S.O.S : Άμεση ανάγκη για αίμα!!!!

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
Καλησπέρα σε ολους παιδιά..
Προχτες διεγνώσθηκε στο Νοσοκομείο της Λάρισας,στον αδερφό μου 41 χρονών οξεία λευχαιμία επιθετικής μορφής.
Ειναι αμεση η ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος και θα χρειαστεί αρκετες ποσότητες αίματος και αιμοπετάλια απο 0 αρνητική ομάδα.
Οποιος μπορεί και εχει την καλωσύνη να προσφέρει αίμα,εγω και η οικογένεια μου θα είμαστε υπόχρεοι.
Τα στοιχεία για οποιον δώσει αίμα είναι: Χασάπης Αντώνιος,Αιματολογική μονάδα-Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Οσοι απο τους συμφορουμίτες είναι Λαρισαίοι και ομάδα αίματος 0 αρνητικό,αν μπορούν ας δώσουν αιμοπετάλια αν το επιθυμούν.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.
Να σται πάντα καλά...

Απάντηση: S.O.S :Άμεση ανάγκη για αίμα!!!!

Φυσικά μπορούν να δώσουν αίμα και εθελοντες αλλης ομάδας αίματος π.χ 0 θετικό,Α θετικό,Α αρηντικό,ΑΒ θετικό,ΑΒ αρνητικό...
Αμεση προταιρεότητα ομως για 0 αρνητικό...

Re: S.O.S :Άμεση ανάγκη για αίμα!!!!

Δεν μπορώ να δωσω αίμα αλλά θα το προωθήσω όπου μπορώ!!!!!
Εύχομαι ολόψυχα το καλύτερο αποτέλεσμα!

Απάντηση: Re: S.O.S :Άμεση ανάγκη για αίμα!!!!

Δεν μπορώ να δωσω αίμα αλλά θα το προωθήσω όπου μπορώ!!!!!
Εύχομαι ολόψυχα το καλύτερο αποτέλεσμα!

Να σαι πάντα καλά φίλε μου.
Ευχαριστώ πολύ.

Σακη υπολόγιζε με, θα πάω αύριο, στείλε τηλ με ΠΜ

δώσε και όνομα πατέρα
edit:
έχω Α+

Κουράγιο και υπομονή. Θα ήμουν ο πρώτος που θα ερχόμουν γιατί έχω περάσει ανάλογες καταστάσεις στην οικογένειά μου πολύ πρόσφατα. Δυστυχώς βρίσκομαι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Θα κατεβω αυριο στη χωρα, στη Χιο και θα δωσω. Καλη δυναμη στο παληκαρι και σε σας.

Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορώ να δώσω αίμα...

Ευχομαι να πάνε όλα κατ´ευχήν Σάκη...Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους σας.

Σακη το δυσκολο ειναι τα αιμοπεταλια, αιμα θα βρεις.

Ρωτα σε παρακαλω στην μοναδα αν θελουν αιμοπεταλια απο την Αθηνα και αν τους κανουν απο Α+.

Προσφατα που πηγα να δωσω για αλλη περιπτωση εκτος Αθηνων δεν τα δεχοντουσαν αν δεν ηταν στο ιδιο νοσοκομειο. Κοινως αν καταλαβα καλα πρεπει τα αιμοπεταλια να δινονται επι τοπου γιατι το ενα νοσοκομειο δεν ειναι βεβαιο για τις εξετασεις που κανει το αλλο....

Απο την αλλη ομως κι εγω οταν χρειαστηκα πριν χρονια και δεν εβρισκα αιμοπεταλια γυριζα απο νοσοκομειο σε νοσοκομειο και ζητιανευα και καλυφθηκα.

Ρωτα και πες μας τι δεχονται. (Μπορω να δωσω αυριο το πρωι -εξετασεις και κατοπιν αιμοπεταλια- στο Γεννηματας που εχει μοναδα ληψης αιμοπεταλιων, ανεφερε τους το αυτο.)

