Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Πα πα πα... τι παλιοχαρακτήρες θέ μου! -bye-

Να δω αν μπορεί να παίξει με τελικό θέλω βρε... ψάχνεται ένα παλικάρι εδώ στο φόρουμ. :smash:

επι την ευκαιρία που τίμησε το νήμα ο θείος ο σαλονικιός.... που είναι ο Αριστείδης?
ακόμα να τελειώσει το mambo βρε? άντε να κάνετε καμιά κοντρούλα με αθηνέικο βουβάλι... :music-smiley-005:

Last edited:
Εδω ειμαι Νικο το σαυρακι παιζει κανονικα και ειδικα μετα την αλλαγη του μετασχηματιστη σε τετραγωνο ειχα εμφανης βελτιωση.
Το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανω κι'αλλες αλλαγες αλλα πρεπει να βρω υλικα(καλωδια εσωτερικα- θυλικα rca -τροφοδοσια) και χρονο.
Το λοτζι παντα ετοιμο με τα flac του παιζει ταχυτατα οτι ζητησεις.

Νίκο με 1,9 ή 2,1Vrms έξοδο (αναλόγως της τροφοδοσίας του) με ένα attenuator στιλ pga23XX στην έξοδο παίζει κατευθείαν, αρκεί ο τελικός να είναι ευαίσθητος και να καλύπτεται με αυτή την τάση.

Σα γενικο σχολιο δεν ξερω αν τα 2V που βγαζει στην εξοδο ειναι πολλα παντως σε μενα
με στην ιδια θεση του ποτενσιομετρου παιζει πιο δυνατα

Τα 2V RMS (ή τα 1,9 V RMS :crown:) είναι αρκετά για να υπεροδηγήσουν το 99% των τελικών ενισχυτών της αγοράς, αλλά το πρόβλημα της υψηλής αντίστασης εξόδου της πηγής σε συνδυασμό με ένα παθητικό ποτενσιόμετρο είναι αυτό που θα βοηθήσει τη "σούπα" να γίνει πιο παχύρευστη, οπότε όλοι θα μιλάμε πλέον για ένα ήχο πιο αναλογικό και αέρινο με λαμπάτες τριοδικές εξάρσεις, ειδικά μετά τις 12 όταν το ρεύμα της ΔΕΗ δεν θα παράγεται πλέον από κάρβουνο αλλά από αέρια από την μακρινή Ρωσία.

Last edited:
Αν ήξερα από πριν το πόσο στρώνει,ειλικρινά θα είχα ηχογραφήσει το πριν και το τώρα και θα το ανέβαζα.
Η διαφορά ειδικά ψηλά,είναι μέρα με νύχτα.
Η συμβουλή μου;Μην το σβήσεις ολότελα,άστο ανοικτό και τη νύχτα.
Θα έρθει κάποια στιγμή που θα παίζει με την γλύκα λαμπάτου χωρίς όμως να του λείπει ούτε η ανάλυση ούτε το κατασκότεινο υπόβαθρο που υπερτερούν τα ψηφιακά.
(Βλέπω τα USB να μας έρχονται μαζί,εκεί έχει να πέσει άγριο review...)

Ακολουθησα τη συμβουλη σου για μερικες μερες και οφειλω να ομολογησω οτι πιανει τοπο.
Σε εκεινο το κομματι που σας ελεγα σε προηγουμενο ποστ (με τα πιατινια) ακουω πολυ διαφορετικο τον ηχο.
Το σιγμα επισης που εχω δει να ξανααναφερεται ακουγεται πολυ πιο φυσικο με την παροδο του χρονου,
ενω στην αρχη συριζε λιγο. Γενικοτερα ομως ο ηχος στις υψηλες εχει ακριβως τη διαδρομη που εχει αναφερθει
απο πολλους εδω μεσα. Στην πρωτη ακροαση ομως ειχα ακουσει και τις χαμηλες σε ενα κομματι να ξεφευγουν λιγο για το αυτι μου και το ειχα πει στο Βασιλη. Και εκει ηταν τελικα, καθαρα θεμα αστρωτων πυκνωτων.
Τα ξενυχτια που κανει το ντακ και οι ωρες που γραφει ετσι ανοιχτο, αλλα και παιζοντας μουσικη
το φερνουν ολοενα στα ισα του.
Το μονο που μου τη δινει στις μεχρι τωρα ακροασεις μου δεν εχει να κανει με αυτο. Ειναι η
coaxial του media player μου που εχει ενα τρισαθλιο rca βυσμα στο οποιο τα καλωδια μου χορευουν κανονικα,
με αποτελεσμα να εχει θεματακια στο κλειδωμα. Το συντομοτερο δυνατο θα κανω κατι και γι'αυτο.
Κατα τα αλλα, συγχαρητηρια στο Μπιλη ειπαμε?
Ειπαμε.
Ε, να τα ξαναπουμε.
:2thumb22sup::2thumb22sup::2thumb22sup: :SFGSFGSF:

Κατα τα αλλα, συγχαρητηρια στο Μπιλη ειπαμε?
Ειπαμε.
Ε, να τα ξαναπουμε.

ναι, να τα ξαναπούμε.

Το δικό σταμάτησε να στρώνει και ελπίζω να μείνει εκεί που είναι τώρα, για πάντα.

