματα στο να το στήσω το πικάπ. Αρχικά το πέρασα ελαφριά με οινοπνευματάκι το πλατό του και το καθάρισα καθώς είχε μερικές σκόνες. Πάντως το πλατό είναι σαν καινούργιο τελείως και δεν έχει την παραμικρή γρατζουνιά.
Μετά έβγαλα την βελόνα από την sumiko και αφαίρεσα και την κεφαλή από το project. τώρα είμαι στο βήμα στο να βάλω την κεφαλή στο roksan αλλά το θέμα είναι ότι οι βιδούλες που έχω από το project μπαίνουν αρκετά σφιχτά και δεν επιπλέουν όπως γινόταν στο project. Δλδ για τις βάλεις στις σχισμές του nima arm θέλει κατσαβίδι στο να μπορέσουν να πάνε προς τα κάνω αλλιώς δεν μπαίνουν. Μου φάνηκε παράξενο και γιαυτό σταμάτησα και είπα να γράψω στο φορουμ και να ρωτήσω.
Λέτε να πάρω άλλες βιδούλες η να προχωρήσω με αυτές. Και τόσο σφιχτές που είναι πως θα φέρω μετά στην σωστή του θέση την κεφαλή?

Το οινόπνευμα μπορεί να σου θαμπώσει το ακρυλικό,καλό είναι να βρεις κάποιο άλλο,ήπιο καθαριστικό..

Πολύ απαλά το πέρασα με ελάχιστο και δεν είδα να το θολώνει ευτυχώς δλδ. Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή. Για τις βιδούλες τι πρέπει να κάνω?

οκ thx. Nα ρωτήσω κάτι άλλο για να κατανοήσω καλύτερα την διαδικασία μέχρι να μου έρθουν οι βιδούλες και να ξαναπροχωρήσω το σετάρισμα. Στις οδηγίες εδώ

http://www.roksan.co.uk/pdfs/NIMAum1.pdf

δεν λέει πουθενά να ζυγίσεις πρώτα τον βραχίωνα και μετά να βάλω το βαρίδι και να ρυθμίσω το βάρος του. Απλά βάζεις ο βαρίδι και το ρυθμιζεις με την μια. Κάνω πουθενά λάθος? Και κάτι άλλο για να το κατανοήσω από τι δείχνουν οι οδηγίες στριφογυρνάς το βαρίδι μέχρι να ευθιγραμιστεί ο βραχίωνα και να είναι ισιος. Ετσι δεν είναι?