Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Μην μας πρηζώνετε ρε!!! :twoguns:
Βασίληηηηη.... Πάρε υλικό για ποσότητες ρε φίλε...
Όχι ψιλικατζίδικα πράματα να περιμένουμε τις επόμενες παρτίδες!! :firstprize:

Για να μαθαίνουμε και εμείς οι αδαείς...

Πόσο εύκολο είναι να το κάνουμε να παίξει, τροφοδοσία, συνδέσεις κλπ?

Να το τολμήσουμε ή θα τρέχουμε σε ηλεκτρονικούς???

ένα στάνταρντ διεπαφής ψηφιακών συσκευών είναι, τίποτα το σπουδαίο.
απλά δεν είναι κατάλληλο για μεταφορά του ψηφιακού σήματος σε μεγάλες αποστάσεις (τι μεγάλες δηλαδή... το spec του είναι αν θυμάμαι καλά μέχρι περίπου 10 πόντους).
το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζεται να μετατρέψεις το σήμα απο το τρανσπορτ στο dac (όπως κάνουμε όταν δίνουμε απο spdif), οπότε λογικά αυτό υπόκειται σε μικρότερες αλλοιώσεις.

δες και στη wiki τα βασικά, αλλά και σε άλλα άρθρα που υπάρχουν στο διαδίκτυο , πχ εδώ για πιο προχωρημένους...

Το βασικό όμως πρόβλημα είναι ότι οι consumer συσκευές δεν δίνουν τέτοια έξοδο, οπότε θα πρέπει να τη βρεις μόνος σου και να μαστορέψεις (και δεν μοιάζει εύκολο το συγκεκριμένο μαστόρεμα...)

οπότε οι μη αρκούντως μυημένοι τρέχουμε σε ηλεκτρονικούς...

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Μα τι είναι τέλος πάντων αυτό το i2s?

Σαν τον Μορμόλη ένα πράγμα....

Στο Mambo πάντως συνδέεται πανεύκολα αφού υπάρχει η πρόβλεψη,δεν μπλέκεις,μην σε φοβίζει.
Αρκεί να βιδώσεις τα καλώδια της πλακέτας του USB>I2S στις σωστές θέσεις με την σειρά τους κι είναι έτοιμο.

μήπως μπορεί κάποιος να ανεβάσει μία εσωτερική φωτό ή γενικά της συνδεσμολογίας να δούμε τη δυσκολία ή ευκολία του εγχειρήματος?

δες εδώ πως κολλάει ο κινέζος i2s σε βουβάλι.

104508-Diyinhk-async-usb-i2s-%28split-from-Ess9108-%CF%83%CF%84%CE%BF-ebay%29

αν κάνεις υπομονή και διαβάσεις κι όλας η εικόνα θα είναι πιό κατανοητή

μήπως μπορεί κάποιος να ανεβάσει μία εσωτερική φωτό ή γενικά της συνδεσμολογίας να δούμε τη δυσκολία ή ευκολία του εγχειρήματος?

Ρίξε εδώ μια ματιά στο δικό μου,στο πρώτο κουτάκι που το είχα βάλει πρόχειρα.
Η πλακετίτσα με το I2S μπαίνει δίπλα και βιδώνει στην σειρά με τα βιδάκια που βλέπεις.

Στο Mambo πάντως συνδέεται πανεύκολα αφού υπάρχει η πρόβλεψη,δεν μπλέκεις,μην σε φοβίζει.
Αρκεί να βιδώσεις τα καλώδια της πλακέτας του USB>I2S στις σωστές θέσεις με την σειρά τους κι είναι έτοιμο.

Το mampo είναι έτοιμο, το τρανσπορτ όμως όχι... χρειάζεται και ένα usb to i2s λοιπόν, όπως κάναμε και εμείς άλλωστε. Δηλ pc.

