Russian caps

^ έχω προμηθευτεί ήδη μια 12αδα 22μF k73-16 με πολύ καλά αποτελέσματα σε σχέση με αντίστοιχους solen.

σκοπεύω να αγοράσω και μια 10αδα 2.2μF k73-16.... (για κάτι ribbon tweeters)

ευχαριστώ και πάλι Dim!

έβαλα τους κ73-16 μαζί με vishay ero 1837 και στα χαμηλά ....

η διαφορά προς το πολύ καλύτερο σε σχέση με τους απλούς τζενσεν-αρκοτρόνικς είναι αισθητή ..., δεν ξέρω αν η διαφορά οφείλεται σε στρώσιμο ή στο οτι χρησιμοποίησα περσσότερους αλλά είναι γεγονός ....

θα τους χρησιμοποιήσω και στο απλό Β1 μαζί με τεφλόν ....

Απάντηση: Re: Russian caps

Νά μετράς καί τήν τιμή τού τί βγάζεις, βάζεις, συνδιάζεις, γιατί ελαφρές αλλαγές σέ ευρεία ζώνη πού παίζουν τα μεγάφωνα τίς πιάνει το αυτί καί μπορεί νά είναι σημαντικό μέρος της εντύπωσης. Σέ προενίσχυση θά είσαι πιό σίγουρος.

Μια ερώτηση: Σε ένα προενυσχυτή αν στη έξοδο αντί να βάλω ένα πυκνωτή 2μF βάλω 2 πυκνωτές 1μF παράλληλα, το αποτέλεσμα από πλευράς ήχου θα είναι το ίδιο?

Z ποσο καιρο εκαναν να σου ερθουν ωρε; Σκεφτομαι τον KW-Tubes...

από τον έναν παρέλαβα σε 5 μέρες, από τον δέυτερο σε 9 και από τον τρίτο σε 12, ο 4ος τα έστειλε μόλις προχθές ....

τι θες ? τιμές ? τεμάχια ?

αν είναι μπας και σου δώσω ....

Ειδα αυτο ρε φιλε www.passdiy.com/pdf/Z-IV.pdf

Και σκεφτομαι να το "παντρεψω" με το buffalo. Με επιασε και η βλακεια και ειπα να το κανω overkill...:flipout:

Ετσι κι αλλιως εχει πολυ λιγους πυκνωτες.

Τσέκαρε εδώ: http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/173291-zen-i-v-converter-31.html#post2681859

και εδώ http://www.diyaudio.com/forums/digi...minimalistic-iv-converter-19.html#post2713570

Το πρωτο ακριβως αρθρο διαβαζα εχθες, μαλιστα αυτο που σκεφτομουνα ηταν να φτιαξω ακριβως αυτο που λεει ο Pass ετσι ωστε να μη χρειαστει να κανω match τα fet :)

Υπαρχει ενα θεμα με την αντισταση εισοδου του απο οτι καταλαβα, αλλα ειναι πολυ μικρο το κοστος για να το δοκιμασω ετσι κι αλλιως.

Το sen το ειδα και αυτο, βεβαια δεν ειχα δει το σχεδιο που εβαλες, αλλα μου φαινεται οτι ο θειος Pass ειναι πιο λιτος στη σχεδιαση του και εχει πολυ ενδιαφερον.

Θα το δουλεψω λιγο ακομα...

προς το παρόν (περιμένω άλλες δύο παρτίδες )

αριστερα στα 630V, οι 3 πρώτοι είναι jantzen, ο 4ος solen 0,47, ο5ος wima 0,22 και ο τελευταίος arcotronics 0,01..

στα 500V ο Κτ2Π-6 στα 0,056uf

στα 400V ένα τενεκεδάκι χαρτιού στα 2uf (προσφορά jimakos)

στα 350V ένας silver mica στα 0,01uf (προσφορά tsip)

και μετά εκτός από τον κίτρινο arcotronics στα 2,2uf όλοι οι υπόλοιποι είναι ρώσικοι ....

με διαφορά μεγαλύτεροι σε μέγεθος ο Κ72Π-6 στα 500V και ο Κ75-10 στα 2,2 ...

*στα περισσότερα όποιος θέλει να δοκιμάσει υπάρχουν διαθέσιμα τεμάχια ....

