Sab Ultimate HD

Απάντηση: SAΒ ultimate hd

Σεραφείμ αυτός είναι ο αντίστοιχος οκταπλός του δεκαεξαπλού που έχω.
Μάλλον όλη αυτή η σειρά έχει διακόπτες.

Από τους άλλους διακόπτες που έχω ,ένας EMP Centauri 8x1 και ένας Sab 10x1 ,δεν έχουν διακοπτάκια.
Σεραφείμ μπορεί να μην έχει και ο neco.

Re: SAΒ ultimate hd

Απ' ότι είδα δεν έχει τέτοιο διακόπτη όμως στις οδηγίες λέει ότι δουλεύει ως 1.1, ακολούθησα τις οδηγίες και τίποτα. Δεν ξέρω τι να πετάξω από το μπαλκόνι κάτω, το δέκτη ή το διακόπτη.

Ο διακόπτης είναι ακριβώς ίδιος με το μπλε 8ρι που δούλευα και εγώ παλιότερα.
Υποστηρίζει 1.0 + 1.1 + 1.2 και δεν έχει DIP Shitch για αλλαγή από την μία έκδοση DiSEqC σε άλλη.
Σε δέκτες όπως ο παραπάνω SAB, δεν έπρεπε να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τον δούλευα και εγώ στον Octagon 908 και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.
Κάτι του φταίει που ακόμα δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

Μπας και είναι χαλασμένος ο διακόπτης?
Μετά από το σετάρισμα, μήπως θέλει κλείσιμο και άνοιγμα ο δέκτης, στην πρώτη θέση του DiSEqC?

Αααααα!!! Δοκίμασε και τα καλώδια του κάθε LNB ένα ένα επάνω στον διακόπτη και όχι όλα μαζί, μήπως και κάποιο προκαλεί κανένα βραχυκύκλωμα.

Last edited:

Ο μόνος δορυφόρος που βλέπει είναι ο hotbird στην θεση 1.0 C, 1.1 INP3 και είναι τοποθετημένος σε αυτή στον διακόπτη. Τις άλλες τρεις θέσεις δεν τις βλέπει καθόλου.Θα δοκιμάσω αύριο έναν έναν τους δορυφόρους στο diseqc μήπως δημιουργείται κάποιο βραχυκύκλωμα.

Με έχει σκάσει, δουλεύει μόνο ο hotbird ,
έβαλα στο 1.0=Α και ΙΝΡ1 για τον άστρα που είναι ο κεντρικός, Β και ΙΝΡ2 για τις 16Ε, C και ΙΝΡ3 που το βλέπει από μονο τις 13Ε του και D και ΙΝΡ4 γισ τις 9Ε.

Τα ίδια, δεν βλέπει δορυφόρους εκτός το hotbird αυριο θα δοκιμάσω ένα ένα τα καλώδια πάνω στο diseqc

Σάκη, όταν δουλεύει μόνο ως DiSEqC 1.1, γιατί πρέπει και το DiSEqC 1.0 να είναι ενεργό;
Ουσιαστικά όταν είναι μόνο ένα DiSEqC απευθείας, όπως τώρα, δεν παίζει ρόλο. Απλά το ανέφερα μήπως και του προκαλεί κάτι αυτή η ρύθμιση.

Με έχει σκάσει, δουλεύει μόνο ο hotbird ,
έβαλα στο 1.0=Α και ΙΝΡ1 για τον άστρα που είναι ο κεντρικός, Β και ΙΝΡ2 για τις 16Ε, C και ΙΝΡ3 που το βλέπει από μονο τις 13Ε του και D και ΙΝΡ4 γισ τις 9Ε.
Σε όλα στο 1.0 πρέπει να έχεις "Α".

Για δοκίμασε και κάτι άλλο...
DISEQC 1.0 = A = 19E
DISEQC 1.1 = 1

DISEQC 1.0 = B = 16E
DISEQC 1.1 = 1

DISEQC 1.0 = C = 13E
DISEQC 1.1 = 1

DISEQC 1.0 = D = 09E
DISEQC 1.1 = 1

Last edited:

Καλημέρα, sakis.kom το δοκίμασα όπως το έγραψες αλλά πάλι τίποτα.
Σε λίγο θα βγω έξω να δοκιμάσω ένα ένα τα καλώδια

Δοκίμασα μόνο με ένα καλώδιο, το βασικό στον άστρα στην θέση ένα και τίποτα. Πριν από λιγο που άλλαξα όλες τις θέσεις στο diseqc και τα καλώδια τα σύνδεσα στις τελευταίες θέσεις, δηλαδή 8,7,6,5 μου βρήκε τον άστρα και τον hotbird τους άλλους δύο όχι, αλλά το θετικό είναι ότι αρχισε να δουλεύει.

Αν βάλεις το ASTRA στην θέση τρία που είχες μέχρι χθες τον HOTBIRD... θα τον βρει τον ASTRA???
Δεν είναι λογικά αυτά που γράφεις... και φυσικά ΔΕΝ ευθύνεσαι εσύ γι' αυτό!

Ήρθε ένας φίλος που ασχολείται αρκετά χρόνια με τα δορυφορικά, έπαθε, το συμπέρασμα είναι θα πάρω άλλο diseqc 1.1 και θα επιστρέψω το 1.2, δεν συνεργάζονται μεταξύ τους δέκτης και διακόπτης, εκεί καταλήξαμε.

Νέα αναβάθμιση για τον Sab 8000 και τους κλώνους support MKV, MP4, AVI , H @ 264

Βγήκαν με χτεσινή ημερομηνία(1/12) δυο νέα firm για τον SAB Ultimate HD.
Το επίσημο 109.53 και το ανεπίσημο 109.49.

Εαν και έχει περάσει πολύς καιρός που κυκλοφορούσε ο δέκτης , δοκίμασα να τον συνδέσω με usb wi-fi adapter ( LINGSYS WUSB54GC) και ενώ το αναγνωρίζει κανονικά και στην αναζήτηση δικτύου βρίσκει το ασύρματο δίκτυο , όταν πάω να περάσω τον κωδικό μου εμφανίζει μήνυμα connection fail και δεν συνδέεται. Το ρουτερ μου είναι το tompson speechtough 585 , σε WPA μορφή κλειδώματος. Έχει δοκιμασεί κανείς στο παρελθον κάτι αντίστοιχο;

Δεν έχω δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο από αυτό που λες αλλά δοκίμασες με το ρουτερ ξεκλείδωτο να δεις το αποτέλεσμα