Rotel RA-10

Για την μουσική που ακούς,ένας yamaha είναι απο τις καλές περιπτώσεις.Aκούω και εγώ metal-rock μουσική με ενισχυτή yamaha,και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Νομίζω με τα ηχεία σου θα δέσει καλά.

Ναι μάλλον προς αυτη την κατευθυνση θα πάω. Πάντως έχω πέσει απο τα συννεφά,τον A-S 500 στο εξωτερικό τον βρίσκεις γύρως στα 300 ευρώ και ποιο κάτω.
Εδώ απο 420 και πάνω. Είμαστε για γέλια τελικά...

Παίζουν αλλα δεν βρίσκονται εύκολα. Μέχρι και έξω σε κανα 2 e-shop που τους βρήκα δεν στέλνουν Ελλάδα.
Ούτε στο amazon δέν έχεi,η Rotel ειναι πολύ επιλεκτική μου φαίνεται η αν κρίνω απο το site που έχει ακόμη την παλιά αντιπροσωπεία για εδώ κάτι δεν μου πάει καλά...
Τεσπα δεν ξέρω τι θα κάνω παντώς αν παώ για το yamaha ελπίζω να κάτσει καλα με τα wharfedale.
Επίσης όποιος έχει τον AS500 Ας πεί την γνώμη του σχετικά με το phono που κουβαλάει.

Last edited:
Κατάλαβα.... αν πάντως σου αρέσει ο ήχος της Rotel και θέλεις καινούριο μηχάνημα και φυσικά μπορείς να κάνεις λίγη υπομονή, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει καινούριος αντιπρόσωπος.

Επίσης όποιος έχει τον AS500 Ας πεί την γνώμη του σχετικά με το phono που κουβαλάει.

αυτο οντως πρεπει να το κοιταξεις γιατι αν το phono ειναι μετριο μετα οσο και καλο να ειναι το υπολοιπο κομματι της αλυσιδας ενισχυτης -ηχεια θα χανεις απο ηχο .

Είχα παλαιότερα τον Rotel RA-06. Λόγω έλλειψης drive τον αντικατέστησα με τον Harman Kardon HK970 (προηγούμενο μοντέλο από τον ΗΚ980, αλλά ουσιαστικά με τον ίδιο ήχο) και πίστεψέ μόνο laid back δεν είναι σε σχέση με τον Rotel. Για εμένα υστερούσε στο μπάσο, με την έννοια ότι είχε πιο φουσκωμένη την περιοχή των χαμηλομεσαίων, αλλά από εκεί και πέρα, κέρδιζε παντού: πολύ περισσότερο drive, σαφώς πιο ωραία μεσαία περιοχή, σαφώς μεγαλύτερη εικόνα τόσο σε πλάτος όσο κυρίως και σε βάθος, και πολύ πιο σαφές ψηλά.

Αφού όμως θα τον συνδυάσεις με τα Wharfedale, εγώ που μετά την αντ/ση του Harman με άλλο ενισχυτή, ο Harman πήρε θέση στο μικρό συστηματάκι που έχω στην κρεββατοκάμαρα. Εκεί παίζω με τα Wharfedale 9.1. Δε μου άρεσε το ματσάρισμα. Αντικατέστησα λοιπόν τον Harman με τον παλαιό Yamaha AX-392 που είχα ως φοιτητής (τον είχα δωρήσει στην αδερφή μου, και σε αυτή πήγε ο Harman). Το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο. Τα Wharfedale έχουν κατ εμέ βαρύ μπάσο για τον όγκο τους και ο Harman το τόνιζε ακόμη πιο πολύ. O Υamaha τους έκατσε ταμάμ.

Τον συνδυασμό Wharfedale-Yamaha σου τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Προσπάθησε να τον ακούσεις.

Ωραία ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Να ρωτήσω κάτι ακομή,σε περίπτωση που πάρω ενισχυτη χωρίς DAC μπορώ να χρησιμοποιήσω την tascam us 144 mk2 που έχω?
Στην ουσία ειναι και DAC η κάρτα απλά δεν ξέρω αν μπορώ την συνδέσω με τον ενισχυτή ώστε να ακούω και τα FLAC μου :P

κοίτα κάτι σε nad,το οτι δεν έχουν phono δεν ειναι πρόβλημα,αγοράζεις ενα εξωτερικο που θα είναι και καλύτερο (nad,musical fidelity σειρα v). Γιατί δεν κοιτάς και κάτι σε μεταχερισμένο? Με 500-600 ευρώ βρίσκεις μοντέλα 3-4 ετλων της κατηγορίας 1000-1200 ευρώ με σημαντικά καλύτερο ήχο.

Απάντηση: Re: Rotel RA-10

Ωραία ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Να ρωτήσω κάτι ακομή,σε περίπτωση που πάρω ενισχυτη χωρίς DAC μπορώ να χρησιμοποιήσω την tascam us 144 mk2 που έχω?
Στην ουσία ειναι και DAC η κάρτα απλά δεν ξέρω αν μπορώ την συνδέσω με τον ενισχυτή ώστε να ακούω και τα FLAC μου :P

Βεβαίως και μπορείς.

Επιτέλους καλά νέα. Σύμφωνα με το Ήχος Εικόνα η Audio Veterans ειναι η καινούργια αντιπροσωπεία της Rotel,B & W και Classe.