Attachments

• caps.JPG
    caps.JPG
    161.9 KB · Views: 102
Re: Απάντηση: Russian caps

Nα προσθέσω επίσης οτι υπάρχουν (αξίζουν δοκιμή) και οι ΚP (πολυπροπυλαινίου, όχι metalized) όπως οι Western Electric απο παλιά μηχανήματα ή οι Vishay 1830 και Arcotronic KP....

Δοκίμασα τους κ73-16 Petp capacitors (22uf x 6 στο woofer και 2.2uf x 5 στο tweeter) σε κάτι heavily modified magnepan mmg που ετοιμάζω εδώ και καιρό και μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

O ήχος τους είναι απαλός και ταυτόχρονα αναλυτικός με μια πολύ καλή ισορροπία σε αυτά τα δύο. Συριστικά όπως πρέπει, ισορροπία σε όλο το φάσμα χωρίς "φουσκώματα" πουθενά -αντικατέστησαν κάποιους solen mkp- προτείνονται ανεπιφύλακτα από εμένα...

Y.Γ μην τους κρίνετε βιαστικά από τα πρώτα λεπτά ακρόασης (ενώ είναι ακόμα καινούργιοι) , αφήστε τους να παίξουν 2-3 ώρες πρώτα!

Last edited:
^ Φίλε μου, στα tweeter των magnepan ήταν η απόλυτη απογοήτευση. Τους έφερε ένας φίλος* και μας κατέστρεψε την ακρόαση. Στριμόκωλος ήχος με ελλέιψεις στις υψηλότερες συχνότητες (καθόλου "αέρας" που λέμε όταν μιλάμε για τις πολύ υψηλές συχνότητες).

Τουλάχιστον στα tweeter στο δικό μου σύστημα ακούστηκαν χάλια (πολύ μουντός ήχος)... και να φανταστείς ότι για να κάνεις 1 μέτρο δίπολο ρίμπον να ακουστεί χάλια θέλει πραγματικά προσπάθεια.....

-> αντίθετα, οι Κ73-16 ακούγονται απαλοί, ισορροπημένοι, με λεπτομέρεια και ταχύτητα...

*ο φίλος από ότι έμαθα μετά την ακρόαση γύρισε στο σπίτι του και τους "έστειλε" τους Κ42-11 που χρησιμοποιούσε

Last edited:
Απάντηση: Re: Russian caps

Δοκίμασα τους κ73-16 Petp capacitors (22uf x 6 στο woofer και 2.2uf x 5 στο tweeter) σε κάτι heavily modified magnepan mmg που ετοιμάζω εδώ και καιρό και μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

O ήχος τους είναι απαλός και ταυτόχρονα αναλυτικός με μια πολύ καλή ισορροπία σε αυτά τα δύο. Συριστικά όπως πρέπει, ισορροπία σε όλο το φάσμα χωρίς "φουσκώματα" πουθενά -αντικατέστησαν κάποιους solen mkp- προτείνονται ανεπιφύλακτα από εμένα...

Y.Γ μην τους κρίνετε βιαστικά από τα πρώτα λεπτά ακρόασης (ενώ είναι ακόμα καινούργιοι) , αφήστε τους να παίξουν 2-3 ώρες πρώτα!

δεν μπορώ να περιγράψω το πώς ακούγονται, αλλά και στα δικά μου κρος έμειναν ...

δοκίμασε να τους βάλεις καβάλα και κανα Κ40Υ-9 , κανα Κ72Π-6, κανα κ75-10 (ή και τους τρεις μαζί :ADFADF1:) ....... έχω την εντύπωση οτι θα σου αρέσουν ...

Last edited:
^ Δημήτρη, τώρα είναι η σειρά των πηνίων και αργότερα ίσως ασχοληθώ με τα παραπάνω "μαγειρέματα"!

η διαφορά που είδα με την την αναβάθμιση των πηνίων ήταν εξωπραγματική ...

βέβαια είχα βάλει στην αρχή κάτι "φτηνιάρικα" από το κέντρο μεγαφώνου, τώρα έχω βάλει κάτι Mundorf (όχι από τα πολύ ακριβά τους) και η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα ...

σε επόμενη φάση θα δοκιμάσω ακόμα καλύτερα ....