οκ το pc είναι πλέον το πιο διαδεδομένο τρανσπορτ και συνολικά είναι μικρό το κόστος του dac, ειδικά για αυτό που παίρνεις (απόδοση consumer 1000 plus με 125 το mampo, κανα 30άρι ο μτσ και ένα 40άρι μια usb σαν την δική μας.... α! και κουτί! :-)

H αναφορά μου πριν, πήγαινε στο πακέτο και όχι μόνο στο mambo.
Χωρίς το usb πρέπει να πάρεις απο το τρανσπορτ και εκεί το θεωρώ σίγουρο ότι ελάχιστοι μη μυημένοι θα το επιχειρήσουν.

Θεωρώ μονόδρομο (για μη μυημένους ή το κατάλληλο τρανσπορτ) την προσθήκη ενός usb kit, με λίγα λόγια.

ps. Eτοιμάσου για κουτί υπερπαραγωγή, δεν το γλιτώνεις... μη περιμένεις καν το cm6631... :flipout:

Last edited:

ps. Eτοιμάσου για κουτί υπερπαραγωγή, δεν το γλιτώνεις... μη περιμένεις καν το cm6631... :flipout:

Τρέμε Da Vinci dac!:flipout:
(Αν και σε κάτι σε στυλ devialet θα καταλήξω,με αυτό ξύνομαι.)

Και λίγες ακόμα παρατηρήσεις απ οτις δοκιμές.
1) Παρότι η ανάλυση στο σύστημά μου έχει πάει μια κατηγορία πάνω, η απόδοση σε μέτριο υλικό (ακόμα και συμπιεσμένο, ακόμα και με δυναμικά φλατ, έχει βελτιωθεί. Δεν ξέρω πως γίνεται... αυτά τα δύο τα είχα για αντίθετα ως τώρα....
2) ο χώρος μου διεγείρεται εύκολα σε κάποιες χαμηλές συχνότητες. Μέχρι να έρθει το mambo... Hλεκτρονική μουσική και καρμακόμα χθες, ίδια κομμάτια ίδια ένταση βουητό πριν, πολύ πολύ καλύτερα τώρα (υπόψιν βγάζει 1.9V στην έξοδο το mambo, έναντι 2V, αν θυμάμαι καλά αλλά σίγουρα περισσότερο, το άλλο μου dac... οπότε τσίμπησα προς τα πάνω το vol του amp)
απο την ανάλυση γίνεται? Κάνει ρολλ οφ χαμηλά? το ψάχνω...
3) Τρίτο καλώδιο ρεύματος, τρίτος ήχος...:flipout: Ευτυχώς και τα τρία αποτελέσματα χρήσιμα ανάλογα τη μουσική (ποιότητα) Ακούει σα τρελό τα καλώδια ρεύματος!

Ρολ οφ χαμηλά όχι,αλλού ψάξτο.Σε σύγκριση με την EMU (η EMU από USB,το Mambo από SPDIF ),το Mambo είναι σαφώς πολύ πλουσιότερο στα πολύ χαμηλά.
Κι είναι ενδιαφέρον πως αυτό το ακούμε με ίδιου χαρακτήρα ενισχυτικά...
Για τα καλώδια έχεις δίκιο,του έβαλα ένα 3 χ2.5 θωρακισμένο,με floating ground,και τσίμπησε λίγο χαμηλά και μεσαία.
Αυτό που δεν του πήγε με τίποτα,είναι οι φερίτες.Είτε ένας μικρός που έβαλα μέσα,είτε έναν μεγάλο που έβαλα στο καλώδιο εξωτερικά,τα κάνανε αχταρμά.
Τρελό ρολ οφ και πέπλο στα ψηλά.

Άρα το φαινόμενο πρέπει να οφείλεται στην ανάλυση και έως τώρα είχα μπέρδεγουέι χαμηλα... πάχος και άπλωμα... που στις υψηλές εντάσεις διέγειρε τα προβλήματα του χώρου.

ταιριάζει η θεωρεία?

Άρα το φαινόμενο πρέπει να οφείλεται στην ανάλυση και έως τώρα είχα μπέρδεγουέι χαμηλα... πάχος και άπλωμα... που στις υψηλές εντάσεις διέγειρε τα προβλήματα του χώρου.

ταιριάζει η θεωρεία?