Συμφωνώ και για το "σ", που δεν ακούγεται σαν "ζ"

Last edited:
Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

usb ; έχει κανείς ??? :jester::jester:

δέυτερη φουρνιά πήγε τελωνείο .. και θα μείνει εκεί !!

με αμανέρο σας βλέπω ....

Τι;Παίρνει και USB το Mambo;
Το είχα ξεχάσει!:grandpa:

ναι, να τα ξαναπούμε.

Το δικό σταμάτησε να στρώνει και ελπίζω να μείνει εκεί που είναι τώρα, για πάντα.

Συμφωνώ και για το "σ", που δεν ακούγεται σαν "ζ"

+1000:drummer:

μη σταματήσσεις να γελάσς μη σταματησσεις να μου λες πως μ' αγαπάσς

http://www.tralala.gr/mpessu-argurakh-robert-williams-san-ena-oneiro-1975/

http://www.youtube.com/watch?v=jU0uxNvfmHc

Μπέθυ Αργυράκη :jester:

Τι 'ναι αυτά ρε παιδιά,δεν τα ξέρω,ήμουν αγέννητος το '75.:aetsch:
(Ώστε με τέτοια γίνεται το φάιν τιούνινγκ!)

Το σιγμα επισης που εχω δει να ξανααναφερεται ακουγεται πολυ πιο φυσικο με την παροδο του χρονου,
ενω στην αρχη συριζε λιγο.

Το - σ - προφέρεται κανονικά συριστικά όταν ακολουθούν τα φωνήεντα α, ε, ο, ω, ου ή άλλα σύμφωνα πλην μ, ν π.χ. σαμάρ', σελ'νου < σέλινο, σπω, σταφίδα, σχήμα. Όταν όμως ακολουθεί φθόγγος -1 - (ι, η, ει, οι, υ) το - σ - προφέρεται παχιά όπως στην Αγγλική λέξη she ακόμα και όταν ο φθόγγος -1 - έχει αποκοπεί ως άτονος. Π.χ. σήμιρα, σύκου, σίδηρου, βασ'λές < βασιλεύς, σ'τάρ < σιτάρι κλπ. Αντιθέτως όταν το -1 - προέρχεται από τροπή ενός άτονου - ε - σε -1 - τότε το - σ - προφέρεται κανονικά συριστικά, π.χ. σιντούτσ' < σεντούκι, σιβντάς < σεβντάς. Προφέρεται επίσης παχιά όταν ακολουθούν τα έρρινα μ, ν. π.χ. σμαρίζου < σημαδεύω, σνεικάζου = χορταίνω, σμαζώνου = συμμαζεύω κλπ. Το -σ- της πρόθεσης συν στα σύνθετα, μετά την αποκοπή του άτονου -υ- και όταν ακολουθούν τα ψιλά σύμφωνα κ, π, τ ή τα β και γ προφέρεται σαν ζ π.χ. ζμπέθιρους < συν + πεθερός, ζ'γκάφτου < συν + καίγομαι, ζ'βάζου < συν + Βάζω, αζβέστ'ς < ασβέστης. Στο σύμπλεγμα - τσ - έχουμε παχιά προφορά του - σ - όταν ακολουθεί -1 -π.χ. στσιάχτρου < σκιάχτρο, αστσίστ'ς = (είδος θάμνου). Επίσης υπάρχει παχιά προφορά όταν οι λέξεις με το σύμπλεγμα - στ - προέρχονται από την τουρκική γλώσσα, όπου σ' αυτήν χρησιμοποιείται το γράμμα c = τσ π.χ. τσατάλ' < τουρκ. catal = διχάλα, τσαπ < τουρκ. cap = απάτη, τσακμάκ < τουρκ. camak = αναπτήρας. > Στις άλλες περιπτώσεις το - τσ - προφέρεται κανονικά συριστικά π.χ. τσάπα, τσατίζου. Τέλος παχιά προφέρεται το - το - σε όλες τις περιπτώσεις "τσιτακισμού" όταν δηλαδή προέρχεται από τροπή του-κ-σε-τσ-.Π.χ. σουκάτς' < σοκάκι, λου-λάτς' < λουλάκι. Το τελικό όμως - ς - στις άλλες περιπτώσεις προφέρεται πάντα συριστικά π.χ. πατέρας, σακάτ'ς (ανάπηρος). στ) Στο διπλό γράμμα - ξ - (κσ) το - σ - προφέρεται παχύ όταν ακολουθεί το γράμμα - υ - π.χ. ξύλου, ξύνου κλπ. ακόμα και όταν το - υ - έχει αποκοπεί π.χ. ξ'λάγγουρου (= είδος αγγουριού), ξ'ώ = ξύνω. Επίσης το - ξ - έχει παχιά προφορά και όταν ακολουθεί οποιοδήποτε άλλο φωνήεν που έχει όμως αποκοπεί ως άτονο π.χ. ξ'νός < ξινός, ξ'μφών' < ξημερώνει. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το - ξ - προφέρεται κανονικά συριστικά π.χ. ξηρός, ξκρεύγου, ξιπιτώ κλπ. (εξαιρείται μόνο η λέξη ξκρτέρ (= είδος γερακι-ού).