Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

ευχαριστώ όλους για την απόκριση!
δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο πάντως.
Θα του ρίξω ένα αφτί με την πρώτη ευκαιρία.

καλησπέρα σας,

έχω μερικές ερωτήσεις που μπορούν να φανούν απλοϊκές:
  1. με δεδομένο ότι έχω τρεις ψηφιακές πηγές, CDp TEAC PD-H600, Logitech Sqeezbox Touch & PC with USB, τι εισόδους δέχεται το συγκεκριμένο?
  2. πως γίνεται η επιλογή της εισόδου?
  3. μπορώ να έχω SPDIF για το CDp, και USB ή I2S για το PC και το Touch?

σας ευχαριστώ

Λευτέρης

2 εισόδους !

1 spdif , και μία i2s ,

η εναλλαγή μεταξύ των πηγών γίνεται με ένα διακοπτάκη το οποιο ελέγχει ένα muxer low r on με εξαιρετικά χαρακτηριστικά διαμεταγωγής σημάτων και δικό του τροφοδοτικό χαμηλού θορύβου , ειδικό για αυτήν την δουλειά !

είναι πολύ κρίσιμο το σημείο αυτό , και δεν ειναι τόσο απλό όσο ακουγεται , δεν πρόκειται απλά για εναλαγή αναλογικών σημάτων όπως σε ένα προ ας πούμε ,
εδω 2 πηγές απαιτούν 4 + 4 είσοδο σε 4 έξοδο δλδ μιλάμε για νταλαβέρι μακαρόνάδα 16 σήματα ,,,, σε ένα πλακετάκι .... μια σταλια !

για να μην σας κουράσω κι άλλο , ασ μείναουμε στο αρχικό ερώτημα

2 πηγές απλά !

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

To μπάσο και η χαμηλομεσαία περιοχή στο mambo dac δεν μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω γιατί είναι κατά τη γνώμη μου πρακτικά τέλειο. Η απουσία εξωτερικών ενεργών σταδίων ενίσχυσης και πυκνωτών στις αναλογικές εξόδους ....

+1

δες εδώ πως κολλάει ο κινέζος i2s σε βουβάλι.

104508-Diyinhk-async-usb-i2s-%28split-from-Ess9108-%CF%83%CF%84%CE%BF-ebay%29

αν κάνεις υπομονή και διαβάσεις κι όλας η εικόνα θα είναι πιό κατανοητή

Δυστυχώς δεν εμφανίζεται (σε μένα τουλάχιστον).

@ Dalanik's post

εφόσον το spec του είναι 10 εκ. , αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι ακριβώς πάνω ή δίπλα από την πηγή (pc ή cdp)?

Επίσης ο Dalanik αναφέρει ότι το σήμα φθείρεται όταν μετατρέπεται σε spdif. Αν από την πηγή το παίρνουμε με spdif δεν έχει ήδη υποστεί την όποια φθορά, πριν φτάσει μέσω i2s στο dac? (δεν ξέρω και αν κάνω λανθασμένους συλλογισμούς).

To I2S είναι πρωτόκολλο επικοινωνίας για το εσωτερικό συσκευών. Μη κοιτάς που σε κάποιες περιπτώσεις δουλεύει και για μεγαλύτερες αποστάσεις, αυτά είναι χακιές που κάνουμε όταν δεν έχουμε άλλη (εύκολη) λύση.

Αν το σήμα που έχουμε από την πηγή μας είναι s/pdif, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το "συνεφέρουμε" όσο είναι δυνατό πριν το δώσουμε στο DAC μας βάζοντας στην αλυσίδα κάποιο καλό s/pdif receiver όπως π.χ. το WM8804 που έχει βάλει ο Βασίλης ή κάποια εξωτική λύση για reclocking (π.χ. Ian's FIFO). Αυτό (το WM8804 ή το FIFO) στη συνέχεια συνδέεται με το DAC chip μας μέσω I2S.

@ Dalanik's post

εφόσον το spec του είναι 10 εκ. , αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι ακριβώς πάνω ή δίπλα από την πηγή (pc ή cdp)?

Επίσης ο Dalanik αναφέρει ότι το σήμα φθείρεται όταν μετατρέπεται σε spdif. Αν από την πηγή το παίρνουμε με spdif δεν έχει ήδη υποστεί την όποια φθορά, πριν φτάσει μέσω i2s στο dac? (δεν ξέρω και αν κάνω λανθασμένους συλλογισμούς).

Καλά τα λες αν η πηγή σου είναι spdif θα χρειαστείς spdif και στο dac.
Απλά στην περίπτωση των usb interfaces , βάζεις είσοδο-πλακετούλα usb διπλά στο dac και δεν χρειάζεται να περάσεις από μετατροπές σε spdif.

δεν είναι θέμα φθοράς κατα την γνώμη μου.
τα 4 καλώδια που απαιτούνται για την μετάδοση του σήματος στην spdif γίνονται δυό, κάτι που σημαίνει απλοϊκά ότι κάποιες δουλειές που πρέπει να γίνουν με τα άλλα δυό "φορτώνονται" στα δυό που μένουν.

και όπως είπε ο ΔΔ πιό πάνω i2s σημαίνει inter ic sound >>iis>>i2s.
Δηλαδή μεταφέρει ήχο επάνω σε μια τυπωμένη πλακέτα.

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

@ Dalanik's post

Από την spdif,δεν φτάνει στην I2S.
Στην Ι2S φτάνει από την USB.Γι´αυτό βάζουμε την ξεχωριστή πλακετίτσα στο πλάι,η οποία παίρνει από την USB και δίνει I2S το οποίο συνδέουμε στο Mambo.
Από την SPDIF,δεν περνάει από ξεχωριστή πλακέτα,πάει κατευθείαν στο Mambo.
Πρακτικά,ΑΦΟΥ εγκαταστήσεις την ξεχωριστή πλακετούλα που κάνει την μετατροπή από USB σε I2S,έχεις δυό εισόδους.
Μια SPDIF και μία USB από τις οποίες επιλέγεις όποια θέλεις.

xmos update ,,

παίζει καλά ,, αλλά ανένταχτα ,, εάν βάλω το ρολογάκι του να παίζει ,, αλλάζει τα μάλα χαρακτήρα από μηχανάκι σε μηχανάκι , αρά καλύτερα να κάνει τον μαέστρο το xpresso στα 50 mhz ,, είναι κατάσταση software εντέλει δεν μπορείς να το βγάλεις φόρμα ,, δύσκολο ,, άλλα αξίζει τον κόπο εάν έχεις διαθεση και κουράγιο να παίξεις μπάλα μαζί του ,, το ταίσα ρεύμα απο λμ τετραγωνο νος μτσ ,, και blag gate πυκνωτή

κουράστηκα ,,,

τεσπα ,,,

έχω ένα μηχανακι έτοιμο ,,

πάρτε σειρά ,,,

με απλο rca στην ψηφιακη παιζω μιας και δεν εχω χρονο αυτες τις μερες.
μαλλον στρωνει και το εξωτερικο τροφοδοτικο μαζι του.
θελει δουλιτσα το συστημα μου (απο ρευματα -καλωδια συνδεσεις κτλ αλλα κι'ετσι βλεπω συνεχεια βελτιωση στον ηχο)

με απλο rca στην ψηφιακη παιζω μιας και δεν εχω χρονο αυτες τις μερες.
μαλλον στρωνει και το εξωτερικο τροφοδοτικο μαζι του.
θελει δουλιτσα το συστημα μου (απο ρευματα -καλωδια συνδεσεις κτλ αλλα κι'ετσι βλεπω συνεχεια βελτιωση στον ηχο)

Αντε και κοντευω να σε πιασω...:flipout:
Οταν λες απλο, εννοεις, καλωδιο κεραιας πχ? Οτι δεν ειναι 75αρι δηλαδη?

Συμφωνώ στο ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς αρκετά χρήματα (>20E) για ένα ειδικό καλώδιο spdif 75Ω. Το Mambo DAC συχρονίζει μέχρι τα 192ΚHz με οποιοδήποτε κοινό καλώδιο μήκους έως και 2μ.

xmos update ,,

παίζει καλά ,, αλλά ανένταχτα ,, εάν βάλω το ρολογάκι του να παίζει ,, αλλάζει τα μάλα χαρακτήρα από μηχανάκι σε μηχανάκι , αρά καλύτερα να κάνει τον μαέστρο το xpresso στα 50 mhz ,, είναι κατάσταση software εντέλει δεν μπορείς να το βγάλεις φόρμα ,, δύσκολο ,, άλλα αξίζει τον κόπο εάν έχεις διαθεση και κουράγιο να παίξεις μπάλα μαζί του ,, το ταίσα ρεύμα απο λμ τετραγωνο νος μτσ ,, και blag gate πυκνωτή

κουράστηκα ,,,

τεσπα ,,,

έχω ένα μηχανακι έτοιμο ,,

πάρτε σειρά ,,,

δηλαδη παιζει καλυτερα με 6631? δεν εχω παραγγειλει ακομα γιατι μου βγαζει να επικοινωνησω με την τραπεζα κατι θεματα εχει η καρτα με το paypal. το λεμαν σαν ενισχυτης πως συνδιαζεται με τα akg k702? αυτα πηρα Βασιλη εαν πρεπει να κανω καποια αλλαγη να μου στειλεις πμ! κουτι ακομα δεν εχω βρει..!

και που βρισκουμαι το mambo dac για αγορα ;
http://www.ebay.com/itm/SABRE-HI-EN..._HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item3f2854f857 η μηνυμα κατευθειαν στον Βασιλη.