Και μάλιστα χοντρό μπερδεγουέϊ.Με το σφιχτό μπάσο των D έπρεπε να έχεις υποψιαστεί νωρίτερα πως κάτι τρέχει.Πολλά consumer dac είναι απλωμένα χαμηλά για λόγους εντυπωσιασμού,όταν όμως αρχίζουν τα γκάζια αρχίζει να φαίνεται καθαρά η δουλειά....

Χρησιμοποιούσα το oppo93 μεν, αλλά σαν τρανσπορτ (διάβαζε είτε CDs, είτε άυλα από usb) και δεν νομίζω να ήταν απο αυτό.
Άλλωστε δοκίμασα και με άλλα τρανσπορτς (απο media players έως το pc που παίζει και τώρα).

Έδινε spdif coaxial / optical (δεν διαπίστωσα διαφορές ούτε μεταξύ των δύο, ούτε με την αλλαγή οικονομικών - κάτω απο 50 - καλωδίων... αλλά και με usb απο το pc (για usb καλώδια δεν θα μπω κάν στο κόπο να σχολιάσω... αρκεί να πω ότι χρησιμοποιώ ότι περισσεύει ακόμα και απο εκτυπωτή...)

Λάμβανε το buffalo III (και μερικά ακόμα consumer dacs έως το χιλιάρικο) τόσο απο spdif όσο και από usb και μάλιστα πάλι την cm6631 (αυτήν έβαλε ο Τσίκης και στο buffalo)..
E λοιπόν στο συγκεκριμένο θέμα με το χαμηλά δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική διαφοροποίηση!

(Τα ηχεία / chario K lynx, είναι μάλλον απίθανο να φταίνε... παρότι μπαμπάτσικα... διότι στην ακρόαση αγοράς, σε άλλο χώρο, δεν παρατηρήθηκε κάτι αντίστοιχο!
Ενισχυτής ο D... σε όλες τις περιπτώσεις... άρα έξω και αυτός... συμφωνούμε βλέπω... :flipout:

Τεσπα, για να μην μακρηγορώ, νομίζω ότι το έχω κυκλώσει το θέμα τρανσπορτ / dac / καλώδια με όλες αυτές τις δοκιμές...
Χωρίς να μπορώ να αποκλείσω κάποιο λάθος στη διαδικασία... κατέληξα στο ότι ο χώρος και η τοποθέτηση ήταν τα πρώτα φαβορί για το πρόβλημα... το οποίο μάλιστα είχε και προέκταση στην απόδοση της σκηνής...
Σαφώς ο χώρος εξακολουθεί να δημιουργεί θέματα και το σύστημα έχει τα προβληματάκια του, όμως... η αλλαγή ήταν μεγάλη και έξω απο κάθε προσδοκία!!!

Δεν μπορώ να πιθανολογήσω τίποτε άλλο, παρα μόνον είτε το i2s είτε δευτερευόντως το ρολόι, ίσως και το γενικότερο σχεδιασμό του Τσίκη.
Θα ξανακάνω κάποιες δοκιμές παίρνοντας από τη cm αλλά βγάζοντας εκτός το i2s. δλδ usb to spdif... όχι σύντομα πάντως... για να θυμηθώ και την παλιά μου υπογραφή...
"μουσικούλα τώρα"...

:ernaehrung004:

To μπάσο και η χαμηλομεσαία περιοχή στο mambo dac δεν μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω γιατί είναι κατά τη γνώμη μου πρακτικά τέλειο. Η απουσία εξωτερικών ενεργών σταδίων ενίσχυσης και πυκνωτών στις αναλογικές εξόδους καθιστούν το συγκεκριμένο dac ένα εργαλείο που σε απαλλάσει τελικά από την περιττή δουλειά.
Προσοχή γιατί ο ήχος επηρρεάζεται πολύ από την τροφοδοσία, είτε αυτή παρέχεται από AC είτε από DC.
Με το i2s versus s/pdif δεν έχω ασχοληθεί αρκετά. Θεωρώ ότι το i2s δεν έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση ούτε για τη διασύνδεση συσκευών που συνδέονται μεταξύ τους με καλώδια.

Last edited: