ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

stelios_ath

New member
15 March 2008
63
εδω και μερικες μερες εχω ολοκληρωσει το στησιμο του home cinema στο σπιτι μου και πλεον απολαμβανω τις ταινιες σε 96'' μεγεθος.βασικα η αισθηση ειναι απιστευτη και ο συνδυασμος του συστηματος με τον καναπε που εχουμε στο σαλονι δειχνει ηδη ποσο ταιριαστος ειναι...ειναι τοσο μεγαλη η απολαυση μου απο το μεγεθος που δεν εχω ασχοληθει καθολου με την ρυθμιση του προβολεα.. ο προβολεας μου ειναι ο panasonic ax200.βασικα δεν εχω ασχοληθει καθολου επειδη κιολας αυτο που βλεπω με ικανοποιει σαν αποδοση..και το μαυρο του το βλεπω μαυρο και pixels δεν βλεπω..σιγουρα ξερω πως μπορω να κανω καλυτερες ρυθμισεις για να ανεβασω ακομα την ποιοτητα και γιαυτο τον λογο ζητησα την βοηθεια σας.
εχει γινει κουβεντα για καποιο dvd με το οποιο ρυθμιζεται ο προβολεας σωστοτερα.αυτο που μπορω να το προμηθευτω??
επισης,με αυτο το dvd μπορω να κανω ρυθμισεις για συγκεκριμενες καταστασεις και να τις βαλω στην μνημη του προβολεα μου?δηλαδη αλλες ρυθμισεις για προβολη σε σκοταδι,αλλες για προβολη με λιγο φως,αλλες για προβολη με πιο πολυ φως..
δεν με νοιαζουν οι απολυτες ρυθμισεις αλλα αν μπορω να το κανω καλυτερο αυτο που βλεπω γιατι να μην το κανω??

Re: Απάντηση: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Το εν λόγω dvd Που λές είναι το DVE (digital video essentials) και μπορείς να το αγοράσεις από το play.com.

Χρησιμοποιώντας το D.V.E, όπως αναφέρει και ο Τάσος, θα μπορέσεις να ρυθμίσεις τουλάχιστον το brightness, contrast και το color saturation του προβολέα σου διορθώνοντας αρκετά 'μελανά' σημεία.

Όσο για τις μνήμες εξαρτάται από τα memory preset που διαθέτει ο προβολέα σου.

καταρχας να σας ενημερωσω πως πλεον απο stelios_ath εγινα stelios dimitroylakis γιατι αντιμετωπιζα ενα προβλημα με το log in.
στο θεμα μας τωρα.μπηκα στο play.com και βρηκα αρκετα απο αυτα τα d.v.e. αλλα δεν ξερω ποιο ειναι το καταλληλο για την δικη μου περιπτωση..
μπορειτε να μου πειτε ποιο συγκεκριμενα πρεπει να παρω για να κανω σωστα την δουλεια μου?

Καταρχην , μεγεια ο προβολεας! Προκειται για αξιολογο μοντελακι ο AX200 και αρκετα καλο για τα λεφτα του!

Αγορασα κι εγω εναν ελαφρως μεταχειρισμενο απο τις αγγελιες εδω στο φορουμ και τον περιμενω αυριο για να τον στησω σε ενα φίλο μου. :a0210:

Οσο για το DVE που λες υπαρχει σε εκδοση DVD και σε έκδοση Blu-Ray.
Βασικα αν θες το βρισκεις και σε "γνωστα" internet-ικα μερη, για κατεβασμα, αλλα καλο θα ειναι να το αγορασεις απο ενα καταστημα, για να εχεις και τα φιλτρακια που εχει μεσα στη συσκευασια και ρυθμιζεις τα χρωματα....

Αν εχεις PS3 η καποια συσκευη αναπαραγωγης Blu-Ray προτιμησε αυτη την εκδοση, διαφορετικα παρε το απλο DVD.
Επισης, ειναι πολυ καλο και για τη ρυθμιση του ηχου απο το ηχοσυστημα σου! :antlers:

Καλη συνεχεια και καλες θεασεις να εχεις, και να μην σε χασουμε απο την παρεα μας! :ernaehrung004:

Last edited:
ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου αλλα εχω και αλλη μια ερωτηση..
αν ρυθμισω τωρα τον προβολεα με το απλο dvd αργοτερα που θελω να παρω το ps3 θα χρειαζεται αλλη ρυθμιση με το br?? η θα ειναι οκ το καλιμπραρισμα του?

Απάντηση: Re: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου αλλα εχω και αλλη μια ερωτηση..
αν ρυθμισω τωρα τον προβολεα με το απλο dvd αργοτερα που θελω να παρω το ps3 θα χρειαζεται αλλη ρυθμιση με το br?? η θα ειναι οκ το καλιμπραρισμα του?

Χρειάζεται ξανά.
Όχι για το PS3 αλλά για τα BR. Άλλη ρύθμιση θέλει το απλό DVD κι άλλη το BR.
Κι επειδή το PS3 παίζει και τ δύο, κι επειδή κι εσύ θα θές να δείς και DVD αλλά και BR χρειάζεσαι 2 διαφορετικές ρυθμίσεις σε 2 διαφορετικές μνήμες.

Re: Απάντηση: Re: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Χρειάζεται ξανά.
Όχι για το PS3 αλλά για τα BR. Άλλη ρύθμιση θέλει το απλό DVD κι άλλη το BR.
Κι επειδή το PS3 παίζει και τ δύο, κι επειδή κι εσύ θα θές να δείς και DVD αλλά και BR χρειάζεσαι 2 διαφορετικές ρυθμίσεις σε 2 διαφορετικές μνήμες.

:eek:
Is it so ???

I calibrated my projector (last year, by an expert)"based" on a dvd. However, I am watching (95%) only BR....

That means that the pj is playing at the Karagiozis marriage ???

Niceeee.

Where are you guyssss ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

:eek:
Is it so ???

I calibrated my projector (last year, by an expert)"based" on a dvd. However, I am watching (95%) only BR....

That means that the pj is playing at the Karagiozis marriage ???

Niceeee.

Where are you guyssss ???

Eίναι άλλα χρωματικά πρότυπα. Το ένα είναι Rec 601 και το άλλο Rec 709.
Κατά τα άλλα... μιά χαρά βλέπεις...
icon12.gif

The doctor says that I can not distinguish the brush from the .....

So, no matter Rec 601, Rec 709, Levis 501 and so on...