Κουράγιο και υπομονή. Θα ήμουν ο πρώτος που θα ερχόμουν γιατί έχω περάσει ανάλογες καταστάσεις στην οικογένειά μου πολύ πρόσφατα. Δυστυχώς βρίσκομαι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Φίλε μου να σαι παντα καλά, η πρόθεση σου και μόνο μετράει πολύ.
Οτι καλύτερο σου ευχομαι....

Θα κατεβω αυριο στη χωρα, στη Χιο και θα δωσω. Καλη δυναμη στο παληκαρι και σε σας.

Ευχαριστώ παρα πολύ φίλε μου.
Να σαι παντα καλά,και ευχομαι υγεία πανω απο όλα....

Σάκη έδωσα πριν 2 μήνες...... Εύχομαι τα καλύτερα......

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας.
Να εχετε παντα υγεία εσεις οι δικοί σας άνθρωποι..
Να στε καλά

Σάκη έδωσα πριν 2 μήνες...... Εύχομαι τα καλύτερα......

Σακη το δυσκολο ειναι τα αιμοπεταλια, αιμα θα βρεις.

Ρωτα σε παρακαλω στην μοναδα αν θελουν αιμοπεταλια απο την Αθηνα και αν τους κανουν απο Α+.

Προσφατα που πηγα να δωσω για αλλη περιπτωση εκτος Αθηνων δεν τα δεχοντουσαν αν δεν ηταν στο ιδιο νοσοκομειο. Κοινως αν καταλαβα καλα πρεπει τα αιμοπεταλια να δινονται επι τοπου γιατι το ενα νοσοκομειο δεν ειναι βεβαιο για τις εξετασεις που κανει το αλλο....

Απο την αλλη ομως κι εγω οταν χρειαστηκα πριν χρονια και δεν εβρισκα αιμοπεταλια γυριζα απο νοσοκομειο σε νοσοκομειο και ζητιανευα και καλυφθηκα.

Ρωτα και πες μας τι δεχονται. (Μπορω να δωσω αυριο το πρωι -εξετασεις και κατοπιν αιμοπεταλια- στο Γεννηματας που εχει μοναδα ληψης αιμοπεταλιων, ανεφερε τους το αυτο.)

Ναθ ευχαριστώ πολύ για την κίνηση σου...
Επικοινωνω και ποστάρω νεότερα..Να σαι καλά φίλε μου.

Λοιπόν Ναθ...αιμοπετάλια μπορεί να πάρει μόνο απο την δική του ομαδα (0-)μηδεν αρνητικό,και ενδέχεται απο αλλή ομάδα αίματος πάντα αρνητική δηλ Α- Β- ΑΒ -(αφου εξετασουν το δείγμα πρώτα)
Εινα αυτό που είπες,δεν παραλαμβανουν απο αλλού αιμοπετάλια,παρα μόνο απο την δική τους μονάδα τα οποία εχουν ελεγξει οι ίδιοι...τι να πω τωρα..δε το ξερα.
Η Αιμοληψία αιμοπεταλίων θα ελεγθει και θα γίνει μόνο εκει(Λάρισα)οπως με ενημερωσαν.
Ευχαριστώ παρα πολύ και πάλι για την κίνηση σου αυτή.

Ειναι ζορικο το θεμα με τα αιμοπεταλια Σακη...

Κατάρχην φαντασου οτι καθε ληψη κοστιζει 400 -500 ευρω !! (το κιτ με τα σακουλακια, σωληνακια κλπ....)

Ασυλληπτο κοστος .Και φαντασου να θελει για αρχη 3-4 μοναδες αιμοπεταλιων. Λογικο ειναι να θελουν να το ελεγχουν μιας και τα αιμοπεταλια ζουν λιγες μερες μονο , μετα αναγκαστικα τα πετανε και παει στραφι το κοστος ληψης. Δεν ειναι σαν το αιμα.

Το περιεργο ειναι οτι ενω υπαρχουν αρκετοι δοτες για αιμα που ειναι βασικο συστατικο του οργανισμου δεν υπαρχουν αντιστοιχοι δοτες για αιμοπεταλια που ειναι ενα συστατικο μονο του αιματος και αναπληρωνεται απο εναν υγιη οργανισμο σε χρονο dt.

Για παραδειγμα και το λεω για οσους το σκεφτονται οταν δινεις αιμα σου συστηνουν να ξαναδωσεις το νωριτερο μετα απο 3 μηνες. Στα αιμοπεταλια μπορεις και μετα απο 15-20 μερες να ξαναδωσεις...

Η διαδιακασια παιρνει λιγο παραπανω αλλα δεν ποναει και δεν εχει καμια διαφορα απο την αιμοληψια.

Eχεις δίκιο..
Το παραξενο παντως είναι,γιατί δε το λένε και σε αυτούς που δίνουν αίμα συχνά,οπως κι εγώ για να το ξέρει ο κόσμος..
Αυτο περι αιμοπεταλίων τωρα τα μαθαίνω,αν και χρόνια δότης αίματος.
Ισως γιατι μάλλον δεν "εκατσε" τετοια περίπτωση,που πρέπει αναγκαστικά να μάθεις καποια πράγματα...τι άλλο να πω

Δυστηχως η ενημερωση του κοινου ειναι οικτρη.

Στο Παιδων btw που μετα και την παραλληλη λειτουργια του καρκινολογικου διπλα του χρειαζονται δεκαδες μοναδες αιμοπεταλιων δεν κανουν μια καμπανια να παει ο κοσμος να δωσει....περιμενουν να δημιουργηθει η αναγκη και ψαχνουν...

Εχουν μια λιστα εθελοντων που ειναι διαθεσιμοι και μας παιρνουν καθε λιγους μηνες αν και εφοσον.

Ειμαστε πολυ πισω , κατι εγινε με την αιμοδοσια και την ενημερωση αλλα στην ληψη παραγώγων του αιματος (αιμοπεταλια, πλασμα κλπ) μιλαμε για χαος....

υγ

Και για να μην ξεχναμε για την αναγκη, οσοι ειστε Λαρισα πηγαινετε να δωσετε αιμοπεταλια θα σας κανουν μια εξετασουλα αιματος αν ειστε συμβατοι και οταν χρειαστει θα πατε να δωσετε μια,μιαμιση ωρα απο την ζωη σας για κατι πολυ πιο ελαφρυ απο την αιμοληψια. Εχει και την τεχνολογικη του πλακα η διαδικασια θα δειτε...

Last edited:

Δυστηχως η ενημερωση του κοινου ειναι οικτρη.

Στο Παιδων btw που μετα και την παραλληλη λειτουργια του καρκινολογικου διπλα του χρειαζονται δεκαδες μοναδες αιμοπεταλιων δεν κανουν μια καμπανια να παει ο κοσμος να δωσει....περιμενουν να δημιουργηθει η αναγκη και ψαχνουν...

Εχουν μια λιστα εθελοντων που ειναι διαθεσιμοι και μας παιρνουν καθε λιγους μηνες αν και εφοσον.

Ειμαστε πολυ πισω , κατι εγινε με την αιμοδοσια και την ενημερωση αλλα στην ληψη παραγώγων του αιματος (αιμοπεταλια, πλασμα κλπ) μιλαμε για χαος....

υγ

Και για να μην ξεχναμε για την αναγκη, οσοι ειστε Λαρισα πηγαινετε να δωσετε αιμοπεταλια θα σας κανουν μια εξετασουλα αιματος αν ειστε συμβατοι και οταν χρειαστει θα πατε να δωσετε μια,μιαμιση ωρα απο την ζωη σας για κατι πολυ πιο ελαφρυ απο την αιμοληψια. Εχει και την τεχνολογικη του πλακα η διαδικασια θα δειτε...

Ναθ να σαι καλά παληκάρι μου...για την προτροπη προς τους Λαρισαίους συμφορουμίτες.
Ευχομαι και ελπίζω οτι θα πιάσει τόπο.