Sab Ultimate HD

Re: SAΒ ultimate hd

μετά απο λίγο ψάξιμο η μορφή στην οποία κάνει εγγραφή ο sab 8000 ´είναι η .mpg και την αναπαράγει το windows media, το vlc player δεν μπορεί.

Ξέρει κανείς εαν ο sab 8000 που είναι combo έχει επίγειο tuner ώστε να κάνει λήψη το επίγειο hd της ΕΡΤ;Το ρωτάω αυτό γιατί στα δορυφορικά νέα στο τεύχος Δεκεμβρίου του 2010 όπου έγινε παρουσιάση του δέκτη optibox alligator που είναι ίδιοι οι δέκτες,αναφέρει ότι θέωρητικά μπορεί να κάνει λήψη του επίγειου hd σήματος αλλά δεν είχαν διαθέσιμο κάποιο κανάλι για να το δοκιμάσουν. Τελικά το tuner του είναι απλό ή υψηλής ευκρίνειας, ο δέκτης μου πάντως δεν γράφει ότι είναι.

Το ρωτάω αυτό γιατί τώρα με την ΕΡΤ που κάνει δοκιμαστικές εκπομπές θα είναι ένα μεγάλο ''συν'' για τον δέκτη. Σε καμία άλλη παρουσίαση δέκτη δεν έχει γραφτεί το ''θεωρητικά''.

Απάντηση: SAΒ ultimate hd

Βάσει των χαρακτηριστικών του δέκτη, ΝΑΙ μπορεί να λάβει σήματα έως 1080i και στην επίγεια λήψη.
Αν υπάρξει καμία ασυμβατότητα, θα φανεί στην πράξη.

θετικό αυτό για τον δέκτη, μπορεί εκεί στην ΕΡΤ να κάνουν το hd σήμα ''μόδα''

Δεν είχα πάρει είδηση πως θα έκαναν εκπομπή HD, οπότε και δεν μπόρεσα να δοκιμάσω καμία από τις συσκευές μου σε αυτόν τον τομέα.

Οποιοδήποτε HD combo δέκτης μπορεί να λάβει επίγειο ψηφιακό σήμα σε HD.....

Sakis.com ξέρεις εαν γίνεται μέσω του file manager του sab να ανοίξω κοινόχρηστο φακελο με φωτογραφίες στον υπολογιστή και να τις βλέπω στην τηλεόραση;εαν ναι, πως γινεται;

Στον SAB δοκίμαζα όλο αυτόν το καιρό αναβαθμίσεις από το dvbstand.com.
Μόνο στην αρχή πριν ενάμιση χρόνο δοκίμασα τις επίσημες.

Η ποιότητα εικόνας με τις αναβαθμίσεις από το dvbstand.com δεν με ικανοποιηούσε .
Δοκίμασε χτες τις τελευταίες επίσημες(βγαίνουν που και που ,δεν είχα κοιτάξει τον τελευταίο χρόνο καθόλου) και είδα η ποιότητα εικόνας να είναι πολύ καλύτερη και από component και από το hdmi σε σχέση με τις ανεπίσημες.

Είναι αρκετά καλή η ποιότητα εικόνας, στα επίπεδα του VIP2.

Last edited:

Τι γίνεται ρε παιδιά με τους Alligator... σταμάτησαν κι όλας να τους φέρνουν?
Φίλος θέλει έναν Optibox Alligator (καθώς τον έχει δει από εμένα και ζήλεψε :2thumb22sup:) αλλά το θέμα είναι πως η Astarat δεν τους φέρνει πλέον. :ADFAD2:

Ξέρει κανείς ποιος άλλος μπορεί να φέρνει Alligator?
Thank you! :a0210:

Δεν έχει υποστήριξη ο δέκτης και μάλλον γι`αυτό δεν είναι εύκολο να τον βρεις, βγήκαν και νέα μοντέλα με περισότερες λειτουργίες...... Παρεπιπτώντος αναμένεται νέο firmware 20.94

Πριν από λίγο έκανα μια δοκιμή να συνδέσω ασύρματα τον sab 8000 με linksis usb adapter, αναγνωρίστηκε αμέσως από τον δέκτη και συνδέθηκε στο ασύρματο δίκτυο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με USB stick εννοείς ή έβαλες κοντό καλώδιο LAN και του σύνδεσες επάνω του ασύρματο ρούτερ?

Sakis.com με usb stick linksis τον σύνδεσα αναγνωρίστηκε κανονικά από τον δέκτη

Εννοείς δηλαδή πως του έβαλες στικάκι στο USB του δέκτη και το αναγνώρισε?
Συγνώμη που ξαναρωτάω... :2thumb22sup:

Εγώ του έχω προσθέσει την μία κεραία που υποστηρίζεται "επίσημα", που είναι για σύνδεση με router.

Last edited:

Του έβαλα στικάκι wi-fi στην usb θύρα που είναι στην πίσω πλευρά του δέκτη, έκανε αναζήτηση δικτύου, το αναγνώρισε και συνδέθηκε μετά από την εισαγωγή του κωδικού ασφαλείας στο ρούτερ
Υ.Γ του έχεις περάσει το νέο firmware 20.94? Για τον δικό μου δέκτη δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, τις επόμενες μέρες...

Last edited: